onsdag den 1. marts 2023

Se nu er det forår - og jeg har fundet steder, hvor roserne skal plantes

 Foråret startede allerede i går, vi håber, det fortsætter. Det var i hvert fald fantastisk vejr i går, jeg tænker, vi var rigtig mange, der nød det, måske endda i haven. I dag er det knap så dejligt, det er så tåget, at vi ikke kan se Hellerup kirke

Sådan startede dagen i går
og hele tre sole stod op 😎
vandhullet var blankt med fine spejlinger
og træerne glødede i solen

også valnøddetræet var flot, Schippo opdagede et egern, da vi var ude i går formiddags, det sprang rundt på grenene, men jeg nåede ikke at tage et billede. Vi er jo ikke vant til egern, så det er spændende. Den har spisekammeret tæt på, der er også hasselnødder i hegnet ind til naboen.

Det er dyrt at flytte og indrette hus. 
Denne buskboms rødder er groet ind i et kloakrør, så der kommer vand i kælderen, når vi er i bad. 
Stor og flot, men den må væk,  inden den ødelægger mere. Heldigvis dækker vores forsikring. 
Bellis sidder og venter på at blive lukket ud, men jeg kan ikke lukke skydedøren op
en ny må der til, men det bliver bare en almindelig havedør, en skydedør er for dyr. 
ja indgangsdøren skal også fornyes, den dur ikke - den er alt for utæt. Så der kommer lidt flere regninger.
sidste gang viste jeg stenbrækken, mange undrede sig over, at den blomstrede så tidligt
men det gør den altså, om det er fordi, den står ved vandhullet, ved jeg ikke. Jeg har googlet den,
den skal først blomstre til april

Jeg har været rundt og se, hvor roserne skal plantes:
her hvor pælene ligger skal der laves et bed med gyldne roser - lidt længere i denne retning skal vi have roserne med de kølige farver. 
op af garagemuren skal der gro klatreroser
også her for enden af ggaragen
her op af pælene kan der også gro roser, håber jeg. træet i baggrunden er beregnet til Rosenresli
jo jo det er ikke planer jeg mangler, men en mængde energi og kræfter. 
I det fine vejr har Bent haft travlt med at lave hegn. Jeg har medbragt bregner og hostaer, dem forsøgte jeg at plante i går, om de bliver til noget, vil tiden vise, jeg er ikke god til at grave og plante for tiden.
Her er lidt flere af de roser, jeg har bestilt hos Jas
Big Purple
Charles Austin
Clarét, som har den dejligste duft og stammer fra min have, Jas har lavet den. Desværre dur den ikke til at stå i en potte, den skal plantes i jorden.

Compassion (klatrerose)
Comtessa
Cressida (klatrerose)
Olivia (Austinrose sund og meget blomsterrig)
Pirouette en fantastisk klatrerose, den groede op i figentræet på Samsø
Til slut solnedgangen mandag aften, men nordlys så vi ikke, vi går for tidligt i seng.
Det var så den sidste dag med to huse, kl. 12 er huset på Høneballevej ikke længere vores, med alle de planter, jeg har går det nok, jeg håber bestemt min nye mindre have vil give mange glæder. I brugsen i Ferritslev købte jeg en pose med Echinacea og en potte med crocus og iris, jeg må jo tilføre det, der mangler. 
I ønskes alle et godt forår.









22 kommentarer:

  1. Ja, det er alltid nok å gripe fatt i et "nytt" hus. Det meste koster mange penger, og da må en ta det over "langs" som vi sier her. Altså over tid. Det blir spennende med dine nye roser. Jeg har også bestilt nesten bare gyldne roser i år. Jeg har planer om å gjøre om på et gammelt bed, så planene er på plass om ikke annet i mitt hode :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er der, eller også kommer der noget. Ja vi tager det over langs, der er ikke andet for. Ja vi kan hurtigt lægge planer ;)
      Klem

      Slet
  2. Enjoyed my visit this morning. Especially love the last photo - beautiful!

    SvarSlet
    Svar
    1. I am happy you like my photoes, and I am glad for your visit.

      Slet
  3. Ja nu skal det bare være rigtigt forår. Vi sad faktisk osse og drak en eftermiddags sodavand i drivhuset i dag. Og måtte smide jakkerne, så varmt var det. Lige har har vi kun haft smukke tågebanker, men op mod Roskilde var der ihvertfald i dag en grim tæt tåge. Hans skulle til Roskilde i morges og sagde det nærmest var som at køre ind i en mur ved Osted. Og her et par km. væk skinnede solen frejdigt. Men der er en vejrgrænse omkring Osted, det har vi set mange gange.
    orv 3 sole i solopgang,, det må ha været flot. Og nordlys, jow vejret giver nogle oplevelser. Vi har nu heller ikke set nordlyset. Vi ligge lidt dumt i forhold til at have frit udsyn til nord.
    Rødder hører til jorden ikke i huset. Min mors kloak var stoppet pga. rødder fra et poppeltræ mange meter væk. Men jeg vidste ikke buskbom kunne lave samme ravage. Den må være gammel og ha søgt efter fugtighed.
    Ja planer er altid godt at have, og drømme. Så må man lave dem efterhånden som der bliver muligheder for dem. Både i hus og have. Nye døre står vel ret højt oppe på listen kunne jeg forestille mig. Det er træls med en utæt dør.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja heldigvis blev det sol og forår i eftermiddag, men i formiddag var det grimt. Underligt med den forskel på vejret på få km.
      Det var meget flot med de 3 sole, men jeg så det først på billedet. Vi har heller ikke meget udsyn mod nord, men der hvor mit barndomshjem lå, det er på en bakke, er der taget flere billeder af nordlys. Vi regner med, at den har sendt rødder ud, men vi har ikke fået det at vide endnu. Ja de nye døre venter vi bare på skal blive færdige, de kommer i inden påske.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth
    Ja så gik foråret igang og så skønt vejr (da tågen lettede) det må godt fortsætte lidt endnu. Det begynder så småt at krible lidt i fingrene, og der er nok at gå igang med :-)
    Tænk at sådan en buksbom kan lave sådan en ravage, godt at der er forsikring på. Nye døre, uha der er nok at bruge sparepengene på.
    Det bliver spændende at følge dit “roserri” det skal nok blive godt, og placeringerne lyder som gode valg.
    Ja der må handles, efterhånden som det viser sig hvad der mangler, og hvad angår forårs løg i potter er der masser at få rundt omkring nu.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja pludselig var det forår, men noget ubehageligt med den fæle tåge. Jeg er så småt i gang, men nemt er det ikke.
      Ja vi håber, at forsikringen dækker, de er ikke begyndt at kigge på det endnu, alting tager tid, når der både skal håndværkere og forsikring ind over. Du har ret, man kan hurtigt få brugt nogle penge, men nu skal det være i orden, så må vi suge på lappen senere.
      Ja jeg håber, det er det rigtige sted at sætte roserne, der er ikke så mange steder længere. Jeg skal have nogle forårsløg, som kan brede sig.
      God dag til dig.
      Knus Lisbeth

      Slet
  5. I går var det forår, men her til morgen er der rim i græsset igen, og sådan kan meget vel komme til at veksle i marts måned. Håndværkere i huset er både dyrt og besværligt, men det bliver alletiders, når de tager afsted. Pirouette købte jeg på din anbefaling, og den står nu i drivhuset her og venter på, at det bliver rigtigt forår. Jeg er i tvivl, om den skal plantes ud eller sættes i en krukke.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Her er det igen meget tåget og med rim i græsset, men solen er ved at trænge igennem. De lover ned til 11 grader her om en uge, det er da lidt voldsomt.
      Vi må sige, at vi glæder os rigtig meget til at det hele er lavet, men vi når nok hent til 1.5. inden det er overstået.
      Pirouette havde det fint ved figentræet på Samsø, jeg ville plante den ud, men der er jo anderledes temperaturer hos jer og også hos os nu.

      Slet
  6. Det er vel ikke uden grund vi siger 'kommer tid kommer råd', og man kan jo ikke ordne alting på en studs, men med 3 sole på rad synes jeg nok foråret har indfundet sig på jeres nye adresse:-) Og med lyset kommer også alle haveplanerne myldrende. Jeg skal love for Bent får travlt med alle de roser du vil have i jorden, men det skal nok blive fint!
    Her fik vi heller ikke set nordlys, men til gengæld stod Venus og Jupiter flot på den vestlige aftenhimmel i går - bare et par centimeter fra hinanden - og heldigvis hævet over tågen. Foråret er startet rigtig flot!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Nej det har du ret i, jeg må tage det stille og roligt, heldigvis får jeg hjælpe til at plante roserne, Bent slipper.
      Vi så også Venus og Jupiter tæt på i aftes, de var ganske rigtigt tæt på hinanden. Ja det er bestemt et flot forår, men det varer vist ikke ved :)
      Knus

      Slet
  7. Den garagemur kan jeg søreme godt forstå skal dækkes, for den er da kedelig - men vil blive noget så flot og hyggelig, når den er fyldt med roser.
    Det er forår, men kun på kalenderen. Vejret er flot, men når det er så flot, er det som regel også hundekoldt.
    Det kribler i de grønne havefingre nu 😁

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det kan kun pynte med roser, så det bliver spændende, om de vil gro der.
      Jeg synes ikke, det er så koldt, når solen skinner og der ingen vind er, så går det rimeligt her hos os.

      Slet
  8. Det kostar att ha hus men det är priset för att rå sig själv och kunna slå upp dörren ut till en egen trädgård - stor eller liten. Buxbom som är etablerad och frisk hade jag försökt gräva upp och flytta. De har inte något jättestort rotsystem upplever jag. De jag har flyttat har dessutom etablerat sig bra.

    Det kanske inte är så konstigt att bergenian blommar... ..här har februari varit rekordvarm med 1-6 grader varmare än snittet för februari. Variationen beror på var i Sverige den största skillnaden är i norra Sverige. Här kaläter rådjuren mina bergenior. Tyvärr glömmer jag spraya de med Trico garden...

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Tak for oplysningen med rodsystemet, en anden på facebook har skrevet, at de er nemme at flytte, vi må prøve, om det kan lade sig gøre.
      Godt at vide om bergeniaen, jeg har en del af dem rundt om vores lille sø, vi hegner af for rådyrene.
      Kram

      Slet
  9. Ærgerligt at fjerne en god stor buksbom men væk skal den. Tænk at rødderne kunne ødelægge noget ved huset. Godt forsikringen dækker. Du får en dejlig forår/sommer med at plante en masse nye roser mv. Vi glæder os til at følge med udviklingen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Nogen af dem, der skriver ovenfor mener, at den er nem at flytte. Vi får se. Jeg glæder mig til roserne :)

      Slet
  10. Våren är på gång trots kalla nätter! Vilka fina rosor, den där Compassion ska jag kika efter, sååå underbar :)
    Kram från ett blåsigt Öland & Titti

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Titti
      Ja det er dejligt, at våren er i gang. Compassion er en fin velduftende rose.
      Kram

      Slet
  11. Good afternoon dear Lisbeth,
    I hope that the bill of the doors are the last ones. But I don´t think so because you wrote before that there has to come a new kitchen. Your rosesbed is going to be a beautiful one. I love the ones you are looking for.
    Have a beautiful sunday
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hello Marijke
      You are right there are more bills, but I am looking foreward to my new kitchen, it is needed. Friday I am catching up my new roses, it is nice, I hope they will be flowering this summer.
      Rosehugs Lisbeth

      Slet