onsdag den 8. februar 2012

Flere blandede bolcher

En grå stille dag, men lidt trist uden sol og hvad deraf følger. Derfor har jeg sat mig til at kigge i mit kartotek efter spændende billeder af spændende planter.
En tilføjelse til gårsdagens geranier, den har de fleste nok, den er ganske køn, når den blomstrer, selvom blomstringen ikke er lang. Om efteråret får den smukt løv.
Her min smukke Deutzia også kaldet Stjernetop. Jeg har en del forskellige af dem, da de er hårdføre, så det var noget af det første, der blev plantet i haven.
Denne Edelweiss står i mit ørkenbed, jeg har haft en før i mit andet stenbed, men den gik ud. Så de har det åbenbart bedst i sand eller grus.
Koklokkerne står også i mit ørkenbed
Sådan ser frøstandene på koklokkerne ud, netop i det sidste nummer af haven, bliver de omtalt.
Her er Euonimus Sachalinensis, den er smuk  hele året rundt, både med og uden løv. Om efteråret får den de skønneste efterårsfarver.
Her min gasplante, den har også nogle skønne frøstande, de er lilla som blomsten.
Gøgeurten har jeg fået foræret af en bekendt. Den er ikke taget på engen, hvilket jo er ulovligt nu. Hun havde den selv i sin have og ville gerne dele den med mig, håber den bliver til flere med tiden.
Den smukke hestetunge har jeg vist før, men den er så smuk, at det godt kan gentages.
Til slut et billede af min minisyren, som jeg formklipper efter blomstringen.

Fortsat god dag.

29 kommentarer:

 1. Åh jeg får da helt sommer kuller, af disse skønne billeder :o) hilsen Heidi

  SvarSlet
 2. Jeg sad med min kalender i formiddags, lige om hjørnet er foråret , sommertiden begynder allerede d. 25 marts det er jo i næste måned, så dejligt at få lidt bileder fra i sommer, på en grå dag,desværre ligger alle mine billeder på en ekstern harddisk, efter jeg fik ny pc, må se om jeg ikke kan få fisket lidt frem fra den,,,

  SvarSlet
 3. dejligt med nogle sommerbilleder:) Anne Gine

  SvarSlet
 4. Rigti dejlige "blandede bolcher".
  Det får en til at længes endnu mere efter forår.

  SvarSlet
 5. Herlige billeder - så sommerligt :o)
  Det er utroligt så mange forskellige planter du har i din have, men det er selvfølgelig også en stor have :o)
  Stjernetoppen er skøn, den tror jeg lige jeg noterer.
  Den oprette kobjælde er også helt fantastisk... en af mine yndlinge. Jeg har selv den hvide og den lilla. Og frøstandene er næsten lige så skønne :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 6. Ja, hestetunge har nogle fine farver. Hvad slags jord gror den i?

  SvarSlet
 7. Hej Heidi
  Men du trænger da også til noget varme med det arbejde.
  Hej Jonna
  Ja nu kan vi da godt snart begynde at tælle ned til foråret :o) Ærgerlig med dine billeder, så må du trøste dig med vores.

  Hej Anne Gine
  Ja det er bar skønt at se lidt sommer, selvom det kun er i form af billeder :o)

  Hej Ole
  Ja hvor vi længes efter at foråret skal komme, og jorden igen bliver til at arbejde med.

  Hej Bettina
  Ja jeg har mange forskellige planter og jeg har en stor have, men mon ikke din er lige så stor eller større. Men jeg har ingen vandhul, det tager jo noget plads, men det er også skønt med en sø, må jeg hellere kalde den.
  Der findes ingen nemmere busk end Deutzia, hvis du vil have navnet på lige netop den, tror jeg, at jeg kan finde det til dig.
  Hej Marie
  Hestetungen gror i helt almindelig jord. Jeg har før haft den i ørkenbedet, den overlevede et par år, så forsvandt den. Jeg købte en ny i Lille Malund, hvor jeg også har købt den gamle. Den er rimelig god til at frøså sig.

  SvarSlet
 8. Det ik' så ringe med blandede bolcher. Skønne farver de findes i. Jeg har også haft en Edelweiss som gik ud! Troede det var frosten der tog den. Men du har nok ret, den skal leve i sandet jord. Kobjælderne er en dejlig forårsbebuder og jeg er vild med de dunede blade! Lidt som harefod, ikke?

  SvarSlet
 9. Dejlig sommer-humør-blanding. Og skønt, skønt billede af dine koklokker :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 10. Suk, det var da helt vidunderlige forårsbilleder - tak for det :-)

  Minisyrenen havde vi flere af i vores tidligere have (de var der, da vi flyttede ind), og jeg syntes dengang, at de var ret gyselige, så de blev gravet op og givet væk. Meeeen når jeg ser din formklippede, ændrer jeg da fuldstændig mening! ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Sikke lækre blandede bolcher, du viser, rigtigt øjen-guf :-)
  Jeg har også en Deutzia og elsker den. Den er købt som lyserød, men er hvid. Lidt irriterende, men jeg holder nu alligevel meget af den. Så må jeg jo bare købe en lyserød en anden gang, ikke :-)
  Hvor er det øverste billede skønt med de lilla blomster og himlem. Suk forår, nu må du godt snart komme.
  Jeg købte gasplante igen i sommers, for jeg slog den gamle ihjel, så nu glæder jeg mig til at min bliver ligeså flot som din. Den overvintrer i det frostfrie drivhus for en sikkerheds skyld.
  Din minisyren er virkelig køn som formklippet. Jeg så det også for et par år tilbage i en åben have. Det er en virkelig god idé :-)

  SvarSlet
 12. Smukke sommerbilleder.
  Stjernetop skal jeg have kigget efter når plantebyttemarkederne begynder.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 13. Hej Bente
  Ja de er skønne kobjælderne, jeg har i mange år klippe frøstandene af, men sidste år lod jeg være. Det fortrød jeg ikke, troede bare, at de skulle klippes af. Jeg tror de har frøsået sig andre steder, det er jo bare godt.
  Tak Signe :o)

  Selv tak Marlene
  Den der minisyren kom til at fylde for meget, så begyndte jeg at klippe i den, og så fik den den fine runde form. Jeg kan ellers ikke formklippe :o)

  Hej Hanne
  Godt din deutia var hvid, så har du en undskyldning for at købe en mere :o)Ja hvor vi dog længes efter forår.

  Hej Aase
  Ja deutzia må du have fat i, det er en nem busk og smuk ikke mindst.

  SvarSlet
 14. Hvis du lige falder over navnet på Stjernetoppen en dag, må du da gerne notere det til mig :o)
  Jeg synes den er skøn med alle de mange lyserøde blomster. Hvor stor blir den? og kan den beskæres? og sætter den vildskud?

  SvarSlet
 15. Skønne billeder. Hvor er det nogle søde hvide koklokker du har :-)

  SvarSlet
 16. Hej Bettina
  Jeg mener, at navnesedlen hænger derude på busken endnu. Den er vel ca. en meter høj, og den sætter ikke vilskud. Den kan vel beskæres som andre buske, noget med at tage de ældste grene fra basis, men jeg har endnu ikke beskåret den, jeg synes, den er pæn og harmonisk.
  Jeg kigger efter den i morgen.

  Tak for det Gitte H. :o)

  SvarSlet
 17. Skønne sommerbilleder.
  Din syren er blevet rigtig flot formklippet :-)

  SvarSlet
 18. Et skud fra det kolde Jylland på din Stjernetop:Deutzia X kalmiflora.
  En smuk overhængende vækst og kun 1m høj. Rosa blomst udvendig og næsten hvid indvendig. Nem og hårdfør.
  Dejligt at se gasplanten hos dig. Jeg har jagtet den i nogle år. Den og den hvide skulle være ret nemme at frøså.
  Har lige bestilt frø fra Bot.Have i Göteborg, men de havde den ikke,så jeg måtte 'nøjes' med noget andet. Bla. en Trollium, jeg har set her i blog-land. :o)
  Håber i kan holde varmen. Her slæber vi stadig brænde hjem fra skoven.Godt det er gratis.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 19. Sikke en masse fine og også sjældne planter. Det er rart at se noget nyt. Jeg er helt tosset med din minisyren. Hvor er den flot, og superflot frisure den har ;)

  hej fra Eva

  SvarSlet
 20. Hej Anne Marie
  Godt bud, men jeg mener, den hedder Deutzia Carminea Rosea, dog ikke sikker og det er så mørkt derude nu :o) Jeg håber skiltet sidder på endnu, så kigger jeg i morgen. Beskrivelsen passer godt nok alligevel.
  Ja gasplanten er skøn, jeg tror jeg såede frøene rundt om med det samme. Hvis den får frø næste år, skal jeg gemme nogen til dig. Det håber jeg, den gør for ellers har den ikke overlevet. Jeg købte den for ½ pris på en planteskole i Kalundborg lige før sommerferien for 2-3 år siden.
  Her er ikke så koldt mere, så med brændeovnen i ryggen, kan jeg sagtens holde varmen :o)

  Hej Eva
  Jeg er glad for, du kan lide mine planter og frisuren på min mini-syren :o)

  SvarSlet
 21. Hej igen Anne Marie
  Den ligner godt nok meget, den du har, men jeg kan ikke huske, at den har farvet løv om efteråret. Jeg er helt sikker på, at det ikke er det, der står på planteskiltet, men det kan jo nemt være en fejl. Jeg har købt den i Lundhede for en hel del år siden.

  SvarSlet
 22. God morgen Lisbeth....er altså helt vild med blandede bolcher - og når man ryster dåsen er det som sædvanligt svært at vælge hvilken en man skal smage på.....men denne gang bliver det nok den der Deutzia jeg vælger at kigge nærmere på ;0)

  Knus

  SvarSlet
 23. Dejlige billeder at "varme sig på" her en kold februar morgen.
  Jeg har aldrig tænkt at man kunne formklippe mini-syren, men det er da en super idé, så har man ligesom glæde af den på flere måder (ikke at jeg har sådan én i haven - men det kunne der jo komme - lige pludselig).

  SvarSlet
 24. Hej Dorthe
  Jeg har mange Deutzia, men den der er den skønneste af dem alle, så det er en rigtig god idé. Så kan du altid smage på de andre bolcher næste gang :o)
  Hej Helle
  Ja buske og andre planter har det med at dukke op lige pludselig, når man har fået inspiration på en anden blog :o)

  SvarSlet
 25. Nu har jeg kigget på skiltet på min Deutzia, desværre smuldrede det helt væk, så navnet kunne ikke ses :o( Jeg tror dog, at det vigtigste nemlig navnet ligger under sneen, så måske når den er smeltet.

  Til gengæld har jeg googlet lidt på min minisyren, jeg fandt ud af, at det hedder en dværgsyren. Jeg tror den, jeg har hedder Syringa Meyeri Palibin. Den skal helt sikkert formklippes, jeg kan se andre synes, at det er en kedelig busk med strittende grene. Den har en skøn skøn duft.
  Der kommer billeder af en anden skøn dværgsyren senere i dag.

  SvarSlet
 26. Det kan meget vel være den, du husker. Den har også overhængende tynde grene. Har din enkelte eller fyldte blomster?
  Jeg sender dig et par nærbilleder på mail.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 27. Godt tip om formklipning af minisyrenen, det har jeg ikke tænkt på før, men det ser rigtig godt ud!

  Gøgeurten har jeg set store bestande af på Bornholm, det er godtnok svært at holde nallerne væk...

  SvarSlet