søndag den 19. marts 2023

Forår, orkidéer og Billigblomst

Dagen i går var helt forårsagtig, fuglene sang, så det var en lyst, men der er jo også kun 3 dage til forårsjævndøgn, så foråret må meget gerne fortsætte.

morgensol i bassinet d. 16. marts, i dag så vi 2 fisk i det. 

Bent har i dag haft travlt med at grave det ene rosenbed ud

Det var forårsagtigt, så han arbejdede i skjorteærmer
som I kan se var det ingen spøg, der var lagt dug i bedet, fordi det havde været brugt til bålplads
der var mængder af sand, det kan vi jo ikke plante roser i, heldigvis er der ler længere nede i jorden, så må vi se, hvad sandet skal bruges til. 
En fin cirkel han fik lavet, måske kan de gyldne roser komme i i dag.
Der blev gravet mere i vores have:
Tidlig onsdag morgen dukkede denne her op sammen med et par mænd

buskbommen blev fjernet, røret blev skiftet, så vi igen kunne gå i bad, uden det stinker i halvdelen af huset, vandet løb ud i kælderen. Det tog dem 4 timer at lave det, rart at få det i orden. 
Mens Bent arbejdede tog Per og jeg ud og solde
bl.a.i gartneriet Ellelund, som I kan se på billederne har de stadig mange orkidéer, så hvis I bor i nærheden kan I nå det endnu. De har åben hver lørdag fra 10-12. 


Vi kunne selvfølgelig ikke holde os i skindet, så der kom da lidt med hjem, det var svært at lade være.
Der var også ranunkler til 10 kr. pr. styk, det kunne vi ikke stå for. 
Bagefter kørte vi i Billigblomst
Denne gang skulle vi ikke have indendørs planter
Vi beundrede det flotte mammuttræ, det havde jeg ikke lagt mærke til før
Per kørte vognen og bar planter hen i den for mig, dejligt med en søn med haveinteresse
jo vi er et kønt par at sende i byen sammen

men vi sprang over her, vi købte jo roser i sidste uge
der er fristelser nok
Per ville gerne have haft en af disse, men det var ikke for vores pengepung, fyr og gran er godt nok dyrt. 
Nå men jeg fik da lidt i vognen alligevel:4 clematis


og to rhododendron, begge bekendte fra Høneballehaven
Den har den smukkeste nyvækst
og tre træpæoner Paeonia suffruticosa, der var mange flere fristelser, men det skal jo også plantes, vi må jo tænke på Bent. Vi kan altid tage en tur en anden dag 😋
Rigtig god søndag til jer. 

24 kommentarer:

 1. Så mye fint du fikk kjøpt både av orkidéer og av uteplanter. Det blir spennede med ditt nye bed.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der var meget, som fristede. Det bliver meget spændende ja, jeg mangler flere gyldne roser ;) bedet blev rigeligt stort.
   Klem

   Slet
 2. Good morning. A lot of beautiful plants came with you to your home. Bent did a wonderfull job prepearing the rosebeds. Maybe you can use the outcoming sand for a path. Nice to see your garden grow
  Happy springtime Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   Yes perhaps too many plants, we will see. Bent is very good to prepair my beds. Good idé with the sand for a path.
   Same to you dear Marijke

   Slet
 3. HOLD DA HELT OP 🤩 en masse spændende ting og køb 💖 Jeg har også svært ved at lade blomsterne stå ovre hos Anchers. Der er ingen huller her eller der 😰 Så ALT der pibler op nu, det NYDES og på onsdag tager vi til Egernvej ❤️
  Kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Det er jo mit held, nu har jeg plads til spændende ting igen. Det er svært, når man har en færdig have. Ja nu kommer det hele, og snart tager I til Samsø. Måske du kan få lov at gå ind og tage billeder, jeg savner billeder derfra, det har Dorte nok ikke tid til.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth,
  Der er travlhed over hele linjen kan jeg se, godt i har fået ordnet afløb. Sikke en flot solopgang, og nu har I fisk i bassinet, det er spændende. Dejligt for hundene at de nu kan være med ude.
  Jeg skal da ellers love for du for handlet for tiden, Billig Blomst er da vist glad for du er flyttet til Fyn, det er spændende ting du har fundet, håber rhodoerne er lige så gode som hos Claus.
  I går var det også rigtig forårs agtigt her så jeg drog også på planteskolen i Herborg, de har altså virkelig meget spændende. Jeg købte en stor Pinus wallichiana, Cornus kousa Venus, Ribes sanguineum samt Pipanthus tomentosa,
  den havde jeg aldrig set før og da jeg kom hjem og slog den op var den ikke helt almindelig.
  I formiddag har jeg plantet vintergækker i skoven, i hundredvis og nu vil jeg
  i gang med at flytte nogle krokus derned, jeg har dem overalt herhjemme, det er næsten for meget, de spreder sig fuldstændig uhæmmet.
  Nu kan man fornemme at der sker noget i haven og det er dejligt. Hvor er du heldig med at Bent sådan kan lave have til dig, det er lettere bare at købe ind, det ved jeg jo alt om, og hvor er det hyggeligt at du og Per sådan kan tage på have shopping sammen.
  God søndag til jer begge.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det er vi glade for, hundene er glade for, at de nu kan komme med ud. Jeg tænker ikke, at rhodoerne er så gode som hos Claus, men de ser pæne ud, og så er det billigere. Jeg køber ikke meget i Billigblomst i forhold til mange af de andre, der kommer der, men selvfølgelig må jeg have lidt til at påbegynde et nyt sted, det er rart, når jeg har plads igen. Spændende planter, du har købt, Pipanthus kender jeg ikke, heller ikke rigtigt når jeg googler.
   Godt at få vintergækker og krokus ind i din skov.
   Ja det begynder at blive forårsagtigt, og jeg er rigtig glad for Bents arbejde, jeg kan ikke meget selv - udover og bestemme hvor det skal stå. Ja Per og jeg hygger med at købe planter.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hvor ser han sød ud, din søn - og så har du vist også en rigtig god mand i Bent 🙂
  Du har købt en klematis Montana - det er min yndlings, fordi den er så frodig så længe.
  Man skulle ellers tro, du skulle plante flere tusind kvadratmeter til, så meget som du køber 😛

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja han er også sød, det er de to andre nu også, men de interesserer sig ikke for have. Ja Montana blomstrer flot og længe.
   Ja du har ret, jeg køber bare, for nu har jeg endelig plads igen, og hvad skal man med en græsplæne ;)

   Slet
 6. Bent graver huller, og du sørger for planter at putte i dem. Det er to vigtige opgaver; men det allervigtigste er vel alligevel, at I har fået styr på vand og afløb, så I ikke længere har vand på afveje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er to vigtige opgaver, og selvom Bent bliver træt af at grave, så må jeg gerne købe planterne. Vi har ventet længe på at få styr på vandet, så vi kunne næsten lige som dem på plejehjemmene kun få bad 1 gang om uge, det er svært, når håret skal vaskes.

   Slet
 7. Jamen stakkels Bent, han knokler og du lokker Per ud og solde endnu mere.( eller er det omvendt) hihi.
  Her var det osse det herligste forår lørdag, idag er det lidt mere loren, tåge det meste af formiddagen, opklaring over middag. Men egentlig pæne temperaturer. Jeg havde da en tyndere trøje under jakken, og lynet ned. Men jeg turde ikke smide jakken. Man skal passe på ryggen ikke bliver kold.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 8. Ja det er hårde tider for Bent, mens Per og jeg solder.
  Ja det var skønt i går, mere diset i dag, men det var ikke koldt. Jeg tror ikke, Bent har mærket noget til ryggen, men arme og hænder har haft det hårdt.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth
  Hold da helt op hvor I går til dem, og arbejdsfordelingen er også på plads :-)
  I to have indkøbsnisser tager på tur og Bent tager sig af grove :-) uhhh det kan da godt gå hen at blive dyrt at du nu har en allieret i Per. Forøvrigt er I da et ganske nydelig par at sende i byen :-)
  Fine sager I fik læsset i bilen. Håbet at I får plantevejr i den nye uge.
  Jeg har brugt lidt tid i drivhuset i weekenden det har været dejligt lunt derinde. Så er der lige en uge der skal gå, så har jeg påskeferie, det blir dejligt og håber på godt vejr.
  Fortsat god aften til jer
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi går til den, vi gør hver især det vi er bedst til :)
   Ja jeg skal jo have haven her plantet til, det koster noget i starten, det kender jeg fra den gamle have. Tak ja vi er da fine ham og jeg :)
   De lover ikke så meget plantevejr, men det er heldigvis blevet mildere.
   Det har da også været lidt lunt udenfor. Det er tidlig påskeferie, har du så over 14 dage?
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Selvfølgelig 2 uger endnu, det var vist ønsketænkning med 1 uge :-))

   Slet
  3. Jeg tænkte nok, at du var kommet en uge for langt frem. Hele familien kommer her Palmesøndag om aftenen, så jeg måtte lige kigge på kalenderen, heldigvis havde jeg ikke taget fejl ;)

   Slet
 10. Flot billede af vandhullet, og tænk der også er fisk i det!
  Og så er det blevet plantevejr for alvor, og det skal sandelig udnyttes! Jeg tænker på hvor meget der bliver at vande, hvis vi får en tør sommer som vi plejer, men det tænker du måske ikke på lige nu... Forstår du nyder at tage på indkøb med sønnike. I hygger jer rigtigt!
  Det nye bed ser ud til at blive godt og Bent får i hvert fald varmen!
  Vi sad i solen med kaffen og klippede vores juletræ i småstykker med hver sin spand. Hidtil har grangrenene fungeret som vinterdække, men det er slut nu, og de små stumper ryger ud på de få surbundsvækster vi har.

  Rigtig god fornøjelse med det videre anlæg! Det er jo nu det bliver sjovt.
  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja lige et par dage blev det forårsagtigt plantevejr. I dag har det så regnet hele formiddagen, og det er koldt. Men derfor kan det sagtens være, at bliver for tørt. Vi skal nok tænke på at anskaffe os en regnvandstønde, her er det nemlig dyrt at vande.
   Åh det er hyggeligt med Per og mig på tur, den næste er allerede bestemt. God idé med grangrenene i surbundsbedet, det skal vi da også til at tænke på. Gødning er blevet dyrt, så vidt jeg kan se, godt vi har lidt tilbage, eller har vi?? Der er meget, vi ikke kan finde, det kender du sikkert.
   Tak for det, ja nu bliver det sjovt.
   Knus

   Slet
 11. Så hyggeligt med en familietur til at kigge på gode sager. Jeg skal love for du fik nogle fine planter med hjem. Søreme meget godt arbejde i Bent. Det er et fint bed han har fået gravet. Det bliver flot fyldt med roser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja vi nyder at komme på tur sammen, nu vi bor så tæt på hinanden. Det var gode sager, jeg fik med hjem, og imens knokler Bent, han er god. Ja det håber jeg, det bliver, det er stort, det er ikke godt, hvis jeg skal have flere roser ;)

   Slet
 12. Flere planter, hvor er det skønt! Og hvor er det dejligt for dig at din søn også er haveinteresseret og at I to nu kan tage på indkøb sammen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er skønt så længe, der er plads. Vi nyder vores ture sammen, det er til glæde for os begge, han har selvfølgelig ikke så meget tid, men vi finder ud af det. :)

   Slet