mandag den 3. juli 2017

Afhængighed af Høneballehaven :)

Igen igen kom Linda I. og Gerd på besøg, så skønt at de gider tage en dagsrejse for at se min have og ikke mindst mine roser.
Ingen bloggere og venner af haven tager her fra uden at få noget med hjem, det fik de damer da også.
Skønt de havde fået at vide, at de ikke skulle have noget med denne gang, kom de alligevel med en praktisk gave til mig.
Intet kan da være mere praktisk, når jeg nu graver op til dem :) En god solid spade, tak for det, den er jeg glad for.
 Der blev som sædvanlig snakket og kigget på roser og alt det andet
ja og der blev selvfølgelig også spist jordbærlagkage og friskbagte boller.
Der bliver ikke vist flere billeder fra besøget, for Linda havde valgt at fordybe sig i haven og planterne i stedet for at springe rundt med kameraet, det synes jeg bestemt var en god idé.
Men jeg har selvfølgelig mængder af billeder:
Vi fik en del byger, det var haven glad for, det er altid dejligt, når de to kommer på besøg, for så får vi regn :)
Her er lidt af, hvad de så ved pergolaen. Vi har lidt af de samme roser Linda og jeg, men mine kan slet ikke måle sig med Lindas, måske fordi der ikke er sol nok her, men det må de leve med roserne, det gør de forhåbentlig også. Vi har købt dem samtidig her i foråret.
 omme bagved op af en hyld gror rosen Elfe og Lovely Green
Elfe blomstrer flot
 Dråbebedet får vist sol nok
 her gror de godt
også pavillionbedet er frodigt nok.
 Denne fine campanula har jeg flere steder, den sår sig nemlig villigt, det må den godt. Dens sidekammerat er Egebladet hortensia /Hydrangea quercifolia, som i år har flotte blomsterstængler. 
 Endnu en daglilje er sprunget ud
 min hortensia Bluebird er klar til blomstring
 Kongelys har også sået sig rundt omkring
og stokroserne blomstrer allerede flittigt.
Roserne:
 Nil Bleu
 Blue for you
 Mrs. John Laing
 Persian Mystery
 Queen of Sweden var blevet lidt bagefter, men nu er den i gang.
Salét er kønnest i knop, men ja den har da vist lus.
 Aprikola
 Café Latte
 Dixieland Linda
 Golden Wings med kun en blomst, den må flyttes
Til slut Lady Emma Hamilton som altid er lidt senere end de andre engelske roser.
God aften til jer


14 kommentarer:

 1. Det finnes da verre ting enn å bli avhengig av enn din hage! ;)
  Forstår godt at de stadig kommer igjen.
  Flott spade du fikk, og skjønne roser!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det gør der vist :)
   Ja det er fint, at de gør det.
   Jeg var rigtig heldig med spaden :)
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Fin spade du fik af Gerd og Linda. Lader til at I har haft en dejlig dag :-). Nil Bleus farve er jeg helt pjattet med :-). God aften til jer. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja ikke, den er jeg glad for, vi har haft en fin dag, du kunne godt have været med igen :)
   Det er også en smuk farve :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Det var da en dejlig spade. En (omdøbt) lysbro!

  Sikken folk tager på besøg hos dig! Det er de travle måneder og haven skal jo også passes, og den er jo enorm! Imponerende at du får tid...!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg var rigtig heldig, den er mere solid end den jeg har i forvejen.
   Ja der er mange besøgende her, jeg synes, det er hyggeligt, men ja det kniber da ind i mellem med tiden, når jeg også bruger lang tid på at blogge. Der er altså også meget ukrudt i skoven og andre steder. Jeg kan alligevel ikke overkomme det.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Igen Igen ja vi er jo nogle der slet ikke kan lade være. Den lækre Høneballe lagkage trækker jo også.
  Flot gave og en praktisk lille sag. Lidt øv med regn når der er besøg, det er den omvendte verden når jeg er på visit så plejer det at være fint vejr. Her fik vi en tordenbyge ved 14 tiden ellers er det først i aften at at vi har været ramt af den ene byge efter den anden men det er ikke de store mængder der kommer. Desværre har vinden ikke lagt sig. Nå men nu siger de da at vi får sol og lunere vinde de næste dage.
  Dagliljen og campanulaen er rigtig fine. Jeg har også en liggende Campanula men den er altid sat til med sorte lus så den er lidt træls. Mærkeligt at Lady Emma Hamilton er så sen hos dig. Kiggede lige tilbage i mine billeder og kan se at min var sprunget ud d. 16-6. Måske placeringen er afgørende. Min står i sol det meste af dagen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der er blevet en del afhængige efterhånden, ja så må der lagkage på bordet, når I kommer.
   Ja det var en fin og praktisk gave. Ja det var lidt øv med regnen, men der var også solskin ind i mellem, og så den sædvanlige følgesvend blæsten, den er her endnu. Vi har til gengæld ikke fået regn til aften.
   Jeg havde desværre lus i trælupinen, så den måtte barberes godt ned. Ja det er nok mærkeligt med Ladyen, jeg har jo mindst 4, men de begynder alle først nu, det kan godt være, at det er træerne i læhegnet, det skygger for dem.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Kære søde Lisbeth. Tusind tak for en fantastisk dag hos jer, hold da op, hvor er mit hoved fuld af indtryk. Den overdådighed af blomstrende, duftende roser sidder stadig på nethinden. Ligegyldigt hvilken retning man vender blikket i haven, møder man den ene smukke plante efter den anden. Helheden er så fantastisk, planterne er sat sammen så de både supplerer og spiller op til hinanden. Godt I orker at have besøg så ofte af os, havens scenografi forandrer sig gennem årstiderne, der er altid nyt at fordybe sig i. Tusind, tusind tak til jer begge fra en meget træt høneballehaveelsker. Knus Gerd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gerd
   Selv tak det var dejligt at se jer igen. Jeg kan godt forstå, at du er træt, det blev en lang dag for jer, og der er mange indtryk her. Tak for dine søde ord om vores have, om 14 dage ser den anderledes ud igen. Roserne er så småt ved at takke af for første omgang, kunne jeg se, da jeg gik rundt her til aften.
   Knus og sov godt - drøm sødt om roser :)

   Slet
 6. Good morning dear Lisbeth,
  Still so many roseflowers showing in your garden. Overhere it's single flower. I miss the color of the roses now. Do you give your roses summerfertilizer?
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes it is nice but soon there are fewer here too. We miss them when they are away luckily we will see them one more time this year.
   I gave my roses NPK just before the rain, but only those who remonterer.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 7. Sådan et par regnvandsdamer er da ikke til at stå for 😁😁 Hvor er det dejligt for jer med besøg, selvom det også tager tid, men man kan jo ikke arbejde hele tiden. Det begynder at ligne lidt ved pergolaen, det bliver enormt flot når det vokser til. Ja, dråbebedet ser fantastisk ud.
  Dejlig spade :)
  Ha' en dejlig dag, knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej det er de ikke, de var også inde på, at jeg skulle betale færgen, fordi jeg fik regn, når de kom :) Jeg nyder at få besøg og min have er alligevel ikke perfekt, hvad angår ukrudt i hvert fald. Ja det hjælper da lidt ved pergolaen, selvom jeg ikke kan følges med Linda. Jeg er meget tilfreds med dråbebedet, som er lige uden for mit vindue her.
   Ja den spade er vældig god.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet