tirsdag den 10. september 2013

Masser af regn 34 mm

Det regnede hele dagen i går, så disse billeder er taget i går morges. I dag har Ida og jeg nemlig været på tur til Århus, vi var i Plantorama, der var spændende sager. Vi havde fint vejr til turen, men det er blevet lidt køligere efter regnen.
I morgen får I at vide, hvad jeg har købt, det blev ikke til så meget, jeg skal nemlig af sted igen på søndag til plantemarked i Botanisk have i Århus.
Drejeblomster og solhatte er fine sammen

Dette her sjove fyrretræ har jeg  ikke vist før, det gror fint, men kun lige op i luften.
Græsserne blomstrer fint nu
 Jeg såede lathyrus i potter udenfor i marts efter opskrift fra havefolket
nogen af dem har blomstret flittigt, mens andre først skal til at i gang. Her er den første blomst i mellem japansk blodgræs
De andre har blomstret flittigt i lang tid som her
og her
Den hvide syriske rose
Solhatte stadig fotogene
 Dronning Ingrid
 Flora Danica
 Crownprincess Margaretha
 Peace
Pegasus
 Penny Lane
 Renaissance rose
Rhapsody in blue
og selvfølgelig Odyssey, der er vist ikke meget tilbage af den efter regnen.
Her kommer lidt billeder fra i morges, alle roser stort set var druknet af regn, men alt det grønne struttede.
 Gunneraen strutter af glæde
 og hirsen ligeså
 roserne derimod
hang med hovedet.
Jeg nåede også at tage et billede af solopgangen
Fortsat god dag.

22 kommentarer:

 1. Pæn slat regn I har fået. Jeg elsker ærteblomster. Gad vide, hvorfor jeg aldrig får dem sået :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla J
   Ja det var dejligt med alt det vand. Jeg plejer heller ikke at få sået ærteblomster, men den metode med at så i marts og lade være med at kigge til dem, den passede fint til mig. Bagefter blev de plantet direkte ud. Nemmere kan det ikke være, frøene tiggede jeg på fb :)

   Slet
 2. Ja, for regntid da, hvor vejrguderne gav den gas i går. I dag har det været dejligt med lidt solskin og lys. Nå, så I har været på egnen i dag - jeg glæder mig til at se hvad I købte. Og til at se dig/jer på søndag - det vender jeg lige tilbage til.

  .... der var den jo igen, den skønne Rhapsody in Blue - jeg synes den er så SMUK.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg skal love for vi fik regn, og i dag dejligt solskin, det var helt ærgerligt at skulle af sted. Jeg købte ikke så meget, så er der råd til lidt mere på søndag :) Glæder mig også.
   Ja men den er smuk i blomst Rhapsody men den har stråleplet :( Det må du tage med, hvis vi kan grave den op, den er STOR.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Så bra at du fikk så mye regn! Det regner litt her også nå, men det blir ikke mye ut av det. Vakre roser med regndråper på. Penny Lane må blomstre lenge, for den viste du bilder av for lenge siden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var dejligt, og du vil stadig gerne have noget mere, kan jeg forstå. Penny Lane remonterer nu på den ene af planterne, den anden er der lidt knopper i.

   Slet
 4. Hold fast,hvor er jeg bare misundelig! :-) Sølle 4mm har vi fået og vi trænger noget så forfærdeligt, selv træerne krøller og smider deres blade. Mange af mine planter er visnet helt ned fordi jeg ikke har kunnet vande i bedene.
  Dejlige billeder og hvor er den syriske rose skøn.Den jeg fik af dig har overlevet men ikke haft kræfter til blomster og den i haven har smidt knopperne. Spænende at høre om din snoldetur i morgen :-) Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Det kan jeg sandelig godt forstå, jeg ved lige, hvordan både du og træer og buske har det, sådan så mine også ud for to dage siden. Jeg er meget lettet over alt det vand, men føler med dig at I fik så lidt, det var snyd.
   Jeg soldede ikke så meget, der skal også være penge til plantemarked søndag :) Ida soldede meget mere.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Ja jeg har fået en mm mere end Hanne, så det er langtfra nok...men der kom vand i mine tønder. JUBII
  Sjov fyr du viser. Så mange lathyrus du har endnu! Du har været flittig til at klippe af dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Hvor ærgerligt, at det ikke blev til mere i Københavns området, jeg ved jo, at I trænger lige så meget som vi gjorde. Godt du fik vand i tønderne, det var lige ved at knibe hos os, for der var en prop i røret, heldigvis opdagede Bent det.
   Ja det er en pudsig fyr :) Nej jeg har bestemt ikke været flittig til at klippe af mine lathyrus, derimod har de været flittige til at blomstre. Jeg kan anbefale Havefolkets såmetode, det kan selv jeg finde ud af :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Hvor ser der skønt ud i din have dagen derpå, det var vist også blevet din tur til regn ;o).
  Spændende hvad du har - og vil købe på søndag, regnen kunne da heller ikke komme mere belejligt, med alt du forhåbentlig skal plante i nærmeste fremtid.
  Tænk at du stadig kan vise nyt, vi ikke har set før ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det var dejligt at gå rundt og se, hvordan det hele struttede af glæde, til aften var der allerede nye skønne roser på vej.
   Ja hvad jer har købt i dag, ved jeg jo, men hvad der ryger med søndag har jeg ingen anelse om :)
   Ja det er ikke til at forstå, for jeg viser det samme mange gange, det er jeg nødt til, ellers kan jeg ikke sætte så mange billeder ind :)

   Slet
 7. Spændende at se hvad du har købt.
  Hvor er dine græs og de hvide syriske rose dog smuk.
  Godt i endelig fik regn.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det kommer i morgen :)
   Du kan tro, jeg er glad for regnen, og planterne er endnu gladere. De lover mere i nat og solskin i morgen, det kan ikke være bedre.

   Slet
 8. Hej Lisbeth Tillykke med alt den dejlige vand oppefra! Hvor må det være dejligt. Som du har læst hos andre, fik vi næsten ingenting, men det regner stille derude her til aften, så måske vi får en sjat som batter noget :-) Jeg er altså helt vild med sidste billede af solopgangen, eller rettere, den udsigt I har ud af haven på det fotograferede sted. Jeg har flere gange nydt den måde jeres have helt naturligt glider over i naturen udenfor, på det sted. Det er så smukt, og lige sådan et dejlig langt kig jeg savner rigtig meget!
  Det er spændende hvad du har bragt hjem og hvad du køber på søndag! Selv har jeg været til tandlæge nogle gange, så jeg må holde mig i skindet, men jeg var dog lige inde og købe mig en Charles de Mills på vej hjem, for bedøvelsen virkede stadig, og jeg blev nødt til at forkæle mig selv lidt :-)
  Kh Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Dejligt at høre lidt fra dig. Tak skal du have, jeg er bare så glad for alt det vand vi fik og ked af, at I ikke fik noget, det var synd. Stille silende regn er godt, lad os håbe, at det fortsætter hele natten.
   Det er rigtig, at haven glider naturligt ind i naturen bag os, jeg kan godt forstå du savner det, men bortset fra det tager du nu mange skønne helhedsbilleder i din fine lille have, som man slet ikke fornemmer er så lille.
   Uha mind mig ikke om tandlæge, jeg skal snart og det sætter også lige begrænsning på mit køb. Men lidt bliver det da til :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Godaften Lisbeth.Hvor er du heldig med alt det dejlige vand.....det kunne jeg godt bruge nu når jeg er ved at plante mit nye bed til.......har kun fået sølle 5 mm.
  Smukke drejeblomster du viser.....har fået en lille aflægger af Gitte.Og dine solhatte står bare så fint.
  Er spændt på at se hvad du købte idag.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Jette
   Jeg er meget glad for at have fået så meget vand, jeg håber I har fået en masse i nat, så du kan få plantet færdigt i bedet.
   Jeg har masser af drejeblomster, men denne gang mødes vi nok ikke i Århus på søndag, for så kunne jeg tage med til dig.
   Ja det kommer lidt senere i dag :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  34mm er da en god grundvanding - du skal nok ikke ud med vandkanden sådan lige med det samme:)

  Her har vi det sidste døgn fået 14mm - og jorden tager jo godt imod!

  Ha en dejlig dag - der skal vel plantes lidt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er en god grundvanding, og så fik vi lige 10 mere i nat :) Godt at I endelig også har fået noget mere regn, planterne og vi bliver så glade :)
   Tak i lige måde - ja det kan du tro der skal.

   Slet
 11. Hvor hyggeligt med sådan en tur til Plantorama. Det er utroligt så flotte dine roser stadig er. Ja det var skønt med sådan en gang regn.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette
   Ja det var en hyggelig tur i Plantorama. Ja roserne rejser igen efter regnen, det er dejligt, det var også godt med regnen.

   Slet