torsdag den 28. februar 2013

Den sidste vinterdag

Ja så er det den sidste vinterdag, selvom det er lidt koldt og blæsende. Morgenen startede med tåge og kulde igen, men da klokken var 9, kom solen frem, og det var dejligt vejr indtil kl. 13, så blev det igen koldt og blæsende, men lidt solskin har også ret.
Jeg var i Netto, stauder fik jeg ingen af, de kom ikke til Samsø, så vi blev snydt, men se hvad jeg fik i stedet.
 Ja der var heldigvis forskellige Iris Reticulata bl.a Katherine Hodgkin
Og en anden Reticulata Lilac, og så var der Anemone white Splendour
De røg øjeblikkelig i kurven sammen med lidt sovende påskeliljer. De mørkerøde stedmoder stod og hang med hovedet, de kunne fås for 7 kr. for 12 små planter. Det var jo kun blomsten, der hang, resten var der masser af liv i, så det var et godt køb.
Der var meget, der fristede i dag, men man skal jo stoppe et sted :)
De står allesammen uden for, så holder de nok i blomst lidt længere denne gang.
Der var ikke så fin en morgenstemning i dag, men der var blå himmel og solskin

Cypresserne lyser dejligt op mellem alt det triste grå og brune.
Godt jeg har min fotogene pavillion, den gør sig godt på de fleste billeder :)


Græsserne kan stadig være med, når solen skinner, med den rigtige placering har man meget glæde af græsser, når man tager vinterbilleder.
Her kommer lidt forskellige rosenbilleder


Disse tre billeder er af Pat Austin, en smuk engelsk rose, som ikke er så høj, men den har en kraftig gylden farve og en dejlig duft. Den holder ikke længe i vasen, så den plukker jeg som regel ikke ind.




Den engelske ros Pegasus er forholdsvis ny i min have, den har en dejlig glød og er som I kan se meget foranderlig. Det er en rose, jeg holder meget af.



Her har vi min yndlingsklatrerose Penny Lane. Jeg har to buske af den, det er slet ikke for meget. Den er smuk, holdbar i vasen og har en fantastisk duft. Den ene var næsten død for mig for to år siden på grund af rosenstængelsygen. Men den var sej til trods for, at den var klippet helt ned til rod.
I morgen er det den 1. marts og dermed den første forårsdag, så vi ønsker os sol og kun lidt vind, helst helt stille vejr.
Fortsat god dag.

onsdag den 27. februar 2013

Morgenstemning og forårsfavoritter

Vi stod op til den skønneste morgendis, og jeg tog selvfølgelig en masse billeder.






Fantastisk stemning, sikken en dejlig dag det måtte blive, men nej desværre. Da klokken var 10, var det slut med det gode vejr, til gengæld er det åbenbart jeres tur på Sjælland til at nyde solen, ja sådan kan det gå. Der kan åbenbart ikke blive sol til hele landet på en gang.
Bent graver stadig, selvom det er noget koldt i dag, nu har jeg fået forklaringen.
På grunden har vi en samlebrønd. Det er hans mening at lave en rende hen til den og lægge drænrør i, så vandet kan løbe i brønden. Dvs. vandet fra søen på nabogrunden, det er for at sænke grundvands-standen, siger han. For knap et år siden kastede han brønden til med sten, for så slap han for at have en pumpe til at køre dernede, det troede han i hvert fald, i forbindelse med at han lavede regnvands-bedet, men den gik desværre ikke.
I går opfordrede Bettina på bloggen Møllebakkehaven os til at vise 3 af vores yndlingsforårsblomster, den tråd har jeg taget op, så her kommer billeder fra sidste forår:
Jeg har rigtig mange krokus, disse er nogen af favoritterne
 Her ser I mit påskebed, jeg er spændt på, om det bliver lige så smukt i år. I eftersommeren er det fyldt med gyldenris, det er ikke lige noget, jeg bryder mig om, så jeg prøvede at fjerne dem og plante andet efter afblomstringen. Jeg håber, jeg kan vise lige så flotte billeder fra bedet i år. Dette billede er taget d. 3.4.


Påskeklokkerne er også favoritter, disse billeder er fra omkring d. 22.3., så forhåbentlig varer det ikke længe, inden der kommer billeder af dem. Jeg købte forskellige nye sidste år og plantede ud, desværre er ingen af dem kommet op i år, så lærte jeg det. Dem jeg viser her, er alle købt hos Spiren, det var de andre ikke. Surt er det nu, de er jo ikke billige.
De yndige og fotogene koklokker hører også til favoritterne.
De botaniske tulipaner er også så fine, når de står og smiler op til os. Jeg tror, det er Tarda.

Her kommer billeder af dagens rose:



Klatrerosen New Dawn, som står op af værkstedsmuren, den har sommeren igennem mange fine blomster.
I går læste jeg Malenes indlæg på bloggen Lad romantikken blomstre se her, hun skrev bl.a om et middel til roser, som får dem til at gro bedre og blive mere livskraftige. Dette middel kan bestilles hos Ernst Jensen for en rimelig penge. Jeg har bestilt det i dag. Så håber jeg, at roserne er rigtig flotte, når I kommer. I kan læse mere om midlet her
Fortsat god dag



tirsdag den 26. februar 2013

Forår og havevejr

Det har været et fantastisk vejr i dag, erantisserne lukkede sig helt op, så har det været lunt. Som nogen måske har opdaget, har der ikke været kommentarer fra min side rundt om på bloggene. Ja for jeg har været i haven :) Jeg har revet og klippet visne stauder ned, det var så skønt. Temperaturen i pavillionen nåede op på 14 grader, så dejligt, mere af det, tak.
Bent er så heldig, at han har tre fridage nu, det er jo dejligt i sådan et fint vejr
 så han ordner og flytter brænde
 herind og stabler det sirligt
Han graver også huller, han har en sindrig plan med vandet, hvad den går ud på, ved jeg desværre ikke, jeg er ikke så klog ud i den slags :)
 Påskeklokkerne folder sig mere og mere ud, gad vide hvornår det sker.
Påskebedet får flere og flere spirer, om tre- fire uger er det måske i fuldt flor.
Peberbusken har knopper tæt på udspring
Clematis Jan Lindhardt har fine knopper
Det samme har Alpina
R. Olive er meget tæt på at springe ud nu.
Men hov hvad er der nu galt med min lind? Kan I se den er hvid? Det er ikke sne men derimod meljævning med hvidløg og blade af digitalis. En opskrift fra Karsten F. Grønne nedslag. Rådyrene var nemlig begyndt at nippe af den, men tilsyneladende har det hjulpet,jeg har ikke set de har taget noget af den siden, jeg smurte det på. Det sidste af hvidløgene blev plantet rundt om linden :) så kan rådyrene lære det.
Og der er små spirer på vej op i drivhuset. Jeg tror det er Brogetbladet Judaspenge, som jeg har fået af Bente fra Elmbjergs Eden. Var det sådan den hed Bente?
Her kommer billeder af dagens rose:





Lady Emma Hamilton en smuk lav engelsk rose med dejlig duft
Til slut et billede af min vindueskarm
Fortsat god aften. Håber I har haft mulighed for at nyde dagen.