torsdag den 14. marts 2019

Påskeliljer, påskeklokker og rhododendron (og roser)

er hvad gårsdagens billeder kan byde på. I dag var der en smule sol fra morgenstunden afbrudt af enkelte regnbyger. Fra kl. 10.30 har det regnet uafbrudt, tja sådan er det i denne tid, det må vi tage med.
 Tete a tete
 blomstrer flere steder i haven nu
 påskebedet er stadig lidt kedeligt
men peberbusken blomstrer flot i lyngbedet
i rosenbedet er den hvide Ridderspore/Delphinium godt på vej
Rhododendron:
 R. calophytum er spændende at følge
 R. Daurilut har alligevel ikke lyst til at blomstre i denne kulde, det forstår man godt
 R. Isola Bella har samme problem
 R. orbiculare Blauköpfchen har flotte knopper
 R. Praecox´s
 knopper er ved at folde sig ud
R. rex står godt gemt her i hulen
Påskeklokker: ude fra
 og indeni
 også her
 en mørk
 og en lidt lyserede fleste steder går det godt
undtagen her i klokkehøjen, der er kun enkelte blomster.
Fortsat god aften

Nå nej vi tager lige et par roser, det er tiltrængt på denne regnfulde dag
 Molineux
 Morten Korch
Novalis

17 kommentarer:

 1. Lækre påskeklokker. Og så langt dine rodoer er - herligt.
  Ja regn, regn, regn. Nu ville et par solskinstimer være ok.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja påskeklokkerne er ret lækre i år, og rhodoerne ret tidlige. Men regn har vi fået nok af, det er til at få pip af. Vi får solskin i næste uge.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Din obiculare har veldig fin farge på knoppene. Dine påskeliljer ser også ut til å blomstre snart. Heldige deg som kan nyte blomster ute alt nå. Det regner her, og jeg håper det fortsetter.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja orbiculare Blauköbfchen har flotte knopper, noget anderledes end dem på den almindelige. Flere af påskeliljer blomstrer nu, men der er mange, som endnu ikke er sprunget ud. Her regner det, så vi ikke kan nyde blomsterne. Jeg håber, at sneen vil regne væk hos jer.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja det ser ud til at vi har gang i nogle ret ens dage, fint tørvejr morgen og så regn op af dagen, og så krydret med noget blæsevejr ind imellem :-)
  Dejligt at du på trods har nået at tage lidt billeder, for der sker jo alligevel noget som dagene går. Påskeklokkerne, ja flere springer ud og viser deres skønhed og rhodoerne er stille og roligt igang. Dine påskeliljer er også godt fremme i skoene. Mine kan slet ikke være med.
  Smukke roser, her venter jeg på lidt tørvejr så jeg kan komme igang med at beskære, også på den front er jeg kommet lidt bag ud :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det bliver lidt trivielt i længden med al den regn, de næste dage ser desværre ikke bedre ud, så jeg må snige mig ud med kameraet så snart jeg ser en solstråle. Ja påskeliljerne er godt med.
   Det går nok med rosenbeskæring, jeg var bare heldig at tage det, da det var forår i februar.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Her har det også regnet det meste af dagen, men sidst på eftermiddagen brød solen frem. Dine påskeklokker er fine, men de vender jo også ansigterne væk fra regnen. Desværre bliver krokusserne så triste i regnvejret.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er trist med al det regn, tænk at I så solen, men regnen startede nok før hos jer. Ja det er rigtigt, påskeklokkerne vender ansigtet væk, hvis jeg ikke vender det for at tage billeder.
   Det er rigtigt synd med de crocus, de når ikke rigtigt at springe ud.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Good morning dear Lisbeth,
  It must be exciting every day to see the buds of the Rhododendron swelling getting ready to show an explosion of flowers about a couple of days. The Helleborusses are great. It was great to see in your last post what birds are living in your garden it must be a paradise for them too. After all the rain we´ve got I was suprised to read that the lack of raim after the very dry summer is still 80 mm. After the weekend the weather looks promissing. Time to do something in the garden.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes it is exiting to look at the rhododendron, every day a bit more has happened. Unfortunately it is raining and raining, so it is not very good to go in the garden. Yes we have a lot of birds in the garden it is nice. I think we should be happy for the rain even if we ar longing for sunshine, because it was very bad with the dry summer.
   I am looking foreward to better weather and sunshine next week.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 6. Vejret lige for tiden er ikke opløftende, men trods alt bedre end det frostvejr, vi havde i marts sidste år. Monty Don køber med mellemrum nye spændende påskeklokker for at sikre, at der bliver ved med at dukke spændende frøplanter op. Ellers synes han, at de efterhånden bliver mere og mere ens og kedelige. Måske er der lidt om snakken. Hvad synes du?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er træls vejr, men frostvejr ville ganske rigtigt være værre, når nu jeg har en del rhodoer i blomst eller på vej i blomst. Jeg er helt enig med Monty Don, mine har stort set altid været ens og kedelige, men i år er der sket noget, så der er dukket flere spændende frøplanter op, det er opmuntrende.

   Slet
 7. Vejret er så trist.
  Her fortsætter regnen i dag. Ikke en ude dag. Man kan få helt stress ved at sidde og kigge regndråber.
  Din have er meget længere fremme end vores her mod nord.

  Smuk weekend
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det er det. Lige nu har vi tørvejr, det skal vist vare til kl. 13, det er ikke opløftende med vejret, lad os håbe, at de får ret i, at det bliver bedre i næste uge. På denne tid plejer min have at være længere fremme, men I skal nok indhente det.
   Tak i lige måde
   Knus
   Lisbeth

   Slet
 8. Jeg nåede lige ud i eftermiddags i regntøj, for at tjekke musefælder. Når katten ikke vil så må jeg jo selv, hmpff. Jeg nåede osse at nyde påskeklokker. De er så fine dem du viser, jeg er nu osse ved at få flere spændende frøbørn. De alm. røde havde nu osse sportet ud af sig selv gennem årene. De blev ikke ensartet, men faktisk ret forskellige. Måske har de haft lidt andet "blod" gemt i generne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Sikken da en kat, så må du sætte musefælder op og selv tjekke dem, når det regner. Men i det mindste fik du set/nydt dine påskeklokker. De første år er det mest de almindelige røde man ser, i år synes jeg, der er andet "blod" i nogle af dem.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. När jag läser bloggar från Danmark på våren förundras jag över att vissa växtslag alltid är tidigare, skillnaden är stor, medan vissa blommar i samma stadie. Idag - julrosorna ser ut ungefär som mina gör medan mina rhododendron har tätt packade knoppar, även tidiga sorter, och narcisserna bara börjar sticka upp. Ett mysterium eller så har växterna oerhört smarta klockor inombords :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet