tirsdag den 14. marts 2023

Rod og roser

 Vejret har ikke været det bedste de sidste dage, men lørdag lykkedes det Bent at få fældet og beskåret midt i haven. Heldigvis fik han også ryddet op efter sig.


For der var grene over alt. Grenene lå der, hvor roserne skulle plantes. Det er de så ikke blevet, for det har slet ikke været vejr til at komme ud de sidste dage. Men vi fik ryddet lidt mere op i dag, selv legetøjet blev pakket ned i sandkassen, og låget blev lagt på. Her inde mellem træerne har jeg tænkt, der skal plantes hostaer og bregner. Påskeklokker og liljer kan der også plantes derinde, tænker jeg. 
Nu vil jeg præsentere jer for de roser, jeg købte hos Jas i fredags.Som I kan gætte, er de fleste gengangere, fordi jeg kender dem fra min gamle have https://hneballehaven.blogspot.com Jeg har mange billeder af dem, jeg kan vise jer. Og Jas har mange roser at sælge, hvis han ikke har dem, forsøger han at skaffe dem. Du kan ringe til ham efter kl. 16 på hverdage og i weekenden. Han bor tæt på motorvejen over Fyn.
Her kommer roserne:
Leander
Aloha (Kordes)
Anisette
Audrey Wilcox
Barock
Bathsheba
Boscobel
Charles Austin
Charles de Mills (historisk engangsblomstrende rose)
Cressida
Gräfin Diana
Hot Chocolate
James Galway
Scepter d´isle
    
Koko Loco
Lady Emmy Hamilton
Morten Korch
Olivia
Penny Lane

Wollerton old hall
Gentle Hermione er ny i klassen, den havde jeg ikke på Samsø (billedet lånt på nettet)
Miss Oakley Fisher (Anbefalet af Jas og min søn, billedet lånt på nettet)
Pirouette og Rosen Resli har jeg vist billeder af, den sidste som jeg ikke har haft før er Tess of the d'urbervilles

Tess of the d´Urbervilles

Ikke flere roser for i dag, vi er nu enige om, hvor de skal plantes, når vejret er til det. 

Fortsat god tirsdag

30 kommentarer:

 1. Så mange flotte roser du har kjøpt. Jeg forstår godt at du ville plante de på nytt. Koko Loco har jeg også kjøpt en ny av. Den jeg har fra før har blitt helt nedbeitet av rådyrene.
  Klem

  SvarSlet
 2. Hej Marit
  Ja roser kan vi ikke undvære slet ikke Koko Loco. Her kommer rådyrene forhåbentlig ikke ind, nu er haven godt hegnet ind.
  Klem

  SvarSlet
 3. HOLD DA OP en masse 🤩 Det bliver SÅ SMUKT 💖 kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det håber jeg. Kh Lisbeth

   Slet
 4. Jeg får det til 23 stk. roser??? Bent får travlt,. Det kommer til at blive flot til sommer. Spændende hvor store og fyldige de når at blive. Forhåbentlig får vi en god plantevenlig sommer i år.
  Det ser ud til det har været meget gran og fyr, Bent har savet og regeret i? Det må da give en masse lys ind i haven. Og jeres børnebørn er allerede osse "flyttet ind" med legetøj, hihi.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er helt rigtigt. Bent har altid travlt, men i dag var det for koldt. Først skal græsset graves af, så der er noget at se til. Ja lad os håbe på en god og plantevenlig sommer i år.
   Ja det var mest gran og fyr, de var ikke så pæne længere, der bliver noget mere lys mellem træerne. Legetøjet arvede vi med huset.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Un bellissimo progetto! Una volta preparato tutto la piantagione sarà un piacere!

  Buon lavoro e buona primavera!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Grazie per questo, spero che vada alla grande

   Slet
 6. Hej Lisbeth,
  Der bliver rigtig fældet og ordnet i jeres nye have, så du kan få plads til alle dine nye roser, jeg kan godt forstå du glæder dig til at få dem i jorden, så de hurtigt kan blive store og flotte og bringe farve til haven. Igår var vejret her ganske forfærdelig blæsende og regnen piskede ned, men det var 10 grader så sneen er forsvundet. I dag blæser det lidt og hvis man ikke er i solen har det været koldt. Jeg skal også have flyttet nogle roser men jeg venter nu lige lidt endnu.
  Jeg læser stadig om de irske haver jeg skal over og se, så jeg er så godt forberedt som muligt, og hele tiden finder jeg nye spændende oplysninger og ser nye youtube videoer.
  God arbejdslyst.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det gør der, der skal jo plantes, så haven kan blive spændende, også selvom den ikke er så stor. Ja det var et fælt vejr i går, i dag blev det også koldt. Ja vent du bare lidt endnu med flytning af roser.
   Du får meget ud af det besøg både før, imens og efter, det er så godt.
   Tak for det.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Han er altså sej, Bent - sådan at gå i krig med beskæring i stor stil. Det skal nok blive godt altsammen.
  Smukke roser du har købt - JAS har mange fristelser, jeg har jo selv været forbi nogle gange, og man kommer altid hjem med mere end det, der stod på sedlen.
  God arbejdslyst med at plante - det må godt snart slå over i noget rigtigt forår.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det med beskæring af træer er han god til. Ja jeg tror bestemt også, det bliver godt det hele, men ting tager tid, det går nok.
   Hos Jas bliver man altid fristet, så har han lige noget, som man ikke kan leve uden.

   Tak skal du have, ja nu vil vi gerne have lunere vinde.
   Knus

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Så fint at få ordnet træerne, det ser ud til at der kommer noget mere lys ind, og der bliver fin udsigt op til huset. De sidste dage har ikke lige været til at få gjort rosenbede klar, men det ser da ud til at det bliver lidt varmere, men det skal jo også helst blive lidt tørvejr, så det ikke bliver alt for tungt at arbejde i jorden.
  Skønne roser du fik handlet ind, det bliver spændende at følge deres udvikling. Miss Oakley Fisher er sørme fin og spændende med nogle helt nye i din fynske have.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg tror, det bliver godt med mere lys ind, og det pyntede meget på træerne, de var nærmest mishandlet. Vi satser på at få lavet noget i dag, selvom det jo er noget koldt. I eftermiddag lover de sne og regn, vi får se. Miss Oakley fandt Per og Anton anbefalede den, så den måtte prøves.
   God dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Sådan en omgang beskæring frisker gevaldigt op. På Samsø var havde I vel sandjord. Hvordan er jorden i den nye have? Jeg tænker på de mange roser, der skal plantes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja hvor det pyntede med den beskæring, og at legetøjet blev puttet lidt af vejen, så må vi se, hvad børnebørnene siger til det, ellers må de lege hos Per, der er mængder af legesager.
   Jo men vi er så heldige, at der er ler dernede, hvor rosernes rødder skal være, så jeg tror på, at det bliver godt.

   Slet
 10. Tak skal du have for en portion roser! Jeg kan se Bent ikke kan holde mange pauser når alt det skal i jorden her det første forår, men det er jo flot arbejde han laver allevegne. Tænker du på nuværende tidspunkt har strikket dig en haveplan sammen siden du køber så stort ind, og det bliver spændende at følge med i udviklingen fremover. Håber Bent er lige så glad for at grave som han er for at fælde træer:-)

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der er mange roser, måske blev det også til lidt flere end jeg havde regnet med ;) nej pauser står ikke i Bents tidsplan, men i dag har han lidt pause, for vi har håndværkere til det utætte rør, det har vi glædet os til længe. Haveplanen er i mit hoved, jeg kan ikke tegne haveplaner, og min havearkitekt har trukket sig, men jeg kan selv få idéerne nu. Jeg tror ikke, han er helt så glad for at grave, men han har lovet at gøre det. Der er meget oprydning her i haven, men det skal nok gå.
   Knus

   Slet
  2. Om haveplanen er i hovedet eller på papiret er vel lige meget... En plan er en plan, og planer er til for at ændre - som vi siger her:-)

   Knus

   Slet
  3. Ja måske bliver der ændret lidt, men så bliver det forhåbentlig bedre.
   Knus

   Slet
 11. Det ser godt ud med lidt mere lys og luft mellem træerne. Det er en fin ide med hosta og bregner derinde. Sikke mange flotte roser. Kan godt forstå at det kribler i fingrene at få dem i jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja det er rigtig godt, når nu det bliver bedre vejr, skal jeg ud og kigge på det, men der ikke plantet noget i dag, desværre. Der kommer mange byger her.

   Slet
 12. Du går sandelig ikke ned på planer 😁
  Det er også fint, at du har folk på, når nu du ikke selv er i fuld form lige i øjeblikket. Det håber jeg du kommer igen snart, for du har det garanteret ikke godt med at være halvinvalid, kunne jeg forestille mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Nej planer har jeg nok af, men formen er ikke god, når der skal plantes, det er meget irriterende, men jeg er ved at vænne mig til det, så jeg skal passe på, jeg ikke vænner mig for meget til det ;)

   Slet
 13. Det var vist godt, at du fik 'Miss Oakley Fisher' anbefalet, for den ser ud til at have nogle helt bedårende blomster. Det må da også være sjovt at få et par nye roser.
  Det ser ud til at gå fremad med raske skridt for Bent, men han glæder sig helt sikkert til du kommer ud og er med. Går det planmæssigt med dig?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er en yndig rose, som jeg håber at få held med, jeg synes også,, det er spændende at få roser, jeg ikke har prøvet før.
   Ja Bent knokler løs hele tiden, han er ikke nem at stoppe. Det var jeg med den brækkede hånd, vejret sætter også hindringer i vejen for os og mange andre. Jeg tror, det går planmæssigt, jeg kan ikke alting med hånden, men det går meget bedre med benet, nu kan jeg går længere ture med hundene, det er jeg glad for. Tak fordi du spurgte.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hvor dejligt med lys og luft, det bliver et godt sted for Hosta, helleborous m.m.
  Og du er ret godt igang med nyindkøb, det må have været en skøn fornemmelse at købe roser.
  Hilsen fra
  Lisbeth (countryliv)

  SvarSlet
 15. Hej Lisbeth
  Ja det er skønt, der er plads derinde mellem træerne nu. Vi har netop i eftermiddag plantet helleborus derinde. Hostaer som jeg har taget med, er blevet væk, ser det ud til.
  Ja det var lækkert med roserne, nu skal vi bare have dem plantet. Vejret er ikke rigtigt med os, det blæser og blæser.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 16. Det låter som att ni har en bra plan för trädgården. Rosorna är vackra. Planterar du en av varje eller grupper om tre eller fler?

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja jeg mener at have en bra plan for haven. Jeg planter kun en af hver, jeg skal prøve så mange som muligt ;)
   Kram

   Slet