fredag den 8. marts 2024

En lille smule nyt og violer i irishøjen

 I mandag var vi en tur i Billigblomst

Der var nu ikke meget at komme efter, som jeg kunne bruge
egentlig skulle vi bare hente en stor potte til den rose Jas gav mig (ved lodtrækning)

Vi fik alle en rose, min var slyngrosen Laguna, jeg fandt et godt sted til den, men Bent mente ikke, det var muligt at grave og plante den der, derfor købte vi en stor potte, det var nu ingen succes, for vi er nødt til at lade den blive på plantestedet, da den er for tung at flytte med, når den er fyldt med jord. Der kommer et billede af det i et andet indlæg.

I Billigblomst købte vi kun potten og denne plante:

Euphorbia Mimers Merlot
I dag skulle Bent på Genbrugspladsen i Årslev, jeg fulgte med, for jeg havde set, at Inge havde en potte med Kleopatras Nål, den måtte jeg eje. Selvfølgelig kunne jeg ikke nøjes med det, jeg købte også 
en noget mindre udgave at Liquidambar (billedet er fra Samsø haven)
og en Kamæleonbusk også i mindre udgave, den er nu plantet ved søen (billede lånt på nettet)
Nå men da Bent kom ud på genbrugspladsen gjorde han et kup:
Der var nemlig en, som havde smidt noget brænde ud, det måtte han have med hjem.
Det gav så ekstra arbejde og ekstra varme mere end en gang. 
Solen så vi ikke meget til, desværre højst en time ved 16 tiden.
her nød jeg solen
Helleborus
Krokus er i gang, de blå er også på vej nu

Scilla
så kommer de selvsåede op
her er violerne på irishøjen
Ved Hellerup blomstrer Cornus Mas nu
4.3. skinnede solen fint på vores hus, Vi har besøg af Rottemanden, de kan godt lide at  være hos os, vi ser dem dog ikke, men vi ser hullerne.
den bedste udsigt
nu er vandet heldigvis svundet i åen

Medinilla blomstrer endnu, der har jeg fået noget for pengene.
Pieris arvet med huset, står i en krukke, som jeg også har arvet.
Det var hvad jeg kunne bidrage med i dag. I må have en skøn weekend. Solen ser vi stadig ikke meget til hos os, men det må vi tage med.

24 kommentarer:

  1. Det er flotte vårblomster hos deg. Det må være deilig å se krokus og scilla nå. Her er det kaldt om natten og da smelter det kun litt om dagen. Jeg ønsker meg regn og mildvær, men det blir ikke noe av det. Din Medililla er så fin.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja nu er der ved at være lidt forårstegn. Her er også koldt igen, vi har ingen mildvejr, men heller ingen sne. Vi skal være glade, hvis der ikke kommer sne og frost. Ja jeg har været heldig med min Medinilla.
      Klem

      Slet
  2. uha... det er altid godt med lidt nyt planteindkøb :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er svært ikke at lade sig friste :)

      Slet
  3. Danielle;
    Jolie floraison printanière ,malgré le froid, ici, temps doux 14 degrés....dans mon jardin j'ai aussi des scyllas,violettes ,iris, et hellébores. Pas de rats mais des taupes, Albert va les "embêter " tous les après-midis.....Votre buisson caméléon me plait bien, je vais chercher en jardinerie pour me le procurer !! Bent a fait une belle trouvaille , cela arrive parfois a la suite de départ en maison de retraite ou malheureusement de décès. L' année dernière ma maman ( 97 ans ) s'en est allée et nous avons "vider" sa maison !! Merci pour toutes les magnifiques photos et pour le partage. Bon week-end Lisbeth.

    SvarSlet
  4. Danielle
    Google translate fait des erreurs j'espère que vous arriverez a me comprendre. Amitiés.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Danielle
      Ja her er desværre ret koldt endnu, men vi fik da solskin. Har du ikke andre blomster, når du har 14 grader. Vi har også muldvarpe i haven, men heldigvis ikke mange, de er ude i grøftekanterne. De kan åbenbart ikke lide hundene. Er Albert en hund?
      Ja Bent var heldig med brændefundet. Døde din mor som 97 årig? Så nåede hun en pæn alder. Min mor blev 92.
      Jeg håber du finder en kamæleonbusk, de er meget dekorative. Ja google laver fejl, men jeg kan sagtens forstå dig. Det er så dejligt, at du skriver i hvert oplæg.
      Skøn weekend til dig.

      Slet
    2. Danielle
      Pour les fleurs ,des boutons d'ancolies, de tulipes ,et de lilas. Albert est mon cher et tendre époux. (59 ans de mariage )..jamais eu de chien, nous avons une préférence pour les chats....oui maman s'en est allée a 97 ans (elle était la première étonnée de sa longévité ) elle me manque !
      Bonne soirée Lisbeth.

      Slet
  5. Hej Lisbeth,
    Netop kommet ind efter en fantastisk gåtur i det skønneste solskinsvejr, kunne mærke hvordan solen varmede på ryggen. Men det har frosset -4 i nat
    Du har endnu engang været på indkøb, din euphorbia er rigtig spændende.
    Og de mange forårs blomster som myldrer op hos dig, det ser godt ud.
    Skønt billede af Cornus Mas fra Hellerup, der går lige en del år inden min kommer til at se sådan ud.
    Heldigt for Bent at finde brænde, utroligt at folk smider det på genbrugspladsen. Der bliver sendt planter fra Tyskland den 18/3, bl.a. endnu en Cornus controversa variagata, 3. gang må være lykkens gang, så må det da kunne lykkes.
    Et rigtig lærerigt og hyggeligt foredrag med Claus fra Rhododendronhaven,
    skulle hilse dig. Han havde ellers planter med til salg, men jeg holdt mig i skindet. I stedet for har jeg investeret i et par stiletter, som er så smukke, men det bliver ikke til havesko men man skal vel også sommetider i byen.
    Rigtig god weekend til jer begge.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Vi fik også solskin til sidst, men det er godt nok koldt, jeg havde ikke tøj nok på, men det er rigtigt, at solen varmer.
      Ja der er gang i mere og mere derude, dejligt. Ja min Cornus mas er heller ikke kommet i gang endnu, vi må have tålmodighed.
      Så skal du lige have lidt planter igen, men rhodoer skulle du ikke have denne gang, så hellere stiletter, uha hold dig fra det, det kan fødderne ikke holde til. Det holder jeg mig langt væk fra, mine fødder er dårlige nok endda.
      Tak for hilsen fra Claus.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Fin euforbia, den ligner lidt en jeg har. Den er så god med det mørke løv. Men tilsyneladende breder den sig ikke. Ja brænde har en kæmpe fordel. Det giver varme flere gange, hæhæ...
    Kirsebærkornel står liige på spring nu. Vores er osse så smuk. Den er så stor, at vi har en gul sky udenfor vinduerne nu. Om sommeren dæmper den for solen. Perfekt træ, er det blevet til.
    Minus 3-4 grader i nat og tæt tåge i morges. Men solen kom, og eftermiddagen har være flot.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja den er fin, måske er den ligesom din. Det lyder som en dejlig stor Cornus mas du har, det er godt, at den er blevet perfekt.
      Ja det har vist været tæt tåge over det meste af landet i morges, heldigvis forsvandt det igen, og vi fik solskin. Trods solen var det stadig koldt her.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Hej Lisbeth!!
    Dejligt med "faste" indlæg fra dig🥰 så er der noget at hygge sig med!!!
    Du har jo åbenbart mange fine violer og de er faktisk også gode til at holde jorden ren-bortset fra en enkelt mælkebøtte. Det er min erfaring.
    Og hold nu op hvor har den blomstrer længe din medinilla
    Sjovt med den hestehov- ved et sted hvor de findes og kørte forbi for et par dage siden. Man kan kun ane en lys knold på vej op. Men alting er vel også før på den på Fyn ,tænker jeg- det er jo sydligere!!!
    Venlige hilsener Karen R.


    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karen
      Jeg er glad for at du hygger dig med mine indlæg :)
      Jeg synes, at violerne er lidt slemme til at brede sig, men måske skal jeg bare være glad for dem.
      Ja medinilla blomstrer længe, den er jeg glad for. I øvrigt blomstrer orkidéerne også endnu, dem hvor du har en mage til.
      Her er hestehov ved at være med små blade, der dukker op, så ja i forhold til jer bor vi syd på :)))
      Kh Lisbeth

      Slet
  8. Ja, der sker lidt i haverne, men det går stadig langsomt i kulden. Nyder dog hvert et fremskridt, og de små blå er jo altid opmuntrende. Fin vortemælk du har skaffet dig! Den minder om en jeg har, og den står så fint hele vinteren med de røde blade. De andre nyanskaffelser skal du også nok blive glad for!
    Her flytter vi de store krukker med en sækkevogn, og sådan en kan man få for ret små penge... Tænk at det lykkedes Bent at komme hjem med brænde fra genbrugspladsen! Den slags er helt forbudt hos os:-)

    God weekend!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja der sker lidt hver dag, men det er for koldt og gå stille rundt og nyde det. Jeg var lidt rundt i går, men for pokker, hvor er det koldt. Ja du har nok den vortemælk, dem samler du vist på. Ja jeg håber, jeg bliver glad for det hele. Vi har to sækkevogne, så han må bare bruge dem, jeg skal have fat i en krukke, det andet ser for simpelt ud. Ja han var heldig med brændet, Inge som vi besøgte fortalte, at de en gang havde fået skæld ud for at fjerne et stykke træ, det var bare noget de skulle bruge til at dreje af.
      Vi kommer så tidligt om morgenen, at han har det for sig selv :) det er vel en genbrugsplads :)
      Tak i lige måde
      Knus

      Slet
  9. Det er da godt, at man kan nyde haven inde fra de lune stuer, når det er så koldt som det er for tiden! Der er sandelig ikke meget forår i luften, men det er der forhåbentlig, når vi er hjemme igen fra England om en tre ugers tid.
    Hvorfor mon man smider brænde ud? Nå, men det kom da i hvert fald jer til gode 😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det er for koldt at være i haven i denne tid. Ja lad os håbe, det er bedre, når I kommer hjem fra England.
      Ja det forstår vi heller ikke, men vi glæder os over det.

      Slet
  10. Dejligt med lidt planteindkøb - Euphorbiaen er meget smuk. Det er så skønt at gå rundt i haven og kigge på de tidlige forårsblomster mens vi venter på at resten af haven vågner.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja altid godt med lidt nye planter. I dag var det for koldt at gå rundt og kigge på tidlige forårsblomster. Trods kulden vågner de alligevel.

      Slet
  11. Det sker vist ret ofte, at du lige skal forbi et sted efter en plante ;-)
    Er det meningen, at kamæleonbusken skal formes som en busk og være fritvoksende?
    Violen er en dejlig forårsbebuder, den minder mig om min barndoms grøftekanter. Det er smukt langs åen med alle de blomstrende hestehov.
    Det var heldigt, at Bent fik brænde med hjem. Det eneste vi må hente på vores genbrugsplads er kompost.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det gør det, så længe jeg kan finde plads til en plante.
      Jeg har ikke helt bestemt det endnu med kamæleonbusken, forløbig står den ved søens bred, så må vi se, om vi kan styre den. Ja hestehov er fine endnu, men snart bliver de kedelige.
      Vi ved heller ikke om Bent måtte tage noget med sig, men han var helt alene der.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  12. Hej Lisbeth
    Ja når nu ikke plantecentret ikke kan byde på noget særligt (Euphorbiaen er nu ganske fin) er det godt men lidt privat handel, for der skal da noget med hjem når man tager på tur :-)
    Skønt at Bent lige faldt over noget brænde til forrådet, det kan nan jo ikke få for meget af når nan har brændeovn.
    Hvor er det træls med de rotter, håbet at rottemanden kan få has på dem, men det er nok ikke en let opgange, men bare de bliver ude.
    Medinela er så fin, måske en der skal prøves, du har da haft godt held med den.
    Ja der gik lidt længe inden jeg var her, men jeg har ligget syg, med noget af en gang omgangssyge med alt hvad der hører til :-(
    En fortsat god søndag til jer
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja man bliver altid fristet, når man tager ind til Inge. Jeg fik dog ikke det hele med, da der lå en død mus i det ene rum, det var hverken hende eller jeg vilde med.
      Sidst fik rottemanden has på dem, så må vi se i morgen, om det er lykkedes igen, det håber vi, ind skal de ikke.
      Ja du må prøve en medinilla, den er pengene vejr hos mig.
      Øv da at du har været syg, omgangssyge er ikke rart. Jeg håber, du er ovre det nu.
      Tak i lige måde - så skal vi snart hygge med Badehotellet.
      Knus Lisbeth

      Slet