mandag den 11. marts 2024

Iskold weekend og en skovtur

 Ja der har ikke været meget ved at komme ud i denne weekend. Det har været koldt at gå tur med hundene i det åbne land. Derfor tog vi søndag eftermiddag en tur i Ravnholtskoven. 

Hundene var behørigt i snor, de elskede turen
og det var ikke så koldt i skoven
vi var så heldige, at vi så
en flok dådyr
selvfølgelig var de langt væk, men det lykkedes mig lige at få et billede. Derinde under granen står et dådyr. Der var nok en hel flot på 40-50 stykker. De ældste med store gevirer og nogle små, som rendte rundt efter de store, også de havde gevirer, dog kun nogle små. Det var en skøn oplevelse.

Lidt forårstegn fra haven:

solen skinnede kun nogle få gange, men det måtte jeg jo have et billede af.
Jeg tror, dette er en Fritillaria købt hos Lenesliljer
Vibeæg er næsten sprunget ud
men hvad er dette? nogen der har et bud, google lens havde ikke
her foran står kamæleonbusken, som jeg fortalte om sidst
lupiner
Her ved siden af garagen står potten med rosen Laguna, der skal en fin krukke til i stedet
Scilla har jeg mange af, jeg har også plantet lidt anemoner
her har vi alpeviolerne
Gulbroget sølvblad er stadig fin
en træpæon på vej op
Viburnum vil nok snart blomstre

Roserne er i øvrigt ved at skyde, jo der sker noget i haven, jeg glæder mig til at gense dem
Julia Child
Anisette
Port Sunlight

I må have en god ny uge med forhåbentlig lunere temperaturer, så vi kan komme i haven.
I dag vågnede jeg til solopgang, men jeg skulle ud for at tage billeder, det var for koldt.
Vi tager en fra arkivet fra 8.3. i stedet


24 kommentarer:

  1. Jo tak... det var en skidekold weekend, jeg brugte det meste af søndagen på sofaen, pga. en våd 40 års' fødselsdag om lørdagen...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tim
      Ja det var det, men det mærkede du nok ikke meget til ;)

      Slet
  2. Ja, denne kulden er helt unødvendig nå. Vi får håpe at det blir bedre utover i uken. Det er flotte alpefioler hos deg. Ja, det blir nok flott å se alle rosene dine igjen.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja vinden kommer fra øst, så bliver det ekstra koldt, det kan vi godt undvære. Ja alpeviolerne står så flot, og vi ser frem til roserne.
      Klem

      Slet
  3. Hej Lisbeth,
    Ja det var været og er stadig meget koldt og blæsende, så der sker ikke meget i skoven med planterne. I lørdags havde jeg tænkt at jeg skulle sortere mine dahlier, det var en trist affære, de var alle rådne. Efter at have haft dahlier i over 25 år kan man ikke leve uden, så jeg gik lidt shopamok og købte 50 nye knolde i forskellige farver.
    Bilen er ved at blive gjort klar til syn, puha det bliver dyrt.
    Hos dig blomstrer det jo meget, spændende ukendt plante du viser, jeg elsker vibeæg, men mine er slet ikke så langt fremme, som sagt synes jeg det står stille, vi har jo også haft en del frost om natten, åh hvor jeg glæder mig til forår og varme. Det plejer altid at blive godt vejr i påsken.
    Jeg forsøger også at få lidt styr på haven herhjemme inden påske, men lige nu har man godt nok ikke meget lyst til at gå derude og klippe staudetoppe af. Har fundet en god hjemmeside i Belgien, hvor jeg har købt en del små daphne. Skal også til at tænke på at få købt rhodogødning, de får kun en gang, ellers bliver jeg ruineret med så mange rhodoer som jeg har og det er et stort arbejde og komme omkring hver enkelt.
    Ha en god dag.
    Kh
    Dorte
    Kh
    Dorte



    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det må man sige, men de lover mildere sidst på ugen, så må vi håbe, der sker mere i din skov. Hvor er det ærgerligt med dine dahliaer, jeg har lært at leve uden dem, jeg kigger slet ikke, der er så meget jeg hellere vil have, og der er ikke plads til dem også.
      Uha det lyder ikke rart med bilen, du vil så alligevel ikke investere i en anden.
      Min vibeæg er jo købt for nyligt, så det er lidt snyd. Det er ikke altid, det bliver godt i påsken, men vi kan jo håbe, påskeøsten er kommet tidligt i år, vi håber, den er forsvundet inden påske. Nej man har ikke lyst til at komme ud i den kulde. Det går ikke, du bliver ved med at finde nye hjemmesider, de skal jo også plantes. Ja det bliver dyrt i gødning og arbejde med alle dine rhodoer.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  4. Det må vel nok være spændende i dette forår, rigtigt at kunne se, hvad haven gemmer 🤩 Vi kom hjem fra Thailand i går. Tre uger i 35 gr. varme, så det er mega koldt at komme hjem, men også dejligt at de hvordan foråret blomstrer i Greve 😃
    Kh Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Susanne
      Nå så er I hjemme igen i kulden, der er sikkert sket en del siden I tog af sted, men ja koldt er det. Ja jeg er spændt på at se det hele igen, jeg har jo plante meget i årets løb.
      Tak for din hilsen
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Vi søger også ind i skoven i dette pivkolde blæsevejr, og det hjælper sandelig at komme lidt i læ. Det ser så fint ud i haven med alle de små forårsblomster - både gamle og nye! Dine mystiske blade er ikke nemme at greje, men af en eller anden grund kommer jeg til at tænke på noget anemone-agtigt. Det er sikkert helt forkert, og du må væbne dig med tålmodighed for at se hvad det bliver til:-)

    Lad os håbe vi snart får mildere vinde!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja heldigvis er det knap så koldt i skoven. Jeg har en idé om høststenbræk, men ved ikke om det er rigtigt. Vi får se, det bliver spændende at se.
      Det skal vist knap blæse så meget i morgen, og de lover også mildere vejr, det håber vi.
      Knus

      Slet
    2. Jeg tror du har ret: høststenbræk ligner det. Synes bare det er meget tidligt den starter...
      Knus

      Slet
    3. Ja den er godt i gang. Jeg har kigget i arkivet for sidste år, det er den.
      Knus

      Slet
  6. Ja det har været en rigtig sur blæst. Vi må håbe det passer der kommer lunere vinde senere på ugen.
    Du har snart meget fint i haven. Det er da lidt bagvendt at en sølvblad er gul, den burde hedde guldblad. hihi.
    Dine mystiske blade ligne lidt en kæmpestaude der vistnok kaldes jodplante. Der er noget med den farver alt rustfarvet hvis man får saften på sig. Hvis det er den? Du må holde øje med den til den bliver mere genkendelig.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det må vi sige, vi håber, de lunere vinde komme snart. Ja den hedder også gulbroget sølvblad, lidt sjovt.
      Ja du kan tro, jeg holder øje med den, har en idé om høststenbræk.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Danielle,
    Charmante rencontre lors de votre promenade en foret ....Belles promesses de fleurs dans votre jardin...J'espère que le froid cessera !!!!
    Bonne semaine Lisbeth.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Danielle
      Ja det var et spændende møde i skoven. Der dukker mere og mere op i haven, jeg går ud og kigger hver dag. Glæder mig til lunere vejr.
      Også god uge til dig.

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Ja nu vil vi gerne have nogle forårstemperaturer, denne kolde vind gir jo ikke ligefrem lyst til at være ret meget udendørs. Godt at I kunne finde lidt ly inde mellem træerne så hundeturer gik lidt nemmere, men sådan er det jo ikke hver gang, så I får da den kulde I skal ha’ :-)
    Nå men på trods af kulden så sker der da noget i haverne alligevel, her står en Fritillaria med knopper, en tidlig en af slagsen, men så ved man at foråret er her. Nogle Anemoner er også godt på vej men der mangler noget sol så de rigtig kan folde sig ud.
    Det bliver spændende at se alt det det dukker op i jeres have i år, du fik jo en masse fra mange sider og alt det købte sidste år, og jeg tænker at der er flere ting der ikke helt kan huskes hvis der ikke lige er sat mærker ved. Ikke alt er jo lige genkendeligt, så spændende hvad de der blade ender ud i.
    Syntes at bilen i garagen er blevet rød, har I fået en ny?
    Ja roserne skyder godt nu og inden længe skal vi igang med saksen, jeg satser på at det bliver i påsken, for de næste par werkenden er optaget af andre ting og jeg har fri i hele påskeugen, så har det bare at blive havevejr :-)
    En rigtig god dag til jer, desværre en grå en ser det ud til.
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      I dag er det kun tåget og knap så koldt, måske går det den rigtige vej, så længe det varer. Det var en god tur i skoven.
      Så langt er mine fritillaria ikke nået, men de er da kommetop. Anemoner er kun de nykøbte. Det er en høststenbræk, der er dukket op, den er rigtig fin. Ja vi fik rød bil i efteråret, brugt. Den kan køre med trailer, det kunne den grå ikke, og vi er glade for den.
      Ja roserne skyder fint, jeg klipper ikke meget i år, men jeg skal vist snart en tur til Nonnebo, de har lige fået nyt hjem.
      Knus Lisbeth

      Slet
  9. Den vind bed lige igennem det hele, syntes det som, men i dag er det fint - eller i hvert fald bedre. Ingen vind, og nu er solen kommet frem og er ved at varme tågen væk.
    Jeg tror søreme, at jeg kommer lidt i haven i eftermiddag ... 🙂

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det gjorde den, men i dag var det fint, jeg har været i haven både formiddag og eftermiddag. Det var bedst i formiddags.

      Slet
  10. Sikke en masse billeder 😁 Jeg fæstnede mig mest ved, at du skal finde en fin potte til den nye rose. Jeg bruger helst de potter, vi har, men somme tider har man jo ikke den rigtige størrelse, og en virkelig flot krukke koster desværre kassen og er samtidig som regel tung som et ondt år, så det.......

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Det er svært at håndtere mange billeder med en brækket arm, du må springe hurtigt igennem dem. Du har helt ret, det er dyrt at købe potter især de pæne, ja og så er de tunge. Vi havde købt en lidt billigere, men med jord i er de også tunge. Jeg har normalt ikke krukker, men for at skåne Bent, som skulle grave hullet på stedet, han sagde det ikke var nemt. Det kostede dyrt for mig, først den sorte og så den blå, så var den endda billig, 200 kr. ;(

      Slet
  11. Det er skønt så mange forårstegn du kan finde i haven nu. Spændende at se de nye planter med forårsskud. Flot billede af søen i solskin hvor træerne spejler sig. Godt ramt!

    SvarSlet
  12. Hej Sydney
    Ikke fordi vejret er specielt godt, men heldigvis kommer forårstegnene alligevel. Selv når solen ikke skinner, er der spejlinger i søen. Tak

    SvarSlet