onsdag den 1. februar 2023

Forfulgt af uheld

 Heldigvis er det ikke os der har fået skader denne gang.

udsigten kan vi stadig nyde
når det ikke lige regner
solnedgangen 30.1.
tirsdag er der kommet mange byger, men vi nyder stadig udsigten.
vi er glade for udestuen kan I nok forstå, der er lunt og varmt, det er der ikke i resten af huset, for varmepumpen stod af efter 4 døgn 😖 Det var ikke lige planen, den er helt ny, men der skal en ny printplade til, og den kunne ikke lige skaffes tirsdag, vi håber på i dag. Det bliver en kold nat og en morgen med kolde afvaskninger og ingen bad, ja men pyt sådan er det for pensionister med hjemmehjælp, bad en gang om ugen. 
Søndag var vi  til Pers svigermors 70 års fødselsdag, det var meget hyggeligt til trods for stok og gips. Alle snakkede de fynsk, mange bød os velkommen og fortalte om omegnen med rådyr, dådyr og havørne. Vi hyggede os meget.

Jeg har ikke taget ret mange billeder, det har ikke været vejr til at komme ud, så det bliver genbrug fra sidste år i Høneballehaven:

som altid når jeg skal vælge billeder, kommer de gule vandgran med
et forårsbillede
også her
helleborus Abscacicus blomstrer m
Helleborus foetidus
dejlige liljer i hækbedet
når mirabellerne blomstrer er der et smukt syn lige uden for haven, det går heldigvis den vej

Lidt roser:

Persian Mystery
Martha
Martha
Martine Guillot
Mary Ann
 

Det var lidt nyt og ikke så spændende herfra, en ny måned kan starte, lad os håbe, den bliver bedre.

Rigtig god sidste vintermåned til jer.

24 kommentarer:

 1. Så ergerlig med varmepumpen da! Alltid skal det være noe som er/går galt. Sånn synes jeg det er her også, for det er stadig noe som ikke går etter planen. Du har vært veldig uheldig i det siste, så nå får vi håpe at det er slutt på det.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   jeg husker godt, at det også har været besværligt hos jer. Teknikeren er kommet og lige nu skinner solen, det må være gode tegn.
   Klem

   Slet
 2. Ak og ve! - Men i det mindste godt at blive inviteret til hyggelig fødselsdag!
  Jeg synes det lyder som om I hurtigt falder til i de nye omgivelser, og så ender det vel med den nye have også kommer til at byde på skønne forårs-fornemmelser som Høneballehaven. Dejligt du har alle de skønne billeder at trøste dig med!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det gør vi ja, trods rodet og mangel på varme, er vi glade og tilfredse. Jeg er glad for mine mange billeder fra min gamle have, jeg fandt erantis her i morges og teknikerne er her.
   Knus

   Slet
 3. Øv altså, en ny varmeblæser skal da virke uden problemer,. Forhåbentlig er det den sidste sure sag I får.
  Og du har fundet erentis, så er der forhåbentlig flere små ting der gemmer sig i din nye have. Det er ihvertfald en flot udsigt I har. Og at høre om diverse dyre og fugle liv i området er heller ikke at kimse af.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   ja det var lidt op af bakke, men nu virker det, så håber vi, at det varer ved. Ja udsigt og dyreliv kan vi ikke klage over. Mon ikke der kommer lidt mere, ellers må jeg selv sætte noget.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Hvor er det godt at I har udestuen hvor I kan fyre op i brændeovnen, for det er jo ikke lige vejr til radiatorer uden varme på. Her blæser det temmelig meget her i aften, men heldigvis har vi varme :-) håber der er ved at være styr på det hos jer. Det blæser nok ikke så meget hos jer, som det ville gøre hvis I stadig var på Samsø. Det er jo Kattegat regionen der står for lige nu.
  Genbrugsbilleder er helt fint, mon ikke du med tiden får taget nogle friske nye billeder, når der begynder at dukke noget op i haven og du igen bliver i stand til at bevæge dig frit omkring.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja de er uundværlig, når varmen ikke virker, heldigvis er der gang i varmepumpen nu. Vi synes nu, det blæser meget her, vi kan i hvert fald tydeligt høre det herinde. Men det er sikkert slemt på Samsø, de aflyser jo færgen igen og igen, vi er glade for, vi er færdige med det show.
   Jeg håber bestemt, at jeg snart kan komme ud og tage billeder og gå rundt i haven, men så længe jeg ikke selv kan køre bil, kommer vi ikke vidt omkring. Så er Bent afhængig af at køre med mig, vi skulle gerne til Ringe i morgen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth,
  Det var da noget være noget med varmepumpen. Her har det været meget
  blæsende og kraftige regnbyger, så i går dryppede vandet ind til mig, så jeg
  sidder og venter på tømmeren, han siger det kommer gennem skorstenen.
  Erantis er bare så dejlige med deres solgule farve. I aftes forsvandt mit
  internet så er man også lidt lost.
  Genbrugs billeder er helt fint på denne årstid og fra Høneballehaven kan man aldrig få for mange.
  Det glæder mig virkelig at høre at i er glade for at bo i jeres nye hus, jeg er også sikker på i nok skal få lavet haven rigtig fin - og så er det overkommeligt.
  Ha en god dag.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det var ikke helt godt, men nu virker den heldigvis igen, og solen skinner ind i udestuen, så nu er der for varmt.
   Det er ikke godt, når det drypper ind i huset. Ja nu vil jeg ud og se efter flere forårstegn. Når jeg får lidt mere energi vil jeg i gang med haven.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Ak og ve! Det er da det sidste, man forventer, når man køber en ny varmepumpe. Så er en brændeovn guld værd. Godt at du fandt erantis på matriklen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg håber, at alt fungerer nu, og så vil jeg ud og kigge efter flere forårstegn.

   Slet
 7. Kæreste Lisbeth 💖 Nu håber jeg, at I har varme i huset igen! Man forventer altid, når man investerer i nyt, at det virker. Så det var en ommer 🥹 I haven på Egernvej var der også Erantis og vintergækkerne var også lige ved at springe ud. Tulipanerne var også 5cm høje 🤩 Her i Greve er der intet at se endnu, så endnu engang kan vi konstatere, at det går hurtigere vestpå 😃 Jeg glæder mig til at komme over igen i morgen aften og se, hvor meget der så er kommet frem.
  Kærligt kram fra Susannd 🙅🏻‍♀️💞

  SvarSlet
 8. Hej Susanne
  Godt at høre om forårstegn på Egernvej, jeg vil ud og se, om jeg kan finde flere. Det er dejligt for dig at komme tilbage så hurtigt igen.
  Knus

  SvarSlet
 9. Det var skrækkeligt, at I skal gå og bakse med den nye varmepumpe. Vi krydser fingre for, at I hurtigt får varmen igen. Hyggeligt at kigge i billedarkivet og lune sig med fine sager fra den gamle have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Heldigvis er der varme på igen, det er rart i den storm. Ja jeg kan altid finde billeder, vi kan varme os på.

   Slet
 10. Good morning dear Lisbeth,
  Your move made me realise how important it is to have the blog and being able to look back into your diary of the garden you once had. It´s great to see that everything worked out well. I hope the heating is working at this moment. The vieuws are beautiful so are the memory´s of your garden. I hope you are well enough soon and you can start to turn your new garden into another paradise.
  Have a great weekend ahead
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
 11. Hello Marijke
  We have heating again now and I am getting better, but there are too much wind here so I will wait for spring with gardening
  Same to you
  Rosehugs Lisbeth

  SvarSlet
 12. I sådanne tilfælde er en brændeovn den bedste opfindelse, man kan tænke sig! Og pyt da med det manglende bad - vi sveder ikke, som da vi var yngre, så det er ikke nødvendigt at tage bad hver dag. Så sparer vi også lidt der 😉

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja vi er i det hele taget glade for vores brændeovn, den sørger for at der er lunt og godt i udestuen, sammen med solen bliver det rigeligt varmt. Der gik 5 dage, inden jeg fik bad, det er så besværligt med plastikpose om gipsen, men du har ret, vi sveder ikke så meget mere, der er trods alt fordele ved at blive gammel ;)

   Slet
 13. Trist med värmepumpen men jag hoppas att det löst sig nu. Det ser trevligt ut med eld i spisen i varje fall. Härliga bilder från Samsö :)

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja heldigvis har det løst sig.
   Tak for det
   Kram

   Slet
 14. Flotte rosenbilleder fra Samsø! Har du fundet ud af, hvilke roser du skal have i jeres nye have? Du har sikkert nogle favoritter, som du ikke kan undvære.
  Det var godt, varmen kom igen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Tak skal du have, ja roserne kommer jeg til at savne, men jeg havde for mange, jeg har ikke nået at udvælge endnu, heldigvis er der ikke langt til Jas roser, så jeg skal nok finde ud af det. Det kniber mere at få plantet, Bent har rigtig meget at lave, så det bliver ikke foreløbig. Jeg er heller ikke stabil nok til at gå ret meget rundt derude.
   Ja nu er her rart igen og varmt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet