fredag den 22. marts 2024

Forårsjævndøgn og Hip hurra det er min fødselsdag

 Dem/fødselsdage har jeg haft nogle stykker af, tænk det er 75 år siden, jeg blev født på Munkebo Bakke med bagdelen først, stakkels min mor, men vi overlevede begge, rart har det ikke været. Til gengæld er jeg jo heldig at blive så gammel, men jeg må tilstå, at jeg ikke er helt så frisk, som jeg gerne ville være. 

Dagene bliver heldigvis mildere og mere og mere dukker op af jorden. Det er herligt at gå rundt og spejde efter, hvad der er dukket op på dagens runde. Det kan jeg bruge timevis på, men der gik selvfølgelig lidt mere tid med det på Samsø.


Ja de er nok på deres højeste nu disse krokus
Bent har hentet mere kompost til mig, nu har jeg fået fordelt det ud i bedene
Dette er forhaven, her er 8 småtræer fordelt ud. De 4 af dem er acer palmatum, der er også en mørk hyld og en gul vandgran, et skæbnetræ og et Ambratræ, spændende når der kommer løv på.
her er et af rosenbedene, forrige nat fik vi ca. 9 mm, mon ikke roserne er glade for både kompost og lidt regn. 
søen set fra den ene side, der er stadig plads her til venstre til lidt buske.
og fra den anden side, her i kanten er der også plantet nogle Acer palmatum. jeg købte nogle små sidste år, nu står de fyldt med knopper, selv om man er lille, kan man jo godt være vågen 😊
på dette sted var der en hvid plastikslange, nu er den dækket med nogle af stenene fra stendyngen
og de blå schilla shiner endnu, nu skal vi bare have noget andet der, så det kan blive ved at være flot
hækken er allerede ved at være grøn
tænk at sidde i udestuen og nyde dette syn, det gør vi mindst to gange om dagen
heuchera 
hundetand
Fritillaria

løjtnantshjerter
Prunus tomentosa, den er sød men svær at tage billeder af.
stien - den japanske kirsebær står klar med store knopper. Foran stenen er plantet
Papegøjebusk og de to  fløjlsprimula
Planterne i garagen er kommet ud for at nyde den lune luft

her står R. edgeworthii og R. macebeanum quarts form
ude i gangen har jeg fået blomst i en gerbera, det var en af dem, der stod i stenbedet ved søen i sommer og efterår. 
Forleden talte jeg mine roser, jeg havde ikke helt styr på dem. Takket være Jas har jeg nu 62 roser, alle bortset fra 2 er de købt hos Jas, pensionisternes ven.
Her får I lige et par af mine yndlinge:
Audrey Wilcox
Big Purple
Boscobel
Princess Alexandra of Kent

Nu må I have en god weekend, jeg vender tilbage mandag og viser jer fødselsdagsgaven, og så holder jeg påskeferie. Hele familien kommer nogle af helligdagene, så skal vi ud og trille påskeæg. 






27 kommentarer:

  1. Tillykke med fødselsdagen. Du har da allerede mange fine ting i den nye have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Gitte
      Ja det har jeg, jeg skal jo være hurtig, hvis jeg skal nå at nyde det hele ;)

      Slet
  2. Tillykke med dagen! Dine Scilla er så vakre, og du har så mange av de. 62 roser allerede? Du kommer til å få over 100 ganske snart :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Tak for det, ja det er dejligt med alle de Scilla og 62 roser er mange. Jeg tror ikke, jeg når op på 100 roser der er ikke plads desværre :)
      Klem

      Slet
  3. Danielle,
    Je vous souhaites un bel anniversaire et un bon week-end en famille. Oui , nous avons la chance d'être vieux car, malheureusement deviens pas vieux qui veut !!!!!
    Vôtre jardin est tout bleu !!!et déjà 62 rosiers ....merveilleux !!!j'aime beaucoup la photo du chemin ,elle montre vôtre jardin sous un autre angle....Ici , le soleil était là tous les jours...j'ai changé de place des pivoines et dahlias....je verrais si ils ont aimés !!!!
    Merci pour le partage Lisbeth.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Danielle
      Tak for det - ja man kan godt føle sig gammel, når man ikke kan nå det man har lyst til længere. I er heldige med sol, det har andre her i Dk vist også været, her har det været koldt og blæsende, men sol sidst på eftermiddagen. Spændende hvordan det går med dine pæoner efter flytningen. Ja haven er lidt anderledes, når man følger stien. Selv tak
      Havehilsener Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Hjertelig tillykke med fødselsdagen, håber du må få en dejlig dag, du kan da glæde dig over alle de dejlige planter du har i din have allerede.
    Ja der sker rigtig meget for tiden, næsten hver dag er der noget nyt som er sprunget ud. Min prunus autumnalis er lige begyndt at blomstre og bliver flot, den er fyldt med knopper, også min Prunus triloba står lige på spring med masser af knopper. Der kom planter fra Tyskland i går, de ser rigtig godt ud, mahonia, kork eg, Buddleja santana, Cornus controversa variagata, Acer drummondii, jeg har en i forvejen som ikke rigtig kommer i gang, så nu prøver jeg med et nyt eksemplar. Mine soldanella klarer sig fint og er rigtig søde. Du har da været flittig til at lægge kompost ud, og 62 roser !!!, det kan kun bliver fantastisk til sommer. Jeg har 11 rhodoer der blomstrer i skoven nu, det er dejligt. Godt vi har vores haver at gå rundt i, og jeg gør som dig, bare går rundt og nyder det hele!
    God weekend.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Tak for det, jeg har haft en dejlig dag, men kunne godt have brugt lidt mere varme og sol. Solen kom først sidst på eftermiddagen. Selvfølgelig glæder jeg mig over mine dejlige planter. Du får flere og flere at holde styr på, men du glæder dig nok også, godt de ser fine ud. Dejlig med alle dine blomstrende rhodoer, der kan jeg slet ikke være med. Først når jeg når til de løvfældende får jeg lidt blomster. Den 18. maj går turen til Nordjylland, håber du kommer derop, så vi kan mødes. Ja det er dejligt at gå rundt og nyde det hele.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. God dag at have fødselsdag - for nu er det jo lyse tider - også selvom det regner lidt. Stort tillykke med din halv-runde dag! Jeg kan næsten ikke fatte du nu har 62 roser i haven, men når man ser og læser alt det andet du remser op, så forstår man jo at her sker noget, og det må være dejligt at trave rundt og følge alt der kommer op af jorden! Du har jo samlet en hel buket af gode sager alene i dagens billeder, og det kan vi andre også varme os ved. Håber du får en dejlig dag og påske med familien!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er godt at have fødselsdag her i det tidlige forår, men vi kunne godt have brugt mere sol og varme. Du kan tro jeg nyder at gå rundt og se det, der kommer op af jorden. Tak skal du have, jeg kommer igen inden påske, der er jo stadig lidt at vise frem.
      Knus

      Slet
  6. Til lykke med fødselsdagen. Komposten var måske ikke en fødselsdagsgave, men var garanteret lige så velkommen, som hvis den havde været det. Du og Jas er godt I gang med at omdanne haven til en rosenhave - godt hjulpet af Bent 😁

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Tak skal du have, ja du kan tro, jeg var glad for komposten, den var bedre i år end sidste år, hvor den var frygtelig tør. Ja Jas, Bent og jeg er i gang med en rosenhave, men der bliver nu andet end roser i haven. :)

      Slet
  7. Tillykke med fødselsdagen. Krokus topper nu lige til dig...
    Her har de nu fået lidt forpjuskethed efter regnen i går og i dag nat. Den, regnen, kom lige tilpas, jeg har givet roserne hønsegødning forleden.
    62 roser allerede,, gisp hvor mange mon du ender med ? 100?
    Håber du får en dejlig weekend med familien.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Gunvor
      Ja nu er det snart slut med krokusblomstringen, men vi har nok ikke fået så meget regn som jer, det er kun blevet til 10 mm. Jeg har også givet roserne hønsegødning til stor fornøjelse for Bellis. Jeg tror ikke jeg når 100 roser så meget plads er der heller ikke, og jeg vil også gerne have andet i haven. Tak for det, familien kommer først på onsdag.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  8. Tillykke med fødselsdagen 🌹 Tænk at du er 75 år, nu har vi kendt hinanden siden du var 62 og det er min alder nu 😊 Håber du holder helbredet i orden. Og 62 roser, du milde, det er gået stærkt og Jas er bare en god og billig leverandør.
    Der ser dejligt ud i din have ned alle de fine forårstegn.
    Knus Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Tak skal du have, ja jeg kan heler ikke forstå, at jeg er SÅ gammel, men sådan er det jo. Jeg er heller ikke så frisk, som da jeg var 62, det går bedre for dig. Ja Jas er altid leveringsdygtig i billige roser, godt vi har ham, nu er jeg så også tættere på ham.
      Tak ja jeg er glad for min have, selvom jeg ikke kan have så meget som på Samsø, med alderen må man nøjes.
      Knus Lisbeth

      Slet
  9. Hej Lisbeth
    Endnu engang tillykke med fødselsdagen, og tak for at du sørgede for lidt sol som jeg håbede på :-)
    Det ser godt ud med kompost på bedene, vi har igen i år købt champost til rosen bedene, tænker at roserne godt kan li’ det ligesom de nok også godt kan li’ komposten fra genbrugsstationen. Vi har desværre ikke trailer så vi må købe i poser, men kun på tilbud :-)
    Hvor fint at du har fået Gerberaen i blomst igen, mon ikke den så ryger ud i haven igen. Det ser jo ud til at fungere fint.
    Hele 62 roser er det blevet til, det går da bare derudaf :-) det bliver dejligt at se de fleste af dem på deres 2. år.
    Ja uden Jas blev det nok ikke til så mange for nogen af os, men hos ham er de jo til st betale.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Tak skal du have, det blev desværre ikke til meget sol eller varme, i dag er der heller ikke meget varme, men fra morgenstunden er der sol, der kommer nok også mere vind.
      Ja det er dejligt med komposten, vi har heller ikke haft trailer før, men Bent mente ikke, vi kunne leve uden. Nu har vi jo heller ikke affaldsstakken, som vi havde på Samsø.
      Jo når det bliver varmere, kommer Gerberaen ud i haven igen.
      Ja det bliver spændende med roserne i år. Vi kan kun glæde os over Jas, og over at Marlene i sin tid fortalte om ham, det er vi mange, der har haft gavn af.
      God dag til jer
      Knus Lisbeth

      Slet
  10. I dag er det Lisbeths fødselsdag, hurra, hurra, hurra!
    Jeg håber, du har haft en rigtig dejlig dag.
    Jeg bliver helt forpustet ved at læse om alt det, du og Bent har nået at få plantet i haven. Det bliver flot til sommer med alle roserne.
    Det er så smukt med det lange kik med flisegangen langs skellet. Herfra kan i både nyde udsigten over haven og udsigten over markerne. Når det japanske kirkebærtræ ved begyndelsen af stien springer ud, bliver det helt perfekt.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Tak for sangen :) Jeg har haft en dejlig dag, nu skal jeg rigtigt nyde det i dag, men de lover jo blæst igen igen.
      Ja jeg har ikke tal på, hvor meget vi har plantet, og vi er ikke færdige endnu ;)
      Det er dejligt, at vi både kan nyde udsigten til haven og ud over markerne, og så er vi endda helt ugenerte i haven.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  11. Tillykke med den halvrunde fødselsdag!

    SvarSlet
  12. Tillykke med dagen! Ja det er en fantastisk tid hvor vi kan se noget nyt hver gang vi går en runde i haven. Du har mange fine forårssager, men der er også fine træer/buske, som kommer til at pynte lige om lidt. Det bliver spændende at følge med i deres udvikling.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Sydney. Ja det er en dejlig tid, der sker så meget, og det er spændende at følge med.

      Slet
  13. En forsinket hilsen til deg Lisbeth.
    Det blå teppet med scilla i hagen din ser fantastisk ut.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Martin
      Ja jeg er meget glad for det blå tæppe af scilla.

      Slet
  14. Your post was excellent! Your writing is both clear and compelling. Write more, please! Join the conversation about Aviator on our dedicated blog.

    SvarSlet