tirsdag den 7. februar 2012

Solopgang og billeder af geranier

I dag var jeg heldig, endelig igen mulighed for at tage solopgangsbilleder. Det har været dejligt vejr i dag, solskin og ikke så koldt.


Jeg har geranier eller storkenæb flere steder i min have, nu vil jeg vise jer billeder af dem.
De er så fine, når de kommer frem inde i min lille skov i det først forår
Her min yndlingsgeranie, den blomstrer troligt fra forår til langt hen på efteråret.
Her geranier i mit staudebed
Denne her dobbelte storkenæb er rigtig skøn og høj, jeg vil tro, at Marlene Staudefeen kan fortælle navnet på den, hvis nogen er interesseret.
De har sået sig mange steder i min skov, denne står lige ved en rhododendron


Storkenæb kan godt blive lidt voldsomme, når de er ved at se træls ud, skal de klippes ned, jeg har en del småplanter af dem, så hvis nogen af jer, der kommer d. 19. 5. er interesserede, så  er der en mulighed for at få nogen.

Til slut får I et billede af månen, Bent har lige taget det.

I må have en god aften.

19 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Sikke fine billeder. Jeg tror, jeg har én magen til af de storkenæb. Min vokser under vores hæk og den trives fint dér. Det er et meget flot billede, Bent har taget af månen. Jeg kan ikke forstå, at I ikke har haft det koldt i dag. Her var der minus 15,6 grader i morges og for første gang syntes jeg, det var koldt at cykle, så heldigvis kunne jeg køre med genboen.

  SvarSlet
 2. Det er dejligt med planter som storkenæb, som er kønne, frodige og robuste.

  SvarSlet
 3. Hej Birgitte
  Nej heldigvis har det ikke været så koldt her i dag, nu vi endelig fik solskin. Godt du fik kørelejlighed med genboen, ellers havde det været en kold fornøjelse i 15,6 minusgrader.
  Hej Marie
  Du har helt ret, storkenæb er nogle skønne planter.

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth.
  Sikke nogle skønne Storkenæb du har.
  Her er der godt nok vinter :-/ Imorges da jeg stod op kl. 5 var her -18,3 udenfor.... pu ha det er bare ALT for koldt. (Godt jeg kunne blive inde i varmen)
  Det skulle vist blive plus grader igen i weekenden.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth,
  Geranium er en af mine yndlingsblomster.
  Dejlige billeder.
  Du har flere jeg ikke kender. De gror fint i din have.
  God kold uge - måske når vi +1 grad sidst på ugen.

  SvarSlet
 6. Hvor skønt at se dine fine Geranium....
  I morgen truer endnu en kold dag...

  SvarSlet
 7. Hej Marianne
  Det er godt nok koldt, det har vi heldigvis ikke haft i dag eller i nat. Ja man må glæde sig over, at man kan blive inde i varmen.

  Hej Anne
  Jeg har en del forskellige storkenæb, de fleste købt hos Marlene Staudefeen.Ja og vi håber på tøvejr sidst på ugen.

  SvarSlet
 8. Hej Jonna
  Jeg er glad for du kunne lide mine geranium. Vi tager en kold dag mere i morgen, hvis ikke det kan være andet, men her har det ikke været så koldt i dag.

  SvarSlet
 9. Jeg var lige ved at savne dine solbilleder ;o)
  Også et skønt billede af månen - jeg har beundret den de sidste par morgener - så flot og tydelig :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 10. Hvor har du mange dejlige geranier :-) Det er så kønne og nemme planter. Vi må sammenligne, så vi kan se om vi skal bytte nogle, for jeg har jo også mange.
  Brrr, her har det ellers været koldt nok idag synes jeg, men selvfølgelig flot solskin.
  Jeg gik med Frostie lige da solen gik ned, og da steg månen op. Stor og flot som på Bents billede. Naturen er nu fantastisk :-)

  SvarSlet
 11. .... du gamle måne.... Hvor er den skøn :) Hils Bent og sig at han er god til månebilleder.

  Dine geranier er meget smukke, mange forskellige blå farver har du også.

  Lige til info så kørte jeg på arbejde (i bil...) i 14° frost i morges kl. 7.30.

  knus

  SvarSlet
 12. Hej Bettina
  Jeg var også ved at savne solbillederne, men endelig lykkedes det :o) Månen var så smuk i morges, da jeg gik med hunde, men jeg havde desværre ikke cameraet med.
  Hej Hanne
  Ja det må vi lige finde ud af, jeg tror i hvert fald du har nogen, som jeg ikke har. Synes jeg kan huske jeg har set nogen hos dig.
  Ja månen er fantastisk og også naturen, det er skønt at gå tur når man ser måne eller solopgang eller nedgang, selvom det er koldt.
  Hej Ulla
  Jeg har hilst Bent, det var ikke noget særligt. Kender du det falsk beskedenhed :o)
  Jeg er glad for, at du ikke cykler, når selv Birgitte måtte give fortabt, så må du også tage bilen. Bent cykler, men her var det heller ikke så koldt, og han har en cykel, der er god i glat føre.
  Knus

  SvarSlet
 13. Smuk solopgang.
  Flot måne. Jeg har endnu aldrig set så godt et billede af månen..
  Geranium/Storkenæb er en smuk plante. Jeg blev foræret rigtig mange sidste år så er spændt på at se hvor mange forskellige der er.

  SvarSlet
 14. Hej Aase
  Ja det var et flot billede af månen, selvom han ikke selv er tilfreds. Ja det bliver da spændende at se dine storkenæb og om der er mange forskellige. Mon ikke vi får det at se på bloggen?

  SvarSlet
 15. Ja, det var da en masse skønne geranier. Din yndling er rigtig, rigtig sød, og den dobbelte er da skøn og ja, de er jo ret fine allesammen :-)
  Jeg ville i hvert fald blive super glad for at få et par småplanter med hjem fra Samsø, hvis du skulle have nogen i overskud :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 16. Ja min yndling er forrygende og den er god til at brede sig uden at blive for træls, det bliver nogle af de andre nemlig. Du kan sagtens få nogen med, når du kommer.
  Knus

  SvarSlet
 17. jep.. de billeder er du sluppet godt fra... :)

  SvarSlet
 18. Dejlige geranier. Sjovt din yndlingsgeranium var den første jeg fik her i haven. John arb. som tjener i Studenterkilden i Dyrehaven, og der voksede den i haven. Fru Jensen (en jysk kogekone) forpagtede stedet med sin mand - og hun var god til at få planter til at gro også. Så hos mig hedder den Fru Jensen!

  SvarSlet
 19. Tak Tim :o)

  Hej Bente
  Sød historie, jeg tror også, jeg vil til at kalde min for fru Jensen. Jeg har fået min af min haveveninde Ida, så jeg kan også kalde den Ida, men da jeg har flere planter i haven, som hedder Ida til fornavn, så er fru Jensen bedre :o)

  SvarSlet