søndag den 1. maj 2016

Besøg i Rhododendronhaven

I går blev det endelig til en tur i Rhododendronhaven, som altid var det spændende at gå rundt mellem de store flotte rhododendroner. Vi startede i skoven, og jeg tog selvfølgelig billeder:


som I kan se, varer det ikke længe, inden der virkelig er noget at komme for, mange rhodoer stod på spring, om 14 dage er der garanteret godt gang i blomstringen.
Jeg mødte også en sød pige, som  flittigt kommenterer på mange blogge, incl min.Vi blev stærkt fristet og købte da også lidt begge to.
her er mit køb, Cecil og jeg var nemlig også til plantemarked i Odder, der var desværre ikke mange boder, men pyt der var meget godt at vælge imellem til gode priser. Det kommer der mere om i morgen.
Da jeg kom hjem, var det helt stille vejr, så jeg tog lidt billeder her også
R. Cowslip
en kæmpeknop i R Lilly Dance

sommerfuglenarcisserne står smukt endnu, trods regnen i går
Trillium Sulcatum
Så er der gang i tulipanerne, billederne er fra i går, i dag i det pragtfulde vejr er der sket en hel del, men det må vente til i morgen
Solnedgangen kom også med.
Lige et sidste trist billede, her står mine polske roser. Sådan så det ud i går morges efter 24 mm og ca 50 i ugens løb. Heldigvis er det sunket igen.
Fortsat god aften.

34 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Du forsømte nok ikke noget ved at tage på tur for det var jo først idag at det var vejr til havearbejde. At slippe dig løs i rhodohaven er jo nok som at slippe et barn løs i en legetøjsbutik :-) mit øje skuer at der kom en blå med hjem. Nu får tulipanerne mere farve fra dag til dag. Jeg fik lige en enkelt stilk ind idag. Mogens har været ude med græstrimmeren og så lever planter tæt på græskanterne livet farligt :-) idag gik det så ud over en tulipan. Heldigvis er den så langt fremme at den nok skal nå at springe ud.
  Håner sørme at de polske roser klarer at have så våde fødder. I har godt nok også fået meget vand. Der kan vi ikke være med og det gør sørme heller ikke noget.
  Her har vi været i haven det meste af dagen og når bare vi holdt os igang så kunne vi godt holde varmen men hvis vi skulle sidde lidt indimellem og slappe af så var det i drivhuset. Vi mangler lige lidt på temperaturen endnu men det bliver jo bedre lover de :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det tror jeg heller ikke, det havde været for vådt til at lave noget. Jeg købte skam kun 4 rhodoer, så jeg var meget dygtig :) Jeg var nødt til at købe en blå, så to af mine gode kommentatorer kunne blive glade over synet. Jeg ville have købt Gletschernacht, men synes at den ne her var mere spændende i farven. Ja nu sker der en hel del med tulipanerne, det er dejligt, selvom de nok ikke skal lukkes med en græstrimmer.
   Ja jeg håber også, at de polske roser har klaret det, godt I ikke har fået så meget regn, det er slet ikke sjovt.
   Til gengæld har vi spist frokost, drukket kaffe og spist aftensmad ude i dag, det var rigtig dejligt. Til aften blev det lidt køligt, men dejligt vejr har det været.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Hold da op, hvor ser det spændende ud! Både Rhododendronhaven og dine indkøb - jeg bliver meget nysgerrig efter at se, hvad der mon gemmer sig i alle poserne :) Måske var det godt for min pengepung, at jeg var for træt efter lejrskoleturen til Berlin, for jeg var helt sikkert blevet fristet ud over alle grænser, meeen jeg må nu derned engang :) Jeg kan se på billederne fra dine forrige indlæg, at der er ved at være godt gang i dine rhodoer - det bliver herligt at følge udviklingen. Jeg kan også se, at jeg er gået glip af din give away, og det er da lidt øv, for det er en rigtig fin gave, du sætter på højkant. Nå, det er der ikke noget at gøre ved. Dine tulipaner er langt længere fremme end mine, hvor kun tre er på det stade, du viser, men det kommer nok. Det var da helt utroligt med alt det vand, I har fået! Godt, at det er på vej væk igen.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der var spændende i Rhododendronhaven, synd det lige var en dag, hvor du ikke kunne, at vi tog af sted, men Cecil er også en travl dame, så jeg måtte indrette mig efter hende. Ja nu er der ved at være gang i rhodoerne. Hvis du lægger en kort kommentar i sidste indlæg, kan du nå at være med i konkurrencen, så de må du lige gøre :) Det kan nås indtil onsdag formiddag. Ja frygteligt masse regn suk.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Det vil jeg da skynde mig at gøre - jeg er jo tilmeldt som fast læser :) Har læst Annes kommentar og dit svar, og kan se, at jeg ikke har været opmærksom nok på billedet af dine indkøb. Er spændt på at høre, hvad det er for en blå, du har købt. Fik forresten heller ikke fortalt dig, at jeg købte Isabella Smiths haveblad til den lange bustur, og deri var en reportage fra Rhododendronhaven, så jeg sendte dig lige en kærlig tanke :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen
   God idé ja fast læser er du. Jeg viser den fine rhodo i morgen regner jeg med, så kan du se den. Nå er der Rhododendronhaven i Isabellas haveblad, spændende. Cecils have kommer vist også snart i, har jeg hørt. Tak for tanken :)
   Knus

   Slet
 4. Dejligt med en tur udenøs igen - der er så dejligt i Rhododendronhaven, men sikke mange planter der allerede var i blomst - nå, men det har du jo også selv. Vi har nok bare ikke de tidlige sorter i vores have, det varer længe endnu før nogen kommer i blomst.
  Lidt indkøb skal der da være plads til :)
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er dejligt at komme udenøs og især i Rhododendronhaven. Ja jeg har lidt i blomst, men det kan nu ikke måle sig med Rhododendronhaven :) Jeg har valgt sorter, der blomstrer både tidligt, sent og midt imellem, det er det spændende ved det, men jeg har jo også mere plads.
   Ja det skal der :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth.
  Tak for sidst. Det var rigtig hyggelig og det er godt nok et spændende sted. Åh hvor det svært at skulle vælge imellem disse flotte planter - og det bliver ikke sidste gang jeg besøger haven. Det kunne være rigtig flot at komme der når haven blomstrer på sit højeste.
  Du fik da købt en del på det plantemarked, og det bliver spændende at se hvad poserne gemmer.
  Jeg har planlagt at grave hullerne til de to store rhodo´er i morgen, da de ikke ikke står i en potte, så derefter skal de andre placeres.
  Her har vejret været så godt, og fint. Jeg har malet brædder til mit stakit så det regner jeg med at fortsætte i morgen efter hullerne er gravet.
  Håber ikke at roserne fra Polen tager for meget skade, da det er godt meget vand der stod der.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Selv tak, ja det var hyggeligt og et spændende sted, jeg kan godt forstå, at du får lyst til at se det hele, når blomstringen er på sit højeste. Du bor vel heller ikke så langt væk.
   Ja vi må se i morgen, hvad poserne gemte :)
   Det lyder godt at grave huller til de store rhodoer i morgen, god taktik.
   Vi har også haft flot vejr i dag, det er dejligt.
   Jeg håber også, at roserne klarer sig, den ene er der ikke meget gang i endnu.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Efterhånden har jeg besøgt Rhododendronhaven en del gange, men har ikke givet mig tid til at besøge parken. Det er nok en fejl, for jeg holder meget af træagtige rhodoer, og dem er der sikkert en del af i parken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja når du godt kan lide træagtige rhodoer, så er det en skam, du ikke har givet dig tid til at besøge parken, men der er også nogle kæmpe træer i drivhuset, mon ikke du har beundret dem.

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Det har sikkert været en god tur du har været på, og sikkert noget lækkert ud har med hjem.
  Jeg har også været hos min rhodomand i dag- jeg skulle have et par azalier i de gule og orange farver. det bliver sikkert også til et par stykker til, når jeg skal på stranden. (jeg henter dem først den dag), sikket på tirsdag.
  Ja, nu er tulipanerne snart klar, især hvis vi får sol og varme.
  Sommerfuglenarcissen er vil nok sød. Håber da de polske roser klarer al det vand.
  Nu kommer der også gang i rhodoerne, mine her har fået gødning og ekstra jord i dag.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var en fin tur, og jeg fik lidt lækkert med hjem ja.
   Nå du har også soldet i dag, jeg kan godt forstå, at du lader dem stå til du skal af sted.
   Vi har haft pænt vejr i dag, så mine tulipaner er godt på vej.
   Jeg håber også, de polske klarer sig. Jeg gødede mine rhodoer i torsdags, og så kom regnen, det var nok udmærket.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth, hvor ser der skønt ud og hvor var det sjovt at du fik hilst på Kirsten, jeg syntes nok det lignede hende og håndtasken har vi jo set før :o)
  Det bliver spændende at se hvad du ellers har købt :o)
  Kh Fra Linda og tak for din hilsen i aftes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var sjovt at hilse på Kirsten, vi havde sat hinanden stævne i Rhododendronhaven. Jeg kunne også kende håndtasken :)
   Ja jeg er også spændt på, hvad du har købt.
   Kh Lisbeth (Selv tak)

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  En dröm för mig att få promenera i en Rhododendron trädgård. Utbudet här i Sverige av dessa vackra buskar är riktigt dåligt. Jag har hittat en liten plantskola som drivs av en entusiast men utan den skulle det bara finnas tre, fyra av de vanligaste Rhododendron att hitta hos de stora kedjorna. Det är ju också en upplevelse att få se alla dessa vackra Rhododendron planterade och växande i en trädgård.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Jeg har netop sendt et link til dig på din blog, du kan nemlig købe rhodoer i Danmark netop her, hvor jeg handler. Det er selvfølgelig ikke det samme som at gå en tur der :)

   Slet
 10. Så mange vakre rhodoer det var der, og det må jo ha vært som en drøm for deg å være der. Dine er også flotte!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg nyder altid at komme der.
   Klem

   Slet
 11. Hej Lisbeth!
  Tænkte nok jeg havde gættet rigtigt:-) Og det er altid dejligt at møde en af bloggerne. Vidunderlige billeder, de har altså en helt særlig og god følelse de rhododendron, og imponerende at se dem som nærmest træer, spændende sted som jeg har til gode:-)
  Dejligt at se bedene gro sig tætte nu.
  Ha en skøn dag
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja du havde gættet rigtigt. Det var hyggeligt at møde Kirsten der. Du skulle give dig selv en fridag og tage derned om ca 14 dage, du vil være helt betaget, som du nu kan blive det :) på din egen særlige måde.
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 12. Hej Lisbeth

  Sikken der bliver handlet igennem!
  Rhododendronhaven ser bestemt ud til at være et besøg værd!
  Godt at høre at det gode vejr har sat gang i det hele:)

  Ha en dejlig ny uge!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nja det var nu ikke så galt denne gang :)
   Ja lige nu er det virkeligt et besøg værd at tage til rhododendronhaven, det er fantastisk at se det store rhododendron træer med mos på stammerne.
   Nu sker der heldigvis en hel masse.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Når du viser disse bildene tror vi at vi må ta oss en tur til botanisk hage i Gøteborg om et par uker. Det er det nærmeste for oss:-)
  Og så er det dette med å handle da, skjønner det er umulig å la være...
  Spennende å se hva mer du har kjøpt.
  Ha en fin dag.
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja man kan nemt blive fristet, og det er jo nu her om kort tid, at det går løs, men der skal nok gå et par uger ja.
   Ja handle kan man nemt komme til :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 14. Hej Lisbeth!
  Måste vara härligt att besöka en rhododendron trädgård. Så fina blommor. Trevligt med plantmarknad, alltid kul att göra fynd.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja du kan tro, jeg nød at være i rhododendronhaven og bagefter til plantemarked.
   Tak i lige måde

   Slet
 15. Igen lidt nyt til haven. Altid rart med noget nyt.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja så kom der lige lidt nyt igen :)
   Tak i lige måde

   Slet
 16. Man bliver altid fristet når man er sådan et sted. Skøn tur du har været på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Britta
   Ja det gør man bestemt. Ja det var en dejlig tur.

   Slet
 17. God aften Lisbeth
  Sikke dejlige billeder fra jeres besøg. Ligner et sted vi må besøge når vi engang er på de kanter. Spændende at se hvad du blev fristet over .
  Skønne billeder fra din have. Hold op med regn I har fået. Det er da helt vildt
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Marianne
   Ja en gang her i maj eller juni er det en rigtig god idé at tage på besøg i Rhododendronhaven. Ja nu er næste indlæg udkommet, så nu kan du se det.
   Ja det er frygteligt med alt det vand, vi går rundt i sumpet terræn flere steder i haven.
   Kh Lisbeth

   Slet