onsdag den 22. februar 2012

Rundtur blandt forårsvæksterne

Har du lyst til at komme med en tur rundt i min have for at se, hvor langt det hele er nået her på sydhavsøen, som altså bare ligger midt i Kattegat.
Her regner det ikke endnu, så jeg fik endnu en gang fyldt havebøren og så tog jeg lige en tur med kameraet. Til gengæld blæser det rimelig meget, så det er godt det hele kun lige er kommet op af jorden, ellers var det ikke til at fotografere.
Min Allium Christophi er nået temmelig langt, men den har fået et snert af frosten
Andromeda Rosmarinlyng ser ud til at have klaret sig fint igennem vinteren
Inden længe blomstrer blåpude
Dagliljen er godt på vej
Pæonen Do Tell har lige stukket snuden ovenfor jorden
Sådan kommer den til at se ud, hvis jeg er heldig :o)
Gemserod er også godt på vej
Den hvide lærkespore, som jeg hjembragte fra mit barndomshjem sidste år, har tilsyneladende fundet sig til rette her hos os. Det er jeg meget glad for.
Julerosen har rettet sig igen efter frosten og sneen
Store knopper i påskeklokken
I skovbunden fandt jeg også krokus
Pletter i luften ser sådan ud nu
Men de skal nok komme til at se sådan ud igen
Der er stadig liv i min lille sibiriske portulak
Og i rosenskovmærken, en fantastisk bunddække med en skøn duft
Og i alle mine storkenæb
Ja og i Sct. Hans urten

Det var rundturen i det gryende forår, håber I fulgte med hele vejen.
Fortsat god dag.

32 kommentarer:

 1. Jeg satte en pletter i luften ud i haven sidste forår, efter at have læst om det på en blog. Jeg er glad for at høre at den bliver flot grøn igen, for min ser ud som din lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja de bliver lidt triste efter en vinter, og ligesom man er ved at opgive dem, opdager man, at der er liv.

   Slet
 2. Hvor har du været flittig :-D
  Jeg sidder her og bliver i rigtig godt humør når jeg ser dine billeder, for det piber da bare op. Hvor er det livsbekræftende at se.
  Jeg har altid tænkt på "Pletter i luften" som en stueplante, men det kunne være jeg skulle prøve sådan en´engang. Syntes den er så sød, med de små friskgrønne blade.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Du kan roligt prøve, den kan deles, så jeg har den snart mange steder i haven. Den gror godt og passer sig selv.

   Slet
 3. hvor ser det godt ud med alt der spire, her i haven er der ikke meget liv endnu:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Gine
   Heldigvis ved vi at det varer ikke længe, så er der fuld gang i det hele :o) Jeg kan også forstå, at det har været koldere hos jer.

   Slet
 4. Heldige dig at du havde udevejr i dag. Her har det sjaskregnet HELE dagen. Jeg satte også pletter i luften sidste år, så jeg glæder mig over at det er helt rigtigt at de skal se pisten ud nu.

  Det er dejlige billeder, man kan se at foråret står på spring på Samsø.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Ja jeg var da ude, men om det just var vejr til det, det stormede meget, men regnen er vi sluppet for indtil kl. 16.30. Ja pletterne skal nok komme, det er jeg ret sikker på.

   Slet
 5. Sikke et mylder du har der. Har sådan et billede på nethinden af, at det, sådan set helt fra oven, må være et kosteligt syn at se alle os 'havekoner' krabbe rundt i vores haver i foroverbøjet stilling med rumperne i vejret, fordi vi skal nærstudere vores forårsmylder :-). Jeg skal først ud i min have på fredag, og er spændt på, hvad der er sket i ugens løb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aitos Have
   Så bliver det din tur på fredag til at gå med rumpen i vejret:o) Håber du finder en masse spændende ting.

   Slet
 6. Her på vore kanter har vejret bestemt også indbudt til en hurtig vinterdepression, så er det da herligt at du kan vise at foråret virkelig er på vej derude. Det bliver så godt med lune i luften og grøde i jorden :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Det glæder mig, hvis jeg har forhindret en vinterdepression hos dig:o) Ja lun luft og grøde, det ser vi frem til.

   Slet
 7. Dejlig med så mange forårstegn der er på vej hos dig.
  Jeg kender da hvis ikke planten pletter i luften, så den må jeg da have fundet noget om. Har den også et andet navn?
  Her har det bestemt ikke været vejr til at være ude i. Det har små regnet og blæst hele dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Pletter i luften er normalt en stueplante, men den trives fint udenfor, som du kan se. Jeg kan anbefale den, det er en god bunddække plante.
   Blæst har det også her, men regnen kom først hen under aften.

   Slet
 8. Så godt på vej det hele er......meeen sydhavsø....næh nej, Lolland er sydhavsøen...ha ha :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Samsø er ikke en sydhavsø, men Hanne skrev det til mig en dag, fordi mine planter var langt fremme. Så hvad det angår er der mere sydhavsø hos os end hos jer :o) Har set at I stadig har frost i jorden.

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Det simrer jo af forår. Jeg synes, du her så heldig, at du har en sibirisk portulak, den vil jeg også gerne have i min have, den er bare så sød. Det var en hel fornøjelse at se alle de små spirende planter, der er på vej op!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jeg er også glad for min sibiriske portulak, og når du har været på Samsø 19.5., så er du lige så heldig :o)Du skal nok få en med hjem.

   Slet
 10. È sempre emozionante vedere l'inizio di una nuova stagione :)

  SvarSlet
 11. Wow! På italiensk :-D Sikke du kan.
  Ja, der er gang i den rundt i dine bede kan jeg se. Det er så skønt hvert år, når de stikker næserne op, planterne. Så man ved at de har klaret endnu en vinter.
  Jeg kan ikke huske om jeg har sagt det, men når din hvide lærkespore har formeret sig godt, så vil jeg godt lægge billet ind på en bid. For den ser så sød ud :-)
  Det har heller ikke været havevejr idag her, men så ordnede jeg en masse kedeligt, for imorgen skulle det vist blive godt :-)

  SvarSlet
 12. Skønne billeder på en stormende regnvejrsdag, har godt nok haft fri idag,men ikke bevæget mig rundt ude føj føj. Jeg er helt pjattet med din pæon, den er da fantastik smuk, håber vi ser den senere på sæsonen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det har været et fælt vejr mange steder, det er først begyndt hen under aften hos os.
   Jeg har vist pæonen flere gange, alle er helt syge med den, incl. mig selv. Jeg håber også at se den i blomst senere, så jeg kan vise jer den.

   Slet
 13. Hej Hanne
  Ja det vidste du slet ikke jeg kunne klare :o) godt med translate, men det behøver du jo ikke til italiensk :o)
  Jeg håber, lærkesporen formerer sig, derhjemme på gården var der så mange, de var overalt. Min mor syntes, de var ukrudt. Så lad os se, der hvor de står, må de godt formere sig, så skal jeg nok give dig en bid. Jeg har før plantet den i skoven, men det gik ikke. Mærkeligt nok for hjemme stod de alle i nordsiden.
  Så har du ordnet det kedelige, så du kan komme i haven i morgen. Jeg døjer desværre stadig med knæet :o(

  SvarSlet
 14. jamen jamen , det er da for vildt,det pibler jo op af jorden hos dig ,
  her regner og stormer det bare :O(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Ja det regnede kun her i går aftes kun lidt, men stormer gør det også her. Vores færge fra Jylland var aflyst i aftes, så noget må det have stormet.
   Vi må glæde os over de lunere temperaturer.

   Slet
 15. Hold da op et mylder. Hvor er jeg glad for, at du tog den pæon med igen. Har nemlig forelsket mig i den og kunne så pludselig ikke huske, hvad den hed. Hurra, nu skriver jeg det lige ned.

  Og ja du har ret - her på Sydhavsøerne er jorden frosset endnu, kan ikke engang grave de tulipanløg ned, som fuglene har været så betænksomme og "grave" op :)

  Det tager vi med, de skal jo også gerne være her i overflod.

  Ha´ en rigtig god dag.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise Lotte
   Så var det godt, jeg tog pæonen med, jeg kunne ikke lade være, elsker det billede, og nu havde jeg chancen for at visen de igen :o)
   Håber snart at jorden tør hos jer, der ikke noget så træls som sådan en frossen gold jord, men heldigvis ved vi, at den bliver levende igen :o)
   Også god dag til dig.

   Slet
 16. Pletter i luften er da vist gået hen og er blevet en populær haveplante... jeg vil også prøve den, og nu hvor du har skrevet at den er så nem, ja så har jeg da ingen betænkeligheder :o)
  Tak for kigget på dine skønne planter - og ISÆR pæonen - smuk med smuk på :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina
   Ja Pletter i luften kan du slet ikke undvære mere, den kan snildt passe i dit stenbed og kan hurtigt deles og sættes flere steder.
   Det er lige før, du heller ikke kan undvære pæonen :o)

   Slet
 17. Hej Hanne

  jeg var så heldig og købe lige den pæon i onsdags til pæon møde i haveforeningen, den var nemlig også på min ønskeliste( som er alenlang) så jeg er lykkelig,nu skal den så bare plantes og nurses.det var min nr. 29 pæon med navn har en del jeg har fået som jeg ikke ved hvad hedder . Håber jeg får blomst i mange til sommer så du kan se dem.
  Hilsen Helle

  dejlig med forårs billeder har endnu ikke fået mine skudt.men der er masse af liv i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Uha det møde ville jeg også gerne have været med til, så var der nok også smuttet et par ekstra med til mig. Det er flot, at du har 29 med navn. Vi har lige gravet alle mine op, så nu ved jeg slet ikke, hvad de hedder, dem der kommer op. Men de tre sidstindkøbte kender jeg da navnet på, og det skulle jeg gerne blive ved med. Glæder mig til at se dine til sommer.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet