fredag den 10. marts 2023

En smuk tur og en dyr tur

 Så gjorde jeg det igen, købte planter - ingen blev sikkert forbavsede over det. Jeg selv gjorde også, men når der er roser i farvandet er jeg svær at stoppe, må jeg erkende. Jeg ved, mange af jer kender det.

Nå men først solbilleder fra morgener og aftener her på matriklen:

i tirsdags var der ingen solopgang
men det gik over og tågen sænkede sig over markerne

om aftenen viste solen sig til en fin solnedgang



om morgenen d. 8. var den klar igen til en fin solopgang
men så blev det torsdag, og min bror og Bent og jeg tog en dejlig tur til Munkebo Bakke, hvor både min bror og jeg er født, der er en skøn udsigt deroppe, men vores barndomshjem eksisterer ikke mere, det lå ovenpå en vikingeborg, så det måtte væk. Men vi kan da stadig nyde udsigten:

tårnet står strunkt på bakken
udsigt til Odense fjorden

og til Kertemindefjorden
Her inde i huset kan man læse alt om Munkebo Bakke
på plancher er Bakkens historie beskrevet (desværre passer det meste af det ikke, men måske bliver det rettet en gang, alt det der står om vores familie er rodet godt og grundigt rundt)

Nå men solen gik væk, og det blev koldt, så vi tog hjem igen, men vi blev enige om, at når det blev lunere i vejret skulle vi derop igen.
Bent er næsten færdig med at sætte hegn op, så nu kan de små sorte komme ud og snuse.



Per og jeg tog ned og besøgte Jas, uha det var farligt. Jeg havde bestilt en del, og da jeg så genkendte alle navnesedlerne på han pottede roser, ja så røg de op på børen og ind i bilen. Det er et farligt sted at besøge for mig. Jeg kan jo ikke have lige så mange roser her som i Høneballehaven.
Nu skal der plantes, senere får I at vide, hvad jeg købte, jeg har ikke helt tjek på det endnu.
men forleden viste jeg jer, at der skal stå 4 klatreroser ved denne væg
og tre ved denne
her bliver også plads til nogle stykker
det bliver spændende at komme ud i morgen og se, hvad jeg har købt.
mens Per og jeg var væk havde Bent taget imod en ny sofa
her er han lige blevet færdig med at samle den, det har været en lang hård dag for Bent.
I morgen skal de gamle sofaer afleveres på Enghaveskolen i Odense, hvor Per arbejder. 
Bagefter skal der plantes roser, jeg må vist hellere forkæle ham i morgen 😋
Rigtig god weekend


men Rosenresli med den skønne duft kom med hjem. Husk at ringe til Jas, hvis du mangler roser, han prøver gerne at skaffe de roser, I mangler. Han er god og billig, jeg anbefaler ham gerne, han svarer på mobilen efter kl. 16 og i weekenderne. Men det nytter ikke at sende ham en mail.






22 kommentarer:

  1. Din handel lyder veldig kjent, Lisbeth.
    Jeg vet veldig godt hvordan det er ;)
    Det blir spennende å se hvilke roser du har kjøpt.
    Flott sofa dere har kjøpt.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja på det punkt ligner vi hinanden :) det er svært at holde igen.
      Ja jeg er også spændt på, om jeg har fået dubletter af nogen.
      Ja og den er god at sidde i.
      Klem

      Slet
  2. For år tilbage overnattede vi i en B&B i nærheden af Munkebo bakke og gik turen op til tårnet om aftenen. Dejlig udsigt til alle sider! Forstår I vender tilbage til rødderne når lejlighed gives, men det er da lidt utilfredsstillende at de har fået din families historie helt galt i halsen... Det må rettes Lisbeth!
    Og ellers sker der jo en del både inde og ude, og nu burde der være plads til jer begge to - på langs - i den nye sofa, når I knokler sådan rundt, og plads til de 'små sorte' når der skal løbes omkring i haven.
    Nej, roserne måtte jo komme, og det undrer ikke at du køber ind først og dernæst må ud og finde plads:-) Én gang nørd... Men det skal nu nok blive rigtig godt, hvis jeg kender jer ret!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Det glæder mig at høre, at I har været der, der er en fantastisk udsigt. Ja vi er ikke tilfredse med det, der står på plancherne, vi har klaget, jeg må have fundet frem til dem, der har skrevet det.
      Ja nu er der plads både ude og inde, hundene har ikke indtaget sofaen endnu, de var glade for at ligge i de gamle, de her er nok for nye. Vi har vores stole i udestuen, så vi bruger dem ikke meget, men når familien kommer på besøg er der plads til de fleste.
      Jeg ved godt, hvor roserne skal stå, men det er et større projekt af få dem plantet, nu er de foreløbig slået i jorden. Ja jeg regner bestemt med, at det bliver godt.
      Knus

      Slet
  3. Det blir fint med rosor längs väggar och stolpar. Det varit riktigt varierat väder i veckan och jag har fått en sen men ändå mycket vacker vinter här - åtminstone 40 cm snö! Men omslagen från sol till snö till sol är hisnande :)

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Ja jeg håber, de vil bo op af væggen og stolperne. Her kom også lidt sne i nat, men kun få cm og også her skifter det mellem sne og sol, ja også blæser det.
      Kram

      Slet
  4. Hej Lisbeth
    Ja nu kommer du jo ud på mange flere ture, og masser af penge har vi ingen af, som man siger :-) nå men der findes jo altid lidt alligevel. Heldigvis får man jo meget for pengene hos Jas. Det bliver så spændende at få det hele plantet og se hvad de det første år kan nå at blive til.
    Du må da have fat i dem der har lavet den historie om Munkebo Bakke (Er det mon kommunen?) så de kan få styr på historien om Bakken. Synd at det er noget roderi der står, det er jo et smukt udflugtsmål og så får man forkerte oplysninger om stedet :-(
    Flot sofa, det er dejligt at se at I kommer mere og mere på plads.
    Rigtig god weekend til jer, vi fik lidt sne i nat her nord på.
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det ender med at blive dyrt at bo herovre, selvom vi slipper for færgen, der bliver nok en del markeder, vi skal besøge. Ja hvis ikke Jas havde været så billig, var det gået helt galt.
      Ja det er ærgerligt med oplysningerne på bakken, de bytter rundt på mine bedsteforældre, så det er helt forkert, hvem der er forældre til dem.
      Ja det er en fin sofa, god at sidde i,
      Vi fik også lidt sne i nat her i midten.
      Knus Lisbeth

      Slet
  5. Jeg nyder at blive taget med ud på dine ture rundt på Fyn. Jeg kender ikke Munkebo Bakke, men jeg kan se, at der er en smuk udsigt derfra. Det er da spændende, at du er vokset op oven på en vikingeborg. Hvad kunne du ikke have fundet som barn, hvis du havde haft en metaldetektor.
    Det er godt for Jas, at du er flyttet tættere på. Det stiver hans omsætning ;-)

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja nu er det andre steder, jeg går, men her er også smukt og især på Munkebo Bakke, jeg må af og til op og genopfriske bekendtskabet. Ja den gang var der ikke metaldetektorer, men senere er der mange, der er gået rundt deroppe med sådan nogle.
      Jeg håber, at Jas er glad for mine besøg, men er ikke sikker, for det er ret besværligt for ham at få fat i så mange enkelte roser, de vil helst sælge 3 af samme slg.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Good afternoon dear Lisbeth
    Beautiful vieuws from where you life you visited a place that would be dangerous for me too. Fun. I am looking forward to see you New roses in bloom in a couple of months. I know that they will be beautiful. Great that your dog s can go out in the garden on them selves.
    Have a wonderful weekend
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Good afternoon dear Marijke
      Yes it is very beautyful views from my life where I was born. I am also excited about my new roses, al lot of them are the same as I had in Høneballehaven. The dogs like to go in the garden with us.
      Same to you
      Rosehugs Lisbeth

      Slet
  7. Du er jo næsten kommet hjem, må man sige😁 Nej, dit køb af roser forbavser mig bestemt ikke. Er Bent lige så glad for dem, som du er? Jeg spørger, fordi de absolut ikke er Sørens yndlingsplanter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er jeg på flere måder ;) Nej det havde jeg heller ikke regnet med, jeg er rosennørd i den grad. Det er bestemt heller ikke Bents yndlingsplanter, men han tog det pænt i går, da jeg kom hjem med dem, endda selvom han skal plante dem for mig. Men han er nok klar over, at jeg ikke falder til uden roser og have.

      Slet
  8. Smukke billeder du tager af solnedgange. Fantastiske farver. Uha ja vi kan blive fristet over evne. Men roser skal der til i din have!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Tak skal du have, ja vi er heldige med solen her morgen og aften, men nu sner det. Ja roser kan jeg ikke undvære.

      Slet
  9. Skønne udsigtsbilleder.
    Hihi en rosen nørd som dig, køber da vist først og finder så pladsen bagefter. Stakkels Bent, hvis han skal plante dem alle. Du må forkæle ham med noget lækkert.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Nej nej jeg har tjek på, hvor de skal stå inden jeg køber. I dag har Bent skovet midt i haven, det kan han bedre lide. Han fik livret til aften, men nu er det ikke plantevejr.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  10. The sunsets - photos 3,4,5,6 are great. Always love sunsets!

    SvarSlet
  11. Det er irriterende, når man har fået helt galt fat i historien og det oven i købet er udbasuneret til Den Store Offentlighed, men i og med at du kender den rigtige, mon du så ikke bare kan skrive den og få det rettet? Jeg kan i hvert fald godt forstå, at du er utilfreds.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det er min bror og jeg ret irriteret over. De roder rundt i anerne, og det kan vi ikke have. Det regner i dag igen, så jeg må gøre en indsats.

      Slet