mandag den 2. juni 2014

Turen til Sjælland

Fredag morgen klokken 5 stod vi op, vi skulle nemlig med færgen klokken 7, det var hårde tider, skal jeg hilse og sige fra Bent.
Alt gik nu fint, og vi var i Holte før klokken 10.30, her mødte vi op i receptionslokalet for at få nogen blomster og dekorationen på bordene.
Bagefter startede problemerne, vi skulle nemlig videre til Helsingør Vandrehjem. Det viste sig at være meget besværligt. Der var nemlig cykelløb, så rigtig mange gader var spærret af, det var ikke nemt for GPS´en at finde ud af det, det var heller ikke nemt for os. Der var bilkøer i alle gader, så det tog knap en time i Helsingør, inden vi nåede vandrehjemmet.
Her er meget tekst, så I får lige et billede af mine fine valmuer.
Vi fik arrangeret og dækket bordene, det blev flot - sømandstema hele vejen igennem. Meget imponerende planlagt af de unge mennesker.
Blåt tema
på bunden af vasen et sunket skib og en skattekiste
Vi var flere om arbejdet, så allerede klokken 19 var vi færdige og alle kørte hver til sit. Tilbage stod Bent og jeg. Jeg synes, det var lidt tidligt at gå i seng klokken 19, derfor besluttede vi at gå en tur
til Kronborg, det lå jo lige der henne om hjørnet. Det viste sig at være synsbedrag, så vi gik og vi gik, der var meget langt, først klokken knap 22 var vi tilbage igen, godt trætte i fødder og hoved, det havde været en lang dag.
Hvis jeg havde vist, at der ikke var mere at lave om aftenen, havde jeg nok inviteret os selv på nogen havebesøg.
Næste dag rådede vi bod på det og tog til Tikøb, her bor nemlig Rose, som har bloggen Min haves flora og dyreliv, så vidt vides, var hun den, der var nærmest Helsingør. Rose og hendes mand Kjeld besøgte vores have til et blogtræf sidste år.
Jeg ringede til hende og sagde, at vi stod lige uden for hendes hus, heldigvis blev vi inviteret indenfor, så her er lidt billeder fra Roses have, billederne er taget af Bent.
 Det fine vandhul, som Rose og hendes mand lavede sidste år

 Fine små skure/huse i haven og en solterrasse
Det var hyggeligt at se Rose og hendes have, og selvfølgelig helt anderledes at se den irl. Tak Rose fordi vi måtte kigge ind uden at have aftalt det først. Vi var der kun kort, for vi skulle være i Holte klokken 12 for at køre brudgommen og hans forlover til kirken.
Brudeparret viste jeg i går, her er så den stolte fru Høneballe og hendes tre flotte sønner
her ser I fru Høneballes skønne barnebarn Arthur, som opførte sig eksemplarisk både i kirken og til festen. Jeg fik lov at passe ham søndag morgen, en lang tur med barnevognen var lige sagen, han faldt i søvn til sidst, men først efter at have lugtet til en rose, som farmor snuppede på turen, man skal jo begynde tidligt.
Nu til lidt billeder fra min have:
 de langsporede gule akelejer er så fine
Blomst i Bronzeblad
 Så blomstrer digitalis i rosenbedet
 Hejrenæb
Hjertegræs
 Der er stadig iris i haven
Denne har jeg til gode endnu, den ser ud til at være meget mørk
 Lonicera blomstrer så fint nu
 og lupinerne står flot
 Mandstro udvikler sig hurtigt, nu mangler vi bare farven
natvioler
og lidt rhodoer
 R. Govenianum sprang ud, mens vi var væk. Den dufter dejligt af vanille
 R. Homebush
 R. Nova Zembla
R. Rasputin
Ørkenbedet står flot med iris og rhodoer, liljerne er godt på vej, kan I se.
Roserne har dækket pælen i det lyserøde bed, her har vi mme Alfred Carriére og Louise Odier
 Frühlingsduft
 Maigold
 Westerland
 Mary Magdalene
Gertrud Jekyll
Det var lidt af hvert fra i dag. Rigtig god mandag, her hos os er det fint solskin og ret varmt, lidt for varmt til at luge. 21.5 grader nu, men det er begyndt at lufte lidt.

30 kommentarer:

 1. Til lykke med søn og svigerdatter! Og sikke en dygtig Arthur ;-)

  Vi skulle have været til Gurre i fredags, men blev frarådet at køre der op pga. cykelløbet. Ærgerligt at I havde problemer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Nana, ja Arthur er en knag :)
   Ja det var noget af en omgang at komme rundt i Helsingør, men vi kom da frem til sidst.

   Slet
 2. Det lyder som en dejlig tur med massere af mættende oplevelser :)
  Mandstroen er stadigvæk skøn..børnene har løbet igennem min ikke helt så fine i år, så det er en underlig krøllet stilk den laver. Desværre spirede frøene du sendte ikke for mig af din..den er ellers lækker :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja der var mange skønne oplevelser på turen.
   Ærgerligt at frøene ikke spirede, jeg tror Malcolm havde held med sine frø, men han synes ikke, bladene ligner mine, så måske er den ikke frøkonstant.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Tillykke med det unge par. Det lyder alt sammen dejligt, undtaget forhindringer gr. cykelløb.
  Det var en god ide at snuppe et havebesøg hos Rose og selvom jeg bor et godt stykke fra Helsingør er I velkomne her i Bagsværd på havetur en anden gang.
  Lille Arthur er vel nok en sveske som han sidder dér og nyder det. Jeres morgentur lyder også hyggelig og skønt at du og han allerede kan nyde rosendufte sammen, ham får du helt sikkert glæde af som havehjælp om et års tid:o)
  Flotte roser du har i blomst, her er det primært Alcymist der blomstrer i fuldt flor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Lisbeth
   Det var dejligt, bortset fra cykelløbet, det var ikke så spændende.
   Ja tak for det, det varer nok lidt, inden vi kommer til Sjælland igen.
   Ja Arthur var bare fantastisk, og det var hyggeligt at have ham for mig selv, han smilede lidt når jeg sagde ahh efter at have lugtet til rosen :)
   Min Alchymist er til gengæld ikke ordentligt i gang
   endnu.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Det var dejligt du og Bent kom på uventet besøg. Næste gang må gerne vare lidt længere så I kan nå en kop kaffe også :) Bent fik taget nogle fine billeder, synes jeg. Håber vi snart kommer til Samsø igen.
  Helt sikkert flotte sønner, du har, og du ser rigtig fin ud i den meget smukke bluse. Arthur gør en varm om hjertet, han er bare skøn.
  Fantastisk så meget dejligt blomstrende du viser. Sikken glød Westerlang har. Jeg måtte også lige rette på brillen, for de meget mørke iris så for mig ud som sorte katte siddende med ryggen til! ;0)
  ja, grin bare!
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Det glæder mig, at du var glad for besøget, det var jo lidt pludseligt. Det varer nok lidt, inden vi kommer til Sjælland igen, men lad os håbe, at I snart kommer til Samsø igen, det vil jeg glæde mig til.
   Tak for det, ja det er flotte knægte :) og Arthur er uimodståelig.
   Westerland har en meget flot farve for tiden, den skifter meget. Nå var det katte jeg viste, det må jeg lige se efter :)
   Kh Rose

   Slet
 5. Det har da været et par dage med helt anderledes oplevelser, og hvor var det fint med sømandstemaet i borddækningen. Ja, alle dine små og store drenge er dejlige, især ham med kasketten.

  Hvor hyggeligt at se Roses have med jeres øjne, det var da fint at få kigget ind til hende.

  Ja, vi har små frølinger af mandstroen, men det bliver ikke til blomster i år.
  Ha-ha - jeg kan også godt se den med kattene bagfra i dine mørke iris. Du må bestemt vise dem igen i fuld blomst så vi ikke misforstår...

  God aften, vi skal male i baggangen :(


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var noget anderledes end at gå hjemme i Høneballehaven. Ham med kasketten er ikke til at stå for :)
   Ja det var rigtig godt med et besøg hos Rose, vi skulle bare have gjort det om aftenen i stedet, så havde vi haft mere tid.
   Mon ikke mandstroen vokser til, så I får blomster næste år.
   Ja jeg kan også godt se, at det ligner katte, de springer nok snart ud, så skal jeg nok vise dem igen.
   Male - ja det skal jo også til, men det er nu sjovere at gå i haven.

   Slet
 6. Så hyggelig å se både deg og dine sønner, og Arthur selvfølgelig! :-)
  Jeg "kjenner" til Rose fra bloggen hennes, og det var fint å se hagen hennes. Dine iriser er så flotte! De er så vidt i gang her nå.
  Her har det vært 26 grader, og jeg har gravd et nytt bed midt i solen i dag, og er helt utslitt ;-)

  Jeg gleder meg til å se alle dine flotte roser fremover, og glemte å kommentere den flotte du viste i går, nemlig Odyssey ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja ikke - og Arthur er altid populær :)
   Ja der er godt gang i irisne nu.
   Puha det lyder anstrengende at grave et nyt bed midt i solen i 26 grader, der var rigeligt varmt her.
   Ja nu begynder jeg at vise Odyssey igen :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Godt at i klarede alle besværligheder hvem kunne også vide at der var cykelløb. Så er en GPS jo ikke til så meget nytte.Vaser med skib og skattekiste det er da en sjov ide :-) Hyggeligt at nå et havebesøg jeg kan godt lide vandhullet. Dejligt billede af dig og dine drenge og så lille Arthur med kasket så sød. Hejrenæb er en fin plante som blomstrer utroligt længe tror at min er den samme som den du viser. Findes de i flere farver? Er det flerårig hjertegræs? Jeg har sået noget men tror at den er 1 årig. Den er godt nok mørk den Iris spændende at se den udsprunget. Natviolerne er rigtig kønne har set at den også findes i hvid men den lilla er nu min farvorit. R Govenianum har nogle yndige små blomster og så med duft hvor skønt. Din Frühlingsduft ser fantastisk ud sikken mange knopper :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi klarede det, heldigvis rettede GPS´en som regel ind efter noget tid. De unge havde været kreative.
   Ja det var hyggeligt at besøge Rose, det var netop vandhullet jeg gerne ville se. Ja hejrenæb findes i flere farver. Hjertegræsset kommer hvert år, så det er en staude. Den mørke iris må snart springe ud. Jeg har både lilla og hvid natviol, men den hvide er lidt lav, så der får jeg ikke duften med.
   Der er rigtig mange knopper i Frühlingsduft.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Wauw, en flot fru Høneballe sammen med tre flotte drenge og et skønt billede af Arthur - kasketten klæder ham - meget :) Også et fint billede af brudeparret i går! Træls med cykelløb midt i det hele, men godt, at I fik udnyttet tiden til både havebesøg og Kronborg slot og da ikke mindst bryllup med herligt sømandstema.
  Sikke mange skønne roser, du viser - mine er også godt med, og det er en daglig glæde :)
  Det har været en lang dag - startede kl. 5 i morges - så nu tror jeg, at benene skal smækkes op. "Haven" er kommet, og måske bliver det til lidt smugkig.
  Kh Linda

  SvarSlet
 9. Kære Linda
  Tak skal du have, ja Arthur er bare skøn :) Brudeparret var så fine, og det gik godt, så pyt med at vi måtte holde i kø i Helsingør.
  Du har nok flere roser i blomst end mig, jeg har ikke hele buske i blomst endnu. Det er utroligt tidligt, vi må bare nyde det.
  Ja så må du slappe af sammen med "Haven".
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth

  Jamen det ser ud til at have været en hektisk tur med også et fint besøg hos Rose!

  Og din have står flot - dejlig grøn - her er vi begyndt at mærke tørken - selvom vi fik 1mm idag - det hjælper kun sneglene:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Det var kun Helsingør, der var hektisk, ellers var alt fint, det var fint med et besøg hos Rose.
   Jeg vander og vander, her er knastørt, det er ikke godt, nu hvor rhodoerne står med nye skud på vej, det bliver man lidt frustreret af. Der er ingen regn i sigte i lang tid, roserne trænger også.
   Dejlig dag til dig.

   Slet
 11. Kære Lisbeth.
  Tak for mange dejlige billeder.
  Hvor er du smuk i den fine tunika og dine tre flotte sønner og lille Arthur med kasket er dejlig.
  Bordene er smukt og anderledes pyntet. Dejligt at se dem.
  Sikken en gåtur for at se Kronborg:)
  Der er rigtig mange smukke blomster i din have nu, tak for synet.
  Vores roser står med mange knopper, men kun Glamis Castle blomstrer.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Har lige læst din kommentar til Anette.
   Synd du ikke giver dig tid til at se Fru Pedersens Have, det er nogle dejlige udsendelser, især hvis man ikke selv kommer derover.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  2. Kære Eliane
   Det er skam ikke ond vilje, jeg ville gerne se Anettes have, men når jeg bruger 2-3 timer på at tage billeder og blogge, så har jeg ikke tid til at sidde og se haveudsendelser, hvor gerne jeg end vil. Haven kræver sin kvinde så godt og vel.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Kære Eliane
  Selv tak og tak for ros til mine sønner og mig, for ikke at tale om lille Arthur.
  Temaet til festen var godt udtænkt af de unge, det var så flot.
  Ja der var lang vej til Kronborg :)
  Inden længe blomstrer de fleste af vores roser, det er tidligt, men vi må bare glæde os, jeg ønsker mig regn :)
  Kærlig hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 13. Fine billeder af dig og dine sønner, og også af lille Arthur. Sikke en tur, men I fik da set noget. Jeg såede også frø af mandstro, men ved ikke om den bliver til noget endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak skal du have, ja det var noget af en tur, men heldigvis gik alt godt. Jeg kan godt huske, at jeg sendte frø til dig af mandstro, spændende om der kommer noget op.

   Slet
 14. Hej Lisbeth!
  Dejligt billede af dig og dine flotte sønner, man bliver altså lidt rørt, ikke? Tiden der går... og de små som vokser en over hovedet...
  Hvor var det ærgeligt med det cykelløb og tiden i spildte i kø, det kunne have været så hyggeligt hvis I havde vidst hvornår det sluttede, og så have fået en kop kaffe i min have i ventetiden! :-)
  Dejligt at det sammenlagt var en god tur og hvor må det have været dejligt at komme hjem til haven med blomster i overflod!
  Kh Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Tak skal du have, jo man bliver lidt eller meget rørt, pludselig er de voksne, og jeg selv er gammel (i deres øjne:)
   Ja ærgerligt med cykelløbet, at se din have står også på ønskelisten, men jeg kunne ikke huske, hvor du bor, det kunne have været hyggeligt at se den fredag aften i stedet for Kronborg.
   Ja det var en god tur og dejligt at være hjemme igen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth
  Skønt billede af dig og dine flotte sønner. Det er ikke kun planter du evner at få i vejret, det gik også helt godt med sønnerne ;)
  Smuk og anderledes borddækning, jeres gave passede jo helt perfekt til deres tema.
  Jeg var jo også heldig at få frø fra dine mandstro, men mine er heller ikke kommet op endnu. De har stået koldt hele vinteren, men måske har vinteren her ikke været kold nok. Til gengæld går det rigtigt godt med valmuefrøene du sendte, det varer ikke længe inden de første blomstrer ;)
  Dejligt med et lille lynbesøg i Roses skønne have.
  Ham Arthur er altså for lækker, og selvfølgelig nød han at dufte til roser sammen med dig ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak skal du have. Ja sønnerne er også godt i vejret, men det er ikke efter mig :)
   Ja vi var utroligt heldige med gaven, for vi vidste ikke noget om temaet. Det lader til at være sværere at få mandstroen til at spire, der er vist ikke mange, som har haft held med det. Valmuerne derimod de er meget nemme.
   Ja det var hyggeligt at besøge Rose i hendes skønne have.
   Ja Arthur er bare så skøn, det var sjovt at lære ham at dufte til roser :)

   Slet
 16. Tillykke med det unge par.
  Tak for de dejlige billeder.
  Hvor er dit ørkenbed dog flot.

  SvarSlet