fredag den 5. februar 2016

Ude med saksen

Så er der klippet clematis gruppe 3 ned og beskåret nogle buske. Jeg holdt ca. 1½ time i går formiddags, det var nok for den dag. Det er hårdt arbejde, og jeg skal passe på mig.
Der er rigtig mange buske, der trænger til en beskæring, så jeg må tage det lidt af gangen.
 solen startede godt ud fra morgenstunden og fristede til at komme ud
der var dog stadig meget vind her, så det var en kølig affære. I dag er det heldigvis næsten stille vejr, til gengæld får vi nok ikke solen at se.
endelig lykkedes det at fange en vintergæk
 der kommer stadig nye påskeklokker
og flere er på vej.
også lyngen er der godt gang i

Arkivbilleder
 Fryttle Luzula står i regnbedet, det har den det fint med
 Frøstjernen her bliver meget høj
 Gemserod/Doronicum breder sig ret meget, det er nok en af de første stauder, der blomstrer om foråret.
Jeg har mange forskellige geranier, her viser jeg kun 3 af dem
 Geranium Rozanne
 husker ikke navnet
G. Flore Pleno, skønne er de, men jeg overvejer om ikke de skal begrænses i staudebedet.
Rhododendron:
 R.Globigerum i knop
 i blomst
nyvækst
og med smukt indument, der var mange blomster i 2015, i år er der vist kun 2 knopper i.
 R. Glowing Ember
R. Golden Eagle
Roser:
 Jacques Cartier
 også her
 James Galway i december
 og i sommer
 Jane Austin er
en flot gul Austin rose
Til slut solnedgangen fra i aftes.
Jeg håber, I får en god weekend.

30 kommentarer:

 1. Deilig å se dine vårblomster dukke opp! Påskeklokkene er alltid så vakre, og du har jo nange av de. Her er det -5 i dag, og lengselen etter våren er stor :) Det er godt å se den hos deg!

  God weekend, klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja skønt når vårblomsterne starter, ikke mindst påskeklokkerne, de kunne godt lide solen i går, så jeg tror flere har åbnet sig. Her er det ikke så koldt, men for en gang skyld uden vind, det nyder jeg.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 2. Ja dejligt at komme lidt ud og i gang. Hvis din dobbelte Geranium skal deles må du gerne skrive en på min ønskeliste...vi kan jo lige så godt lave nogle byttehandler, hvis det kan lade sig gøre. God dag til dig...nu må vi se om det bliver havevejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det er det. Jeg kigger på den dobbelte geranium, jeg tror bestemt, at den kan deles, så det er en aftale. Her er det for en gang skyld stille men ingen sol.

   Slet
 3. Det er godt du passer på dig, der er jo en lang have sæson foran os. Du har altså mange smukke geranier. Er der ikke noget med de holde skvalderkål nede ? Spiser sneglene ikke dem ?
  Dejlige billeder som altid :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja vi må starte forsigtigt op. Jeg har rigtig mange geranier, de fleste kan deles undtagen Rozanne, så bare sig til, hvis du vil have nogen.
   Nej sneglene rører ikke geranierne.
   Tak skal du have.
   Kh Lsibeth

   Slet
 4. Det er deilig å komme i gang med vårarbeidet ute! I dag er det snø her, så til tross for fridag blir det ingen jobbing ute. Men kanskje det blir et besøk på hagesenteret! God fredag til deg! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja det er bestemt dejligt, og så er vi i god tid. Synd der ikke bliver jobbing ude for dig, men hagesenter besøg er heller ikke så dårligt.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Det er altså en dejlig forventningens tid med alt der titter op:-) her havde vi sol hele dagen i går, og med noget blæst, så det var for koldt til jeg gad gå i haven, om end det fristede, godt der var andet at hygge sig med:-)
  Gemserod kommer frem af sig selv i et vildnis vi har, sammen med krokusser og martagon liljer, så en gang i tidernes morgen har der nok været en prydhave her (der kom lys til området i 13;) alle planterne er selvfølgelig hjertelig velkommen.
  Også god weekend til dig!
  Kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er skønt. Vi havde også sol og blæst i går, så koldt var det ja. I dag er det stille og regnfuldt, så jeg har kun været ude og tage billeder.
   Jeg er da lidt misundelig på dine martagon liljer, de vil ikke rigtig hos mig. Det er netop det jeg ønsker mig, at de bare skal myldre op sammen med trillium. Ja det er klart, det hele er velkommen.
   Tak og kram.

   Slet
 6. Ja, man skal passe på sig selv. For mig er det især lænden, der er sårbar. Jeg placerer bevidst trillebøren på afstand af, hvor jeg arbejder, for at blive nødt til at rette mig op og gå frem og tilbage. Der er rigtig knald på de to orange buske. Det er svært at forestille sig den farve i dag, hvor det hele er gråt i gråt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det skal man, jeg har samme problem, lænden værker næsten med det samme. Det er ikke rart at blive rettet op, men nødvendigt. Det er nok klogt at skifte mellem opgaverne. Ja de orange rhodoer kan ses, jeg havde tre, men jeg er bange for den sidste er stået af. Også her er alt gråt i gråt, og det regner.

   Slet
  2. Vintergækker, påskeklokker ja jeg skal da love for, at der er gang i planterne i din have.
   Her har vi grå og regnfuldt, så det bliver heller ikke i dag jeg skal begynde i haven.
   Fin solnedgangsbillede.
   Tak også en god weekend til dig.

   Slet
  3. Hej Aase
   Ja der er gang i den nu derude. Det samme vejr her, ikke særligt opmuntrende. Jeg skal heller ikke i haven i dag.
   Tak skal du have.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Godt du passer på dig selv ;) Tænk er det allerede nu vi skal klippe gruppe 3 klematis ned...Det vil være dejligt med lidt godt vejr i weekenden, men det tror jeg desværre ikke bliver til noget.
  God weekend til dig også ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er vi nødt til, i dag har jeg passet meget på, for det var ikke vejr til at komme ud. Nej jeg tvivler også på godt vejr, heldigvis haster det ikke så meget med gruppe 3 clematis endnu, så det går nok. Derfor måtte det da godt blive bedre vejr i weekenden :)
   Tak

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Har læst med på din blog et stykke stykke tid, altid dejlige billeder! G. Flore Pleno er da lige til at savle over... Hvordan arter den sig, nem? Jord og lysforhold? Bliver altså så misundelig over alle de dejlige påskeklokker jeg ser på bloggene lige i tiden. Mine startede med at blomstre midt i december, så de havde det hårdt med sne og frost. De er ret slatne efterhånden desværre. Sidst men ikke mindst, så har du altså en heldig hånd til solopgange og nedgange. Det er ofte ekstremt fine billeder!

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak for din hilsen, dejligt du har fulgt med nogen tid. G. Flore Pleno skulle være meget nem, jeg har lige set efter den i dag, den var helt væk, men jeg håber, den kommer frem til foråret. Jeg har haft den i en del år. Du må have flere påskeklokker, mange af mine kommer først senere, det kan du se i næste indlæg. Det er kedeligt at dine er ødelagt af frosten. Tak for ros til mine billeder, mon ikke du har bemærket, at jeg er vild med at tage sol- op og nedgangsbilleder :)
   Mange hilsener Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Det var nogen markante orange Azaleaer "Glowing Ember" ser kraftigst ud?
  De lover mildt denne Weekend - det glæder vi os tuil!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja de orange azaleaer er meget markante, desværre har jeg mistet R. Gibraltar er jeg bange for, den ser ret død ud. Jeg har mistet flere i det forløbne år. Ja det er godt med mildt og stille vejr.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Jeg ved ikke hvilke grupper mine clematis er. Mon ikke det går alligevel?
  Lyngen er så fin.'Flot knop i R. Goverianum blomsten er også fin.
  R. Glowing Ember og Golden Eagle står fint der hvor de er placeret, ser det ud til.
  Også søde roser i dag.
  God weekend til jer begge
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Hvis dine clematis blomstrer efter 1. juli, skal de klippes ned nueller inden 1. marts, resten skal ikke.
   Jeg har skrevet forkert ser jeg nu, det er R. Globigerum.
   Jeg så din kommentar hos Vivi, du må endelig ikke sprøjte med calypso, det kan bierne ikke tåle.
   De to azalier er meget fine i farverne.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth
   Ja, jeg lod mig friste til at skrive til Vivi, for jeg kunne jo se de klip.
   Jeg ved ikke om jeg har bier på stranden.
   Men rhodoer med blade med klip i er ikke skønt. Jeg har ikke prøvet Calypso, det var en rhodomand der gav mig ideen.
   hilsen jessie

   Slet
  3. Kære Jessie
   Det var også fint, jeg kunne jo regne ud, det var dig, fordi det var noget med rhododendron.
   Der skulle gerne være bier på stranden også, det er meget vigtigt, at bierne overlever og vi ikke giver dem gift. Der er mange, som tror, det hjælper med Calypso, det er også ærgerligt, at rhodoerne får billetklip, men det hjælper ikke med Calypso, det bruger man mod liljebiller, det er noget helt andet. Jeg vil ikke have det ind i min have, for jeg vil gerne bevare bierne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ja modsat idag så var vejret fantastisk i går og så lokker det jo at komme i haven men du gør nok klogt i at tage den lidt med ro. Foråret er da heldigvis langt endnu. Kan nu godt sætte mig ind i at du gerne vil være godt med måske du kan lokke Bent til at hjælpe med busk beskæring. Beskæring er han jo rigtig god til. Der sker nok ikke noget ved at begrænse geranierne lidt af dem du har mange af så er der jo plads til noget nyt og nyt er jo altid godt.
  R Golden Eagle er super flot. Jeg er på mine "gamle" dage blevet ret glad for orange. Man ændrer åbentbart smag som årene går :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja i går var det fantastisk vejr, bortset fra blæsten, men det var ok at være ude i, bare ikke for længe af gangen. Vi når det jo nok. Bent hjalp også med noget af beskæringen og med at skaffe grenene væk. Der er lang vej endnu, de er blevet store, men vi når det nok.
   Det er nok nu jeg skal begrænse geranierne, det er nemmere at nænne, når de ikke blomstrer, og når jorden er våd. Og ja så kan der blive plads til noget nyt, det kan vi lide :)
   Ja det er flot med de orange farver, dem kunne jeg heller ikke lide de første år.
   Tak i lige måde og sov godt :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Det bliver lige en dobbeltkommentering i dag. Det var trist at læse om Gletchernachts hedengang, for det var jo klart en af mine rhodofavoritter, og du var jo også selv glad for den. Heroine de Vaucluse er så fantastisk smuk, og jeg har noteret den i ønskebogen - mon den er rimelig hårdfør og kan klare sig her? Skønt med alle forårstegnene i din have - jeg har ikke fået kigget efter i min egen endnu. Du går godt nok til den med både rive og saks - det er sejt, men du må love at passe godt på dig selv, for det er hårdt for kroppen at komme i gang med havearbejdet igen. De orange rhodoer er meget usædvanlige - ikke en farve, jeg forbinder med rhodoer, men sikke et festfyrværkeri - kan godt forstå, du faldt for dem :) James Galway købte jeg i sommers efter anbefaling fra dig - den kom lidt skidt afsted, men jeg håber den tager ved i denne sæson, for smuk er den. Jeg må vist også hellere begrænse geranierne - de har det med at brede sig for meget, men søde er de :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det er bare helt i orden. Ja det var trist med Gletchernacht, jeg må se, om jeg kan få fat i en ny. Heroine er hårdfør, den står lige mod øst og har så vidt vides ingen problemer. Den skulle være remonterende, men det er ikke hos mig. Jeg tror, at Jas har den, jeg mener, vi talte om den, sidste gang jeg var der. Ja jeg skal nok passe på. Ja det er noget af et festfyrværkeri med de orange rhodoer, de står godt sammen der.
   Jeg håber din Galway bliver bedre i år, nogle af mine nykøbte har heller ikke været så flotte første år, det skal nok komme.
   Ja geranierne skal begrænses lidt, selvom de er søde, så er der plads til noget andet.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Jeg skal også snart have gang i saksen og få klippet clematis III ned...men det får jo nok desværre vente lidt, da energiniveuaet ikke er højt endnu...hm..men måske jeg kan få overtalt kæresten til at klippe hvor jeg siger, der skal klippes...på den måde kan jeg vel overkomme det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Du når det nok, der er en måned mere at løbe på, men du kan sikkert også overtale kæresten.

   Slet