søndag den 3. maj 2015

Tulipaner og rhododendron i blomst

Lørdagen var blæsende og kølig her fra morgenstunden, men over middag blev det lidt lunere, så vi kunne smide jakken. Bent gravede videre for at lægge slange ned, og jeg har som sædvanlig luget og spejdet efter nyt :)

Vi fik også lavet en sti hen til bænken, bedet er mere overskueligt i år, end det var sidste år, så jeg tror, at der er håb for mine iris i år. Sidste år druknede de i alt for meget selvsået, så der var ikke mange blomster i.
 Clematis Jan Lindmark er nu godt i gang
 En ny Fritillaria men hvilken mon?
 Himlen syv sønner står nu med sit flotte nye løv
også kuglekastanien er flot nu
 Moreltræet blomtrer, jeg håber, der kommer bær i i år, vi har ingen fået af det endnu.
 Der er stadig lidt narcisser tilbage
 Primulaen har problemer med at holde sig oprejst
Osmanthus Burkwoodii så jeg på bloggen Fritidssysler og grønne glæder. Den blomstrede, det har min ikke gjort endnu.
Her kommer billeder af de blomstrende rhodoer:
 R. calostrotum Rocks Form
 R. cinnabarium
 R. Festivo
 R. Hammer Blue
 R. Jacksonii er stadig lige smuk
 R. Lemon Cloud er ikke til at stå for, desværre er det nok slut nu, der var rim i græsset til morgen :(
 R. orbiculare
 R. Simona
R. wiltonii
Tulipanerne blomstrer rundt omkring i haven
 ved hegnet
 i skoven
her er nye papegøjetulipaner
og her er den uden navn, stadig lige smuk
 Gemserod er smuk både forfra og bagfra
Det var så den dag
Rigtig god søndag

24 kommentarer:

 1. Godmorgen Lisbeth.
  Ja, her var der også rim på bilerne til morgen, så jeg er spændt på at se krukkerne, om de har fået frost.
  John fortsatte sit arbejde i haven i går og nu står der et fint højbed i det kedelige hjørne. Der skal de frølinger fra dig stå og så skal vi lige tænke os godt om, hvad der ellers skal i.
  Jeg fik nogle frø fra dig, hvorpå der står små Zinnia, det skulle vist ellers være små tagetes, men de er slet ikke kommet op og så er det jo lige meget hvad det er. Jeg har i stedet nogle Tagetes Vanilla, som jeg kan sætte ud ved roserne.
  Fortsat god søndag.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane
   Jeg håber ikke jeres krukker har fået frost, træls med så sen frost.
   Dejligt med et nyt højbed, så er der plads til lidt nyt, hvad med hundetand, har i den, for ellers er den dejlig at have i et højbed, så kan I rigtigt nyde blomsterne. Senere kan der være iris og til sidst lidt solhatte, ja det var bare en hurtig idé.
   Hvis frøene er fra mig, er det ikke tagetes, for dem har jeg ikke i haven, men de små Zinnia vil heller ikke komme op hos mig. Så godt du har noget andet at sætte i stedet.
   Tak i lige måde.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Nej, hundetand har vi ikke, men den er smuk. Vi har en krukke med Fritillaria Palidiflora og de skal op i kassen. Vi har også vintergækker der måske vil så sig oppe i kassen, det ville være dejligt. Jeg har kun en hvid solhat tilbage, den røde er foræret væk. Vi skal have noget af det, der står i krukker over i kassen, så det ikke skal vinteropbevares.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  3. Kære Eliane
   Ja den er smuk, men I har selv fået gode idéer til hvad der skal stå i kassen, kan jeg forstå. Det er også godt at få tømt nogen krukker, så I ikke skal vinteropbevare dem.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 2. Det er godt med den nye sti - så er den opgave fuldført :) Ja, nogle gange er man nødt til at styre lidt hvad der skal brede sig i bedene, glæder mig til at se dine iris senere.

  Smukke rhodoer - alle sammen. Rigtig god søndag :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er rigtig godt med den nye sti, så jeg kan gå op til bænken uden at træde i noget. Jeg fandt ud af sidste år, at jeg var nødt til at styre lidt. Jeg håber, der bliver mange iris.
   Tak og god søndag til jer også.
   Knus

   Slet
 3. Dejlige billeder :-) Jeg har også himlens syv sønner stående i en af planteskolebedene, den skal jeg vist snart have fundet en fast plads til.
  Håber ikke dine rhododendroner har taget alt for meget skade af nattefrosten, her var temperaturen ned på -4 i de tidlige morgentimer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Tak for det. Ja du må have himlens syv sønner hen på en fast plads, den er så fin.
   Der var to, som ikke kunne lide frosten i nat, vi er jo slet ikke så langt nede i minusgrader som jer, men alligevel er det nok til at de lavtstående rhodoer bliver skadet.

   Slet
 4. Skønne billeder igen fra dig Lisbeth. Ja, som Vivi skriver, har vi igen haft frost, hvilket kan ses rundt om i haven - øv. Jeg håber, du har sluppet billigere fra nattens temperaturer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak for det, ja det er rigtig ærgerligt med den frost, nu lover de, at det er slut, lad os nu se.

   Slet
 5. Hei Lisbeth
  Skal si dere er flittige. Ny sti blir sikkert fint. Den navnløse tulipanen var skjønn. Synd at du ikke vet navnet på den.
  Rhodoene dine er som alltid skjønne. Når dine er avblomstret begynner vel mine ;)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja vi har været lidt flittige i denne weekend. Ja den er meget fin den tulipan, jeg er også ærgerlig over, at jeg ikke kender navnet på den.
   Nej det tror jeg nu ikke, jeg har rhodoer til laaaang tid endnu :)
   Klem

   Slet
  2. Jeg tror, at den navnløse tulipan er en Shirley ;-)

   Slet
  3. Hej Nette
   Du har ret, på det billede kunne den godt ligne Shirley, men det er det ikke :) Shirley er helt anderledes og har et andet forløb i blomstringen.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Det har så sandeligt været en weekend hvor det har været skønt havevejr. Kan se at der også er blevet gået til den hos dig ja og Bent har da ikke brug for at gå til styrketræning alt det gravning må gi store muskler :-) Det blir dejligt når der skal vandes til sommer. Du kommer til at spare både tid og kræfter så måske noget af tiden kan bruges på bænken. Det ser rigtig godt ud med stien ind til den. Husker jeg helt forkert hvis det var lidt krinkelkroget ind til den før? Uha måske det er lidt for tidligt at moreltræet blomstrer her var det minus 0,7 grader sidste nat. Jeg havde været forudseende at lavet et "telt" af fiberdug over de nyplantede tomatplanter og tændt stearinlys så det gik fint. Også ærgerlig med rim når nu så mange Rhodoer er i blomst men mon ikke det er slut nu. Hammer Blue må være farvoritten idag :-) De er ret flotte de mørklilla tulipaner. Jeg plantede nogle i nogenlunde den farve forrige år og de kommer heldigvis igen og er ret flotte.
  Ja det var den dag og nu skal jeg love for at vejret er ved at skifte. Jeg har idag bla fået sat de sidste dahlia og begoniaerne er også blevet plantet i ampelpotter. Roserne har fået lidt gødning når de nu lover regn. Mine nye stauder er også blevet plantet, så er de sidste sommerblomster blevet sået og der er blevet priklet lidt så nu kan jeg godt lige få tid til en arbejdsuge :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har været fantastisk vejr i disse dage. Bent behøver bestemt ikke at gå til styrketræning, han har gravet gange til 3 vandhaner. Ja det glæder mig meget, at jeg ikke skal trække rundt med slanger i hele haven, så det kan jo godt være, at jeg kan få tid til at sidde lidt på bænken :) Ja du husker rigtigt, bænken var ikke så nem at komme til, den var nærmest helt gemt. Jeg var ikke forudseende nok, da den stod på 5.8, da vi gik i seng, tænkte jeg, det går nok, det gjorde det ikke helt. Ja Hammer Blue er fin. Jeg kan også godt lide de mørklilla tulipaner.
   Ja nu er det gråt og blæsende, så vi nåede ind og så Søren Ryge i aften og en gang skype med Arthur blev det også til.
   Godt du har nået så meget, så du kan få tid til at gå på arbejde :) Snart er der fridage igen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Synes din fritillaria ligner den Fritillaria 'Uva-vulpis' (Grå klokkelilje) jeg også har. Kan det mon være den? Nej..er det nok ikke, da den har mere gult.

  Skønne billeder af blomstrende rhodoer, tulipaner osv. osv.

  Juhu...og så nåede jeg herind inden sengetid...:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Nej jeg har lige googlet den, det er ikke den, din er mørkere, hvis den ligner billedet.
   Tak skal du have - godt du nåede det inden sengetid :) Sov god.

   Slet
 8. Hvor er i altid flittige.
  Jeg må da hvis ha` kigget efter min gemserod, og se om den har klaret sig igennem ukrudtet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja vi har nået en del her i weekenden.
   Mon ikke gemseroden har klaret det, den er vist ikke sådan at slå ud.

   Slet
 9. Hej Lisbeth, hvor er den flot din Clematis, kan jeg få dig til at tage et nærbillede af blomsten ?
  Og så er Bent flittig igen og gravet :o)
  Det er blevet godt du har fået ryddet op i beddet.
  Dejlige billeder af dine rhodoer.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja den er flot, jeg skal nok tage et nærbillede af blomsten, jeg har en mere, der springer ud en af dagene, så kan jeg sætte nærbilleder ind af begge.
   Ja det er rart, at han er så flittig.
   Jeg er glad for, at jeg fik ryddet op i bedet.
   Tak skal du have.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Jeg har desværre aldrig besøgt jeres have, men jeg har på fornemmelsen, at den er meget stor, så jeg kan godt forstå, at I lægger an til at kunne vande på en anden måde, end ved at slæbe rundt på vandslanger. Min lille have ligger 60 m nede af en lille sti bag ved ejendommen, og jeg bakser med 80 m slange i alt. Utåleligt og tidskrævende. Jeg er forundret over nattemperaturerne hos jer. -4 grader er sørme koldt for små fine planter :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nette
   Nej det har du ikke, men du er velkommen til at komme og se den. Ja det er besværligt at vande med så lang en slange, det kan jeg godt forstå, at du er træt af. Hver sommer i tørken, når rhodoerne får nyt løv, vander jeg dem alle (over 200) det er på godt jysk træls :)
   Nej nej - vi har ikke haft - 4 grader hos os, den var kun lige omkring frysepunktet, men det var også nok for 3-4 af mine rhodoer :(

   Slet