mandag den 13. februar 2023

Besøg i et orkidé paradis

 Fredag fik jeg gipsen af, sikken en lettelse, men hånden er nu noget øm, derfor har jeg købt en håndledsskinne, det hjælper lidt, men jeg skal stadig passe på, hvad jeg laver, ja det kommer lige af sig selv, men jeg mærker da en bedring.

Per tog mig med på tur til dette spændende sted https://www.ellelund.dk/, jeg tog en masse billeder, klik på linket, hvis du vil se flere billeder.:








de vilde har duft





dette billede tog jeg, på grund af de fine dråber
Det ligger tæt på Langeskov, som man kører lige forbi på motorvejen mellem Odense og Nyborg.
Da jeg fik, sagde jeg, at det var første gang, jeg var der, men ikke sidste. Damen svarede, at de lukker om 1½ måned, det var blevet for dyrt, da de fyrede med gas, og orkidéerne skal stå i 30 grader. Det var trist at høre, det er en kæmpe virksomhed. De har åbent fra 10-12 hver lørdag (endnu) det er et besøg værd, hvis du kommer i nærheden
her er lidt af det, jeg købte, de grønne planter er fra Billigblomst
Der kørte vi hen bagefter, jeg tog kun få billeder der:
der faldt jeg for endnu en orkidé, men jeg købte den ikke, det var helt andre priser
derimod købte jeg nogle bregner
og denne sjove plante, desværre kan jeg ikke huske navnet på den
der var mange fristelser
men jeg havde brugt pengene på orkidéer, 3 for 200 kr.
Da vi var kommet ud, så jeg vintersnebollen, den må jeg have næste gang, men jeg har ikke mulighed for at få plantet noget i haven endnu.
på hjemvejen kørte vi en tur ind til Per, han har nogle af mine planter til opbevaring, de står fint der, og skal flyttes, når Bent får tid, men det varer vist længe.
Per har et stort projekt i sin have, de var jo så uheldige at købe et hus på en forurenet grund, nu er jorden endelig blevet renset op, men der er lidt meget at se til bagefter, han vil gerne have udvidet deres terrasse, det tager tid og penge.
I går så vi ikke solen, men det var mildt og stille, så jeg var i haven for at sortere i de planter, jeg havde taget med fra Samsø, der var heldigvis liv i det hele, det var dejligt.
Det var også dejligt igen at få jord under neglene 😊
Lørdag så vi heller ikke solen, ikke før den gik ned.
For nogle er det vinterferie, jeg ønsker jeg en god ferie og for I andre en god ny uge.



24 kommentarer:

  1. Det er godt at det gartneriet ikke er i nærheten av meg ;)
    Jeg hadde nok kjøpt noen der ja. Den du ikke kjøpte er maken til den som har blomstret hos meg siden lille julaften. Jeg er forundret over at den kan blomstre så lenge. Det er jo veldig billig tre stk.for 200 kr. Du får nok glede av de fremover.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det tænkte jeg også, da jeg tog alle billederne, jeg synes nok, at den mindede om en af dem, du har vist. Ja det var meget billigt, jeg håber, de vil trives her. Jeg kan nå en tur mere inden de lukker ;)
      Klem

      Slet
  2. Hvor dejligt for dig at blive taget med på tur. Det er imponerende at se så store mængder orkideer på en gang og trist at de lukker.
    Tillykke med at du har gipsen af og at det går fremad :-)
    Hilsen Lisbeth (countryliv)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Vi havde aftalt, at vi skulle på tur, når vi var flyttet herover, vi havde aftalt 3 planteskoler, men jeg måtte give fortabt efter 2. sted. Så nu kan vi måske prøve igen inden længe.
      Tak for det, ja det går fremad, men ikke hurtigt nok ;)
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  3. Hyggeligt du holder fast i navnet på din blog Lisbeth! Jeg har netop tænkt, at ånden fra Høneballen følger med til Fyn, og det er værd at huske. Også hyggeligt at du nu kan tage på tur med familien når det passer jer (og ikke kun færgeselskabet) og se sådanne skønne steder som planteskoler jo er, og få lidt med hjem til vindueskarmen. Og så er det jo rigtig hyggeligt at få jord under neglene igen!
    Her står min vinter-viburnum med masser af knopper og jeg er så spændt på om den får lov at blomstre i år, eller bliver ramt af frost - igen! Sikkert smart at vente lidt med at købe sådan en til din nye have...

    Rigtig god bedring med arm og ben!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det var det nemmeste, men også det jeg føler mest for, det er jo stadig min blog, og os der har lavet haven. Ånden er helt sikkert med. Det var dejligt at dele vores haveinteresse, det bliver ikke sidste gang, vi skal på flere ture til sommer. Ja jeg nød at få jord under neglene igen.
      Det lyder til, at det var en god idé at vente med at købe vinter- viburnummen.
      Tak for det
      knus

      Slet
  4. Det kan man bestemt godt kalde et orkideparadis. Utroligt, at du kunne lade frueskoen stå. Den er da imponerende.

    SvarSlet
  5. Hej Marie
    ja det var et paradis, jeg må derud igen, inden de lukker. Så kommer jeg også forbi Billigblomst, måske har de stadig frueskoen, den var flot.

    SvarSlet
  6. Nok klogt med en skinne, så du ikke laver flere ulykker med armen.
    Flotte orkideer. Jeg har osse en svaghed for dem. Det er spændende hvor mange gange man kan få dem til at genblomstre.. Det er så synd at så mange af de virksomheder der ellers går godt, må lukke pga varmeregninger. Dem er der desværre flere og flere af. Og orkideer er en varmekrævende plante.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Jeg kan vist godt lave ulykker alligevel, men det har jeg nu ikke tænkt mig. Hånden er meget øm, når jeg tager skinnen af.
      Ja det var et fantastisk syn med så mange orkidéer på et sted, jeg håber, mine vil sætte nye grene med tiden.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. WOW I say. Especially to all the orchids. I would be happy if I only could grow one!

    SvarSlet
    Svar
    1. I hope they will grow here and give me a lot of flowers

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Tænk sig nu kan du bare sætte dig ind i en bil og tage på tur, helt uden at der er en færge indblandet, det er da frihed :-) og dejligt at Per har lyst til at dele sådan en tur med dig, det er da win win.
    Der er da godt nok orkideer for alle pengene i det gartneri, men hvor er det trist at de ser sig nødsaget til at lukke, men gartneri branchen har i mange år været en svær en, enten er der en hård konkurrence fra andre lande og nu har de været presset af energipriserne i et godt stykke tid. Ja det er trist. Tænker også at sådan nogle som billigblomst og andre plantecentre køber en del billigt hjem fra udlandet.
    Ja det må da være fantastisk at få lidt jord under neglene igen, og nu er det den fynske muld, der grisser neglene :-) godt at mulden igen er ren hos Per og mon ikke der kommer noge mor og søn ture ud i fremtiden, når I jo nok begge har planer :-)
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
  9. Holddaop, med orkideer! Man bliver nok nemt fristet til at købe en hel masse, man så bagefter ikke helt ved, hvad man skal stille op med 🙂
    Jeg kan godt forstå du beholder høneballenavnet - det er jo identisk med dig og det er bøvlet at skulle skifte blognavn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det er et imponerende syn, jeg var meget fristet, men jeg har ingen skjulere, dem lod jeg blive på Samsø, det kan jeg så ærgre mig lidt over, jeg har været i en genbrugsbutik KK og finde lidt.
      Ja det er netop af de to grunde, jeg har beholdt navnet.

      Slet
  10. Hej Anne
    Ja det var fantastisk, ingen færge - Per kom og hentede mig, det var dejligt, vi hyggede så længe, hånden kunne være med.
    Ja der var mange flotte orkidéer, bare synd de ikke har råd til at fortsætte, det er så ærgerligt. Ingen tvivl om at Billigblomst kan ødelægge det for gartnerierne, men der er nu også meget juks i deres sortiment.
    Det var rigtig godt med fynsk muld under neglene, nå ja tror egentlig det hang ved planterne fra Samsø.
    Vi har mange planer om ture til sommer og forår.
    Tak i lige måde
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
  11. Good morning dear Lisbeth,
    How fantastic it will be to see so many beautiful orchids. Always good to make a trip and breath in some beautiful colors of the orchids. Great that everything is oke with your wrist. I wonder if you already made plans for your new garden. A lot of new and beautiful changes.
    Have a wonderful day
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
  12. Hello dear Marijke
    It was really fantastic to see all the orchids. Yes it is much better now with my hand. I have a lot of plans for my new garden, but it is still too early.
    Same to you
    Rosehugs Lisbeth

    SvarSlet
  13. Hej Lisbeth,
    Godt du beholder Høneballehaven navnet, det er dit. Sikke dog et fantastisk sted med orkideer men trist at de må lukke. Så dejligt for dig, at du og Per kan tage på have ture sammen, det skal I nok få glæde af fremover, og hvor er det godt at I nyder at bo på Fyn. Jeg har kun et par gange været i Billigblomst i Herning, jeg har ikke købt noget særligt der. Når jeg er der synes jeg ikke de har noget der er billigt, men jeg har hørt andre som tilsyneladende har fundet gode tilbud. Peter og jeg har slidt i det i dag, vi har
    fået fældet en masse småtræer udenfor indhegningen op mod crolfbanen, det har også givet lys hos rhodoerne, jeg kom først ind kl 18, det er ved at være længe lyst. Min R. olive er i blomst, den er så fin, og har masser af blomster. 2 erantis er kommet op og 1 krokus men det går den rigtige vej.
    Dejligt for dig at være fri for en gipsarm, men jeg kan godt huske hvor ubrugelig min arm var i lang tid bagefter, jeg måtte til fysioterapi for at få armen rettet ud igen. Ellers bruger jeg jo tiden på at se på godser og parker i Irland, jeg har fundet et sted som hedder Tourin House co. Waterford, 3 søstre som har en fantastisk have bl.a. med en sjælden rhododendron, som jeg glæder mig til at opleve, men den offentlige transport er ikke god når man skal ud på landet så jeg har investeret i et par vandre sko for jeg kan risikere at komme til at gå langt, men jeg glæder mig så meget. Jo mere jeg fået lavet i min egen skov jo mere kan jeg se at det kommer til at ligne en woodland garden som jeg havde drømt om.
    Når I kommer til Lønbæk må I endelig komme ind og se udvidelsen af skoven. Hvordan går det med din R. edgeworthii? min klarer vinteren så fint i mit potting shed, men jeg har lige bestilt en ny Sinogrande og Niveum for det gik ikke med minus 17 grader i vinter.
    kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det er mit navn. Det var et helt fantastisk sted, jeg nød det og er ærgerlig over, at de må lukke, det er synd.
      Jeg tror, der bliver mere godt i Billigblomst til foråret, men nu må vi se. Det lyder godt med din R. Olive, endnu en gang er det synd, du ikke vil tage billeder. Ja nu er det længere lyst, så I kan nå lidt mere.
      Ja armen er ikke meget værd endnu, jeg træner min så godt jeg kan, ingen fysioterapi. Det bliver så spændende med din tur, den får du glæde af mange gange.
      Ja det kan vi vist ikke blive fri for, når vi besøger Lønbæk, det vil vi selvfølgelig også gerne.
      Jeg ved ikke, hvordan det går med R. edgeworthii, den står stadig i pavillionen, jeg håber, Bent tager den med hjem i morgen, når han skal til Samsø og hente det sidste, han mener ikke, han kan have den :( vi får se.
      Kh Lisbeth

      Slet
  14. Lækkert sted at besøg her i vinterens kulde med alle de mange flotte blomster og 30 grader. Og dejligt at komme hjem og få lidt jord under neglene!! Sydney

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det var bestemt et godt sted, jeg kunne godt tage en tur igen lørdag, men jeg tror ikke, Per vil med igen lige med det samme. Ja det var skønt

      Slet
  15. Det var godt, du fejrede, at gipsen kom af ved at forære dig selv de flotte orkideer. Hvor er det synd, at gartneriet må lukke. Med de energipriser, vi har, kan man godt være bange for, at flere vil følge efter.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det havde jeg slet ikke tænkt på, men du har ret, det var da værd at fejre med orkidéer. Det er ikke sjovt, hvis de lukker flere gartnerier. Lad os håbe de holder.

      Slet