tirsdag den 25. juli 2017

Så kan jeg lære det :)

Her hos os har det ikke regnet i dag, men som det fremgår af billederne, har der været en smule solskin, ikke ret meget, det har mest været kedeligt og gråt.

 Den gule vandgran bliver ofte beundret, i sol er den ekstra flot, en Rudbeckia har besluttet sig for at gro i bedet sammen med de husløg, jeg har sat der.
 R. bureavii sammen med Philadelphus coronarius Variegata


staudebedet fra flere sider og tæt på
Mange floks - det er lige noget for Linda B. som kommer i morgen.
I dag har jeg haft besøg af Ella, som jeg kender fra facebook, Ella havde sine naboer med og var meget interesseret i stauder og træer, men også i hemerocallis.
Hun var meget forbavset over de mange forskellige, jeg har. Jeg har flere, men desværre står mange af dem for meget i skygge og blomstrer derfor ikke.
For at spare tid havde jeg sagt ja til et par mere, som gerne ville se min have. Det var en fejl, for de var nemlig meget interesseret i rhododendron.


Faktisk havde de haven fyldt op med dem og hosta, men også med andre spændende planter, der kan gro i surbund. Så I kan nok regne ud, hvordan det gik. Der blev snakket en masse rhododendron, og Ella gik rundt med sin nabokone og kiggede. Heldigvis var hun kvik nok til at spørge, når der var noget, hun gerne ville have svar på. Ella har en meget stor grund, hun blev inspireret til at lave bedene på en anden måde, også de mange forskellige træer jeg har i haven, blev hun inspireret til at købe, så måske får Anne Marie Lønbæk Planteskole besøg. Rundvisningen med så spørgelystne havefolk tog næsten to timer, ja så kunne de lige så godt have haft hver sin tur. Så lærte jeg det, men hvor var det spændende med begge besøg.
 sommerfuglebesøg både her og der
Skovrandøje
Der er rigtigt gang i hortensiaerne nu, der er mange fine Pinky Winky er den eneste af disse, jeg kender navnet på.
Her er kålsommerfuglen også.
 Echinacea
 er også godt i gang
der er mange forskellige, men ikke alle blomstrer endnu
Her en lidt underlig sammenvokset solhat
Det kniber efterhånden lidt med roserne, de står lige over lidt.
 Aprikola
 Café Latte
 Compassion
Lady Emma Hamilton, disse kan godt underholde lidt endnu.
Fortsat god aften

22 kommentarer:

 1. Så merkelig din sammenvokste solhatt er! Det har jeg aldri sett før. Flotte hortensia du har. De er så fine fra nå og utover. Mine som var lilla har byttet farge til som på din. Jeg er litt lei for at de ikke er lilla mer.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja den er mærkelig, jeg har heller aldrig set det før. Ja jeg har en del skønne hortensia. Fat mod - jeg troede heller ikke min ville blive lilla igen, men det blev den :)
   Klem

   Slet
 2. Du har altså de skønneste hemerocalis og så mange ! Ved du hvor mange forskellige du har? Dejligt med besøg af familien igen - så må du holde lidt fri igen :)
  Ja, det er ved at være både solhat-tid og hortensiatid - ja, de har nu været i gang længe her.
  Min L.Emma Hamilton pauser lidt lige nu.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg har mange skønne hemerocallis, mange af dem er købt på plantemarked i Århus :) Ja så kommer de sidste, det bliver godt, og ja jeg er nødt til at holde fri igen :)
   Ja nogle af mine solhatte og hortensia har også været i gang længe, men nye er kommet til.
   Sådan er det forskelligt, hvornår roserne pauser.
   Knus

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Ja, det var godt nok en speciel solhat. er stænglen flad eller tykkere end normalt?
  Alletiders at roserne holder lidt pause - så de har energi til eftersommeren!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja den er meget speciel, jeg kan ikke huske det, men jeg synes, stænglen ser lidt flad ud på billedet, bare ikke så langt ned.
   Ja roserne må lige hvile lidt.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Det har da været nogle rigtig spændende besøg i dag, og jeg er ikke i tvivl om, at snakken har gået lystigt 😊 Jeg glæder mig så meget til i morgen - det bliver så skønt at skulle se alle herlighederne 😊 Du må huske at vise mig den specielle solhat - har aldrig set noget lignende. Du har godt nok mange forskellige Hemerocallis - jeg glæder mig til det hele ❤️
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var spændende besøg, vi snakkede meget og længe ja :) Det kommer vi også til i morgen, jeg glæder mig til at vise dig det hele også solhatten og alle dagliljerne.
   Vi ses
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja du må have haft travlt med besøg og svare spørgsmål og samtidig høre om dine gæsters haver :o) Bent var der forhåbentligt som han plejer og kunne hjælpe lidt :o)
  Du må endelig hilse Linda i morgen, det skal helt sikkert nok blive en hyggelig dag og jeg håber i får tørvejr.
  Stort Knus herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja du kan tro, jeg havde travlt, men det var hyggeligt.
   Ja Bent hjalp, han gik tur med hundene :) Ella havde den sødeste hund med.
   Det bliver garanteret hyggeligt i dag, vi får jo ikke meget regn her, så jeg er ikke bekymret. Jeg skal nok hilse Linda.
   Stort knus tilbage

   Slet
 6. Sikke flot dine hortensiaer står. Mine har haft det drøjt, og det har mange andre også oplevet har jeg hørt, når jeg har spurgt. Jeg tror, det skyldes et tørt forår. Man kan næsten ikke huske det, men marts-april var tørre. De har næsten ikke skudt og der kommer kun få blomster. Er lidt misundelig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja de står fint, mærkelig med dine, jeg tror bestemt ikke, vi har fået mere regn i foråret end I har. Det har stort set været tørt hele året her. Jeg kan godt forstå, at du er misundelig :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja så har du haft travlt og ja vi havefolk har jo en pasion at være fælles om men ikke alle har samme farvorit planter så med forskellige interesser så er det jo lidt svært at dele sol og vind lige men jeg tænker at alle alligevel har fået en god oplevelse. Dagliljerne og de rigtig liljer er noget af det jeg glæder mig til at se om et par ugen når jeg kommer. Der er jo en del i blomst nu. Det er jo fordelen ved at vælge forskellige tidspunkter på året. Og Solhattene er så også igang, det er også fint. Den spøjse skal jeg også huske at studere :-) Her er de ikke så langt.
  Her har det småregnet en del af dagen uden at det rigtig er blevet til særlig meget.
  Kan I nu ha' nogle hyggelige timer sammen med Linda imorgen.
  Nu blev det vidst sengetid (har været på besøg hos min bror og svigerinde) god nat herfra.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har jeg, men det er altid hyggeligt med fælles passion. Så må vi håbe, de ikke er blomstret af, når I kommer, det er jo lige nu liljerne rigtigt begynder og dagliljerne har været i gang længe. Men jeg lover, at solhattene er der :)
   Kun småregn til aften hos os og det meget lidt, men det har jo regnet hele dagen nogle steder på Fyn har jeg set.
   Jo tak for det, det får vi garanteret.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth. Tusind tak for et inspirerende besøg i din fantastiske have. Den gav mig masser af gode ideer til min egen store have, så dem har jeg med hjem fra Samsø. �� Men rododendron fan bliver jeg nok aldrig, selvom dine er flotte. �� Min nabo var også vild med din have, så hun har taget masser af fotos, vi nyder at se. Tak for planterne, som nu skal ned og gro i den sønderjyske sandmuld. Kh. Ella ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ella
   Selv tak for besøget, godt du fik nogle gode idéer ved at gå rundt i haven, måske fik du flere idéer netop fordi, jeg ikke var med rundt :) Nej du bliver ikke rhododendronfan, jeg har opgivet dig :) Godt at I begge var vilde med min have. Selv tak - de kommer forhåbentlig til at gro godt i den sønderjyske sandmuld.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Alt står så fint i din have og blomstrer flot.
  Jeg synes blomstringen hos mig, har været meget sparsom i år, meget mindre end tidligere år, og en del er slet ikke kommet igang endnu. Der er grønt og frodigt men blomsternes gennemtrængende farver mangler meget.
  Hilsen fra Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Jeg synes, det går fint med blomstringen her. Ærgerligt at der ikke er gang i blomstringen hos dig, det er lidt kedeligt, hvis det kun er grønt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Jamen, det er da godt at vi kan blive ved med at lære nyt :-) Jeg synes også hele tiden jeg bliver klogere.
  Hvor er Lady Emma Hamilton bare smuk! Sådan en kunne jeg godt ønske mig ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er super :) Det er skønt at blive klogere.
   Du kan roligt ønske dig Lady Emma Hamilton, det er en god rose.

   Slet
 11. Skønt med så mange interesserede gæster - jeg er sikker på, det har været gode timer for alle. jeg har også kig på Lady Emma Hamilton - den er godt nok fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg har endnu ikke mødt nogle, som ikke har nydt det, det skulle da lige være min egen familie :) de er ikke haveinteresserede. Ja Ladyen kan anbefales.

   Slet