fredag den 15. marts 2024

Tåge krokus og knap så koldt

Der er grøde i luften, men ingen solopgange. Mange dage med tåge og ikke meget sol eller udsigt. I dag ser det heldigvis bedre ud.

Der er gang
i forårsblomsterne, vi havde lidt solskin tirsdag, så lukkede de sig endelig op
kæmpestenbræk blomstrer stadig flot
og de små minipåskeliljer er også på vej
Spotty Dotty fra Marie er på vej
mellem stenene
blomstrer det stadig

forleden viste jeg jer denne plante, billedet ovenover viser, hvordan den ser ud et par dage efter.
Det er høststenbræk. 

Euphorbia/vortemælk købt i Billigblomst forleden, bag ved ses en lupin.
Bent har travlt med
at rydde pladsen bag ved lågen
den har hidtil været brugt til kompost, vores grund går til busken, det er en lonicera der blomstrer med fine lyserøde blomster
den vil nu komme til at fremstå flottere, dejligt.

nu skal der ligge
en brændestak som denne, vi er så heldige at vi har fundet et sted i nærheden, hvor han må skove.
Det nyder han, han elsker at gå i skoven, når det er forår, det er meget sjovere end at lave have til mig. Heldigvis gør han det alligevel.
her har han samlet en stak til genbrugspladsen, stenene lå der, hvor han skal have brændet liggende, så han måtte lige have beton og sten flyttet

med sig hjem havde han det dejligste kompost, som jeg nu er ved at lægge ud i bedene
samt disse to fløjlsprimula, jeg havde bestilt hos Inge. Gad vide om der kommer blomst i dem i år, Inge har selv sået dem.


bemærk alle de fine blå scillaer som ses både fra den ene, men også fra den anden side
nå ja og den nye krukke blev også blå, 200 kr. ved billigblomst. Det blev en dyr rose :)

I må have en god weekend, de lover desværre igen lavere temperaturer, det må vi tage med. 






 

20 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth,
    Jeg har glædet mig til fredag, for så er der indlæg fra din have, og jeg er meget glad for, at følge med i hvad der sker hos dig, du har rigtig mange forårs blomster og meget at glæde dig over. Og heldige dig, at du har fået kompost til bedene, det er de glade for. Bent er jo en mand som forstår rettidig omhu og gør klar til at du kan da en dejlig varm vinter indendørs, så fældning af træ er nødvendigt. Var ude og købe stedmoder til kirkegården men der kom også en helleborus med hjem, 5 primulaer, 1 vintergæk elwisii og en rødbladet vortemælk som den du viser, den kunne jeg ikke stå for.
    Kl 11 skal jeg være i synshallen jeg er meget nervøs men håber jeg slipper igennem uden omsyn! Mine iris reticulata er ny begyndt at blomstre det bliver rigtig flot, jeg satte jo 200 løg fordelt med 10 i hver gruppe i et område tæt ved stakladen, også mine påskeliljer er sprunget ud samt de blå anemoner, så der sker lidt, men det jeg er mest glad for er alle de pebertræer som lyser op rundt i hele skoven.
    Rigtig god weekend.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Dejligt du glæder dig til at se mine indlæg. Ja der er allerede en del derude, men iris reticulata kan jeg ikke opstøve herovre. Ja godt med kompost og godt at Bent kan sørge for varmen til vinter. Det er farligt at tage ud og handle, straks ryger der noget i kurven.
      Jeg kan godt forstå, du er nervøs, håber det går godt, ellers er der måske ikke råd til flere blomster. Jeg er ikke i tvivl om, at det ser godt ud med både iris, påskeliljer og pebertræer. Mine påskeliljer er ikke sprunget ud endnu. Kun tete a tete og kun et par stykker.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  2. Som det spirer og gror hos deg! Det er så deilig å se at det kommer blomster hos deg. Her regner det i dag, og det er så godt for da smelter snøen. Flott kompostjord, og det må være så deilig å komme i gang med det så tidlig.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det gror godt nu, jeg nyder også at fordele kompostjorden ud i bedene, det er tidligt ja, men endnu bedre her kan vi få det, det fik vi ikke på Samsø.
      Klem

      Slet
  3. I er heldige, at I kan hente kompost. Alle vores omkringliggende kommuner har sløjfet denne ordning, fordi den blev misbrugt. Det blev hentet i læssevis, som blev solgt videre. Formidlerne af denne åbenbart lukrative forretning talte ikke dansk ... hvor er det ærgerligt, at sådan noget sker. Jeg forstår dog godt, de lukker for servicen, når komposten ikke kommer i danske haver. Heldigvis kan vi hente champost hos Tvedemose Champignon ikke så langt herfra.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja vi er også glade for det. Vi har ikke haft trailer og bil med krog, så det har ikke før kunnet lade sig gøre. Tror du ikke, at jeres kompost er blevet solgt til haveejere, så tjente de jo penge på det. Godt I kan få champost, jeg havde ikke noget på Samsø.

      Slet
  4. Dejligt med kompost til bedene og en vældig brændestak til næsten vinter! I kommer vist ikke til at mangle varme i ovnen.
    Det myldrer frem i haven med alverdens fine sager, og jeg undrer mig såre over en kæmpestenbræk i blomst allerede nu, men det må være skønt med alle farverne på denne årstid. Jeg genkender fuldstændig dit tågebillede, og glæder mig over vi nu er fri af tågen og kulden.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er godt med både kompost og brænde til vinter, hvis vi ikke fyrer i den, kan jeg ikke holde varmen, jeg er en frossenpind.
      Ja det er så skønt, jeg nyder de blå scilla, der er mange. Godt vi er fri for tågen, så må vi se, om det bliver koldt igen, det lover de jo.
      Knus

      Slet
  5. Jeg kan se på det næstsidste billede, at din stenbræk står ved søen og er helt fyldt med blomster. Mine kæmpestenbræk blomstrer næsten ikke. Tror du, jeg skal plante dem om?
    Fløjlsprimulaer kender jeg ikke. Det ser ud til, de har nogle flotte blade, som ikke ligner andre primulablade.
    Det er da fint, at I uden for hækken har et stykke jord, som Bent kan rydde og udnytte til brænde. I kommer ikke til at fryse.
    I må også have en god weekend!

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Pas jeg har ingen erfaring med kæmpestenbræk, men de trives vældigt her, de står i hvert fald to steder ved søen og blomstrer på livet løs. Det sjove ved det er, at jeg aldrig har brudt mig om de store blade, men blomsterne er smukke. Jeg havde nogle få på Samsø, men ikke med ret mange blomster, så det kan jo tyde på, at de trives i vand, de får masser af lys og luft der ved søen, men har du et vådt sted? Ja det er fint med det stykke jord, da jeg så det første gang ville jeg have roser der, men så kunne jeg jo ikke nyde dem, så det endte som affaldssted. Dette er meget bedre.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Ja det har været en rigtig dum tåge flere morgner. Og diset resten af dagen, men mildt.
    Søde krokus, bare de blev i bedene hvor man sætter dem. Der er rigtig mange især storhovedet, der er kommet ude i græsgangene. Mus, mosegrise måske der har haft lavet lager. De er ihverfald ikke i bedene mere. Der er de små forårsblå meget mere trofaste. De bliver stødt og roligt flere og flere. En dejlig afløser af erentis-vintergækkerne.
    Den er flot den brændestabel I har. Og det bliver osse godt når der kommer stabel istedetfor grenbunkerod.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja kedeligt vejr, det må gerne blive mere forårsagtigt og med sol. Vores krokus er sat i efteråret, så de er ikke begyndt at flytte endnu, og dog vi har nogle i indkørslen fra før vores tid. Ja scillaerne er fantastiske, jeg havde nok set, at de blev flere og flere, men tænkte ikke, at det ville blive til et helt hav af blå, ja det er en dejlig afløser for erantis og vintergækker.
      Ja du har ret, det pynter med en brændestabel i stedet for grenrod.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Ja, det spirer og gror i jeres have, og Bent har travlt med alt muligt, kort sagt ægte forårsstemning. Komposten ser rigtig lækker ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Jeg er glad for, at du orker at kigge med, men du kan nok ikke så meget andet. Jeg håber, det går fremad. Ja komposten er meget lækker. Sidste år var det for tørt det, vi fik.

      Slet
  8. Danielle;
    De semaines en semaines , vôtre jardin change, j'aime beaucoup, L'apport de ce beau compost sera bénéfique aux plantations. Nous aussi avons une belle réserve de bois de chauffage .....mais la vôtre est plus importante !!!! que de travail pour Bent...Ici température de 18 degré l'après-midi j'ai commencé mes semis d'annuelles,
    Merci du partage.
    Bon week-end Lisbeth .

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Danielle
      Ja der sker meget nu, for tiden er haven helt blå af scilla, det er så fint, det får du at se i næste indlæg. Dejligt med 18 grader og såning, du er noget sydligere end os. Tak fordi du stadig skriver og følger med.

      Slet
  9. Sikke mange fine forårsblomster du har i haven. Vi er vist lidt bagud. Flot krukke til din nye rose. Ja de fine krukker koster!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja der er heldigvis en del, men på godset Hellerup, der ligger tæt på os har de påskeliljer i blomst, det har vi ikke.

      Slet
  10. Hej Lisbeth
    Ja så blev de mere milde dage overtaget af blæst og kulde og det har ikke hjulpet at solen har skinnet, bortset fra at det var kønnere at kigge ud. Mogens forsøgte godt nok at gå ud og rive nogle grene sammen, men det blev ikke til mere end en times tid.
    Skønt for Bent at han har fundet en skov hvor han må arbejde lidt med træ, det er jo noget han er glad for, men det betyder jo at du skal kæmpe lidt med den skov om hans opmærksomhed :-)
    Det bliver da helt sikkert rigtig fint med brændestak dernede i spidsen og en fin afslutning på haven der.
    Dejligt med et par fine primula fra Inge, ha det bliver spændende om de allerede vil blomstre i år.
    Det ser så fint ud rundt om søen og det bliver spændende at følge bevoksningen rund om i løbet at forår og sommer.
    Det skal da nok blive godt med den store krukke med rosen. Ja 200kr er da en slat, men det kunne da være meget værre, krukker er absolut ikke billige.
    Her skal vi imorgen holde Mogens’ fødselsdag, selv om det er over en måned siden det var hans fødselsdag, men der har bare været andre ting i kalenderen, men bedre sent end aldrig :-)
    En fortsat god weekend
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja fy for pokker, hvor det har blæst i dag. Vi tænkte, at der var læ i skoven, men vi blev klogere. Det eneste gode var, at der var solskin. Det bliver bedre i morgen ser det ud til, men så skal han holde fødselsdag og ikke i haven.
      Ja skoven og den nye cykel må jeg dele ham med, men han er rimelig sød til at gøre det, jeg beder ham om.
      Jeg håber også, det bliver godt med en brændestak der. Primulaerne kommer måske ikke til at blomstre i år, men så må jeg vente.
      Ja det var endda en billig krukke men det er blevet til en dyr rose :) godt den var gratis.
      God fornøjelse i morgen.
      Knus Lisbeth

      Slet