mandag den 25. februar 2013

Blandede billeder

Det er stadig koldt og blæsende, men det er trods alt blevet mildere. I aftes fik vi et fint lag sne, som lå der endnu til morgen, nu er det ved at være væk igen, det gør ikke noget. Jeg satser på, at det de næste dage vil blive vejr til lidt oprydning i haven. Stauderne som blev sået i efteråret bliver tjekket hver dag, der er små bitte spirer på vej, så jeg er meget spændt på resultatet. Det er dog ikke så meget, at jeg vil tage billeder endnu, men det kommer.
Så endnu en gang er der billeder fra arkivet:
En skøn eftersommerdag var der eventyr i min have, måske kan I få øje på en elverpige eller en alf :)
Denne lille fyr bliver beundret meget om sommeren, jeg har ingen anelse om, hvad det er for en slags, den bliver bredere og bredere og står flot også med nye skud.
For et par år siden købte jeg et Judastræ i Bilka, det er ikke så stort endnu, men jeg synes det er ret flot i bladene.
Hydrangea Limelight har jeg et par stykker af, jeg glæder mig til at de bliver større, jeg har set flere flotte eksemplarer på andre blogge.
Denne rose har jeg aldrig vist billeder af. Det er en engangsblomstrende historisk rose, den hedder Amélia og kommer fra Alba gruppen. Jeg har fået den af haveveninden Ida, den breder sig ved rodskud, og jeg har nye rodskud, hvis nogen er interesseret i den rose. Den kan fås til rosentræffet d. 29.6. eller sendes til jer mod betaling af porto. Den har en dejlig duft.

Billederne ovenfor er af den engelske austinrose Graham Thomas, smuk gul farve med en dejlig duft. Hos mig bliver den ikke voldsomt høj og stor.
For nogen år siden købte jeg en rose i Bilka, på skiltet stod der Jacques Cartier, jeg undrede mig lidt for sammen med dens blomster var der også hvide roser.
En dag blev den gravet op, det viste sig, at der var to roser i en. Så jeg fik både Jacques Cartier og Schneewittchen, begge buske er nu gode kraftige roser.


 Alle billeder ovenfor er af den rose, jeg tror hedder Schneewittchen, en buketrose med medium duft
Her har vi Karen Blixen, den er desværre uden duft. En storblomstrende Poulsen rose, en af de få roser, der var i haven, da vi flyttede ind. Den anden der stod har, blev foræret væk, den var rød.
Det er ikke mange renhvide roser jeg har, men en mere har jeg dog

 Eller næsten renhvid

Winchester Cathedral, det er iflg. Rosenposten den bedste engelske hvide rose. Den har en fin kraftig duft og tåler regnvejr. Det var jo en stor fordel sidste sommer :)


Til sidst vil jeg lige vise jer, at jeg har fået fremdrevet et enkelt af mine amaryllis løg, jeg har haft løget et par år sammen med flere andre. De andre vil ikke blomstre, men denne her kom endelig med en knop, der er godt nok kun to verdenshjørner, men det er da bedre end ingenting :)På et tidspunkt gik knoppen helt i stå nede ved løget, men det lykkedes mig at få det til at gro igen.
Fortsat god dag38 kommentarer:

 1. Som altid gode billeder.
  Smuk amaryllis.
  Ha´ en dejlig mandag aften.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth. Det var rigtig interessant. Jeg synes det lille brede fyrretræ er rigtig sødt og det er sikkert også pænt om vinteren? Din Karen Blixen rose er helt fantastisk, den ville jeg også gerne have i vores have, men jeg tror ikke, der er plads til flere roser! Dine roser er virkelig flotte. Jeg glæder mig til at se dem IRL.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja fyrretræet er også pænt om vinteren med mindre, der ligger tung sne på det, det bryder det sig ikke om. Jeg købte det i en planteskole, hvor det stod og så forkommen ud, det er kommet sig :)
   Karen Blixen er en smuk rose, men der måtte nu gerne være duft på, tror du ikke lige, du kan klemme en enkelt mere ned :) Og jeg glæder mig til at vise jer dem IRL.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Jeg kan godt forstå at din kuglerude fyr bliver beundret
  Kan det være Pinus sylvestris var "Glauca Nana"?
  og sikken en dejlig dis du fik med på det første billede.
  Ærgerligt at mange af de enkleste og reneste roser kun blomstrer en gang - det er jo dejligt når de viser flaget indtil frosten!
  Jeg har selv en amarylis - jeg lod engang en flot en lave frø og har vel en 3-4 planter som indtil nu kun har vist deres enorme blade. Ved egentlig ikke hvordan de skal have det for at blomstre?
  Kan du også lige klare de næste dage før vi får vores forår torsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak for det, ja der er ingen tvivl det er Glauca Nana, den ligner den fuldstændig.
   Ja der er rigtig eventyrstemning på første billede.
   Roserne skal vi have så meget som muligt ud af, så jeg vil også helst have de remonterende.
   Amaryllis er svære at få til at blomstre igen. Jeg tror, de får for lidt at leve af hos mig, det er derfor de ikke blomstrer. Jeg læste, at man skulle plante dem om, så det gjorde jeg, men det hjalp kun på den ene. Nogen af mine havde sat sideløg, jeg ved ikke om jeg gider plante dem, for de fører en kummerlig tilværelse om sommeren. Man kan også plante dem ud i haven om sommeren, men så er der jo sneglene.
   Ja mon ikke lige vi klarer det, i aften er der den smukkeste fuldmåne efter en lang dag med grå himmel.

   Slet
 4. Til lykke med de to verdenshjørner! Det er rart når sådan noget lykkes. Og tak for masser af sommerbilleder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Tak skal du have, ja det er da bedre end ingenting.
   Selv tak

   Slet
 5. Jeg er helt sikker på, at der er alfer på det øverste billede. (Jeg synes godt jeg kan huske det, og er stadig vild med det). Der er jo dug på bladene, og er det ikke elvernes tårer?
  Skønne roser du viser, jeg kan særligt godt lide de lyse og hvide roser.
  Herligt med din amaryllis. John kom hjem med en fra Rema.........og den er lige sprunget ud....den er orange.... hmmm, så den er klippet af og står nu i ensom majestæt i køkkenet i en vase.
  Her har det heldigvis været lunt og lækkert og i dag kom vi forbi en Bilka og jeg var lige inde og snuse. Det blev kun til lidt Dalby-frø og nogle smukke hornvioler. Nåe ja og et par poser med anemoner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Godt du kan se alferne, det er rigtigt at jeg har vist de før. Jeg har ikke hørt før, at dug på bladene er elvernes tårer.
   En orange amaryllis jeg kan godt forstå, den blev forvist til køkkenet, det er vist ikke lige sagen :)
   Det har ikke været specielt lunt her i dag, ikke før til aften i hvert fald, da var jeg gået ind. Godt du fik lidt med fra Bilka, jeg tog ikke derind, så der kom ikke noget i kurven.

   Slet
 6. Hej Lisbeth,du har godt nok mange roser. Jeg er rigtig glad for historiske roser,derfor vil jeg blive meget glad for en bid af Amèlia rosen og selvfølgelig betaler jeg portoen. Jeg har også et lille Judastræ, jeg synes også bladene er fine. Min bror og svigerinde havde frø med hjem fra en ferietur til Frankrig, så der blev også til et træ til mig. Vi er havenørder i min familie, der bliver byttet meget, når vi er på familie besøg.Hilsen Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne N.
   Ja jeg har mange roser, du må meget gerne få nogen af mine Amélia roser, vi må lige huske det, når du kommer hjem fra Australien. Husk mig på det, så sender jeg gerne til dig. Du er jo også velkommen til blogtræf 29.6.
   Det lyder hyggeligt med plantebytte familien imellem, dejligt med en hel familie af havenørder. Judastræet er bare skønt.

   Slet
 7. Her er det ligesom hos dig, sne i går, stadig koldt i dag, men trods alt mildere :-) Det eneste jeg kan 'brokke' mig over lige nu, er at foråret åbenbart starter torsdag-fredag hvor jeg skal på hospitalet. Det er jeg altså lidt knotten over :-) Men så må det jo bare blive ved længe nok, til at jeg kan nyde det bagefter.
  Hvor er det spændende med dine staude spirer. Det eneste jeg har sået indtil nu i år, er nogle malva, og de spirer også fint. Det er så spændende med staude frø.
  Det er et skønt eventyr billede først. Jeg tror godt at jeg kan ane alferne :-)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja det var heldigvis lidt mildere i dag, det er synd foråret kommer den dag, du skal ind og opereres, men det vidste jeg jo ikke, da jeg bestilte foråret :) Vi skal nok forsøge at holde på det, så du også får glæde af det. Jeg gætter på, du skal opereres torsdag og forventer at komme hjem igen fredag.
   Jeg havde faktisk opgiver, at der kom nogen af stauderne op, men de rører på sig. Der er bl.a. en hvid campanula som har små bitte spirer, ja så er der jo kvanen og marieklokkerne er også på vej. Broget judaspenge fra Bente rører også på sig, det er spændende. De skulle bare have noget mere lys og når der kommer mere varme eksploderer de nok.
   Selvfølgelig kan du se alferne :) hvem skulle ellers se dem.
   Knus

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  De hvide roser er så smukke, jeg er jo til de engelske så Winthester Cathedreal er lige mig og skønt at den kan tåle vådt klima.
  Tænk de siger en 5 til 6 pluds grader i torsdag fredag.
  Jeg er lige kommet hjem fra kolonien og det er begynt at tø derovre, jeg fik pladder på støvlerne..Skønt..det er vildt så glad man kan blive. Selv på en lidt grå dag..:-)
  Varmt smol fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja de hvide roser er smukke, Winchester er rigtig smuk og har ikke så store hoveder, måske er det derfor, den bedre tåler regn.
   Ja det bliver dejligt med lidt forår, også selvom vi får mudder på støvlerne, det må vi tage med.
   Varme smil tilbage.

   Slet
 9. Hvor godt at høre at det lykkedes med din ridderstjerne!
  Jeg gemmer jo også løg i år, så jeg samler på alle andres successer for at samle motivation :-)) Og skøn farve også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Jeg er også glad for at den vil blomstre,men jeg må indrømme, at det er træls at have dem stående resten af året, for kønne er de ikke. Jeg nænner ikke at smide dem ud, når jeg ser de fine rødder, de har. Ja det er en skøn farve, jeg er ikke så meget til rødt, så jeg vælger de lyserøde og hvide.

   Slet
 10. hvor er din amaryllis smuk,,, fantastisk farve,,,
  bidende koldt er det stadig,,, tror stadig det varer noget inden vi kan mærke forår :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så så Jonna nu skal du ikke være så mistroisk :) det var mildere i dag og 5-6 grader er varmt i forhold til minusgrader og blæst.
   Jeg er også glad for min amaryllis og nyder den smukke farver.

   Slet
 11. Flere flotte roser og hvilket vidunderligt første foto,ser rigtig godt ud,dejligt med varme sommerminder i det kolde vejr:)
  PS der er flere af dine frø som spirer her:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Tak skal du have, ja det foto er guld værd på en kold og grå februardag :)
   Det glæder mig meget at høre, gudeblomsten er på vej hos mig, tror jeg, mon ikke også den er det hos dig.

   Slet
 12. Kære Lisbeth,
  Jeg ved ikke om du er blevet spurgt om det mange gange før, men nu spørger jeg altså. Sprøjter du dine roser? I så fald med hvad, hvornår og hvor meget/hvordan?
  Håber du har tid til et svar. Vores roser er helt til rotterne år ud og år ind. Dine er så smukke og livskraftige!
  Mange hilsener, Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mathias
   Jeg svarer altid på spørgsmål, det skal der være tid til.
   Først sidste år begyndte jeg at sprøjte mine roser, jeg har ellers ikke gjort det, og mine har også set forfærdelige ud. Det kunne jeg ikke holde ud til, så jeg begyndte at sprøjte dem, selvom jeg er modstander af det. De skal sprøjtes 2. uge i maj og igen tre uger efter og en gang mere, sidste gang sprang jeg over, det hævnede sig. Jeg sprøjtede med Baymat Ultra og Calypso, vi brugte en håndsprøjte. Det samme som Claus Dalby bruger til sine roser, så vidt jeg ved. Jeg vil dog ikke bruge Calypso mere, da jeg er blevet fortalt, at det er nervegift som lammer bierne. Dette middel var for at udrydde lusene. Baymat Ultra er et svampemiddel mod rosenstråleplet og rust.
   For ca 4 år siden var det ikke nødvendigt at sprøjte, da så mine roser rigtig flotte ud, siden har jeg desværre ofte rosenstængelsyge, det er ikke nemt at udrydde.
   Håber du kan få noget ud af mit svar, ellers må du spørge igen.
   Bedste hilsener
   Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth.

  Der er helt klart evlerfolk i din have på første foto. De lader sig ikke sådan se - man fornemmer dem :) En let gysende frydefuld oplevelse. SÅ smukt! Og jeg er sikker på, at alferne leger sommeren lang mellem dine skønne roser.

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zep
   Tak jeg er glad for, at du mener de er der. Jeg fornemmer dem ofte både blandt roserne og i min lille skov :)
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  2. Det glæder mig at høre, Lisbeth! Jeg må besøge dem og dig en dag...

   Hjerteligst

   Slet
  3. Ja du skal være SÅ velkommen

   Slet
 14. Godaften Lisbeth. Vi fik også en dynge sne i nat,men det har været dejligt mildt i dag.Hvor den fin din lille fyr.......kan godt forstå at du er glad for den.
  Jeg håber også at min Limelight vil vokse sig stor og smuk i år.
  Og din gule rose er bare så smuk.Har en der har stået i min have i mange år,men ved desværre ikke hvad den hedder.
  Jeg har næsten lige smidt to amaryllis ud.De stod bare og fyldte op i mit bryggers,og fik kun lange blade.Men din ser fin ud med to skønne blomster.
  God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja der var mange steder, der kom sne i aftes og i nat, men hos os er det heldigvis væk igen. Ja den lille fyr er fin og Limelight med, de bliver nok flotte i år både din og min.
   Det er træls, når amaryllis bare får lange blade, og det gør de som regel kun.
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Jeg kan se både elverpiger og alfer på dit første billede... dit smukke eventyrlige billede :o)
  Og så viser du lige det jeg kan li og ønsker mig... jeg elsker små graner, og din lille fyr er da for skøn. Jeg har også længe ønsket mig et judastræ. Jeg så også et i bilka for noget tid siden, og har nu fortrudt jeg ikke købte det. Og limelight, den er der vist mange der ønsker sig - også mig :o) roserne er også supersmukke, men de passer bare ikke i min have ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina
   Hvor er det dejligt med så mange, der kan se magien og eventyret i mit billede :)
   Ja den lille fyr er skøn, selvom han breder sig lidt. Jeg kender godt det med at ærgre sig bagefter, når der var noget man skulle have købt, men alligevel ikke kunne nænne at bruge pengene på :) Nej roser vil du ikke have, men så har du meget andet godt.
   I lige måde

   Slet
 16. Jeg læste engang en fabel hvor det oplystes at elvere klædte sig i morgendug og spindelvæv ved særlige lejligheder, så jeg er sikker på der både er elvere og alfer tilstede i det eventyrlige billede du viser først! Fuldstændig magisk stemning! :)
  Jeg er også vild med den lille kuglefyr, for det er dejligt med sådanne grafiske planter, jeg er altså bare ikke meget for at klippe i buksbom.
  Roserne du viser er underskønne!! Mildest talt! Havde ellers planer om at flytte min Graham Thomas (han står for tæt ved den gamle æbletræsstup, og trives ikke ordentlig) havde udset mig en plads i bunden af haven, men nu bliver jeg altså helt nyforelsket i den igen, så den må jeg lige have regnet ud! :)
  Tak for skønne billeder! Hav en dejlig uge fortsat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Det lyder som en sød fabel, ja mon ikke der er mange elevere og alfer med på det billede. Jeg glæder mig til igen at kunne tage magiske stemningsbilleder.
   Jeg har kun en enkelt buksbom, den bliver klippet som en kugle, jeg er heller ikke glad for at klippe og fyrren bliver bredere og bredere.
   Ja man kan nemt blive i tvivl om det nu også er det rigtige sted, man har fundet til sin skønne rose.
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 17. Det er en skøn kuglerund fyr, den har en skøn farve. Jeg er meget interesseret i et stykke af din Amelia når vi ses til blogtræf i juni.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja den fyr er skøn i farven og breder sig meget.
   Du er velkommen til at få et stykke af Amélia, når du kommer i juni.

   Slet
 18. Kære Lisbeth.
  Den lille fyr, den kunne jeg også godt bruge, hvor er den fin. Klipper du i den, eller bliver den bare sådan.
  Hvor gammel er den?
  Også fine roser - roser er så bedårende.
  hilsen
  jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja den er rigtig sød, jeg klipper den ikke, sådan gror den bare. Den er ved at blive rigeligt bred, så jeg napper nogen af lysene af.
   Jeg gætter på, at den er 6-7 år gammel.
   Ja roser er skønne, når de er sunde :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet