fredag den 22. maj 2015

Sneglejagten sat ind

Det vrimler med snegle derude, egentlig burde jeg gå rundt nu med snegledræberen, men lige nu skal jeg lave et indlæg.  I aftes vandede jeg med 10 liter vand og en håndfuld jernvitriol, jeg havde læst om det på bloggen Grønne nedslag. Senere viste det sig, at der skulle to håndfulde i, så jeg prøver igen i morgen.
Det har været en fin dag uden byger, men om aftenen bliver det køligt.
vi rykker lidt tættere på staudebedet, paradisæblerne står smukt nu i baggrunden.
Euphorbia Fireglow lyser godt om i bunden af haven
 Cl. Alpina plena

så sprang den første iris Germanica ud, det er en jeg har haft i haven længe.
 Kornellen er svær at vise på billeder, den er så smuk i løvet nu.
 Magnolia Yellow River blomstrer på livet løs
Det ene af nordbedene, også Iberis holder længe i år

R. Bernstein er fantastisk lige nu
Nu er der kun to rhodoer tilbage i nordbedet, som ikke er sprunget ud.
 R. Conny har en særlig glød i blomsten
 R. orbiculare blomstrer endnu, den er da yndig med sine klokker
R. tricanthum er også fin med sine behårede stængler
 R. Diadem
 R. Lavendeltraum
 R. Lavender Princess
og her i nærbillede
det gule bed
 i det står R. Creamy Chiffon
R. Norfolk Candy
og R. Limonada
I skoven står
 R. Peggy
 med R. Mary Lou i baggrunden
og R. Percy Wiseman, jeg har to, denne her kom først, den er ikke så stor som den anden.
Til plantemarked i Århus købte jeg en lille rhodo med broget løv
jeg havde ikke lige taget højde for blomsternes farve, det er ikke en acceptabel rød :(
nå, nu må det vist være nok med alle de rhodoer
 her kommer et billede af skovbunden
 hvor der vokser mange sommeranemoner
i går begyndte den næste træpæon at lukke sig op, det kommer der flere billeder af i næste indlæg. De er så smukke i år især i forhold til sidste år.
og så skal vi da lige have solnedgangen fra onsdag
God pinse

21 kommentarer:

 1. Lykke til med å bli kvitt sneglene ! Jeg har brukt Ferramol (granulat) i mange år, og har nå ingen brunsnegl i hage . Først inne i hagen og langs tomtegrensa, så har jeg hatt Ferramol på en flaske (med kork) og plukket på jordet nedenfor tomta, for å kaste de ut etter to dager (siden de spiser hverandre) er det effektivt. Etter et par år merkes det virkelig.
  Vakker klematis, og r.orbiculare står på ønskelisten her.
  Ha en fin pinse :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Tak for det, måske skal jeg prøve den løsning, det er træls med alle de snegle. En flaske med kork, det forstår jeg ikke helt ?
   Ja de er fine begge to.
   Tak i lige måde. :)

   Slet
 2. Hei Lisbeth

  Håper du blir kvitt dine snegler! Rhodoene dine er så nydelig nå. Creamy Chiffon er veldig flott! Vi fikk i fjor en azalea som noen hadde hatt i en hage, og vi visste ikke fargen på den. Nå ser den lysegul ut på knoppene, men den har ikke åpnet noen enda så det blir spennende. Jeg tror i alle fall at det er en azalea. Hvordan skiller du rhodoer og azalea? Har rghodoer tykkere blader? Jeg har ingen azalea fra før, så det er derfor jeg spør ;)

  Lavender Prinsess og Diadem er også flotte. Liker så godt de fargene der :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det håber jeg også, men jeg har ikke de store forhåbninger. Du må tage et billede af din azalea, når den er sprunget ud, måske kan jeg kende den. Azaleaer er løvfældende ingen blade om vinteren, rhodoerne er stedsegrønne.
   Ja de to er også flotte :)
   Klem

   Slet
 3. Godmorgen Lisbeth

  Det bliver spændende at følge din del af eksperimentet, jeg prøver jo i mindre skala og med forskellige midler og med ubehandlet kontrolområde:)
  Festlig Rhodo der tilsidst - det røde står ligesom tydeligt frem - næsten selvlysende! Nej den passer nok ikke ind overalt:)

  Ha en dejlig solskinsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja foreløbig var der stadig snegle der hvor jeg vandede. Har du læst, hvad Eirin og Lars skriver, måske er det den vej vi skal gå. Det er svært, når der er så mange.
   Nej farven på rhodoen er ikke lige en der passer ind ret mange steder, men du kan godt lide den farve :)
   Tak i lige måde - her er det foreløbig gråt.

   Slet
 4. Det med jernvitriol har jeg hørt fra en graver, der tilfældigt opdagede virkningen på tusindvis af snegle, da han bekæmpede mos!!! men pas på fliserne. Den klokkeblomstrende rhodo skal jeg da vist have fingre i. :o)
  Din omtale af Trævalmuen har givet pote. Tak.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Det lyder godt, så håber vi, at også vores snegle uddør, selvom jeg har mine tvivl.
   Ja orbiculare er så fine.
   Det lyder godt, så får du alligevel lidt ud af den dag deroppe på Mors.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth.Ja !! jeg er også godt træt at varmen lader vente på sig............det eneste gode er at alle vores planter holder lidt længere.Og det kan man jo se på dit dejlige nordbed.
  Lidt surt med alle de snegle som du skal bruge tid på.
  Hvor har du mange smukke rhdoer i blomst lige nu...............mine et også godt i gang.
  Min træpæon får vist kun den ene blomst.................måske står den for meget i skygge.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja vi kunne godt bruge noget varme, men til gengæld mangler vi ikke vand for en gang skyld, og planterne holder længere, hvis ikke sneglene tager dem.
   Ja det er højsæson for rhodoblomstring nu, det må vi nyde.
   Jeg tror bare, at din træpæon er for ung, der skal nok komme flere knopper de kommende år. Mine får først sol sidst på eftermiddagen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Det er spændende, hvad resutatet af sneglebekæmpelsen bliver - forhåbentligt positivt, så I ikke behøver at gå på sneglejagt hver eneste dag. vi nyder også orbiculare - var tæt på at miste den for et par år siden. Din skovbund er grøn og frodig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det ville være dejligt at slippe for at gå på sneglejagt, især nu hvor de er så små, så man ikke lige ser dem, men bedst er det helt at være fri.
   Min orbiculare var ikke så køn i begyndelsen af blomstringen, men nu lige inden er afblomstring er den fin. Godt I reddede jeres. Ja skovbunden er lækker.

   Slet
 7. Held og lykke med sneglebekæmpelsen.
  Hvor er dine sommeranemoner fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Aase - ja jeg er også glad for dem, de selvsår sig.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja det kniber stadig med de fine solskinsdage og ikke mindst lune aftener. Idag er solen først kommet her hen under aften og det lufter lidt for meget så det er ikke så fristende derude. Sneglene er åbentbart ligeglade og jo mere staudebedene gror sammen jo nemmere har de jo ved at skjule sig. Træls at skulle bruge tid på det. Det er vel ikke så nemt at vande med jernvitriol for alt skal vel løftes og så vandes direkte på sneglene eller hvad?
  Euphorbia Fireglow er da fantastisk flot den fanger lige øjet :-) Iris har jeg ikke forstand på men jeg har da en med fine knopper i tror den er gul. Det er en jeg fik af min mor forrige år så det er første gang den vil blomstre. Venter spændt.
  Wauw det er da vist lige det rette tidspunkt jeg har valgt med fuld power på bla nordbedet :-) R tricanthum er super fin skønt at der lige bliver fokuseret på løvet. Hvad gør du dog med den RØDE måske du skal have et lille lille bitte bitte rødt bed. Der er jo også den røde Kamelia og så vidt jeg husker en rød dahlia. Jeg kan da supplere med en crocosmia Lucifer hi hi for er der noget der er rødt så er det den :-)
  Sommer anemonerne står også fint her de er rigtig søde. Her blomstrer også den dobb. Elise Fellmann den er jeg ret begejstret for. Ja det her kølige vejr er godt for Træpæonerne sidste år var de en kort fornøjelse. Det er nu en uge siden min begyndte at folde sig ud og den står stadig flot.
  Flotte skyer i solnedgangen.
  Fortsat god fredag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja solen kom også lidt sent her, men det var vist lidt før end hos jer. Det har til gengæld blæst rigtig meget, men det var heldigvis en lun vind, så jeg har igen været længe ude. Sneglene må vente til efter I har været her, det er ikke nemt at nå det hele. Der skal bare vandes, så skal de selv krybe hen i det og forhåbentlig blive syge og væk :)
   Fireglow har jeg mængder af, hvis du er interesseret. Det lyder spændende med en gul iris, den må du vise billeder af.
   Det er det helt rigtige tidspunkt at komme på, nu blomstrer allerflest, så du kan ikke finde bedre dag. Jeg har skam flere røde bede, men denne er orangerød og gyselig, synes jeg. Lad os nu se, hvor mange dahliaer jeg får, sneglene gør et kraftigt indhug i dem, så jeg skal nok have dem op i potter, hvis de skal komme til at blomstre i år. Lucifer tror jeg, at jeg vil holde mig fra :) Den der dobb. sommeranemone lyder spændende, men det er nok ikke en, der formerer sig så voldsomt? Ja i år har vi noget mere glæde af træpæonerne, mine står så smukt derude nu. Bent bryder sig ikke om dem, men ham om det.
   Ja det var en flot aftenhimmel, i aften er der vist ikke noget særligt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Nej den dobbelte anemoner er ingen hurtig løber men jeg har en lille selvsået stående du gerne må få. Tænker at jeg vil prøve at tage frø for jeg har jo haft held med at så leveillei som jeg fik af dig. Tog også frø af min ny anemone glaciser og det er også lykkedes at få lidt ud af dem. Har du den? De er ikke ret store men mon ikke de kommer efter det når vi får noget varme.

   Slet
  3. Ja tak - det vil jeg gerne have. Leveillei er ret nem, den selvsår sig hos mig. Glaciser har jeg ikke, så ja tak til den også, den kan komme ind i pavillionen, der er varmt om dagen.

   Slet
 9. hu-hej hvor nordbedet står flot, det er virkeligt en pryd.
  Håber sneglene snart fortrækker fra haven ...
  Ærgerligt at den nye rhodo viser sig at være rød - men kan den ikke flyttes til et sted hvor rød er en fin selskabsfarve?

  Smukke billeder som altid.
  knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja nordbedet er fantastisk nu, det bliver nydt, kan du tro.
   Ja lad os håbe, at sneglene fortrækker, men jeg er ikke optimist på det område.
   Hm jeg synes slet ikke, den passer nogen steder den nye røde, jeg har flere røde bede, men problemet er, at den er orangerød, det er svært at passe ind, synes jeg.
   Tak skal du have.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Spændende om det jernvitriol virker hos dig, jeg x finger og tæer. Vi plejer også at have store mængder, men der er stadig kun observeret en, og den er jo død. Men en plejer også at betyde flere.
  Tak for en omgang skønne billeder, og rigtig god pinse til jer, fra Anette

  SvarSlet