søndag den 20. marts 2016

Forårsjævndøgn

Iflg. DMI var det fredag, at dag og nat er lige lange, men i dag er det jævndøgn. Det kan du se mere om her
I går var det gråt, blæsende fra morgenstunden, heldigvis hjalp det, da solen kom frem klokken 13.30, resten af dagen blev lun og dejlig, dog med noget vind.


flere og flere krokus springer ud, de er nu dejlige.
 rosenbedene blev revet igennem og gammelt løv blev fjernet. Til venstre er bedet med de gyldne roser, det var helt klar til at blive revet. Det andet derimod var noget fugtigt endnu, der er stor forskel på de forskellige steder i haven også selvom de er tæt på hinanden.

 flere clematis skyder godt, her er det Alpina, inden længe er der blomster i den
kejserbusken kan endnu
 Cyklamen blomstrer fint nu, Den gulbladede rhododendron Negligé længes efter gødning, det får den sidst i marts.
 Der er snart mange Dorothealiljer rundt omkring
Min camelia står i bedet med fine knopper, jeg håber, det er blomsterknopper.
 Narcis Bredal Crown er nyindkøbt
den lysegule primula er rigtig fin
jeg blev rigtig glad, da jeg så, der var liv i min Meconopsis/Valmuesøster.
Her kommer den daglige dosis påskeklokker: endelig billede af den dobbelte

 og den mørke

 som også er fyldt
det er nu dejligt, når de begynder selv at holde hovedet op, så jeg nemmere kan tage billeder af dem
også de lyse i klokkehøjen er ved at være klar nu.
 godt med lidt solskin, så sker der noget.
Her er den på vej i seng
God søndag

36 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth,
  Flotte krokus og flot solnedgangsbillede. Ja her er påskeklokkerne også ved at rejse sig op. Jeg venter dog stadig på nogen af dem. Forhåbentlig kan jeg få vaske drivhuset i dag og ryddet lidt rundt omkring. God søndag til dig og Bent - ville være skønt hvis der kom sol til at lune sig på. Der er nok af forårsopgaver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have, påskeklokkerne er lidt længe om at komme i gang, men nu sker det, tror jeg. Her er sol, den startede fra morgenstunden, men hvis du skal vaske drivhus er det nu bedst uden sol. Ja der er nok at se til, det er dejligt.

   Slet
 2. Hei Lisbeth. Det ser ut som om våren virkelig har kommet til deg! Her er det også nye krokus som springer ut nesten hver dag. Det er deilig med de flotte fargeklattene som lyser opp i vårhagen. Jeg håper vi får litt sol i dag, så jeg kan ta flere bilder av de utsprungne blomstene. Ha en fin søndag! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja nu er det vår, det er dejligt. Det er så skønt med de fine krokus, når solen skinner på dem, og nye åbenbares. Vi er så heldige, at vi har sol nu, det hjælper meget på blomsternes udspring.
   Tak i lige måde.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth! Ser härligt ut med allt som blommar hos dig. Dina Julrosor är verkligen fina, hoppas få tag på några till på mässan längre fram i april. Har bara några krokus som blommar än så länge, men med lite sol slår de snart ut.
  Ha det fint!
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Tak skal du have, ja det er dejligt, der nu er ved at være gang i blomsterne. Godt hvis du kan få tag i nogle påskeklokker på messen. Sol skal der til, så kommer blomsterne.
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Dorothealiljerne ser rigtig godt ud - jeg er begyndt at sætte løgene enkeltvis - trives den laver den jo hurtigt en flot gruppe:)
  Alletiders at dine Meconopsis har klaret sig - jeg må da kigge efter mine idag!
  Her var der let nattefrost, men inte alvorligt.

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja de er fine, jeg har efterhånden en del Dorothealiljer, det er rigtig godt.
   Jeg havde spejdet efter min Meconopsis længe, endelig var den der, den er så flot, også lige når den kommer op.
   Her var lidt hvidt i grøftekanterne, men heller ikke slemt her.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Så flotte dine helleborus er nå! Den doble rosa du viser er jo helt skjønn! Jeg gleder meg vilt til mine en gang vil blomstre. Vi har bare en benevnelse på vårjevndøgn, og det var i dag tidlig 05.30. Da går det uansett den rette veien!
  Ikke frost her i natt, og det er første natt på lenge.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja de står rigtig fint nu, og den dobbelt er bare så fin, det bliver endnu bedre, når de alle springer ud. Ok vårjævndøgn jeg så ikke, hvad tid det var. Her har vist været lidt frost, men hvor er det dejlig, at det går den rette vej.

   Slet
 6. Kolding kan melde næsten blå himmel, dog med skyer og det var lidt koldt på morgenhavevandringen. Dejligt at se din kamelia, den ser sund og fin ud. Glæder mig til at se blomster. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Vi har også haft blå himmel, men lige nu er der den del skyer. Jeg synes ikke, det er så koldt. Jeg glæder mig også til at se blomster i cameliaen :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Forårsjævndøgn i dag og sommertid om en uge..ja nu går det den rigtige vej, og når solen skinner så smukt som i disse dage, er det næsten ikke til at få armene ned ;)
  Hvor er din valmuesøster fin med de lange hår og alle dine påskeklokker er jo slet ikke til at stå for.
  God søndag i haven ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er en dejlig tid, godt det går den rette vej nu, vi har haft sol her, men lige nu er der mange skyer, men ok vejr.
   Ja valmuesøsteren er så fin, nej jeg tager også billeder hele tiden af påskeklokkerne.
   Tak i lige åde :)

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Søde krokus du viser og påskeklokkerne er også fine nu, du har rigtig mange.
  Dejligt med sol over haven og en fin solnedgang.
  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja krokus er søde nu, og påskeklokkerne har jeg rigtig mange af, det er fordi, jeg er vild med dem, de er så fine nu, hvor der ikke er så meget andet.
   Tak skal du have.
   Mon ikke du skal til stranden i påsken?
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Vi havde det skønneste solskin i går formiddag. Senere blev det dog køligt og overskyet. Idag har solen svært ved at trænge igennem.
  Jeg har kikket efter min meconopsis i nogle dage - nu har jeg lige fundet nogle frø jeg selv har høstet og vil prøve at så dem.
  Dine påskeklokker er så skønne - det er min favoritplante:-)
  Dejligt med nyrvede rosenbede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var så lige modsat af os, men det er nu lækkert, når solen skinner, nu kan det mærkes.
   Mon ikke din meconopsis kommer, du er nok bare lidt senere på den end mig. Anne fra Fyn som kommenterer her hos mig, har fået frø af mig, det er kommet op, så du kan nok få nogle flere ved at prøve at så dine frø.
   Lige nu er påskeklokkerne også mine favoritplanter, jeg har så mange :) de er især dejlige, fordi de blomstrer nu så tidligt.
   Ja det nyder jeg.

   Slet
 10. Hola, la primavera ya esta en tu jardín y con unas preciosas flores. Un saludo. Lola.

  SvarSlet
 11. Kære Lisbeth
  dejlig som dine løgplanter blomstrer i fuld flor. Krokus bliver man bare så glad for at se på,og når de åbner sig helt ved solskin er det lidt ekstra man får får med af glæde.
  Ja vinden er lidt skarp, men steder hvor der er både læ og sol, er det dejligt. så vi må nyde det der og tage godt med tøj på, men dejligt når solen kilder en på kinden
  Kh.
  Kirsten
  Fortsat god palmesøndag til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Ja det er dejligt at se på det hele, når solen skinner på det, så bliver det ekstra kønt.
   I sol og læ kan man godt få for meget tøj på, jeg fik for varmt på sydsiden af cypresserne og for koldt på nordsiden, så er det ikke nemt :)
   Kh Lisbeth
   også god palmesøndag til dig, Jack og bondemanden.

   Slet
 12. Hej Lisbeth. Ja forårsjævndøgn og næste uge sommertid. Så er det altså forår for mig, selvom jeg lige hørte i nyhederne, at vi får regn og rust i den kommende uge, men gødningen skal jo også opløses.
  Sikke dejlige billeder fra din have. både div buske, forårsblomster og især påskeklokkerne. Hvor er de smukke
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja så er det bestemt forår, synd for dem der har påskeferie, at det skal blive dårligt vejr.
   Tak skal du have, ja nu er det ved at være flot med påskeklokkerne, jeg er fint tilfreds med dem :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Her har solen strålet fra den stod op og til den gik ned. Det var dog temmelig koldt i formiddags men som vinden lagde sig i løbet af eftermiddagen ja så blev det faktisk helt godt. Idag har jeg så ser den første sommerfugle så jo det må jo være forår :-)
  Da jeg så din Meconopsis måtte jeg jo ud og kigge efter min men der er intet at se. Derimod så spirer frøene fra dig lystigt nu især den lilla og så har jeg fået sået nogle orange og gule som jeg faktisk helt havde glemt at jeg havde fået. Håber at det ikke er for sent. De små forårs Cyclamen blomstrer heller ikke her endnu. Smukke Påskeklokker mon der kan tigges lidt frø af de dobbelte? Begge er bare så flotte. Måske noget af deres afkom vil ligne dem :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det har den så også her, men dog afbrudt af en kæmpe sky ind i mellem. Ja der skulle ekstra tøj på i formiddags, i eftermiddag var det varmt, hvor der var læ og solskin. Jeg har ikke set sommerfugle endnu, men humlebier er der masser af.
   Mon ikke den pludselig kommer din Meconopsis, det tænker jer, ellers er det godt, du har frø, der er ved at spire. Orange og gule har jeg ikke set, det vidste jeg ikke fandtes.
   Nå er mine cyklamen før dine, det troede jeg ikke. Hvis der nu er små frølinger af den dobbelte, så tager jeg nogle af dem til dig, det får vi at se, ellers få du frø. Ja det bliver spændende om de vil ligne ophavet.
   Tak i lige måde - og god lørdag hele ugen ;)
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Uden at være helt sikker så tror jeg at de gule og orange Meconopsis er dem der bliver kaldt skovvalmuer. Hvis de vil spirre så må du ha nogle af dem :-)

   Slet
  3. Jeg har googlet, det ser ud til, du har ret i det. Jeg har selv strøet lidt frø, jeg fik foræret, men tror nu ikke meget på, at de kommer op, så jeg siger ja tak, hvis der er mange, der lykkes for dig. Det er en kortlivet staude, står der.

   Slet
 14. Så er blomsterfesten rigtig i gang hos dig, kan se du allerede har en masse der blomstrer :-)

  SvarSlet
 15. Dejlige billeder som altid.
  Fint solnedgangs billede.

  SvarSlet
 16. Godaften Lisbeth.En lidt sen hilsen fra mig.........har haft allergi hele aftenen.
  Men vejret har været OK.Har brugt en del af dagen til at handle.Men dejlige billeder fra din have.Og kan jo se at du har en smuk db. påskeklokke.Den narcis du viser har jeg ogsp lige købt.........og primula kan vi da slet ikke undvære i vores haver.Godnat herfra Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Jette
   Det var da ikke rart med allergi, håber det er gået over nu. Ja det var fint vejr i går. Den dobbelte påskeklokke er fin, din nye narcis planter du vel ud i haven efter blomstring, tænker jeg. Nej primulaer skal vi også have i vores haver.
   God dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 17. Kære Lisbeth Dejlige krokusbilleder, jeg bare suger dem til mig, de er så yndige. Dine rosenbede ser fine og parate ud til den helt store fest som jeg ved de skaber. :-)
  Godt din Meconopsis spirer, den er så skøn. Vidunderligt med alle dine påskeklokker er faldet lidt for den helt mørke. Superflot!
  Jeg købte to hvide dobbelte til mit Høneballebed. Den ene er sprunget ud så må se om jeg ikke kan få foreviget den.
  Der skulle være chance for at komme i haven nu alle vores fødselsdage er overstået. Den yngste blev 18 den 17 , Hans fyldte år den 18 og den ældste fyldte år igår den 20. Så der har været rigtig fødselsdags travlt. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Tak skal du have, ja krokus er meget yndige, godt der er så mange, for de holder ikke pæne så længe.
   Jeg er bestemt også glad for at se min meconopsis igen. Ja den mørke påskeklokke er jeg også glad for. Du må endelig vise dine nye påskeklokker, hvis du får tid.
   Jeg kender godt det med fødselsdagene i marts, min eksmand fyldte år samme dag som Hans, jeg selv snart derefter og min ældste sidst på måneden. I januar kommer de også på rad og række :)
   Knus Lisbeth

   Slet