onsdag den 22. marts 2023

scilla, en fødselsdagsbuket, og lagkage.Så er der for første gang fødselsdag for os her på Fyn, men vejret er ikke rigtigt med os.
normalt ser det sådan ud på min fødelsdag, men ikke i år, det er gråt og regnfuldt i denne tid. Dette billede er fra sidste år. 


Der er scilla over hele haven, de bliver bare til flere og flere, men ellers er der ikke så meget andet her, før jeg får sat noget. 
men en forsythia
og en troldnød er der da
og i grøftekanterne er der mængder af rød hestehov
Vi tager en tur i kælderen:

her er trappen ned til kælderen, der kommer jeg ikke tit, men i dag skulle jeg se til de planter, der står til opbevaring dernede
en clematis Pixie med lidt knopper

R. macebeanum Quarts form

R. edgeworthii
Jeg håber, de snart kan komme ud i frisk luft, de plejer at stå i pavillionen, hvor de fik mere lys
Der står også en figur, som var i huset, den er meget sød, desværre har hun tabt hovedet.

hernede er Bents domæne, værktøjet i snorlige rækker. Trappen er ikke noget for mig, så han har det helt for sig selv, værkstedet er det vigtigste, ellers kan han ikke finde sine ting, så må stueetagen vente.
het er trappen op til baggangen, som stort set aldrig bliver brugt, der i baggangen er der indgang til bade- og soveværelse

soveværelsesvinduet er det til højre, det andet er til stuen. Ved garagevæggen skal der stå klatreroser

her langs hegnet skal rhodoerne stå i grupper med tre i hver

På de næste to billeder er alt det, der skal plantes, når der bliver tid


rosenbedet med foreløbig 7 roser 


Her er rosenresli plantet, den skulle have groet op i et æbletræ, men det måtte vi opgive, Bent kunne ikke grave der for rødderne
billede af rosenresli fra 2022, vi tror den kan stå godt der ved hegnet og lyse op.Ranunklerne står fint og køligt i den grimme forgang, som bliver noget af det sidste, der bliver lavet i stand. Vi skal have gæster i dag, men de må finde sig i den grimme gang. 
Jeg håber, I får en god dag, det tænker jeg, at jeg får. 

35 kommentarer:

 1. Good morning dear Lisbeth,
  Happy birthday and many happy, healthy years ahead. It´s nice to see that the first roses are planted. Also in Holland we don´t have weather that´s normal for springtime. Dark and rainy. Great to read about your plan´s for the garden. How different it will look next year on your birthday.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you dear Marijke.
   It has been really bad weather here, I use to have sunshine but not this year. Yes I hope it will look different next year on my birthday.
   Thanks it has been wonderful.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 2. Tillykke med fødselsdagen. Ja vi går alle og venter på lidt bedre vejr så vi rigtig kan komme i gang . Vi er lidt plaget af stængelsyge i roserne. Har du problemer med det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det
   For tiden har jeg ingen roser og dermed heller ikke stængelsyge. men der plejer at være i nogle af roserne hvert år. Ja vi glæder os til bedre vejr.

   Slet
 3. Gratulerer med dagen, Lisbeth! Det er synd at det ikke er bedre vær i dag. Det er ikke meldt om noe varme før påske her, så jeg tror det blir en kald og sen vår i år. Det er jo godt at du har fått plantet noen roser allerede.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak for det, ja det har været et kedeligt vejr i dag. Måske får vi lidt sol i næste uge, men også kulde. Ja jeg er glad for, at nogle af roserne er plantet.
   Klem

   Slet
 4. Tillykke med dagen. Ja, vejret kunne være bedre, men der kommer vel forår engang. Håber du får en dejlig dag. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Ja nu vil vi gerne have noget forår. Jeg har haft en dejlig dag.
   Knus

   Slet
 5. Ja, der er jo revet nogle rødder over da du forlod Samsø, og der mangler lidt fødselsdagsblomstring i din nye have, men du er dog tilbage i 'barndommens land' og næste år bliver sikkert bedre, når først I har gjort jeres indflydelse gældende. Tillykke med dagen!
  Sjovt at komme lidt rundt i husets og havens kroge, og høre lidt om planteplaner osv. Godt Bent har et fint værksted allerede, og du skal jo nok også få dig et rigtig dejligt hyggehjørne med udsigt til rosenblomstring efterhånden:-) Der er nok at tage sig til lige nu med alt hvad du har indkøbt og alle potterne fra Høneballehaven, men det bliver godt!
  Hav en dejlig dag med gæster og lagkage!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der mangler sol og blomstring, her er kun regn og lidt scillaer. Jeg er, hvor jeg gerne vil være, men savner dog haven lidt, der er ikke så meget at se på her endnu. Jeg skal nok finde nogle gode steder i haven, ingen tvivl om det, så må vi se hvornår vi får plantet, men det kommer nok.
   Jo tak for det, det havde vil.
   Knus

   Slet
 6. Man siger “Vejen til mandens hjerte går via maven”. GODT at Bendt har sit flotte værksted, så kan han hygge sig der og forberede og lave en masse dejlige ting for jer 💙❤️
  På en måde, er det fint med en “bar have”, for så kan I indrette den præcis som I ønsker det 🤩 Og det bliver uden tvivl flot!
  Dejligt med lidt rundvisning 😃 Og får du mon “trappe-trænet” lidt!
  Endnu engang HJERTELIG TIL LYKKE af hele mit hjerte 🙅🏻‍♀️❤️ Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Jeg sørger også godt for Bents mave, ellers bliver han for tynd, han suser jo rundt.
   Helt bar er haven jo ikke, men det der er i vejen bliver fjernet, så kan vi gøre, som vi vil.
   Det kniber nok lidt med trappetræningen, men jeg går da op og ned af ydertrappen nogle gange i løbet af dagen, men sikker ikke nok.
   Tak skal du have <3 knus

   Slet
 7. Stort tillykke med fødselsdagen, dejligt at du får gæster på dagen selvom det ikke er weekend. Fyn giver nye muligheder.
  Det bliver så fint med roserne, er spændt på hvor stor din Rosenresli så bliver her i haven.
  Bent har et fint værksted :)
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ula
   Tak skal du have, ja det er længe siden, jeg har haft så meget besøg på min fødselsdag. Tim var i Kolding, så kunne han passende smutte ind om på hjemvejen.
   Ja det bliver spændende med Rosenresli.
   Ja han har et fint værksted og et fint foderhus, hils Malcolm
   Knus

   Slet
 8. Tillykke med fødselsdagen. Vejret er ikke forrygende, men alligevel har jeg været i gang i haven til formiddag. De 7 roser ser ikke ud af meget i det nye bed, men det kommer de uden tvivl til. Bent er godt nok et ordensmenneske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Marie
   Nej det er længe siden, det har været så dårligt den 22. marts. Roserne ser ikke ud af meget, der skal nok også flere til, men resten der venter på at blive plantet er i kølige farver. Ja Bents værksted er meget ordenligt :)

   Slet
 9. Hjertelig tillykke med fødselsdagen 🇩🇰🇩🇰🇩🇰

  SvarSlet
 10. Hjertelig tillykke med fødselsdagen! Glæder mig over, at du stadig har en have, du kan nyde, selvom den endnu er meget ufuldendt. Kh. fra det sønderjyske

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, ja du kan tro, jeg er glad for, jeg stadig har en have, så har jeg noget at se til.
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Blomster til dig, lagkage til Bent. Tillykke med dagen, ja vejret er ikke værd at skrive om. Snasket.
  Scilla er da ikke at kimse af i haven. Jeg elsker de små forårsblå. Og en troldhassel er da osse fin. Der dukker måske flere ting op efterhånden I får ryddet op og lavet lys.
  Sikke en skønt værksted. Jeg kan godt forstå Bent gerne vil have det lavet, Der er altid nemmere at lave ting og sager, hvis man nemt kan finde sit værktøj og har et ordentlig sted at stå.
  Uha der er mange trapper i jeres hus. Du må træne dine knæ med forsigtighed.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er perfekt, jeg har for en sikkerheds skyld lavet en ekstra lagkage, så han har til et par dage. Nej nu er jeg glad for scillaerne, for nu er der jo et helt tæppe.
   Bent skal nok få lavet værksted, så han kan lave ting og sager dernede.
   Ja der er rigtig mange trapper j huset, jeg er meget forsigtig, ja kommer kun ned af trappen ud til, går helst ikke på 1. salen eller i kælderen endnu, men det kommer vel.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Endnu engang tillykke med fødselsdagen og den første i mange år her på Fyn. Ja det må fejres med lækker lagkage, og mon ikke der er noget familie der har kigget forbi. Hvis, så er det jo ikke noget du er forvent med.
  Det er bare så godt at Bent har fået en kælder, næsten helt for sig selv, ihvertilfald så længe du ikke rigtig er tryg ved at forcere trapperne :-) og som vanligt hænger tingene i snor-lige rækker, ja der er styr på det.
  Det er rigtig flot med et tæppe af scilla, og nu kan du efterhånden se hvilke løg der skal puttes indimellem dem til efteråret.
  Der er en sørme en del du må gå og pusle om indtil du kan få det i jorden. Ærgerligt at du ikke kan få Rosenresli op i æbletræet, den i Høneballe Haven var så flot i træet, men mon ikke den anden løsning nok skal gå.
  Hende damen der, kan hun ikke repareres, hun er da super flot, selv om du jo ikke er pyntesyg, så kunne hun da godt stå et sted og se godt ud :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have, det er hårdt at fylde år, så jeg fik først kigget her til morgen. Jeg havde en dejlig dag med morgenkaffegæster og senere børn og børnebørn på besøg, det var hyggeligt. Bagefter var der alle hilsenerne på fb, hold da op der var mange, det tog lang tid at kigge dem igennem.
   Ja bortset fra planterne, der står i kælderen om vinteren, har han det helt for sig selv, jeg bryder mig ikke om at komme derned, ikke kun på grund af trapperne, så der er fredeligt for ham både der og ovenpå :) Ja alt er bare i orden dernede, det er nok værre ovenpå, men det er jo ikke nemt at nå det hele. Ja scillatæppet er fint, så må jeg plante noget imellem til efteråret.
   Ja der er mange planter endnu, der skal passes, men regnen sørger for vandingen. Ja jeg havde gerne set Rosenresli op i træet, men det var for hårdt, men det andet bliver nok også flot.
   Bent er ikke sikker på, at den kan repareres eller for den sags skyld tåle at stå ude, jeg mener, vi kan lade det komme an på en prøve. Jeg synes også, hun ser fin ud, jeg havde ikke set den før, den har bare været puttet dernede.
   God dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth,
  Jeg når lige akkurat at ønske dig tillykke med fødselsdagen i dag, jeg er lige kommet hjem fra et spændende magnolia foredrag med Bjarne Dinesen fra
  Asperup, han var i Skive.
  Der sker mange ting i haven og lidt kommer der frem, scilla er så søde. Når først der kommer gang i roserne kommer de jo til at fylde en del mere, så det skal nok blive godt.
  Gid det var mit værksted der var så ordentligt som Bents, jeg kan aldrig finde noget i rodet, så jeg må vist i gang deromme når vejret ikke indbyder til have arbejde. I går fik vi plantet en bøgehæk af overskudsplanter fra skoven, så det er genialt, det koster ikke noget når man har planterne og de står i vejen.
  kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det gjorde du, jeg så det først i dag, men pyt jeg var træt efter dagens strabadser.
   Det lyder spændende med et foredrag af ham, var det godt?
   Ja roserne kommer da forhåbentlig til at fylde mere, og scillaerne pynter nu.
   Ja så må du i gang med at få værkstedet i orden, det regner jo hele tiden. Genialt med bøgehækken, det er godt og gratis.
   Kh og god dag
   Lisbeth

   Slet
  2. Hej Lisbeth,
   Du spørger til foredraget. Jeg synes det var rigtig godt, men jeg har jo også en del magnolier (13 forskellige), så jeg kender jo lidt til de forskellige, men det var et meget fagligt foredrag, og hvis man ikke kender det store til magnolier tror jeg det var lidt svært at holde fokus
   men jeg fik noteret navnene på nogle som jeg synes var interessante.
   Bl.a. Magnolia leda som næsten har dobbelte blomster.
   Vi havde en fantastisk hyggelig aften, jeg kendte kun Peter og Ellen Margrethe men jeg kom meget i snak med de andre og de ville gerne have mig med i deres have gruppe og de ville gerne ud og se min skov, de opfordrede mig til at lave åben have, så jeg følte mig meget velkommen, og det er så hyggeligt at være sammen med folk man deler interesse med, så overvej om det kunne være noget for dig så du får have bekendte hvor du bor. Det er fint nok med nettet men det er nu også hyggeligt når man mødes og ser hinandens haver, jeg er glad når I kommer her, men at lave åben have, det er jeg vist ikke klar til, jeg vil være så bange for de træder på nogle planter, men måske 1 weekend om foråret.
   Jeg skal på tur med Zulu og det øsregner så vi venter og håber det stilner af. Jeg havde planer om at plante stedmoder planter i mine krukker men det er jeg nu ikke sikker på der bliver i dag.
   Ha en rigtig god dag
   Kh
   Dorte

   Slet
 14. Det blir spennende å se hvordan det går i din nye hage, og jeg husker at du har rh edgeworthii. Den har du heldigvis tatt med deg :-)

  SvarSlet
 15. Tillykke med fødselsdagen 🎂😊
  Der er godt nok meget der skal plantes, og du får sikkert meget mere, inden foråret er omme, kunne jeg forestille mig ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Ellen
   Ja det er der, og du har ret, der kommer mere endnu i løbet af foråret :)

   Slet
 16. Tillykke med fødselsdagen! Håber du havde en god dag. Lækkert at der står en masse potter klar, så du lige så stille kan få fyldt haven op med planter. Det må være en dejlig fornemmelse at se roserne komme i jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Sydney. Jeg havde en dejlig dag, helt anderledes end på Samsø. Ja det er dejligt med mange planter i potter, men jeg vil nu gerne snart have dem plantet. Jeg har også stadig mange roser, der skal plantes, men det kommer jo nok, man kan ikke få lavet det hele på en gang.

   Slet
 17. Grattis i efterskott! Roligt att ha lite växter i väntan på plantering. Tycker alltid det är skönt att kunna gå en sväng i 'barnkammaren' här och välja. Det ger en lyxig känsla. Kan du inte sätta ut rhododendrona nu? De tål någon enstaka minusgrad tänker jag.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Carina
   Ja det er godt nok med planter, der skal til at ud. Måske har du ret i, at vi godt kan begynde at plante de sarte ud, det må vi tænke over. Lige nu er vi ved at plante de andre i potterne.
   Kram

   Slet
 18. Dejligt at følge med i jeres nye liv. Det er så spændende, at skulle starte en ny have op. Min på 1100 m2, er nu 20 år gammel, så I må besøge mig en dag, nu I er kommet til Fyn, min haveveninde som også så jeres have på Samsø, har en have på 20 Tønder land, så den må I også se på, den er vare så skøn

  SvarSlet