fredag den 17. november 2023

Soskinsbilleder efter regn og gråvejrsdage.

 Ja mon ikke vi længes efter at se solen. Vi var så heldige, at vi så solen i omsdag, jeg tog en masse billeder, jeg håber, I vil nyde dem, der er mange farver endnu, se bare her:


birken i forhaven
har en smuk stamme
her er både japansk kirsebær og lærketræet i høstfarver
morgenudsigt fra trappen
stien med parykbusk til højre og lind og birk til venstre
her igen japansk kirsebær

lærketræ og sø
her står quercus Palustris
flot solskin i søen
lindetræet og vores lille skov
her er det gulbroget sølvblad
og sølvblad, der er en grund til, at den hedder sådan, den er plantet mellem vincaerne

Egon har fået selskab af endnu et egern, vi kan ikke nå at tage billeder, men vi glæder os over dem. Egon render ofte rundt her, de er hurtige de små. Heucheraen blomstrer endnu

min gamle have på Samsø har som altid problemer med oversvømmelse, her har vi heldigvis søen til at samle det i, så vi har ingen problemer

men åerne her omkring har også problemer, der er masser af vand i dem, det meste af lille Danmark har vist problemer med for meget regn, i sommer led vi under tørken, det er skræmmende med klimaet. 
Angelwings, håber den klarer vinteren
Camellia står ude i en krukke, der er en del knopper i
Egebladet hortensia er ved at få fine farver
Eleagnus med blomster
fyrretræerne i hegnet er helt skulpturelle
de sidste rosenknopper Olivia
I ønskes en dejlig weekend uden regn. 


20 kommentarer:

 1. Det var virkelig tiltrængt med den sol, den giver så meget energi og synet af efterårshaven er livgivende. Vi fik sne i går formiddag og masser af regn resten af dagen - ikke lige hvad der er brug for nogen steder nu.
  Det er en flot sø I har, et dejligt spejl i haven 😊
  God weekend, hilsen Lisbeth (countryliv)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja sol, tørvejr og ingen blæst blev nydt den dag. Ja det er frygteligt som det regner, det kan vi godt undvære. Vi var ikke begejstrede for søen, men det er vi nu, dejlige spejlinger.
   Tak i lige måde
   Tak for hilsen
   Lisbeth

   Slet
 2. Tak for disse opløftende billeder! Det har sandelig været en grå affære på det sidste, men dine gule blade mod den blå himmel giver et løft. Og du har fine høstfarver på de små nye størrelser som ser ud til at trives med regnen.
  Søen er da også fuld til randen på dine billeder, og det er vel spørgsmålet om den stadig kan følge med hvis denne regntid bliver ved. Søndag skulle igen give vand... Det gælder om at udnytte de gode øjeblikke!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Ulla
   Jeg tænkte, at mange ville blive glade for solskinsbilleder, vi trænger, ja de trives heldigvis fint, trods gråvej og regn.
   Søen ser bedre ud, når de er fuld, bortset fra nøkkeroserne var den et sørgeligt syn i sommer. Nu klager vi ikke længere over tørke, det var rart, om det kunne fordeles lidt.
   Knus

   Slet
 3. Her har det været gråt i gråt hele dagen så det var dejligt med dine fine solskinsbilleder. Flot billede af træer som spejler sig i dammen. Godt fanget!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Godt du nød mine billeder, solskin er bestemt et hit på denne årstid. Ja der er flotte spejlinger i søen, jeg prøver så vidt muligt at fange dem med kameraet.

   Slet
 4. Det er deilig å se solen på dine bilder. Her er det helt grått ute, og ingen sol å se. Ja, regnet og været har vært utfordrene i hele år. Akkurat nå er det tørt her, og bortsett fra snøen vi fikk tidligere har det ikke kommet nedbør her på en måned nå. Jeg håper at regnet stopper opp hos dere.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg tænkte, at mange ville glæde sig over lidt solbilleder. Tænk at du har det tørt, her har vi fået en hel del i ugens løb, omkring 70 mm, vi plejer jo at have tørke.
   Klem

   Slet
 5. Ja det er snart godt tiltrængt med noget sol. Gosh, hvor er det vådt.
  I har fået mange fine kik i haven. Både med stier og søens spejlinger og alt de nye planter...
  Sølvblad kender jeg ikke. Den ser spændende ud.
  Egebladet hortensia er faktisk på min "vilmegernehave" liste,, men jeg tøver fordi hortensia er jo rimelige fugtkrævende. Ikke det er noget problem nu, men om sommeren kan det nok være.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det må man sige, overalt er der vist vådt nu.
   Ja vi er meget heldige, nu har vi også fået julelys op, det ser godt ud.
   Ja sølvblad er spændende og fin her om vinteren.
   Min egebladede har da overlevet tørken i sommer, den er blevet vandet lidt, men ikke meget, så gå du bare om bord i den.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Tak for billeder. Høstfarver mod en blå himmel bliver man aldrig træt af.

  SvarSlet
 7. Selv tak Marie, ja jeg stornyder dem.

  SvarSlet
 8. Det var heldigt, I fandt en have med en lille skov. Det giver så meget til en have, at der er nogle store træer på grunden. Det er et sjovt billede af huset, der spejler sig i søen.
  Sølvblad lever op til sit navn, bladene nærmest lyser, som var de af nypudset sølv. Du har fortsat mange smukke efterårsfarver, her er festforestillingen ved at være forbi.
  I må have en rigtig dejlig weekend.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja vi har været meget heldige med både hus og især have. Nu har vi sat julebelysning op, så træernes stammer bliver lyst op.
   Sølvblad er en fin plante, som jeg er glad for, at gartneren anbefalede.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Jahhh. Lad os nyde det gode vejr så længe det varer 😁

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth
  Ja solen er en sjælen gæst her i november, men selvfølgelig har den skinnet ned på os idag :-)
  Det hele tager sig nu også smukkere ud på solskinsdage.
  Så smukke solskinsbilleder du var heldig at få taget onsdag, mon ikke du også har været ude med kameraet idag. Gad vide hvordan Høneballe haven har det med det våde vejr. Dejligt for jer at I ikke skal rode med det mere og at det vand I har nu i søen er noget I bare kan nyde.
  Fortsat en god aften her efter danse semifinalen.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja selvfølgelig har solen skinnet i dag :) jeg har ikke taget helt så mange billeder i dag, men der er nogle smukke imellem. Det var desværre kun om formiddagen solen skinnede, men nu skal vi lige have lidt mere regn i morgen, vi er lykkelige for at bo her, der står utroligt meget vand på Samsø, selv på kirkegården, de er virkelig hårdt ramt. Ja vi nyder søen og nu julebelysning i haven.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet