mandag den 30. juni 2014

Månedens sidste dag

Bortset fra manglen på regn har det jo været en herlig måned, vi kan ikke klage over mangel på solskinstimer. Blomsterne springer ud og blomstrer af, så hurtigt at vi knap kan følge med. Det går ligesom lidt for stærkt, sådan er sommeren i år åbenbart.
Sjovt nok var den eneste ordentlige regnvejrsdag vi havde netop den dag, vi var til plantemarked i Geografisk Have i Kolding, det var nu ikke så rart. Der kom til gengæld vand - der var bare ikke kommet noget, da vi kom hjem
Åben have

Lørdag og søndag havde vi åben have fra 13-16. Lørdag kom kun 4 besøgende, det var ikke mange, derfor havde jeg ikke de store forventninger. Da klokken var 13.30 havde vi endnu ingen set, men så skete der noget. 19 var forbi vores have, det var stort på Samsø, jeg ved godt, at mange andre haver på fastlandet havde mellem 50 og måske 200 gæster, men jeg var nu stolt af de 19, der kom her. Den sidste gæst gik hjem 16.40 og lovede at komme igen. Under besøget fik hun udvidet service i form af luft i dækkene på cyklen, jo Bent forstår at servicere folk. Hun er ikke den første, som har fået pumpet cyklen hos os, og hun bliver nok heller ikke den sidste.

 Heldigvis var alle meget begejstret for min have, de syntes godt nok, jeg havde mange planter. Det var herligt at få besøg og at vise rundt. Selv Bent var med rundt, for jeg kunne kun overkomme en gruppe af gangen. Han nød det, men bagefter var det hårde tider :)
 Clematis Jackmanii er så småt i gang med blomstringen, der er masser af knopper, så den skal nok blive overdådig som altid.
 Ville de Lyon står der på skiltet, men det er det nu ikke

Worcester blomstrer flot endnu
Dagliljerne/hemerocallis er godt i gang med at blomstre nu
 Summer Wine
 Nights Ember
 ?
Joan Senior
også liljerne er godt på vej, der er mange af dem, jeg ikke har navne på

 Forever Susan og Funny GirlSidst udsprungne rhododendron
med dejlig vanilleduft i blomsterne R. Arborescens
Der er endnu få blomster tilbage på R. Barchycarpum
Kattehale/Lythrum står så flot nu
Kæmpeskælhoved er meget flot, men det var med at holde godt fat i blomsten, for at få et billede af den. Den svajer rundt højt oppe i luften
Rosa Mundi

Audrey Wilcox har den smukkeste blomst, som bare bliver større og større. Den holder længe i vasen.
Det gør Sally Kane også. Begge er i øvrigt købt ved rosertilhaven.dk
også denne her, som jeg har glemt navnet på er købt der.
Claire Austin begynder at vise, hvad den dur til
Det samme gør Old Wollerton Hall
 Sharifa Ashma i al sin skønhed

Common Moss med den skønneste mos
Til slut et dejligt stemningsbillede fra i aftes.
Fortsat god mandag

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Hvor ser det smukt ud med den hvide og de mørke valmuer sammen, og klematisserne er fantastiske, især syntes jeg, den i det beskårede træ, hvor bliver det flot når den danner krone i toppen!
  Dejligt at se Common Moss trives hos dig, det er iøvrigt en god ide at du binder den op til træet!
  Jeg kiggede forbi et par af de senere indlæg, og nød rosenkavalkaderne! :-)
  Jeg syntes specielt at Dronningen af Danmark er supersmuk hos dig, her står den i skygge om formiddagen pga. hækken, og den vender sine grene væk fra skyggen så den dejser noget når blomsterne tynger grenene. Det bliver ikke bedre af at der står en kæmpe geranium og opsluger alt som lægger sig ind over den.
  Jeg må konstant hive grene ud af geraniumjunglen!
  Sådan har vi jo vores have fornøjelser og gys! :-)
  Kh Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Ja det var også det, jeg lige opdagede, så det måtte foreviges. Det beskårne træ er dødt, men det kan en clematis godt pynte på :)
   Common Moss står meget i skygge, så der er ikke mange blomster, men jeg håber, den kommer efter det. Helenae Lykkefund står også i skygge, så hun vil slet ikke blomstre.
   Godt du har nydt roserne, jeg har så mange biilleder, men det har du nok også :)
   Dronningen af Danmark er ikke nem, det er først de sidste to år, den er blevet rigtig smuk, og nu står nogenlunde selv, der er mange af roserne, som ikke kan holde deres grene oppe, det er lidt træls. Nej de der geranier kan god gøre mere skade end gavn, jeg er ved at klippe dem ned.
   Ja det har du ret i, men som regel er det mest fornøjelser, heldigviis :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Sikke nogle gode billeder. Jeg kunne især godt lide de første, hvor man ser lidt mere af haven. Et stort tillykke med det flotte fremmøde. Det var da flot!! Dine roser er meget smukke, mine er ved at sætte knopper til 2.blomstring og så er vi endnu ikke i juli måned! Heldigvis har vi da fået en del regn, så jeg håber mine beder kommer sig nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak skal du have, ja det er altid godt at se lidt mere af haven. Ja det var pænt fremmøde, det ene par var på ferie herovre og havde læst det under haveselskabet. Har du meldt dig til der? Det hjælper garanteret meget hos jer, så bliver det jo annonceret i de store dagblade.
   Ja gad vide hvor længe roserne kan blive ved i år, når de er startet så tidligt. Det er svært at mangle vand, planterne kan ikke lide det. Vores 15 mm forsvinder desværre hurtigt, kan jeg mærke.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  19 gæster til åben have, det er da rigtig flot!
  Og dine dagliljer er begyndt super! Mine er selvfølgelig bagud - nogen ser faktisk ud til at have kastet nogle af blom,sterknopperne i ugen2 kølige og regnige vejr!
  Og så ser jeg at Havefolket skriver om Hostablomster - godt de lader sig inspirere:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg synes også, det er flot, jeg er bestemt tilfreds.
   Ja dagliljerne er i gang, øv at dine har smidt nogen af knopperne.
   Ja jeg tænkte også på dig, da jeg så det med hostablomsterne :)
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Det var da bare rigtig flot med 19 besøgende :) Vent du bare - når de så kommer hjem, fortæller de vidt og bredt om din dejlige have, så endnu flere kommer på besøg næste sommer, og sådan tager det fart :) Jeg er fuldstændig betaget af Jackmanii - den må jeg have - jeg står lige og mangler en klematis, der vil kravle opad sammen med en ny klatrerose. Din lyse kattehale er også bare smuk - jeg har kun den mørke, men den er jeg også glad for. Den sidst udsprungne rhodo er også meget smuk - er det ikke usædvanligt, at den blomstrer så sent? Tak for smukke oversigtskig fra din have og en skøn aftenhimmel :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja men jeg er også fuldt ud tilfreds. Jeg har åben have onsdag d. 9.7. også. Den 22.7. kommer Anne og manden, det er den uge I er herovre, så måske kommer du også den dag? Du må gerne komme flere gange, hvis du har tid :)
   Ja Jackmanii er en flot clematis, det tager selvfølgelig nogen år, inden den bliver så stor som min, bare vent og se, hvor flot den bliver.
   Nej den rhodo blomstrer altid meget sent.
   Selv tak :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Det kunne da være spændende også at møde Anne og tak for tilbud om at komme flere gange - det kan være, du når at blive helt træt af mig :) Det kunne fint være den 22-07 - vi har aldrig så mange planer, når vi er på Samsø - vi nyder det og gør det, vi har lyst til - sådan rigtig ferie :)
   Har lige været ude at få de sidste sommerplanter i krukkerne. Det er noget siden, jeg købte dem på Torvet, og sneglene havde spist både Petunia og været hårde ved nogle lyserøde margueritter - frække dyr! Jeg har også fået plantet en Blåkant-hæk om et nyt bed - det skal nok blive godt, og jeg nyder det :)
   Kh Linda

   Slet
  3. Det lyder hyggeligt med en ferie uden planer, så lad os se hvor mange gange du kommer :) men den 22.7. ligger fast så. Anne vil gerne se ø først, så jeg tror, vi blev enige om kl. 14.
   Træls med sneglene, jeg ved de godt kan lide både Petunia og Marguritter. Blåkant hæk det lyder godt.
   Jeg kan godt forstå, du nyder endelig at have fri, nå nej det er først i morgen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Flot besøgt til din åben have. Nu begynder dagliljerne og liljerne at blomstre. Du har mange skønne. Har nu efterhånden også en del dagliljer, Kattehale er meget skøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja jeg synes, det var flot med 19 besøgende. Liljer og dagliljer ja de er også skønne. Jeg ved du følger godt efter, det er dejligt at have en masse at nyde.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Med mindre det bliver skybrud inden midnat så tror jeg at min have er en af de tørreste 17mm i juni er hvad det er blevet til. Så kom der da gæster i Høneballe Haven så var det da godt at du havde en guide og handymand klar :-) Jeg kan da godt forstå at de var begejstret det ser jo så flot ud. C Jackmanii er da imponerene sjældent har jeg set så stor en Clematis. Fine dagliljer den lysegule er jeg lidt vild med. Jeg har i år købt en hvid gul som jeg ikke kunne stå for Joan Senior selv om den var ret stor ser det ikke ud til at den blomstrer i år. Kæmpeskælhoved er også rigtig fin men desværre også en af dem der er lige stor nok. Commen Moss er farvoritten idag. Det vil da være rigtig hyggeligt hvis Linda også kommer på besøg d 22 Det er jo dejligt at møde andre havenørder og jeg tror at vi glæder os lige meget til at se dit paradis :-)
  Nu skal jeg hen og have det fine tøj støvet af for vi skal til sølvbryllup imorgen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja og det bliver nok ikke, det er til at blive desperat, når man har fået så lidt vand, som I har. Vores 15 mm er også snart væk igen med sol og vind, går det stærkt. Så jeg kan godt forstå, at du er træt af det. Ja jeg fik mange gæster i går, det var dejligt. Jackmanii er den første clematis, vi plantede og en overlever, så den er rimelig stor efterhånden. Den lysegule daglilje er jo netop Joan Senior, så det er den rigtige, du har købt.
   Ja sikken vi tre kan knævre den 22. det er bare super.
   Uha da sølvbryllup, ja så må tøjet støves af. God fornøjelse.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Det var fint med 19, man skal jo også selv kunne følge med. Dejligt at vise haven frem til interesserede, som har øje for både planter og detaljer.

  Jeg må da vist ud og se efter min kattehale, har den et sted bagved den kæmpestore Scepter'd Isle.

  De er vildt flotte, dine dagliljer - skønne brændte farver.

  Bent er helt uundværlig, både når der skal arbejdes og når der skal serviceres besøgende. Hils ham.

  knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja lige netop hvis der kommer for mange, kniber det at nå at snakke med alle, og det vil vi jo gerne.
   Ja du må se om du kan finde din kattehale.
   Ja dagliljerne er rigtig fine, dem er jeg glad for.
   Helt sikkert Bent er fantastisk til at servicere, det er jeg glad for, ja og han er også god til at arbejde :) det kniber lidt for tiden, for han har græsallergi, så ind i mellem sniger han sig ind til en fodboldkamp :)
   Det skal jeg gøre, du må også hilse.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Fin med så mange besøgende.
  Hvor har du smukke dagliljer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var rigtig godt. Tak ja.

   Slet
 9. Kære Lisbeth.
  Tak for de dejlige billeder. Det var fint med 19 besøgende. Dejligt at Bent kunne hjælpe dig. John har også nok at se til, når han selv skal vande alle krukkerne. Jeg tror, han hygger sig med at arrangere og flytte rundt. Vores lathyrus blomstrer helt overdådigt og dufter fantastisk dejligt.
  Det er lidt hårdt at være her, men det er det jo altid, når man ikke har så mange kræfter. Der er heldigvis 4 uger tilbage og alle er meget søde.
  Kærlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Ja det var fint med 19 besøgende. Ja det er godt, når manden vil hjælpe os, godt John hygger sig med arrangering. Lathyrus lyder herligt.
   Håber du får meget ud af dit ophold, så du bliver styrket.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth, som sædvanlig fine billeder. Er den dobb. hvide valmue et-årig, jeg har kun set den på din blog.Claire Austin har du fotograferet rigtigt flot, man kan rigtigt se de forskellige lag. Jeg har en svaghed for mos roser, jeg synes de er så fine Det var hyggeligt at møde Anne og vi fik en god snak, vi bor jo ikke så langt fra hinanden, så mon ikke vi mødes igen :-) Jeg ville sende dig en besked, men jeg har ikke set dig på stauder længe, har du lavet en "speciel" facebook? Mit fravær på din blog skyldes travlhed på den gode måde.Besøg fra Australien, ferie og familiefest. Vi har fået et gavekort til to overnatninger på strandhotellet:-)Knus Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Tak skal du have, det er dejligt at høre fra dig igen.
   Ja den dobbelte hvide valmue er 1-årig, jeg tager frø. Du og Anne må da kunne tage på besøg i hinandens haver, det kunne da være hyggeligt. Anne kommer over og ser min have om tre uger, så kan jeg også møde hende :)
   Jeg er nu jævnligt på stauder også, men ja jeg har lavet min egen gruppe høneballehaven. Jeg søger lige venskab med dig, så kan jeg invitere dig indenfor i gruppen.
   Dejligt med besøg fra Australien, det har du nok nydt.
   Det lyder godt med et gavekort, hvor ligger strandhotellet?
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth.Skønne billeder fra din have.............og dejligt at der kom så mange til din åben have.
  Har lidt travlt da jeg er på ej til nogle dage hos familien i Ny. Sjælland..............så ikke nogle kommentarer de næste par dage.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette
   Ja jeg var glad for, at der kom så mange.
   Det er bare i orden - god tur
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Hei Lisbeth

  Jeg var uten internett i hele går, og er litt på etterskudd med kommenteringen min. Nydelige roser du har, og det må være utrolig flott å vandre i din hage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det er ikke sjovt at undvære nettet, håber det er mere stabilt nu.
   Tak - ja jeg synes, at det er flot at vandre i min have :)

   Slet