tirsdag den 10. juni 2014

Iris og et link

Flere har beundret mine fine iris, de er købt i Spanien hos Jan Jakobsen. Jan er dansker, han har bloggen en irismark i Spanien. Sidste år købte jeg og to andre på øen en del iris hos ham, forsendelsen var ikke særlig dyr, varerne var gode, de fleste har blomstret allerede i år. Det er billigt at købe iris hos Jan, klik på linket i øverste linie, så kommer du direkte ind på http://elviloselliris.blogspot.com.es/

Lad dig friste eller bare nyd de skønne billeder af iris.

Jeg holder meget af mine rhododendron, de er så smukke, også nu hvor det nye løv er kommet
Lisbeth fra bloggen Countryliv kunne godt få øje på skønheden i disse nye skud.
Men der er en ting ved rhodoerne, som ikke er så godt. De tåler ikke at mangle vand, og selvom vi fik 10 mm i fredags og 5 i torsdags, så er det ingenlunde nok til dem, så jeg har været ude med vandslangen her til morgen. Det er et træls arbejde, for mens jeg vander, får jeg øje på alt ukrudtet og de små selvsåede træer, som jeg ikke kan nå at luge væk på grund af alt den tid vandingen tager.
 Endnu blomstrer R. Ponticum
 og Späthlese
selv Schneeperle blomstrer endnu, det har den gjort længe.


Clematis Niobe er så fin lige nyudsprunget, så et billede kunne ikke gøre det i dag.
 De fine digitalis er i fuld gang
 og hylden dufter, så det er en lyst
Den røde hyld fylder godt bag hegnet og dækker ind til genboen og så er den tilmed flot :)
Klatrehortensiaen er lige uden for mit vindue, fuglene har bygget rede i den
Trælupinen kan jeg også beundre herinde fra. Jeg har planer om at tage frø og selv lave flere, så vil vi plante dem rundt om i skoven, det vil rigtigt lyse op derinde.
 Forskellige allium
står og blomstrer smukt nu
 for ikke at tale om de smukke lupiner, pas på når I klipper de visne af, der kan være bier i, fandt jeg ud af, det gør ikke godt, at blive stukket af sådan en.
Magnolie Sieboldii havde lukket sig til natten
Zenobia er meget fin lige nu med de fine blomster, som minder om blåbærblomster.
 En lille skovtur, vil du med? Forestil jer hvide trælupiner mellem træerne i bedene.
Rosenkrave står så flot mellem de blå geranier, som er fyldt med bier, men snart skal de klippes ned.
Apropos roser:
 roserne er i fuld gang, her med digitalis
 og her med valmuer, hele bedet er fyldt med valmuer, jeg kunne ikke nænne at luge dem væk, men det kommer jeg snart til. De skal lige blomstre først
Blandede roser. Det er så smukt, når de gror ind i hinanden. Jeg hylder ikke princippet 3 af samme sort, jeg synes det er sjover på denne måde, så får jeg også mulighed for at have flere slags.
 Abraham Darby har en skøn duft
Det har Ambridge Rose også, men den er helt anderledes
 Bonita Renæssance
 Charles Austin
Pegasus
 Crownprincess Margareta, bemærk den mørke plet i midten. En gåsebille er i færd med at fortære rosenblade. Mine roser har desværre mange gåsebiller, jeg ved ikke, hvordan man slipper af med dem, men det gør man nok ikke :(
 Ghita Renæssance
og til sidst Queen of Sweden, som lige har startet showet.
Fortsat god tirsdag.26 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Her er så varmt, at jeg ikke vil plante ud, og vinden blæser og tørrer alt ud, så jeg sukker også efter regn til haven - gerne i rigelige mængder! Jeg kan se på det hele, at jeg må rundt og vande roser igen i aften, men de lover heldigvis lidt lavere temperaturer allerede fra i morgen - regn vil meteorologerne ikke love. Jeg er også glad for duften af hyld - så er det bare sommer :) Hvor er dine rosenbede smukke, men træls med gåsebiller! Jeg vidste faktisk ikke, at de gik i roserne. Mine Queen of Sweeden blomstrer også, så det er en lyst sammen med mange andre - især er Golden Celebration, Rhapsody in blue, Aicha og Rose de Rescht helt overdådige og Comte de Chambord er også ved at være godt med. Det er så dejligt - specielt om morgenen og aftenen. Jeg har også prøvet at klemme en bi, da jeg ville plukke en blomst, og det er ikke rart at blive stukket. Niobe er så flot - nyder også min, der har bestemt sig for at blomstre efter flere års pause.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er nok klogt at lade være med at plante ud, jeg stoppede også med at vande, for det fordamper jo lynhurtigt, det er spild af vand. Mine roser får ikke vand, jeg kan ikke vande så mange roser, så jeg håber, de klarer sig. De har trods alt rødderne noget længere ned end rhodoerne har. Nej regn får vi ikke noget af, det meste af landet mangler undtagen Sydjylland, tror jeg.
   Når de første roser starter, så er gåsebillerne der straks, det er øv.
   Ja morgen og aften er det dejligt i haven, så må vi vande. Ja det gør ondt at klemme en bi.
   Godt din Niobe vil blomstre i år.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Kan godt forstå, du ikke kan vande roser også, når du har rhodoerne, der trænger mere. Jeg havde rose nr. 100 i haven i går, hvor Louise Bugnet kom til på din anbefaling :) Det kunne jo være, jeg skulle holde et lille jubilæum ;)
   Ha´ en dejlig aften!

   Slet
  3. Det er jo det, jeg kan ikke overkomme det hele. Nu varer det ikke længe, inden du har flere roser end jeg har :) flot for din have er ikke så stor som min.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Du har så mye flott som blomstrer, og spesiel irisene fra Jan! Biene likte nok ikke din klipping ;-)

  Her er det 29 grader, og alt for varmt til å være ute. Jeg har vannet i hele dag, men det hjelper ikke noe. Det er like tørt i morgen... ;-)

  Ha en deilig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er meget flot i blomst nu, irisne er meget fine.
   Nej bien var ikke helt tilfreds med min klipning :)
   29 grader er alt for varmt, jeg synes 25 er rigeligt. Du har ret, det hjælper ikke meget at vande, for det fordamper hurtigt.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hvor er dine roser yndige.
  Vi har haft 29 graders varme, måske mere i dag. Nu hvor kl. er 18,15 er her 27½ grad. Sommer må man sige.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Vi nøjes med 25 grader, det er rigeligt til mig.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Jeg kunne sagtens lade mig friste af iris fra Jan. Jeg er ved at lære at ha dem i haven nu - havde problemer med min tunge lerjord men i år er det gået bedre. Jeg er med på den med en af hver rose pga af pladsmangel ikke mindst. Vande mås der i disse dage, godt nok ikke rhodoer her men nye roser især. Altid dejligt med en skovtur :)
  Jeg har vist virus i min peberbusk - i den ene side er bladene melerede og visner langsomt. Ved du måske noget om hvad man gør?
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Det er lækkert mit iris, så du må se, hvor meget der kan friste dig. Ja vi skal da prøve så mange roser så muligt.
   Det lyder ikke godt med virus i din peberbusk, jeg ved ikke meget om det, men jeg tror jeg ville klippe det dårlige væk, hvis det var mig.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige billeder.
  Jeg er noget træt i dag, efter gæster i mange af Pinsedagene.
  Jeg nyder varmen, men opholder mig dog inde i skyggen. Højtrykket er godt for min gigt.Krukkerne bliver vandet om morgenen, inden det bliver for varmt.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Jeg kan godt forstå, du er træt, hvis du har haft gæster i pinsedagene.
   Godt din gigt har det bedre med varmen, jeg synes, at det er rigeligt varmt.
   Jeg vander også morgen og aften, ikke midt på dagen, så nu skal jeg snart ud og vande.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja det er nemt at blive fristet af alle de smukke iris her må jeg nok begrænse mig lidt pladsen du ved. Det er hårdt arbejde med alt den vanding og træls for det tager jo tiden fra de andre ting. Du må da nyde synet af klatrehortensiaen når du kikker ud den er så flot ikke noget at sige til at fuglene flytter ind :-) Ved du hvad den hvide Allium heder? De hvide jeg har har ikke ret store blomster. Ja bier skal man ikke klappe for meget jeg er dog ikke blevet stukket af en siden jeg var barn derimod har jeg lidt dårlige erfaringer med hvepse. De søger jo ind i bageriet hvis de kan. Sidste år blev jeg stukket på halsen og måtte på pencellin da jeg fik en infektion det var træls. Du ved jo at jeg gerne vil med på skovtur og trælupiner vil da se fantastisk ud derinde. Her er der ingen valmuer i blomst endnu det bliver spændende med de nye i år det tegner godt. De er da heldigvis lette at fjerne efter blomstring hvis man gerne vil have lidt kontrol over dem. Jeg var heller ikke klar over at gåsebillen æder af roserne har du så også problemer med dens larver de vil jo gerne æde rødderne i græsplænen. Jeg syntes nu også at de blandede roser er flotte sådan noget kan nu heller ikke få mit tis i kog. Her på Fyn er vi blevet livet torden i nat. Regnen kan vi godt bruge men hagl og kraftige vindstød kan jeg godt undvære. Nu vil jeg vande mine krukker for de vejrfolk kan vi ikke altid stole på.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er nemt at blive fristet af de fine iris, men man kan jo nøjes med at kigge :) Ja det er nemlig det, nu har jeg stået 1½ time med vandslangen, heldigvis kunne jeg nyde haven rundt omkring imens. Jeg har desværre ikke navnet på alliummen, jeg har købt den i Bilka, så mon ikke den kommer igen til efteråret hos dem. Hvepse er bestemt værre end bier, især i køkkener og bagerbutikker, det var ikke sjovt for dig.
   Ja mon ikke det vil være pænt med trælupiner i skoven. Jeg har lige gået og ærgret mig over alle de roser, gåsebillerne har bidt hul i, det er træls.
   De har også lovet torden, hagl og regn her, vi må se, hvad det bliver til.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. orv, hvor er den overdådig og flot den Iris du har på dit første billede - det er helt fantastisk som blomster kan se ud :-)

  SvarSlet
 8. Jeg er godt nok imponeret over din røde hyld. Jeg synes den er vokset mega meget i år, eller er det bare bare der sammenligner med min egen? Den er ikke nær så høj og flot som din. Gøder du den?
  Det er en god idé at tage frø af lupinen og lade dem brede sig, for de lyser fint op og især i skoven vil de synes meget. Så vil de sikkert også blomstre lidt senere - så du på den måde spreder blomstringen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Jeg har jo to røde hyld, dette her er Black Beauty, den har jeg haft nogen år. Nej jeg gøder ikke mine hyld. I morgen kommer der billeder af Black Lace, mon ikke det er den du har.
   Ja det vil uden tvivl blive godt med trælupinen i skoven, det må prøves.

   Slet
 9. Hej Lisbeth Fantastiske Iris , man kunne sagtens fristes. Din skov sti ser helt vidunderlig ud, det ville være flot med hvide blomster som kunne lyse op. Dejligt at roserne nu er fremme. Har selv fået bestilt de første Austin roser til morgen terassen. Fortsat god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja de iris er fristende. Ja jeg må prøve at sætte trælupiner i skoven. Dejligt at du har fået bestilt de første Austin roser til morgenterrassen. Men dem kan du vel ikke få nu? Tak i lige måde.

   Slet
 10. Det er bare fantastiske sommerdage vi har, så herligt at man kan nyde haven efter kl. 17 også... Men det er lige det med vandingen, det er hårdt at skulle vande så mange rhododendron som du har. Klarer dem i skoven sig ikke uden vand?

  Du skal da klart plante de hvide trælupiner derinde også, det vil se smukt ud.

  Jeg har ikke set om mine roser har de der biller, det håber jeg da virkelig ikke.

  Iris'ne er så smukke, jeg kunne sagtens blive fristet, men jeg har ikke så megen bar jord, som de jo gerne skal have.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er helt utrolige sommerdage, godt I kan nyde haven efter 17 også, det er en herlig tid, men regn om natten ville være godt.
   Ja jeg må prøve med de hvide trælupiner i skoven, lige nu er den meget fascinerende.
   Hvis du havde gåsebiller, var du ikke i tvivl, det ser fælt ud, den smukke rose er helt gennemhullet og grim at se på. Jeg må vist vise et billede i morgen, men det er ikke for sarte sjæle, som holder af roser.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth.Skønne billeder fra din have..........og din møeke hyld er bare SÅ smuk............men min gror nu også pænt...........og har flotte rosa skærme nu.
  Vil også gerne have flere iris..........så måske skal jeg bestille nogle
  hos Jan.
  Dejligt kik til din skov...........og det vil helt sikkert blive flot med hvide lupiner.God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, godt din hyld også gror pænt.
   God idé at bestille iris hos Jan.
   Ja jeg må have hvide lupiner ind i skoven.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Hvor er dine rosenbede smukke med valmuer og digitalis. Det varer ikke længe de valmuefrø jeg fik af dig blomstrer, dem glæder jeg mig rigtigt meget til ;)
  Kan du ikke i al ubemærkethed, så et lille frø hos Bent....så han får den geniale ide, at opfinde et usynligt sivvandingsystem til dine rhodo, når han går på efterløn ;)
  Det vil blive kanon flot med trælupiner i skoven ;)

  SvarSlet
 13. Hej Heidi
  Tak skal du have, jeg synes også, det er flot med valmuer og digitalis, men det er lige før, de tager overhånd. Ja du kan godt glæde dig til, at dine begynder at blomstre, så er der mere at tage billeder af :)
  Det er vist ikke nemt med sivevandingssystem, mine rhodoer står temmelig spredet. Jeg har prøvet et par gange, men han synes vist ikke meget om idéen :)
  Ja jeg tror også, det bliver et hit med hvide trælupiner i skoven.

  SvarSlet