tirsdag den 21. februar 2023

Brændeovn uden varme

 Vi fik installeret en fin brændeovn i fredags, desværre skal vi vente på skorstensfejerens godkendelse, og han var syg i går, vi håber på bedre held i dag.

den er da fin, men den havde været flottere, hvis der havde været ild i den.
Det kom der så i dag, mester mødte selv op og godkendte ovnen, det var skønt, nu virker det.

Jørgen fra https://www.pejsemontering.dk/ lavede et flot stykke arbejde, det var et større arbejde, fordi stikkontakten sidder tæt på brændeovnen, så der skulle et isoleret røgrør til, det var besværligt, men han klarede det fint, erfaren mand som får ros af skorstensfejeren.
søndag var vi ude og se på møbler, vi fandt en fin sofa til en god pris, og man sad godt i den, men den er ikke købt endnu. Signe og Per og børnene var med, børnene hyggede sig med at prøve mange af møblerne. 
lørdag var der en fin udsigt til Hellerup kirke
og en fin solnedgang
jeg gik en tur til kirken i det fine vejr, det første jeg hørte var lærkesang, den hørte vi ikke ret tit i Høneballehaven.
her kigger jeg hjem
der er mange veje og mange skilte
vi har en del herregårde tæt på os, de har store skove, der kan man også gå tur, når det bliver lunere og mindre blæsende
Hellerup Kirke
fodplejeren bor her, det var også hende, der bød os velkommen til byen, bemærk korsene på huset, der er i hvert fald 10 hvide kors forskellige steder på huset
Jeg nåede også lidt i haven, jeg får ikke rigtig plantet noget, der er ellers en del, der godt kan trænge til at komme i jorden, men hånden kan ikke endnu.
mobilerne, der er to, har jeg fået med mig, de fik en ordentlig rusketur af Otto
jeg fik plantet mine liljeløg i krukker, det var nødvendigt, kan I nok se. 
der står et par peberbuske og blomstrer derude
ja og en fin iris
lidt billeder fra morgenturen:
men først dagens spæde morgensol
mængder af vintergækker i grøftekanten
her igen Hellerup å, den løber igennem Havndrup

Hestehov alle vegne i grøftekanterne, jeg har ikke set dem i haven, det gør ikke noget, for de breder sig voldsomt.
pælene er til hundehegnet men det varer længe, inden Bent kommer i gang med det. Køkkenet skal rykkes ned, så der kan komme et nyt ind. Bålpladsen skal væk, der skal plantes roser, det varer ikke længe, inden jeg skal have fat i Jas min foretrukne rosenpusher, gode planter og fine priser. Så må vi se, hvor mange, jeg kan have, der er heldigvis plads til udvidelse.
I må have en god dag.












26 kommentarer:

  1. Good morning dear Lisbeth,
    What a beautiful area where your new place is! I am a little jealouse. Also nice that your new woodstove is in the house. Must be nice and warm to have one. A lot to do for Bent. I hope he get´s some help from your son. Lovely Iris and other flowers to enjoy in your new garden. Time to make a wishlist what roses you are going to plant in the garden. To make a choice is difficult there are so many beautiful roses.
    Have a wonderful day
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hello dear Marijke
      We love our area her, I do understand you are jealouse, there is a house for sale not long from here with a big garden ;) I am looking foreward to make the list over new roses, I know a lot from my garden on Samsø.
      Same to you
      Rosehugs Lisbeth

      Slet
    2. If I did not have children I think I would love to move to Denmark. To many people in a small country like Holland. Never mind it is what it is.
      Have a wonderful evening

      Slet
    3. I do understand you - not too long away from our children, that is the reason we are where we are now, and also because of the ferry.
      Wonderful day to you. By the way I have now a long list for roses ;)

      Slet
    4. I hope you show your wishlist😅😅😅

      Slet
    5. Yes I will do that but It is too long, I think ;)

      Slet
  2. Dere har hatt mye å stri med siden dere flyttet. Varmepumper og nå ovnen deres. Godt at det blir i orden alt sammen. Varme må en jo ha som fungerer.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Det må vi sige, men trods drillerier er vi stadig glade for at være her. Ja varmen skal fungere, i udestuen varmer solen op, når den skinner.
      Klem

      Slet
  3. Mange udfordringer ved en flytning men lige så stille én ting ad gangen, så kommer I på plads. Dejligt for dig at se det pible frem i den nye have og endnu dejligere at gå rundt og spekulere i, hvor de gemte planter skal stå.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja der er en del udfordringer, men som du siger en ting ad gangen, så kommer det stille og roligt. Jeg har mange idéer til plantningen, så går tiden med det.

      Slet
  4. Så stor rød hestehov allerede nu? Holddaop - dem i nærheden af os er overhovedet ikke begyndt at titte op endnu. I må have et mildt klima deromme på Fyn 😀
    Herligt med en godkendt og velfungerende brændeovn! Det er bare så hyggeligt, og at det også giver lidt varme, gør ikke spor 😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja den er stor og gror i alle grøftekanter, her skulle ellers ikke være så mildt, vi er jo ikke tæt på vandet som førhen. En brændeovn er ikke til at undvære, slet ikke hvis man er en frossenpind.

      Slet
  5. Hej Lisbeth,
    Godt I kunne få ild i brændeovnen, den ser fin ud, så kom det på plads, og lidt efter lidt får I det lavet lige som I gerne vil have det, men et nyt køkken er både et stort arbejde og en stor udskrivning.
    Dejligt at der sker lidt i haven, jeg glæder mig også over blomsterne i alle mine peberbuske, jeg opdagede at min Daphne Laureola havde små fine gule blomster, der sker så meget for tiden. Det ser hyggeligt ud på dine gåture, jeg elsker iris reticulata, går dagligt og spejder efter mine.
    Jeg har lige lånt en spændende ny bog på biblioteket som hedder
    Mit haveliv på Langeland og handler om en mand som flytter fra Sverige til Langeland og anlægger en ny have der, dejlige billeder derfra.
    God aften til dig.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja Bent er stolt bruger af brændeovnen, spændende var det jo, og jeg nyder bare varmen. Ja det er dyrt og et stort arbejde med nyt køkken, men da vi ikke bruger penge på rejser og mest går herhjemme, så har vi prioriteret nyt køkken. Jeg gik den samme tur to gange i dag, først den ene vej rundt, så den anden, det er rart at kunne gå rundt.
      Det lyder til at være en interessant bog.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Det er en flot brændeovn I har fået, og godt at der endelig kom ild i den. Javi kan jo alle blive syge, bare lidt uheldigt, at det lige er en af dem der skal sørge for at man kan holde varmen.
    Dejligt at der begynder at vise sig lidt i haven, spændende hvad der dukker op, og hvis du mangler vintergækker, så ved du jo hvor du kan grave lidt op, det var jo sådan at jeg fik udvidet min vintergæksamling for nogle år siden :-)
    Godt at du igen kan komme ud på nogle gåture, og udforske jeres nye omgivelser. Sjov med alke de kors på huset, hvorfor mon denne udsmykning?
    Ja der er jo en del slotte og herregårde på Fyn, og når der ikke er længere til Ravnholt så får vi jo nok nogle billeder derfra på et tidspunk.
    Vi har fået beskåret vores birketræ (flere grene slog på taget på vores tlbyning når det blæser) og vores meget store Japanske er blevet trimmet både på side grene og i toppen. To mand kravlede rundt i kronen, ja det var lidt af en opgave :-) det er blevet helt pænt, det er regningen nok også når den kommer, men det var nødvendigt og en for stor opgave til at vi selv kunne klare det også må vi jo betale os fra det.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det er det, Bent er også vældig stolt af den. Heldigvis kom mester selv og godkendte brændeovnen, så vi kunne få prøvet den.
      Ja det er nu ikke meget, der viser sig i haven, men så må jeg jo selv plante noget. Jeg har hjemført både krokus og vintergækker i Høneballehaven.
      Godt I kunne få folk til at beskære birketræet, så må man betale sig fra det, det er man nødt til en gang imellem.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  7. Brændeovnen ser fin ud, og I har jo medbragt masser af brænde, så nu er hyggen og varmen sikret. Det ser ud til, at du og hundene har nogle fine ruter til jeres gåture. Det betyder vel også en del i hverdagen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er en fin brændeovn, så kan vi få noget god varme. Der er mange dejlige ture her omkring, det betyder meget.

      Slet
  8. Så lykkes det vist at komme igennem. Der har været lidt drilleri, teknik øv altså.....
    En brænde ovn skal der da være ild i. I hvertfald når det er råkoldt ude. Godt I har al brændet fra Samsø. Der er vist til et par vintere.
    Sød iris du har fundet. Det kan da være der kommer lidt op efterhånden som foråret kommer.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Hvor træls at det driller, godt du kom igennem.
      Ja brændeovne skal der være ild i på denne årstid, især til den pris, men heldigvis kom mester og godkendte den.
      Jeg håber, der kommer lidt mere op, jeg blev skuffet over tulipanerne. det viste sig at være dansk ingefær.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Det er en frygtelig mængde projekter I skal forholde jer til lige nu, og hovederne må være temmelig overbelastede med brændeovne, og køkkener, sofaer og rosenbede. Jeg er helt glad for det ikke er mig, men så er det da godt at gå en tur i det fine nye landskab med lærkesang foroven!
    Godt du stadig passer på din hånd! Der er ikke så meget der haster tror jeg - i hvert fald ikke mere end førligheden.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja der er meget, oveni det er der et utæt rør, så når vi går i bad, kommer der vand ind i kælderen. Heldigvis dækker forsikringen. Turen rundt er dejlig, men med ondt i fødderne er det knap så sjovt.
      Jeg prøver at passe på det hele, men nemt er det ikke, førligheden er dog vigtigst.
      Knus

      Slet
  10. Det ser smukt ud med vintergækker og hestehov i grøftekanten. Jeg har “fulgt” dig på mange morgenture med hundene, da du boede på Samsø. Nu glæder jeg mig til at følge dig på ture langs de små fynske landeveje.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det er fint, der er også mængder af erantis i grøftekanterne, mange flere end i min have. Jeg ved, du har nydt det samske landskab med mig, nu kan du følge med på Fyn også, det glæder mig.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  11. Spännande att utforska nya vyer på promenaderna. Och härligt med en kamin att elda i. Tur att ni fick godkänt den snabbt. Vackert med alla snödropparna i tomtgränsen.

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Ja der er meget at være glad for på vores nye stede.
      Kram

      Slet