fredag den 18. oktober 2013

Sol og vind og oprydning

Det var køligt i morges, da vi stod op, kun 7 grader, det er ikke meget, men de lover jo også frost nogen steder i nat. Jeg regner ikke med, at det bliver her, men vi er alligevel ved at gøre os vinterklar.
Bent har stillet havemøblerne ind og jeg har fjernet sommerblomsterne. Lidt vemodigt er det, men vi har jo haft en pragtfuld sommer. Nu håber jeg bare på, at vi får alt det regn, som de lover i de næste dage. I aften er der kun 6.3 grader, så det føles noget koldt, månen er fuld og himlen er smuk.
 Det har været fint solskin, omend det ikke var en skyfri himmel
 flot ser det ud med sol i græsset

Denne udsigt har vi fra bryggerset, når vi går ud, I får tørrestativet med i dag :)
Græsser himmel og skyer ser altid godt ud
 Stormhat i modlys
Storkenæb blomstrer flot endnu
En enkelt stokrose er der endnu
 Hortensiaen
 Viburnum Plicatum Mariesii
og Sorbus Dodong har fine efterårsfarver nu, men snart er det slut.
R. Schlippenbachii har også fine efterårsfarver

Den har ikke blomstret i år, billedet er fra sidste år, jeg overvejer at flytte den hen i det nye bed til de andre løævfældende
Kæmpeverbena i solskin ser godt ud
Så er der igen skønne frøstande på Ligularia
Her har vi anemone Crispa

Roserne kommer herDet har været en dejlig dag i dag, så må vi se, hvordan vejret bliver i morgen.
Rigtig god weekend

32 kommentarer:

 1. Ja, om vi vil det eller ej, så er vi jo midt i oktober, det var/er koldt i dag, men flot vejr. Jeg håber vi lige slipper for frosten i nat, men vi nu må vi se, de uundværelige krukkeplanter er blevet beskyttet. Knus til Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Ja det kan vi ikke komme uden om, det var koldt i morges og nu her til aften, men midt på dagen var det dejligt på grund af solen :) Godt du har beskyttet dine krukkeplanter, jeg har flyttet nogen stykker ind i pavillionen, det går vel lidt endnu.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Kære Lisbeth.
  Igen smukke billeder af din dejlige have. -- nu er efteråret vist begyndt, så vi skal nyde de smukke efterårsfarver --- her er det i hvert fald koldt--
  hilsen og god weekend
  jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er ved at være noget koldt, men så længe solen skinner og bladene er på træerne, kan jeg endnu tage smukke billeder.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Du har virkelig fortsatt mye å glede deg over i hagen. 7 grader er ikke meget, men her var det helt hvitrimet i dag og - 2 grader. Det var glatt på veiene og flere ulykker pga. det. Du får nyte dine siste blomster, men hos deg blir det vel ikke frost på lenge uansett :) Så du får sikkert beholde de i lang tid ennå. Ha en fin kveld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er heldigvis meget at glæde sig over endnu, men vi er alligevel ned på bare 2 grader nu, så hvem ved om vi når at få frost. Det må I hører mere om i morgen. Tak i lige måde.

   Slet
 4. Spændende om der kommer frost i nat. Jeg har også reddet lidt af hvert ind i drivhus og huset i fald den kommer. Har kigget godt på dine glødende efterårfarvede have i dag såvel som på min egen for frosten får jo bladene til at falde hurtigt.
  Rhodoerne som du anbefalede er jo alle atråværdige i den grad men sol er sparsom så det skal ikke være en løvfældende lige der i lunden. Et andet sted vil de helt sikkert komme på tale med Daviesiis hvidgule blomster eller Soir de paris skønne rosa. Arborenscens lange rødlige støvdragere er fantastisk og Great Danes smalle lodne blade m rosa blomster, suk :) Her på matriklen err vi nok være to om at afgøre så svær en sag ;)
  Så fint Jacobsstigen kom til at stå i dit bed. Og sikke meget guf du ellers lige fik ind af døren de sidste dage.
  Jeg venter spændt på om fem store knopper på Big Purple rosen springer ud en af de nærmeste dage. Heldigvis står den i krukke så jeg kan få den i drivhuset hvis det bliver nødvendigt.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja det er spændende, om vi får frost, her er kun 2 grader, så I har nok frostvejr nu hos jer. Mon ikke bladene holder lidt længere, bare vi ikke får blæst.
   I må se, om I kan blive enige om hvilken rhodo, der skal stå i lunden, her bestemmer jeg selv planterne, men ikke helt hvor de skal stå :)
   Ja det har været lækkert med alt det, jeg har fået de sidste dage, og så har jeg fået endnu mere i dag :)
   Rosenknopperne er godt nok længe om at springe ud nu, jeg har stadig Morten Korch som stor knop og også Audrey Wilcox, spændende om vi får dem at se i blomst.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Godaften Lisbeth.Ja! det har været en kølig......men meget smuk dag.Har fået revet hele græsplænen for blade......og der var rigtig mange.Har også fået lagt de sidste løg.
  Meget smukke himmelbilleder du viser.Og den flotte græs gør sig godt i solen.Det samme gør dine skønne roser.
  Håber ikke frosten bliver så slem i nat.....vi er nok mange der har sat følsomme planter indendøre.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det har været en smuk dag, lidt koldt morgen og især aften. Jeg skal til at lægge flere løg i morgen.
   Tak skal du have, ja endnu en gang lykkedes det med smukke billeder, godt solen skinner, det hjælper.
   Vi må se, hvordan det går med den frost.
   Jeg er ikke begyndt at rive blade sammen, der er mange på træerne endnu.
   Knus og god aften
   Lisbeth

   Slet
 6. Det ER altså et dejligt efterår vi har i år,men selvfølgelig er det vemodigt at pakke havemøbler væk og fjerne sommerblomster. Forhåbentlig får vi endnu nogle dejlige efterårsdage i næste uge inden alle bladene falder af dine smukke efterårs-farvede buske og træer.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er helt sikkert et dejligt efterår, men vi ved jo at det hele skal pakkes sammen på denne tid, og så må vi glæde os over, at nydelsen har varet så længe. Nu kan I tage ned og svede i stedet :)
   Ja det er lidt trist, når bladene falder af, men så må vi nyde de nøgne stammer og sommerbillederne.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Flotte græsser du har! !- Og de er absolut fine sammen med himlen i baggrunden
  Kærlig Hilsen
  Jette Majken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, jeg er meget glad for mine græsser, de er så fotogene.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja det var en lidt kølig morgen, men det blev en helt fantastisk smuk dag her, bare ærgerligt den skulle tilbringes på arbejde ;o(.
  Fra imorgen kl 15 nul dut, har jeg en uges ferie. Jeg har en del planer og gøremål der skal laves i haven, så du beholder bare regnen hos dig i næste uge, også selv om dmi mener at det skal regne her ;o).
  Smukke smukke glødende billeder, tænk at vi er sidst i oktober ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Hvor ærgerligt at du skulle tilbringe den smukke dag på arbejde. Jeg skal nok tage regnen, så du kan få solskinstimer i din ferie. Jeg ønsker dig en god en af slagsen.
   Ja det er utroligt, men hvor er det dejligt med de skønne farver.

   Slet
 9. Virkelig flotte billeder du har fået taget af din have.
  Smuk himmelbillede.
  Selv om her kun var et par graders varme til morgen, så var det godt nok en varm plads vi har på markedet. Damen ved siden af os sad med korte ærmer. Solen var også lige på og slet ingen vind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Godt I sad i solen og uden vind, så I ikke kom til at fryse. Her var der noget vind fra morgenstunden.

   Slet
 10. Ja, det med regnen, tror jeg egentlig også at jeg gerne overlader til dig :-) Jeg tror at vi er nogenlunde i ballance her.
  Og skønne efterårs/sesommerbilleder du viser. For mig er det sensommer så længe der er blomster derude :-) Og jeg elsker mixet af de gylde farver og enkelte farvepletter fra blomster.
  Godt du også har reddet lidt ind. Det kan som regel godt betale sig. og lur mig om vinteren ikke nok skal blive rigelig lang endda, selvom vi trækker den lidt :-)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja men så tager jeg da bare regnen :) Vi trænger meget, men det må selvfølgelig gerne blive om natten, det regner.
   Du må meget gerne kalde det sensommer, sådan virker det jo også endnu som regel.
   Jeg reddede i hvert fald penstemon Raven ind i pavillionen, mon ikke det er nok lige nu. Jeg tænker også, at vinteren bliver rigeligt lang.
   Knus

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Det er vel inat vi skal have frost - hvis vi får det i denne omgang. Imorgen ved vi besked -

  R. schlippenbachii er jo en favorit - synd den ikke blomstrede i år - så er der jo ingen frø:)

  Ha en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var i nat, vi skulle have frost. Vi har haft 2 grader her de sidste par timer, så jeg satser på, at den bliver der.
   Jeg ved at R. Schlippenbachii er en af dine favoritter, derfor fandt jeg blomsterbilledet frem :) Ja der bliver ingen frø af den i år, men jeg har frø af meget andet. Der er en lilje klar til dig og snart må der også være andre rhodofrø, men det er vist først lidt senere.
   Tak i lige måde, nu er det nok snart sengetid :)

   Slet
 12. Ja vi er jo nok nødt til at acceptere at det er blevet efterår. Solen har også skinnet her idag, men det har godt nok været koldt.
  Din stormhat er det en efterårsstormhat, siden den stadig blomstrer, mine almindelig stormhat er da færdig for længe siden.
  Din R. Schlippenbachii er det den lidt sarte, som jeg beundrede i sommers?
  Nu må vi se om georginerne stadig står i morgen eller om frosten kommer til Nordjylland.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Der er ingen vej udenom, efteråret kommer nu, men det har da holdt længe, koldt var det dog i dag.
   Jeg fik stormhatten til blogtræffet, den stod tilbage, da andre havde taget, hvad de ville have. Det var jeg da ikke ked af :)
   Her må jeg give fortabt, jeg kan ikke huske, hvad for en du beundrede i sommer, men denne her har ikke blomstret i år, så hvis det har været en i blomst, har det ikke været den. Kan du huske, hvor den stod nogenlunde, så kan jeg nok fortælle dig det.
   Jeg tror mine georginer står endnu. Vi kom ikke under to grader her.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Ja vi har haft en vidunderlig sommer men også et skønt efterår, så ingen klager fra min side. Vi har balance på regnen nu, og desværre var det hos os frosten ramte med -4° - så mine dahlier røg en tur. Jeg fik ikke klippet dem af. Til gengæld brugte jeg hele dagen i går på at få mine pelargonier i hus, og dem jeg lod stå ude, havde ikke engang taget skade af frosten! Jeg får altid lavet dubletter og de kommer altså ikke ind. Men der er tæt pakket i udestuen nu.
  Der er jo lovet dejligt varmt i næste uge, så der skal jeg have taget mine dahliaknolde op.

  SvarSlet
 14. Hej Bente
  Ja det har været en skøn sommer og et skønt efterår, men ærgerligt var det nu, at du ikke også har pakket dine dahliaer ind. Det var lige meget, hvis frosten fortsatte, men det er der jo ikke noget, der tyder på. Her nåede vi ikke frostgraderne, så mine to georginer klarede den. Der er også lovet regn, og vi trænger stadig, så jeg håber der komme en masse.

  SvarSlet
 15. Så smukt du har det endnu Lisbeth - trods tiltagende kulde og efterår der tager favntag med os. Havesæsonen har været helt fantastisk og jeg er sikker på at dine havemøbler har gjort det godt og lige pludselig inden vi får set os om ser du Bent slæbe dem ud igen ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Tak skal du have, ja det er dejligt, der stadig er noget kønt at se på, selvom det er koldt og efterår. Vejret kan vi ganske rigtig ikke klage over, og du har ret tiden går hurtigt, så inden vi ser os om, er det forår igen. Det er nu meget godt :)

   Slet
 16. Hej Lisbeth. Ja, det var et herligt vejr og det har det også været i dag, jeg har nået en masse i haven! Jeg tror, jeg er blevet lidt forelsket i din Dodong, det er et meget smukt træ. Dine billeder er rigtig gode i dette indlæg man kan rigtig få en fornemmelse af, hvordan det er i din have!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja i går var det godt vejr, men ikke hos os i dag. Godt det var hos jer, når du nu har fri. Du vil ikke fortryde, hvis du planter en Dodong, det er et skønt træ både forår og efterår.
   Tak for ros til billederne, det blev jeg glad for.

   Slet
 17. du har en virkelig smuk efterårshave :)
  KH
  Marianne'

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne, jeg er også meget glad for den.
   Kh Lisbeth

   Slet