søndag den 5. februar 2023

Det går bedre og bedre dag for dag

 På fredag skal gipsen af, jeg går uden rollator, vintergækker og erantis er på vej op.

Solopgangen nydes hver morgen i udestuen, Vi er glade og tilfredse og nyder i den grad dagene her, Vi er glade for, at vi ikke længere skal med færgen, det går ikke så godt for den for tiden

5. februar

her i udestuen
sidder vi og nyder solopgangen
fra min computer kan jeg også se, solen stå op.
Vi købte huset på grund af udsigten fra udestuen, vi er ikke blevet skuffet

udsigten fra soveværelset
soveværelset badet i solen, vi er for længst stået op
Gastech kom endelig og sørgede for, at vi fik varme igen, heldigvis har vi fået et fast tilbud
fra Tarupsmeden, nu kører varmepumpen, som den skal

for vi har besluttet, at vi vil have nyt køkken, det gamle er for klamt, og overskabene har ikke nok plads, fordi der har gået et rør igennem fra loft til kælder, det har taget meget plads
vi har passet børnebørn i går eftermiddags, det var hyggeligt. De var med i haven og samle nedfaldne grene op
og kaste grankogler til Bellis, dem er der også en del af her
Vi har også muldvarper, dem er vi ikke vant til, Schippo undersøger et skud nøje.
og hurra jeg har fundet erantis
og vintergækker, jeg tænker, der dukker mere op, nå vi får revet de gamle blade væk, men det kan jeg ikke klare endnu.
Stien udenfor hundehegnet er ikke god, så jeg må passe på ikke at falde, stenene er meget ujævne

derfor er jeg mest inde sammen med hundene, men jeg glæder mig til at få plantet roser i den afdeling af haven, som kan ses her bag ved
stenen fra Munkebo Bakke er også kommet med
og havebordet, ja og fuglehuset, som Mr. M har lavet
her i baggrunden kan man se Herrested kirke
Hellerup kirke med sol på gavlen, jojo vi kan se hele to kirker her fra
Det er da et pænt hus, men det koster en del at få det, som vi gerne vil have det.
men så må vi nyde udsigten til det er i orden
I må have en god søndag.


28 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth.
  Jeg må med skam meddele, at jeg ikke har fulgt din blog, men jeg har set mange af dine dejlige billeder af spændende blomster, buske og andre planter fra din have på Samsø.
  Havde også regnet med at skulle besøge den, når jeg engang nåede en tur derover. Men desværre...
  Jeg har gjort mig nogle tanker om, hvor svært det må være at forlade sådan et livsværk. Vi er i 60'erne og er desværre først startet med at "bygge haven op" for ca. 10 år siden. Den er stor, 12.000 m2, så det er nok tvivlsomt, om nogen vil føre den videre. Men vi nyder det, så længe vi kan.
  Jeg er nok gået glip af, hvad der er sket med dig? Et brækket håndled, mener jeg at have læst, men også noget med stok/rollator? Er du faldet?
  Jeg ønsker jer alt godt med jeres nye liv her på Fyn. Vi har aldrig fortrudt, at vi flyttede hertil for 38 år siden fra Kbh.
  Mange hilsner, Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle
   Tak for din gode kommentar, den er jeg glad for. Synd du ikke nåede at komme over og se Høneballehaven, der var mit livsværk, Ja det var svært at forlade den, men den var blevet for stor, vi håber, at de nye ejere vil passe godt på den, og at vi kan få lavet en ny mindre have her, jeg har i hvert fald planer. Jeg var også først i 50 erne, da jeg fik interesse for have, men 12000 m2 er godt nok en stor have, jeg kan forstå, at du også bor på Fyn? Hvor mon det er?
   Ja jeg har brækket håndleddet og faldet yderligere to gange med et forvredet knæ til følge, det er ikke godt i forbindelse med en flytning.
   Du må gerne skrive til mig i messenger, hvis du vil fortælle, hvor du bor.
   Tak for det, det glæder mig at høre, at I aldrig har fortrudt flytningen til Fyn, her er også dejligt, jeg er født på Fyn men har boet på Samsø i 47 år.
   Måske ses vi en dag?
   Mange hilsener, Lisbeth

   Slet
  2. Helle Munk Asmussen6. februar 2023 kl. 16.17

   Hej Lisbeth.
   Det er SÅ ærgerligt med fald. Det er aldrig noget, der er belejligt, men midt i en flytning er det jo endnu værre.
   Ja, så er du jo ikke startet før os aldersmæssigt 😊
   Vores have ligger i Kustrup udenfor Middelfart. Den er ikke så velplanlagt, men når vi har nogle ønsker om et træ eller planter, så laver vi et nyt bed. I august havde vi åben have for første gang. Vi syntes, det var for tidligt, men blev overtalt af Haveselskabets Odense Afd. Det var nu kun i 2 timer og sammen med naboen.
   Jeg er ligesom dig, tror jeg, glad for at fotografere planter og blomster, derfor har jeg oprettet en IG-profil, (Skovvanghave), ud over min private profil.
   Men hvordan er det lige, at jeg kommer til at følge din blog? Det kan jeg ikke lige gennemskue. Ser dog nogle af dine opslag på FB.
   Mange hilsner
   Helle

   Slet
  3. Hej igen Helle
   Ja det er det, og slet ikke godt midt i flytningen.
   Nej jeg var ikke haveinteresseret som ung, men da børnene forlod reden, blev her så tomt, så kom interessen samtidig med et ektra stykke jord.
   Sådan lavede vi også vores have, vi inddrog mere og mere af haven til bede, der var altid mange planter, jeg ønskede mig. Jeg er ikke meget på IG, jeg kan bedre med fb. Hvis du melder dig ind i Høneballegruppen kan du se flere af mine billeder, da jeg startede bloggen i 2011 kunne jeg ikke fotografere, men ved øvelse blev det bedre. Nu har jeg søgt venskab med dig på fb, så kan du komme med i min Høneballegruppe.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. ALTSÅ 🤩 Hvor ser det GODT UD det hele! “Rom blev heller ikke bygget på EN dag. Faktisk er det stadig ruiner 😉 Men I skal nok få det fint lige så stille og roligt 💖
  Dejligt at se børnebørnene hygge med jer ❤️
  Kærlig hilsen fra Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne
   Ja som du kan se, er vi godt tilfredse. Det var hyggeligt med besøg af de små, de andre to sidder i flyveren på vej via Tyskland til Singapore.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 3. Det er flott at det går fremover med deg. Du må endelig passe deg for steinene så du ikke faller igjen! Ja, ombygging av hus koster mange penger, og det vet jeg alt om. Vi har holdt på siden 2018, men nå er vi også snart ferdige. Ting tar tid, men sånn er det bare.
  Koselig å se snøklokker hos deg!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er dejligt, at det går fremad, du kan tro, jeg passer på, ikke flere uheld her.
   Ja uha det er dyrt at bygge om og forbedre.
   Klem

   Slet
 4. Godt at du begynder at se en ende på genvordighederne. Det er noget sjovere at bruge tid på at nyde haven og tage gode billeder til bloggen. Og tænke gode planer til den fremtidige have! Kan godt forstå at I nyder udestuen og den gode udsigt. Fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja du kan tro, vi nyder udsigten, snart kan der også komme gang i haven, håber jeg og lidt mere gang i billederne, det kniber lidt med hånden endnu.

   Slet
 5. Nå, så kom der gang i forbedringerne både med dig og med forventningerne til det nye bosted! Skønt at finde både erantis og vintergækker - samt grankogler - i haven! Og muldvarperne må man så tage med... Måske kan der blive beskæftigelse for hundene, hvis de sidder vagt ved skuddene.
  At stå op til en herlig udsigt er en bonus man slet ikke kan sætte pris på, så allerede her er huset mere end godkendt forstår jeg, og når der så også er varme kan det hele glide lidt nemmere.
  Man finder altid noget som skal laves om og køkkenet står også på listen her hos os, men kræver jo lidt tilløb, når man er flyttet ind:-)

  Dejligt du snart bliver mobil igen!
  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja nu sker der endelig noget både med det ene og det andet. Ja muldvarperne må man tage med, der er mange i grøftekanterne, så må vi se, om Schippo kan fange dem.
   Ja varme og udsigt er to store plusser.
   Vi regner med at tage køkkenet fra start, inden der kommer for meget ind i det. Der skal tilløb til, når man er flyttet ind, selvom der ikke er flyttet meget ind her, skal der alligevel tilløb til :)
   Ja det er skønt.
   Knus

   Slet
 6. Det var gode nyheder. Så får du sikkert nogle øvelser med hjem til genoptræning af håndleddet. Hvis de sten ligger så elendigt, varer det nok ikke længe, før Bent lægger dem om. Og roser er der planer om. Ja, nu har du ikke ret langt til Jas.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   ja det kan godt være at jeg får nogle øvelser, det er vist ingen skade til. Det varer vist længe, inden Bent får tid til at lægge stenene om, der er mange projekter. Nej jeg må ud til Jas og vælge og vrage, godt det er tæt på,

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Der er vist ikke meget der slår den udsigt I har fået jer der, og med hver sin lænestol til at nyde den kan det ikke blive bedre og et nyt køkken ja så er I godt kørende, det bliver da bare så skønt.
  Den sti gik jeg ned af da vi var forbi og snuse og ja den gør du nok klogt i at holde dig fra indtil du er helt mobil igen eller Bent får kriller i fingrene og lægger den om :-) men mon ikke han har nok at se til indtil videre
  Ja muldvarpe er desværre noget vi må leve med her på øen, der var I heldige på Samsø. Vi har haft en i haven på et tidspunkt, men vi kunne ikke fange den. Den gik kun i bedene, og det var pænt træls, men en daf fandt den åbentbart ind til naboen og heldigvis har vi ikke set den siden.
  Tænk at I nu kan passe børnebørn bare nogle timer af gangen, det må da være så skønt.
  Det bliver da næsten som juleaften, når du kan gå igang med rosenbede og køre til Jas og vælge de helt rigtige ud og de kommer til at stå perfekt der og måske nogle Rhodoer helt nede i spidsen, så vidt jeg husker var der træer der, der skyggede lidt. Ja det bliver spændende hvad der dukker op når du får kradset lidt i overfladen.
  Tænker at I finder de helt rigtige steder til det I har fået med jer, mon ikke Mr. M’s fugle hus skal have en udsøgt plads hvor I kan holde øje med det indefra, måske fra lænestolene i udestuen :-)
  Her har vi haft gæster en del af dagen, den gamle her i huset blev jo pensionist i torsdags :-)
  Forsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det er en fantastisk udsigt, det er det første jeg ser efter om morgenen, der der en solopgang. Ja Bent har nok at se til, så det bliver ikke lige med det samme. Jeg går ganske langsomt på den sti og ser mig for.
   Ja heldigvis har jeg ingen kendskab til muldvarpe, i hvert fald ikke siden min barndom på Bakken, her slipper vi ikke for dem. de må meget gerne gå ind naboen :)
   Ja det var dejligt med besøg af børnebørnene, det gik så fint.
   Jeg glæder mig meget til en tur til Jas, jeg tænker, Per vil med.
   Nej i spidsen skal der være nogle sjældne træer i passende størrelse. Rhodoerne skal være ved vandhullet.
   Jo du gætter rigtigt, det fuglehus er sat, så vi kan se det fra lænestolene i udestuen.
   Nå ja tillykke med Mogens, hils ham
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Det lyder godt , gipsen af på fredag og ingen rollator. Men nu ingen "narrestreger" så du får nye skader.
  En dejlig udsigt I har. Den kan jeg godt forstå I faldt for. Og oftere børnebørn besøg, herligt.
  Grankogler til Bellis, erentis og vintergækker til dig, muldvarper til Shippo. Og sten der skal lægges om til Bent....
  Jeg kan godt forstå I vil have nyt køkken. Det ser ikke særligt praktisk ud. Og man vil jo gerne føle sig godt tilpas i det.
  Kort afstand til JAS??? av av, det er vist "farligt" hihi.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det går fremad og ingen narrestreger. så sjovt er det heller ikke at humpe rundt med gips på.
   Ja det køkken trænger virkelig til en udskiftning,
   Det bliver lækkert at komme hen og besøge Jas, men lige tidligt nok endnu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth,
  Sikke dog en solopgang du kan vise. Og man kan virkelig fornemme både hvad du skriver men også hvad du viser fra udestuen at det er alletiders sted i huset, der vil I tilbringe mange dejlige timer.
  Jeg glædede mig også over at se børnebørnene, nu kan de bare komme på besøg og det er så fint, nu skal der ikke planlægges en hel masse for at de kan komme.
  Og hvor dejligt med både erantis og vintergækker i haven, de første forårstegn som betyder så meget.
  Jeg har vældig travlt med at planlægge turen til Irland, nu har jeg fået min første haveaftale i bogen. Tæt på hvor min søn bor ligger der et gods med en spændende gammel have. Jeg ringede derover og fik lov til at komme på besøg selvom de først holder åben fra Maj. Jeg har lige købt vandre sko for jeg kommer vist til at gå en masse, det bliver svært når man er afhængig af offentlig transport, specielt ude på landet, hvor jeg skal gå mange kilometer.
  Men jeg glæder mig helt vildt.
  God søndag aften til jer begge.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det er en smuk solopgang, vi sidder der hver morgen og nyder den, til middag nyder vi brændeovnen, og til aften kigger vi i en anden retning efter solnedgangen.
   Jeg blev rigtig glad, da jeg så de første forårstegn, så er her da lidt. Ja det er dejligt at have børnebørnene tæt på, vi har jo ikke været tætte på grund af den store afstand,
   Dejligt for dig med den tur til Irland, det er godt, du har købt travesko, det bliver vist nødvendigt.
   Jeg kan godt forstå, du glæder dig, det bliver så fedt. Glæder mig på dine vegne.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Det var en ret spektakulær solopgang vi havde i går, og nu kan I åbenbart nyde den fra første parket.
  Det bliver fedt at få nyt køkken. Det er husets vigtigste rum, og det dur ikke at være utilfreds med det. Jeg elsker bare vores køkken - hvorfra vi i øvrigt også kan se alle solopgangene - 😃
  Pøjpøj med gipsaftagningen - pas nu godt på dig selv. Du skulle jo gerne være helt fit for fight igen her til foråret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det var en flot solopgang, til gengælde er der tæt tåge i dag.
   Jeg glæder mig meget til nyt køkken, men vi har lidt svært ved at finde ud af det, har lige været i Ikea oh skræk, det er ikke noget for bønder fra Samsø.
   Tak for det, ja det skulle gerne være i orden til foråret.

   Slet
 11. Good morning Lisbeth,
  Your place is beautiful to see. Great that the plaster around your wrist will go off. Must be wonderful to have your grandchildren closer by. Plans to renovate your kitchen is a nice thing but the not funny side is that they are expensive. Bit by bit you will turn over your new place into what you like. Most important is your health at the moment. Take care and I hope you be able to do something in your new garden this spring.
  Have a wonderful day
  Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   We are very happy for our new home, I hope I will be able to do something in my garden to spring I have a lo of plans.
   It is very expensive with the kitchen, but we don´t use a lot of money, and it is for the first time in my life, so it is time :) Yes I will take care.
   ave a wonderful evening.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth! Jeg var jo så heldig at besøge dig på Samsø for nogle år siden, og din fantastiske have inspirerede mig meget. Det er dejligt at høre, at går fremad med helbredet, så du kan nyde din nye have max og få den, ligesom du gerne vil have den. Her vrimler det også med erantis, vintergækker og dorotealiljer, så jeg er begyndt at rense nogle af bedene, så jeg kan nyde de små forårsbebudere. Ønsker dig et helsebringende forår. Kh. Ella Gehrke Warming

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ella
   Ja det husker jeg godt, jeg har også set, at du har taget ved lære ;)
   Ja glæder mig til at komme i gang, men jeg kan endnu ikke gøre noget ved bedene og de mange blade. Håber det kommer snart.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Det er dejligt at høre, at du er så positiv. De små gule erantis må glæde dit havehjerte. De stråler jo, som var de små forårssole.
  Jeg kan sagtens forstå, at lænestolene i udestuen står vendt mod solopgangen. Sikken udsigt I har.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 14. Hej Elna
  Det er jeg virkelig, jeg glæder mig meget over, at der er erantis og vintergækker i haven, forhåbentlig kommer der snart andet, jeg er i gang med planlægningen i tankerne.
  Der er stort set vidunderlige solopgange, så vi starter dagen med at beundre dem.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet