søndag den 9. juli 2017

Liljer, dagliljer og roser

Ganske som ventet kom der ingen besøgende i går, det gør ikke noget, sådan er det hos os, til gengæld har jeg jo haft en del i løbet af ugen. Turisterne vil gerne se haven, men de lokale tager ikke ud og ser haver lige meget, hvor meget jeg lokker. De får dog en chance igen i dag, så får vi se, dem der kommer her synes i hvert fald, det er en stor oplevelse. Dråbebedet
Roserne ser stadig flotte ud i bedene, men går man tæt på dem, er der desværre mange af knopperne, der falder af på grund af tørke. Det er trist, men det er jo også trist, hvis de falder af på grund af regn, jeg tror dog, at haven ville blive rigtig glad for sådan ca. 50 mm, men det er der nu ikke nogen, der lover os.
 flotte kig
ind i bedene
 Flere af dagliljerne står smukt nu, selvom der stadig er buttede knopper
 som må pilles af
 Green Flutter
 Hydrangea Annabelle er klar til blomstring, det varer noget længere, inden der kommer blomster i H. Limelight.
 Bluebird her i hjertebedet er rigtig flot med forskellige farver på blomsterne
endnu en blomstrende hosta, den hedder Yellow River.
 Kongelys i klokkehøjen
 Lavatera/Mamelukærmebusk i lilla
 diverse liljer
 de er blevet delt nogle gange
store og flotte er de, og plantet forskellige steder i haven
De fleste er uden duft, men her har vi Lilje Regal, den dufter fantastisk.
R. cinnabarinum blev plantet her i bedet med de 4 sølvlys og magnolia Yellow River
I dag har jeg været i Netto og købt et værktøjsbælte, jeg havde et fra Gardengirl, men det var gået op i sømmene, nu må vi se, hvor længe dette kan holde.
Lidt roser:
 Amélie
 Astrid Lindgren er endelig begyndt her hos mig
 Brother Cadfael
 Gloire de Dijon blomstrer igen højt oppe i Kaprifolien
 Heritage
 Et billede til Karl, som læser med her. Som du kan se, er Martha meget angrebet af stråleplet
 Morten Korch
 også her
Wild Edric
Til slut en blæsende solnedgang fra i aftes. Også i dag er der en udtørrende vind og solskin.
Dejlig søndag til jer.

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Vakre bilder! Dine solnedganger er så fine. Ja, en ser tydelig at tørken gjør skader her også nå. 50 mm hadde vært deilig å få, men det ser ikke sånn ut. Er vi heldige får vi kanskje 10 mm på tirsdag.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, ja det er godt med solnedgange, desværre er der ikke mange af dem, selvom det ikke regner. Jeg tænker, at vi er heldige her, hvis vi får noget overhovedet.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja, Lilium regale er en af de mest duftende:)
  Ved ikke helt med haveselskabet og deres åbne haver. Tror det var Mette der foreslog at haveblogverdenen selv lavede en oversigt, som jo så ikke skulle have noget med havepynteselskabet at gøre?

  Ja solen skinner, men her har vi også hurtige grå skyer, igår fik vi en eftermiddags byge på en 4mm det friskede!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er den, min står lige i vestenvinden, så jeg kan stå lidt fra den og alligevel få duften.
   Ja det var da en god idé, men der er vist ikke så mange bloggere, der har åben have i dag.
   Ja her er også lidt skyer, vi fik kun 1½ mm i går, det var rart med lidt mere.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Jeg vandede en stor del af bedene i går - tror, det bekommer dem vel. Bondemanden havde ellers kørt vandingsmaskinerne ind for i år, før vi tog på ferie, men han har nu trukket dem af huse igen.... Samsingerne ved da ikke, hvad de går glip af, når de ikke besøger din have. Rosenbedene er jo helt overdådige - imponerende med alle de roser, og at du har styr navnene! Den eneste jeg i dag kunne være med på, var Astrid Lindgren, som har blomstret en tid her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja og I har nok fået vand senere end os. Det er noget værre noget med den tørke, godt I har en vandingsmaskine. De må jo være lige glade med at se haver, det må de så selv om, Ja der er rigtig mange roser nu, jeg bruger flere timer på at deadheade, men det har jeg jo selv været ude om. Min Astrid er lidt sen, godt du har den, den dufter skønt.

   Slet
 4. Hej Lisbeth!
  God søndag til dig!
  Der er rigtig meget at se i din have.Det er nogle flotte roser du har,både blomster og blade!
  Astrid Lindgren har blomstret her i 14 dage og er som sædvanlig blomsterrig og sund.
  Hilsen fra Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise
   Tak i lige måde, ja der er meget at se i min have og rigtig mange roser. Mange roser er godt med, men ikke Astrid Lindgren, men det gør ikke noget, så blomstrer den, når de andre er ved at være færdige.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Når der kommer havegæster her er det heller ikke de lokale. Jeg har nu slet ikke gjort noget for at få havegæster i den her weekend. Da jeg var med i havefestivalen kom der næsten aldrig nogen for der er ikke andre i nærheden som har åben. Tænk jeg fik hele 7 mm regn i går, ved da ikke lige hvad der skete men jeg kunne nu godt bruge meget mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Nej de lokale bevæger sig ikke sådan ud for at se noget i nærheden. Det er en fordel, hvis der er flere haver i nærheden, det tror jeg også, det er nok det, der er meningen med havefestivalen. Nu er det slut, når vi ikke længere er medlemmer. Heldige dig 7 mm det er desværre heller ikke nok.

   Slet
 6. Hej Lisbeth, ja jeg har set to haver i dag i nabolaget. Det var en landbohave, der var nydelig men bar præg af at ejeren også ville sælge. Heldigvis var der både havefolk og måske interesserede køber til huset. Så jeg håber for hende at det kunne blive solgt. Den anden var en fin rækkehushave I Birkerød hos Katinka, der også er havebloggere. Den var super flot og jeg forelskede mig i en høj Baldrian hun har i haven. Det så super smukt ud med roser , stauder og masser af oplevelser for øjet. Der var også en del gæster. Desværre havde jeg ikke tid til flere, men godt at der er nogen der er klar til at besøge åbne haver. Om det er arrangeret af Haveselskabet eller privat er for mig lige godt. Din have stråler jo af farve og duft. Du måtte godt sende lidt rosenduft herover og valmuerne står fint. Her er også tørt, men nu er der ferie og vil nyder min egen have. God uge til jer på Samsø. Vi skal måske til at vande i næste uge...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Godt du nåede to have, undrer mig over at der var åben have i landbohaven, når det skulle sælges. Det er uden tvivl flot hos Katinka, jeg fulgte hendes blog, da hun lavede flere indlæg. Ja det behøver jo ikke at være arrangeret af Haveselskabet, men de er jo gode til at tage initiativ til det. Ja der er masser af farver og duft i min have. Jeg troede, at Nordsjælland havde fået regn, men siden du vil vande, har I nok ikke.
   God ferie i din egen have.

   Slet
  2. Hej Lisbeth,
   Det regnede med store byger i går i Allerød, 15 min herfra. Men vi fik ikke en dråbe. Jorden er ret tør og al den blæst har ikke gavnet - men det er grønt. Græsset under udhænget er helt gult. Så jo en god byge er fin nok.

   Slet
  3. Hej Anne
   Ja det kender vi, det regner rundt omkring os, men vi får ingenting. Ja det bliver tørt af den blæst. Gerne regn om natte ja.

   Slet
 7. Hej Lisbeth. De lokale er vist ikke klar over hvad de går glip af at se i din have. Jeg kan godt forstå, at du bruger timer på at deadheade med alle de roser du har. Her er der ikke rigtigt kommet noget regn. Jeg ønsker ellers regnfulde nætter, men det efterkommes ikke rigtigt :-). Så der skal nok snart vandes. God aften til jer. KH Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Nej det har jo helt ret i, måske annoncerer jeg det ikke nok. Det tager meget lang tid at deadheade roserne, men jeg er jo selv ude om det. Ærgerligt at vi ikke får regn, når det nu er så stort et ønske hos os alle.
   Også god aften til jer.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Her i området har der ikke været åbne haver i år men jeg var jo på havebesøg i aftes så det må gøre det ud for festival for mig i år. Idag har det foregået i egen have og så har vi sammen med mine søskende og niecer været i det grønne og fået taget nogle billeder. Kaffe og kage medbragt så vi fik et par hyggelige timer ud af det.
  Mon du har haft besøgende idag? Vejret har da været perfekt men du har ret i at vi godt kunne bruge 50mm regn. Her på Nordfyn er vi på vej i det røde tørkeindeks felt.
  Skønt at dagliljer og liljer er ved at være igang. Green Flutter er også i år et hit. Gad vide om jeg ikke fik en tot af dig sidste år. Fik flere små aflæggere rundt omkring sidste år men ikke alle kommer i blomst.
  Noget at et mavebælte du har fået det og det er jo ikke altid de fine og dyre der er de mest holdbare. Det ser da rimeligt solidt ud.
  Her sidder vi og nyder aftenen på terrassen men desværre bliver det hurtigt koldt ja de lune sommeraftener er lidt lang væk.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Så var det godt, du var på havebesøg i går og at du kunne nyde din egen fine have i dag. En tur i det grønne er da heller ikke så tosset, godt med familiehygge.
   Ja se det kommer der mere om i næste indlæg, det har godt nok været skønt vejr i dag, men regn er velkommen hos os i det orange og røde felt.
   Ja det er et solidt mavebælte til 119 kr. i Netto, jeg skulle ikke betale for navnet denne gang :)
   Jeg har gået ude lige til nu, jeg synes ikke, det var så koldt, nu er det jo endelig stille vejr, så det må nydes.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Håber du har haft besøg i dag😀 Tror det er meget almindeligt, at dem der bor tættest på ikke kommer, sådan er det mange gange med andre ting, som turister ynder at besøge.
  Fint med roser, der vokser op i noget, det har vi snakket om, at vi vil gøre lidt mere i.
  Flot bælte.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja du har ret i, at dem der bor tættest på ikke sådan kommer på besøg.
   Ja det er en rigtig god idé at lade roserne gro op i f.eks træer.
   Ja ikke :)
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 10. Det er da godt, at folk kommer fra resten af Danmark for at se din have, når samsingerne holder sig væk. Vi har set en skøn, skøn have i dag og er kommer hjem en stor oplevelse rigere.
  Din Astrid Lindgreen ser sund og fin ud. Mon ikke, det er en god rose. Jeg fik 3 i foråret, og de har blomstret godt, men de stod også under glastag i planteskolen, så de havde et forspring.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det kan du tro, at jeg er glad for. Du er flittig til at tage ud og se haver.
   Ja i år er Astrid Lindgren så fin, jeg håber, der varer ved. Min er altid sen, måske fordi den står i midten af bedet, rundt om er der høje roser.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth, uden at kende de lokale på Samsø, men måske det netop er sådan det er i små og mindre samfund. Man roser ikke hinanden, og kunne slet ikke drømme om at besøge en have, det er jo "bare" en have. Sådan lidt miniput jantelov ... Håber egentlig jeg tager fejl selv, og det simpelthen skyldes manglende have interesse. Vi danskere har ikke den haveopdragelse som både englændere, hollænderne og franskmændene får ind med flaske og besøg i skoletiden. Det drejer sig og regning og læsning...just my two centimes.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henrik
   Jeg tror egentlig, du rammer plet, jeg har den samme opfattelse, når de har set den en gang, så må det jo være nok. Det jeg undrer mig mest over, er at når jeg har solgt planter til nogle, har de alle bedyret, at de ville komme igen, når rhodoer eller roserne blomstrer, det gør de så ikke, det er lidt skuffende, men ellers er jeg såmænd ikke slået ud over det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth!
  Vår trädgårdsförening ordnade en rundtur i vår stad, för att titta på parker och planteringar, det var en upplevelse, sådant som finns nära, tar man sig sällan tid att besöka. Sedan dess tittar jag extra på planteringarna som finns på våra gator och torg.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Det var da en god idé med sådan en rundtur i staden, så får man set det der er plantet der.
   Tak i lige måde

   Slet