lørdag den 15. juli 2017

Sommer i Danmark

For en gang skyld, for det er forhåbentlig ikke kun på Samsø. Det har været det dejligste vejr i formiddag, solskin og stille vejr, 23 grader til middag, men men nu er skyerne begyndt og vinden er så småt i gang igen. Måske godt det samme for tordenfluerne kribler og krabler. Tørkeindekset for Samsø og flere andre steder er nu på 9, skønt vores græsplæne og alt det andet ser grønt og frodigt ud, så er det altså meget tørt.


her er to billeder fra bedet ved bassinet, det har så afgjort sin storhedstid nu.
Clematis:
 Comtesse de Bouchoud
 en navnløs på vej op i klatrehortensiaen
 Mon Amour har blomstret længe
 Piiluu kan endnu, dog kun med enkelte blomster
 Pink Fantasy
Et kig ind i skoven hvor Warszawska Nike lyser op.
Dagliljerne er delt mange gange, så det kniber efterhånden med navnene
Denne minder om Green Flutter men er større i blomsten.

 de er nu skønne
 en hortensia så småt i blomst
 fine hostablomster
denne lilje har jeg mange steder i haven, fordi jeg har delt den, egentlig er den kønnere bagfra.
Makedonsk blåhat/Knautia macedonica har også startet blomstringen
Kvanen er så flot nu, jeg må huske at være over den, for jeg har rigtig mange i haven, og de sår sig flittigt.
Roserne:
 Abraham Darby
 Acapella
 Alfred Colomb
 Café Latte
så må vi også lige have Koko Loco med
 Chopin, blomsterne holder meget længe, men jeg fik taget mig sammen til at fjerne den gamle blomst, straks var der tre nye på vej, smuk er den også i den lave aftensol.
 Darcy Bussell
 Golden Celebration
 Munstead Wood
Wollerton old Hall har tre blomster tilbag, de sidder helt oppe i rosenbuen. Rosen har desværre en del stråleplet i løvet, sikkert på grund af vandmangel, det er desværre umuligt at vande der, da vandet vil løbe væk. 
Nil Bleu er bare så smuk, men mange blomster har den nu ikke haft.
Til slut solnedgangen fra i aftes
Fortsat god solskinsdag, jeg håber vejret holder, vi skulle gerne grille med vennerne i aften, men i nat og i morgen må det meget gerne regne :)

16 kommentarer:

 1. Det er skønt at vågne den ene morgen efter den anden til solskin og kig til blå himmel - det har vi næsten gjort hver eneste dag, siden jeg fik ferie. Det har været en smule køligt, men i dag er det super ligesom hos jer. Jeg har det så fint med de her temperaturer. For mig er det den bedste tænkelige sommer! Men vand vil jeg gerne have nu - det er tørt! Og strandtemperaturer må det da også godt blive et par dage med, men ellers så trives jeg så fint med det her vejr! Sikke en fin solnedgang i går. Nogen af mine dagliljer er lige ved at springe ud, men mine kvan står endnu i knop.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er det, jeg kan nu også bedst lide afdæmpede temperaturer, men regn om natten er ønskeligt. Din kvan kommer nok også snart.

   Slet
 2. Det er det samme været her,for det er varmt og deilig. Men i morgen skal vi få noe regn. Det er meget tørt her også. Får håpe du også får noe regn.
  Flotte dagliljer og roser! Nil Bleu var skjønn i fargen. Den har jeg ikke sett her.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været en dejlig dag, men det bliver skønt med regn i morgen, hvis vi så får det.
   Ja Nil Bleu har en fin farve, købt i Polen.
   Klem

   Slet
 3. Det har været fantastisk vejr i dag, omend en smule varmt at rode med træbeskyttelse...og alt muligt andet. Men - skønt med så meget frisk luft.
  Vi tager (forhåbentlig) sidste nap i forhaven/køkkenhaveafdelingen i morgen, inden regnen...håber vi.
  Dernæst kan vi kaste os over den indhegnede del af haven, hvor der heldigvis "kun" mangler at blive "efterluget" i bedene og på gangstierne....nå ja...og så skal jeg have plantet de planter, der stadig står i potter :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det var lige hvad vi trængte til, men nok lidt hårdt, når man har travlt med både det ene og det andet. Godt I snart er i mål, folk kigger altså ikke efter ukrudt, det skal heller ikke være for pillet :)

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Ja sommer vejret har der ikke været noget i vejen med idag og når det er fridag så er det jo dejligt men hold nu op det er tørt. Tørke indekset her er vidst også 9 men det er vidst meget tæt på 10. Ja selv nogle af stauderne lægger hen ad jorden. Vandslange og spreder er fundet frem så nogle af stauderne og roserne lige kan få lidt førstehjælp. Så må vi se om der kommer vand fra oven i morgen.
  Smukke clematis, flot som Warszawska Nike lyser op i alt det grønne. En af mine clematis er blevet angrebet af sorte lus. Det er første gang jeg ser lus i clematis. Nå men lidt sæbevand kan vel gøre det af med dem.
  Makedonsk blåhat er en af dem der er ligeglad med tørken ja den ser nærmest ud til at nyde det.
  Nil Bleu er ikke bare smuk den er fantastisk smuk. Den har en af de farver jeg er ret vild med. Nå men jeg er jo vild med mange farver der er bare nogle der er lidt ekstra ved :-)
  Håber I har haft en hyggelig grill aften.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej vi kan ikke klage over vejret, men måske lidt over mangel på regn. Mon ikke vi har det lige tørt sådan ca, det er ikke rart, når stauderne hænger hen af jorden, men de slap da for regn på Nissumgård, det var deres held. Ja vi er spændt på, om vi får regn i morgen, det er nok ikke meget, desværre. Warszawska Nike er flot fra alle vinkler. Sorte lus på clematis, det har jeg heller aldrig set, jo forhåbentlig kan sæbevand gøre det af med dem.
   Min M. blåhat hænger lidt men, det er vist mere, fordi den ikke kan holde sig selv oppe.
   Jeg er også vild med den lyse lilla farve på Nil Bleu og andre roser.
   Ja det var en skøn aften, vejret kunne ikke være bedre.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Ja,det var supervejr idag! Og stort set ingen vind:)
  Imorgen kommer så lidt regn, det må vi da håbe!

  Flot Hostablomst du kan vise!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja det er lige fra den ene yderlighed til den anden, gråt og blæsende til morgen med få dryp, men i går var skøn.
   Ja hostaen stod så fint og fristede.
   Dejlig dag til dig.

   Slet
 6. Som jeg før har skrevet Lisbeth så har du en fantastisk smuk have.
  Faktisk ville jeg ønske det var os der havde tørke. Vil hellere bruge 1000 kr. på vand og så have det smukkeste vejr. Vi har lige haft et par dage med smukt vejr men nu er der atter regn og rusk. Her bliver ikke tørke lige med det samme :)))))

  God søndag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Charlotte
   Når du får endnu flere planter i din have, vil du ikke ønske tørke, det er ikke rart at se sine planter hænge på grund af tørke, jeg ved godt, at det heller ikke er sjovt, når det regner hele tiden, en middelvej ville være godt :) Sjovt nok regner og rusker det også her, men det varer længe, inden vi har fået noget, der batter noget.
   Også god søndag til dig
   Lisbeth

   Slet
 7. Det var skønt vejr i går, og lige nu regner det her. Jeg havde ellers planlagt en lang dag i haven, men mon ikke det stopper igen! Du viser som altid en masse smukke blomster og planter og igen minder du mig om, at jeg skal have plantet nogle flere klematis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det var det, her regner det sørme også nu. Det er ikke lige vejr til at gå i haven nu. Du må have fat i flere clematis :)

   Slet
 8. Hej Lisbeth, det er så smukt hos dig og det hele ser skønt ud. Kvanen må da give fin farve og højde i dit bed. Jeg troede de var svære at få til at gro. Lækre Dagliljer du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have. Ja du kan tro, at kvanen giver både farve og højde i bedet. De er bestemt ikke svære hos mig, jeg forærer gerne væk af småplanterne, men det er jo ikke noget vi bruger mere efter at taksterne er lavet om ved Postnord.

   Slet