fredag den 15. marts 2019

Havkig, lidt solskin og meget regn

Det var stille vejr uden regn til morgen, det benyttede jeg mig af, ud en tur med kameraet.
Se bare der i det fjerne skinner solen på havet, billedet er fra i dag, dem nedenfor er fra i går morges.
  solen skinnede og fuglene sang
 det var en ren fryd at gå derude

Det gør godt med solskinsbilleder.
Jeg var i haven i formiddags og fjernede mælkebøtter, det gik som en leg, men kl. knap 11.30 begyndte regnen igen igen.
 både Cornus mas
 og hasselbror/Corylopsis blomstrer fint, selvom det regner
også påskeklokkerne har det fint, nogle er ret ens, mens andre har flere farver

 her har vi den dobbelte i klokkehøjen


de lyse her bag rosenlysthuset bliver tit fotograferet
 Rosen her blev klippet i efteråret
denne blev klippet for nylig, ja man kan da godt føle sig fristet til at beskære om efteråret, når man sammenligner disse to.
Tilføj billedtekst
Ja sådan så det ud, da vi spiste, mon ikke I genkender det. Bent er igen begyndt at kigge til vandet, det er ret sumpet derude og der er så småt begyndt at komme vand i grøften, men vi klager ikke, hellere for meget end for lidt vand.
God weekend, vi håber på bedre vejr i næste uge, i weekenden bliver det nok mest indendørsvejr.
Rosen i dag er Belle de Clermont18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Idag blev dit indlæg til god nat læsning. Vi har været i byen og spise til aften og sikken et møg vejr vi har haft og da vi kørte til Odense blæste det helt vildt. Det var med at holde godt fat i rattet på den lille bil :-)
  For min skyld kan det nu godt stoppe med at regne, vi har fået rigelig, måske vi er heldig at få nogle tørvejrs dage i næste uge.
  Ja det ser fristende ud at klippe roserne om efteråret, men nu har vinteren jo været til den milde side, så den kunne få et forspring.
  Det blir nok heller ikke denne weekend jeg får begyndt at klippe mine. Indendørs sysler er nok mest fornuftigt.
  God nat herfra og god weekend
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anne
   Ja det kan jeg forstå, her blev din kommentar til godmorgen læsning. Ja der blev rusket godt i det hele i aftes, her til morgen blæser det stadig en del og er koldt, men tænk de lover ingen regn, vi har små søer i haven, så vi kan også godt klare os nu et stykke tid.
   Jeg tror nu alligevel jeg vil prøve at klippe lidt flere roser i efteråret, det kan vel komme an på en prøve, hvis de ser dårlige ud, klipper jeg, det er der ofte nogle som gør.
   Nej det er nok for koldt at klippe roser i dag, så må du hygge indendøre eller med prikling.
   God weekend
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Good morning dear Lisbeth,
  So early in the season your garden looks beautiful alread. I love the Helleborusses and Narcissus. It's great that you've posted a photo how short you prune your roses. And I agree with you if we knew on forehand what kind of winter was coming I would prefer to prune my roses in late autumn too. And I think I am going to do this coming year. If I remembere well you have also historical roses in your garden that bloom in summer. How much do you prune them after blooming? Your answer will be very welcome. Have a wonderful weekend lets hope for better wetter.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   My garden is ment to bee beautyful all year, it is because of all the evergreen plants. It would be nice if we know how the winter will be, but we don´t. Some of the roses are bad in autum, I think I will prune them, and see how it goes. The historical roses, I prune a lot after blooming, they grow so much, so I have to, or they will be too big.
   Same to you - it is very cold today.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 3. Hei Lisbeth, nå synes jeg det ser virkelig vårlig ut hos deg, så flott! Her har vi hatt kulde og vekslende snø og regn, så her har ikke skjedd mye i hagen. Nå ønsker jeg meg mildvær og sol, men det er jeg vel ikke slene om. Hs en fin lørdag, klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja det minder lidt mere om vår nu, men det er koldt og regnfuldt hver dag, i går blæste det rigtig meget. Vi ønsker vist alle mildvejr, lad os håbe, at det kommer i næste uge.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 4. Var det virkelig tørvejr forleden. Det var det åbenbart. Jeg husker dagene som evigt våde. Lidt våde eller meget våde. I går var det slemt. Men godt at du fik lidt billeder i kassen af de dejlige helleborus :-)
  Som den ene rose dog skyder - du har vist været heldig, at den ikke har fået frost.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth
  Ja her hos os er det tørvejr et par timer om formiddagen - også i dag, men så blæser det. Dagene er helt sikkert meget våde, nu begynder der at stå lidt vand i haven. Heldigvis er det tørvejr en gang imellem, så jeg kan nå at tage billeder. Vi har jo stort set ingen frost haft hverken hos jer eller os, og nu kan det være lige meget. Rhodoerne tåler bedre regn end frost :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 6. Jeg hører ikke til de mange, der falder i svime over smukke roser, men lige netop den, du viser i det her indlæg, gad jeg bestemt godt have - jeg har faktisk googlet den, men den ser ikke ud til at være ret udbredt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej du er ikke lige den store rosenbeundrer, selvom du også har nogle stykker. Belle de Clermont er bestemt flot, jeg har selvfølgelig købt den hos Jas. Jeg ved ikke, hvor han får dem fra, for han har af og til nogle franske. Denne er en god og kraftig rose, det er der mange af dem, som ikke er.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Hvor er du heldig med at solen kigger forbi, her går dagene bare i et med masser af regn. Sikke en forskel på den rose du klippede i efteråret og den der er klippet nu, jeg kan godt forså du bliver fristet til at klippe flere til efteråret og bliver vinteren hård må du bare dække dem godt til.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er rart at se en solstråle en gang i mellem, om ikke andet så jeg kan få taget nogle billeder. Nogle af roserne har det somme tider dårligt om efteråret, så klipper jeg, det ser ud til at være en succes.
   Knus

   Slet
 8. Ah, ja bare lidt sol gør underværker. Her har det været tørvejr indtil eftermiddagskaffetid, meget heldigt. men jorden er så vandmættet nogen steder at det siger slask hver gang man flytter en klump jord.

  Hvor er den fin den dobbelte røde påskeklokke.. Danner den frø?? Jeg har jo fået en hvid dobbel med fregner, den ser ud til at lave lidt frø, men om de bliver til noget er usikkert endnu.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 9. Hej Gunvor
  Ja det gør det, vi trænger i den grad til solskin, men det er ikke nemt at arbejde med jorden så våd, som den er. Regnen startede samtidig her hos os.
  Jeg er ikke sikker på den dobbelte røde påskeklokke danner frø, men jeg holder øje. Spændende med din hvide, jeg håber frøene bliver til noget.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 10. Härliga vårtecken - gröna gräsmattor, blommande ljung, narcisser och snödroppar... :) Det var sol här igår också tror jag men jag tillbringade dagen med att fota porträtt i källaren. I eftermiddag hoppas jag få planterat ett gäng barrotade perenner jag hämtade igår :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 11. Hej Carina
  Ja mon ikke vi får mere forår i næste uge. God plantning af perenner, det bliver skønt.
  Tak i lige måde

  SvarSlet
 12. I var da mega heldige. I fik lov at opleve en morgen og formiddag med sol.
  Her har regnet uafbrudt de sidste mange dage. Her er virkelig sumpet. Sådan helt vildt efterhånden.
  Ja det med roser er virkelig svært. For hvis jeg skal beskære mine nu. Så ryger alle de smukke skud.......

  Skøn søndag
  Klem

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja vi er heldige med vejret, selvom vi nu også har fået meget regn og har stående vand i haven nu.
   Jo længere man venter med at beskære, jo flere smukke skud kommer man til at klippe væk. Måske kan du springe over beskæring af flere af dem, du har jo ret mange nye roser.
   Tak i lige måde
   Klem

   Lisbeth

   Slet