torsdag den 16. februar 2023

Strandet på en ø

 Heldigvis var det ikke en øde ø, men Samsø.

Onsdag tog Bent af sted klokken 6.30 med bil og trailer, så han kunne komme over og hente det sidste flyttegods. Han skulle med færgen 9.30 og havde så nogle timer til at læsse og køre på lossepladsen. Heldigvis hjalp Ole ham, for der var meget, der skulle smides ud og meget, der skulle med hjem. Det viste sig, at der var masser af tid, for færgen tog kun turen tilbage til Hou, hvorefter den gik på grund, så Skibstilsynet skulle først godkende sejladsen kl. 15. Bent skulle  med klokke 15.45, den blev desværre aflyst, de næste blev også aflyst, så han ville tage med kl. 20.45. Klokken 20 blev den aflyst på grund af tåge. Så det blev til en overnatning, heldigvis har vi en god ven i nærheden af færgen, der kunne Bent få lov at være om natten. det var dejligt. 

vi tager lige en rose, for der er for meget tekst. Twice in a blue moon
Alene tilbage var jeg, heldigvis har jeg Per i nærheden, han måtte hjælpe, det gjorde han heldigvis gerne.
jeg kan godt klare trappen nu, der er et godt gelænder, men to hunde der trækker, det tør jeg ikke, så Per kom og tog dem ned af trappen, turen med hundene klarer jeg selv, undtagen i aftes, her er ingen gadelygter, så det er rimeligt mørkt.
To små vågne hunde kan trække en del i den gamle langsomme mor, men vi har dog klaret knap 8000 skridt i dag, det går fremad. 
Her er lidt kedelige tågede billeder her fra omegnen:
Vi går af Toftebro, en dejlig fredelig vej, hvor der ikke kommer mange biler. Det er rart at gå på asfalt og uden for meget trafik
Hellerup å
og den anden vej ind mod Haundrup
de fleste ejendomme har hestefolde
så der er en del heste heromkring

her står tre inde i krattet


på de fleste marker er der juletræer, bortset fra marken lige foran huset, gror der juletræer i forskellige højder over det hele, der er virkelig mange
så er vi på vej hjem, her ligger tre huse, de første to ud til vejen
Det sidste er vores, det ligger lidt tilbagetrukket fra vejen, det er godt. 
Bent tog færgen 8.15 fra Samsø, endelig er han hjemme igen
det var vi glade for

han havde gode sager med hjem, nu skal jeg have kigget på det hele, men det bliver nok ikke i morgen med det vejr, de lover. Det kniber med at få det plantet, jeg kan ikke grave endnu, men en gang lykkes det nok.
Signe (Pers kone) har fået den gode idé at sætte billeder fra min have op på denne væg i udestuen, så nu skal jeg have fundet nogle af mine bedste rosenbilleder frem, jeg har fundet lidt, de kommer her:
Barsheba

Audrey Wilcox
Carl Nielsen

yang bedet
også her
og her er det Yin - ja men sikken et syn, der er noget at glæde sig til for Dorte
dråbebedet
Jeg derimod starter forfra, jeg glæder mig til jeg bliver klar til det. 

God weekend til jer alle














26 kommentarer:

  1. Det blir spennende å følge din nye hage. Flotte rosebilder. 8000 skritt er jo veldig bra.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja jeg er også spændt. Det går heldigvis fremad.
      Klem

      Slet
  2. Den slags færgeoplevelser kommer I ikke til at savne. Det er godt at høre, at du passer på dig selv og lader Per give dig en hånd. Jeg glæder mig til at se, hvilke roser du vælger til din nye have. Vi har lige plantet Gabriel Oak, som gerne skal udvikle sig til en pænt stor busk.

    SvarSlet
  3. Hej Marie
    Vi glæder os over, at vi er flyttet væk for det færgesjov, nu er det ikke rart længere. Jeg kan tydeligt mærke på hånden, hvad jeg kan holde til, det genkender du nok fra dit ben. Jeg er ikke gået i gang med at vælge roser endnu, det er rart at have noget at glæde sig til ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at I har et flot og fredeligt område at gå tur i. Turene er ikke til undvære. Synd at Bent måtte tage en overnatning, men nu er i fri for alt det halløj med færger.

      Slet
    2. Hej Sydney
      Ja vi er glade for at slippe for færgen, specielt i dag. Jeg kommer heller ikke ud og gå tur i dag, det blæser for meget.

      Slet
  4. Det var altså surt for Bent at strande- Men der fik I jo så osse en bekræftelse i at I har valgt rigtig i at flytte. Det er godt du har en jævn vej , med natur omkring at gå tur på. Bare vovserne husker du kun har to ben at balancere på og ikke fire som dem.
    Vi er kun i februar, så det har ingen hast med at plante. Du skal vel osse ha tjekket ud om der er noget spændende der hvor du vil plante???
    Det er en sjov ide med en billedvæg. Skal der kun være rosenbilleder eller osse andre? Det bliver nu noget af et arbejde at vælge ud.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja nu fik vi endnu en bekræftelse for, at vi har valgt rigtigt. Ja hunde husker ikke på, at jeg kun har to ben, til gengæld er jeg glad for den jævne vej.
      Nej du har ret, det har ingen hast med at plante. Der hvor jeg vil have roser, er der kun græsplæne, der er ikke noget spændende.
      Der skal være et større billede af haven og så rosenbilleder udenom, ja det er et stort arbejde at vælge ud.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Det var da en træls omgang for Bent , var det hans sidste tur? og en dag som idag er det noget nemmere at bo “fastlandet” selvom det jo stadig er en ø, så behøver vi da ikke at skulle ud og sejle fir at komme herfra, dog er der et par broer der kan drille :-) I morgen skal vi til Korsør til navngivnings fest, så godt det ikke var idag. Idag har vi været til bisættelse, dog inden blæsten kom, men det pis regnede.
    I mangler nok lidt af den skønne natur I er vant til fra Samsø men mindre kan da heldigvis også gøre det :-) en å, noget krat og nogle dyr på gåturen er jo også ganske udemærket.
    Åhh det bliver da ikke nemt at vælge billeder til Høneballe Have vægen, det er jo som at skulle vælge mellem sine børn :-)) men det er en super god idé Signe har fået, der kan jo også laves så mange at der kan skiftes ud i dem indimellem.
    En rigtig god og blæsende aften til jer, håber det hele holder :-)
    Knus Anne

    SvarSlet
  6. Hej Anne
    ja det var heldigvis has sidste tur. Det er noget nemmere at komme omkring, også selvom vi skal over en bro. Ja godt det ikke var i dag, I skulle af sted. Det har været slemt vejr i dag, jeg har stort set ikke været ude. Ja der var bedre ture tæt på Samsø, til gengæld kan vi nemmere køre ud og se noget andet.
    Ja det bliver svært at vælge, men god idé at få lavet flere, der er meget at vælge imellem, men ja det er en fin idé.
    Tak i lige måde, ja det må vi håbe.
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
  7. Tak for turen rundt i det tågede nabolag - der ser jo rart og fredeligt ud. Tågen er forsvundet her imens Otto raser, og det var dejligt for dig at få manden hjem igen inden det gik løs for alvor. I har vist valgt rigtigt med at flytte til en mere brofast egn:-)
    en hel væg med dine yndlingsroser er da en måde at få startet havedrømmene for alvor, så det skal nok blive fint!
    Håber I nu har fået hentet det hele hjem fra Samsø, så I kan falde til ro i det nye hjem.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Selv tak - ja det var ikke spændende billeder, men tågen var ganske fredelig, det er Otto til gengæld ikke. Nu har vi heldigvis fået det hele hjem, så nu er det kun fornøjelsesture, når vi en gang i mellem gæster øen.
      Ja nu må jeg have fundet nogle rigtig gode billeder til væggen.
      Knus

      Slet
  8. Hej Lisbeth,
    Godt du har fået Bent hjem igen, og jeg håber han havde alle dine kære planter med til dig. Ham Otto gjorde dagen lidt træls, vi gik ved middagstid for jeg vidste at jeg ikke kom på tur om eftermiddagen. Jeg har i dag været rundt over hele matriklen, der er heldigvis ikke sket noget, toppen af en gran er brækket af ude i et markskel, i rhodoskoven var der kun faldet småpinde ned og de er samlet op så det er jeg glad for. Gårdspladsen blev revet, det er genialt til at samle alle smågrene op med havetraktoren med rive.
    Det ser da ud som om du har gode gå muligheder tæt på, og det er rart at gå på jævnt underlag. Hvis jeg må være ærlig så følte jeg et stik i hjertet efter at have set dine smukke roser i haven, og tænkte hvordan kan man flytte derfra?? Men på den anden side så ved jeg jo også godt hvordan det er når man ikke kan overkomme det hele. Min have bliver jo aldrig vandet jeg orker det simpelthen ikke og det er jo ikke sjovt at kigge på at planterne hænger fordi det ikke bliver passet, så på den måde kan jeg godt forstå at I
    behøvede noget mindre. Jeg overvejer faktisk at grave stauderne op og så græs i hele haven så jeg bare skal slå græs, det tager ikke lang tid.
    God ide med en rosenvæg evt i skifterammer så man kan skifte dem ud en gang imellem, du har jo rigeligt at vælge imellem.
    Det var dejligt at få en snak med dig forleden.
    God weekend til jer begge.
    KH
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det er vi begge glade for, og jeg er glad for, at han fik mine planter hjem. Jeg turde ikke gå ud i går, så fast står jeg ikke på benene, så det blev som vanligt Bents tørn, men jeg har været ude to gange i dag og i haven og sortere planter.
      Ja men jeg bliver jo også lidt bedrøvet, når jeg ser alle mine billeder, men jeg er sikker på, at Dorte nyder dem. Jeg køber nogle nye, mit største problem er, at jeg ikke kan plante noget selv, jeg har en del bregner og hostaer, der godt kan plantes nu. Ja måske en god idé bare at så græs, det kan jo også være pænt, men blomster er jo rart at have, derimod ukrudtet kan vi godt undvære.
      Ja der er mange billeder at vælge imellem.
      Ja det var hyggeligt, du kan bare ringe, hvis jeg ikke har tid, siger jeg det.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  9. Det er lige præcis derfor, jeg ikke kunne tænke mig at bo på en ø. Broer kan selvfølgelig også lukke, men det er alligevel noget andet, synes jeg. Godt Bent kunne overnatte hos nogen - der kan sikkert hurtigt blive optaget på betalingsstederne? Eller er der rigeligt af dem på Samsø?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Vi er lykkelige for, at vi ikke længere er afhængige af færger, hvis det er så slemt, at broerne lukker, så bliver vi hjemme. En af vores venner bor ret tæt på færgen, på Samsø er det ikke noget problem at finde et sted at overnatte om vinteren, derimod er det ikke nemt i højsæsonen, og helt umuligt, når der er festival.

      Slet
  10. Good morning dear Lisbeth,
    Great that you can go out for a walk. I hope that storm Otto did´nt bring you any damage. A great idea to make a photowall. Wish you a beautiful sunday.
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Good morning dear Marijke
      Yes I am slowly but I can god. There was no damage her at our place.
      Rosehugs Lisbeth

      Slet
  11. Dejligt at høre at I er faldet godt til, at gipsen er kommet af og at det hele går (langsomt) fremad. Bents forlængede tur og ophold på Samsø viser tydeligt hvorfor I nu har valgt at bo på en lidt større ø med fastlandsforbindelse :)
    Det var da en rigtig god ide at hænge billeder fra din høneballehave op der på væggen, du har jo virkelig mange gode billeder at vælge imellem.
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja vi er faldet godt til her, og jeg er glad for at have fået gipsen af, men hånden er stadig øm. Ja vi har ikke fortrudt flytningen, slet ikke efter Bent ufrivillige ophold på øen.
      Det er svært helt at finde ud af det med billederne, for der er så mange gode motiver.
      Knus

      Slet
  12. Det er noget af en bunke brænde, man kan se på billede nr. 2. I kommer ikke til at fryse foreløbig.
    Det ser ud til, der er flere forskellige veje, hvor du kan gå ture med hundene. Det er dejligt, at der ikke er så meget trafik. Det bliver spændende at se, om du har nogle haveinteresserede naboer.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja der er meget brænde, hjemført fra Samsø, desværre bliver det vådt af at ligge der. Der er mange gode veje at gå tur på og trafikken er ikke slem. Haveinteresserede naboer har vi ikke, men i nabolaget findes nok nogle.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  13. Der er også noget godt ved at starte forfra, for dine erfaringer fra den gamle have er jo flyttet med :-) Det er også sjovt at skulle prioritere og vælge hvad man bedst kan lide, synes jeg.
    Det var en værre historie med den færge, godt at I snart er helt færdige med det.
    Der er ikke meget sjov ved det grå, våde og tågede vejr, men heldigvis har vi skønne dage ind imellem som weekenden der lige er gået.
    Hilsen Lisbeth (countryliv)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lisbeth, jeg kan forresten anbefale dig at købe sådan et lille bor til at sætte på en boremaskine som kan bruges til at bore plantehuller. Jeg brugte et da jeg lagde løg i efteråret (jeg har gigt i håndledene) Det er ikke helt uproblematisk, hvis der er mange rødder eller sten i jorden, men jeg brugte begge hænder til at styre det og det fungerede.

      Slet