tirsdag den 15. marts 2016

Sol sol kom igen

Solnedgangen var, hvad vi fik lov at se til solen i dag.
 Den prøvede alt, hvad den kunne
men meget sol blev det ikke til.
Bent har knoklet med at flytte rhodoen, den er allerede meget gladere, selvom en af grenene hænger lidt. Den stod og soppede i vand, så rodklumpen var meget tung, men Bent er stærk, og vi har heldigvis en sækkevogn, men den skulle jo op af hullet. Nu håber jeg, den bliver glad for at være der, der var flere knopper end forventet, så nu får den lov at blomstre, inden jeg klipper.
I stedet har jeg også i dag klippet roser, nu er jeg færdig med hele det gyldne bed, men mangler stadig bedet med de kølige farver.
Jeg lod mig friste i Netto, så nu er der plantet ranunkler og fresier
Tete á Tete tæt på udspring
 Helleborus Multifidus er lidt miserabel, men endnu en blomst er foldet ud
 her er flere, der har lukket sig op

 her er det den dobbelte, der er på spring

 iris reticulata blå
og iris reticulata harmony lyser dejligt op nu.
Bent er snild, han har lige lavet et nyt havebord af gamle materialer. Bordpladen har været ude hele vinteren, så den skal lige tørre, så bliver den malet sort
ligesom clematis espalieret, clematis Jackmanii fylder ikke meget nu, men det skal nok komme.

I aftes cyklede jeg efter solnedgangen, da det er længe siden, jeg sidst har vist solnedgangen, kommer der to billeder :)
God dag til jer.

Tak til alle jer, der sendte sol over til mig, desværre hjalp det ikke, så I må gøre jer lidt mere umage :)
sådan så det ud her til morgen, nu er det helt overskyet igen. I aftes tittede månen ind til mig, klokken 5 i morges var det stjerneklart, kl. 6.30 helt overskyet :(

32 kommentarer:

 1. Fint havebord.
  Altid dejlig med nyt til haven. Fresier har jeg aldrig haft. Skal de ikke ind til vinter???
  Ha´ en god dag. Håber solen kommer igennem i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak - Jo fresier skal nok ind, men det kommer de ikke, så må jeg sætte nye.
   Her er stadig ingen sol og lidt kølig vind.

   Slet
  2. God morgen.
   Takker. Her skinner solen igen i dag, så jeg vil ud - ud og nyde det gode vejr.
   God havedag til dig.

   Slet
  3. Også her, så jeg vil også ud :)

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth

  Dagligdagens små sysler i haven, de er måske ikke så spektakulære, men de er en stor del af den virkelighed det aktive havefolk har.
  Og det pakker vi ikke væk - Sol skal der nok komme en anden dag:)

  En dejlig dag ønskes herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja det har du ret i. Nej nej vi må videre med vores sysler. Ja måse er vi mere heldige i morgen :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Vi havde også en fantastisk solnedgang i går! Da jeg hentede datteren og veninden efter spring, sagde veninden: 'Det ligner candyfloss', og det havde hun ganske ret i! Desværre havde jeg ikke noget kamera, men det sidder på nethinden! Frede/Aase

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var en flot solnedgang, helt utrolig, dejligt når det sker, jeg måtte tilbage og hente kameraet :)

   Slet
 4. Her er solen ved at komme frem så jeg prøver om jeg kan puste den over til dig. håber jeg selv får tid til at komme lidt ud i eftermiddag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det ville været dejligt, jeg håber, du får mulighed for at komme lidt ud.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Jeg forstår at du lengter etter solen! Jeg er så heldig at solen skinner fra en klar blå himmel, og i går var det 10 grader her. Fortsatt mye snø igjen, men det går jo ikke an å klage på det når solen skinner så deilig. Jeg håper at jeg kan sende deg litt sol herfra :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det gør jeg stadig, godt du får sol hos dig, så sneen kan tø.
   Takker den er ikke kommet endnu :)
   Klem

   Slet
 6. Mon ikke I har haft besøg af solen idag. Jeg er helt euforisk efter hele 2 solskinsdage. Utroligt så stor en forskel den gør. Rhododendron tåler vel generelt fint at blive skåret kraftigt tilbage. Jeg har kig på en yakushimanum, som også har sådan nogle ranglede grene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jo besøg har vi haft, men ikke stabilt som hos jer. Der var vist lovet sol i hele Jylland, men ikke på Fyn, Samsø og Sjælland, så vi er glade for det lidt vi får. Ja de tåler nok at blive skåret tilbage, hvis man kan nænne det. Jeg har aldrig været udsat for at en yakushimanum trængte. Men mange af de almindelige hybrider gør.

   Slet
 7. Den fordeler ikke helt lige den sol... men solop- og nedgange, dem har du altså bare de smukkeste af.
  Jeg kan se du har fjernet et hegn til gengæld for et clematisespalier, det skal nok blive til stor fornøjelse. Også et fint bord Bent har kreeret, der sker en del hos jer. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja solen er ikke helt ligelidt fordelt, måske får vi revanche senere. Ja sol- op og nedgange kan jeg nu igen, men det er længe siden sidst.
   Ja hegnet er kommet væk, der var et andet espalier, men det var blevet for gammelt, så Bent har lavet et nyt. Ja der er gang i os gamle :)

   Slet
 8. Det er da et fint bord - Bent er bare flittig lige for tiden :)
  Jeg tænker også at det bliver fint med det espalier der ved terrassen - Jackmanii skal nok komme til at dække, det ser ud til at være en kraftig plante.
  Er du allerede begyndt at klippe roser.... Men du har jo også så mange.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der er gået forår i Bent, så han har hele tiden gang i noget. Ja Jackmanii er en meget kraftig plante. Jeg begyndte på roserne forleden, nu er jeg snart færdig, det er dejligt. Jeg regner med, at det nok går.
   Knus

   Slet
 9. åh det var da ikke godt jeg har ellers forsøgt ihærdigt at sende noget den vej, så har jeg forsøgt at dagen igår hos var noget værre gråt, tungt og man kunne ikke se langt, men det hjælp så ikke.
  Men hold da op hvor en flot solnedgang, det er sjældent vi ser sådan en, så noget kan man da glædes over.
  Det er da et flot bord ham Bent har fået lavet, gode flotte ben, som står fast - det kan jeg lide ikke noget der gynger når man sætter sig og kaffen ryger ud af koppen.
  Ja blomsterne dem nyder jeg hver gang, hver si sær flotte. Kære lisbeth du er min ekspert i alverdens planter, hvor kan man egentlig flytte påskeklokkeblomst. Jeg har en som længe har stået med knopper mange af dem, men jeg virker som om solen ikke lige kan ramme den, så den kan udfolde sine flotte blomster - 1 meter og den vil få mere af det som den måske trænger til
  Kan du måske hjælpe?
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja der er flere, der har forsøgt at sende sol til mig, lidt har også ret ½ time i formiddag og igen en ½ time i eftermiddag, og ikke at forglemme en flot solnedgang både i aftes og i aften, så forlanger jeg såmænd kun lidt varmere vejr :)
   Ja det er et rigtigt solidt bord Bent har flikket sammen.
   Jeg har selv flyttet to påskeklokker for ikke ret mange dage siden, den ene stod så jeg kunne komme til at træde på den, den anden stod i vand, så de blev flyttet. Den første er sprunget ud. Jeg ville ikke tøve med at flytte, selvom flere siger, man skal vente til august.
   Held og lykke med det.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth Tak for din hjælp. Jeg prøver i morgen jeg går nemlig af på ferie i eftermiddag :-) så jeg får en god påskeferie :-)
   Lige nu skinner solen kraftig - den er jo først på vej op nu, men den er der meget :-) så jeg håber at det også er sådan over alle andre og dig
   Kh.
   Kirsten

   Slet
  3. Herligt at du har ferie, i dag har jeg heldigvis også solskin.
   God ferie til dig
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Hvis det kan trøste lidt, har solen heller ikke været særlig konstant her i dag, og det var faktisk ret køligt, når den ikke var der. Lad os håbe, I er heldigere med vejret i morgen, selvom I fik vel nok Danmarks flotteste solnedgang i går - godt fanget :) Jeg har også købt ranunkler og tænker, at jeg får dem sat en af dagene. Det er et superflot bord, Bent har stykket sammen - det kommer til at se rigtig godt ud i selskab med det sortmalede espalier. Flot, at du er kommet igennem så mange beskæringer af roser - jeg tror også, jeg snart går i gang. Var på planteskolen i dag, og en af gartnerne sagde, at det kunne jeg sagtens begynde på - også selv om her er koldt om natten. Kunne være rart/lette arbejdet, at de var skåret ned, inden de får gødning. Jeg fik også købt Iris Reticulata i blå, så der har du igen inspireret mig :) Skønne påskeklokkebilleder - den grønne er flot.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det anede mig, at det ikke alle steder blev så flot som lovet, men på vestkysten har det vist været fint. Ja vi får se, de siger generelt, at øerne ikke når op på så høje temperaturer. Jeg er glad, når bare den skinner lidt, men det ville være dejligt, hvis det blev lidt lunere. Jeg er selvfølgelig også glad for en flot solnedgang :)
   Bordet og espalieret kommer nu ikke til at stå sammen, men det var praktisk med samme farve, så skal vi ikke købe flere slags, maling er dyrt :)
   Dejligt at gartneren sagde, du godt kunne begynde at beskære, det er der også flere en mig, der har gjort kan jeg se på rosengruppen på fb. Godt jeg kan inspirere dig lidt, blåt er jo også din yndlingsfarve.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Ja, maling er hundedyrt, og sort er bare en rigtig god farve, der passer godt ind i haven. Gartneren fortalte, at det var gammel overtro, at man først må beskære, når Forsythiaen blomstrer. Faktisk risikerer man ved at vente, at man sætter roserne tilbage, fordi de ved sen beskæring skal sætte i gang hele to gange - det lyder faktisk ret fornuftigt i mine ører :)
   Knus

   Slet
  3. Ja det er det, sort er altid godt til noget i haven. Jeg har også hørt, at roserne i Geografisk Have blev klippet i efteråret. Vi flyttede tre roser i efteråret, de blev klippet ned den gang, det ser ikke ud til, at de har taget skade, det har så heller ikke været vinter. Dem vi køber og planter i efteråret er jo også klippet ned, de fleste overlever da vinteren, så ja meget fornuftigt :)
   Knus

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Nej solen har heller ikke rigtig villet os her på Nordfyn de sidste par dage. Vejrudsigten for Fyn ser ud til at blive med sol imorgen tror dog ikke på det før jeg ser dig. Hvis vi får så er der nok også håb for Samsø :-)
  Ja sådan ser den ene tot tete á tete her med knop også ud mon ikke de kan nå at springe ud til påske. Nå da så har du blå iris i blomst der er jeg bagud.
  Fint med sådan et hjemmegjort have bord og sort falder som regel godt ind i haven. Det er vel for koldt til at male endnu men Bent bliver jo nok ikke arbejdsløs selv om det måske må vente lidt :-)
  Solnedgangen må være gårsdagens vejrmæssige højdepunkt. Flot ser den ihvertfald ud.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej de havde heller ikke lovet meget sol på Fyn, måske er vi alle heldige i morgen, de lover sol fra middag her.
   Det er fint med tete á tete, den står inde midt i skoven, måske springer også nogen af dem ved husmuren ud, de er nået ret langt. Måske har du den blå iris i blomst til påske.
   Ja det må være moderne med et hjemmegjort havebord. Ja sort er fint til pladen, men den er for våd endnu til at male, Bent skal nok finde på noget andet at lave, ellers skulle det knibe, så kan jeg også finde på noget til ham :)
   Det var en fantastisk solnedgang i aftes, og successen blev gentaget i aften :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Du har kommit långt med vårarbetet i trädgården, själv klippte jag ner den sista Clematis i går, usch vad de skräpar men det blir fint sedan.

  Vi har haft en mulen vecka vilket jag faktiskt varit glad för då tjälen sitter hårt i torvbäddarna men idag lyser den där lampan från himmelen.

  Hoppas den lyser på dig också!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja jeg er kommet et stykke, men der er også lang vej. Clematis klippede jeg for en måned siden.
   Dejligt at lampen vil lyse, den rækker også til mig i dag :)

   Slet
 13. Så er der høj sol på Fyn ( og så sidder man og spilder tiden på job, når man nu kunne lave noget fornuftigt i haven) håber at solen når til Samsø? Altså en Helleborus der hedder multifidus bør man jo have, om ikke andet så for navnet! Hilsner til solnedgangenes ø!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Også her er der fuld knald på lampen i dag. Ærgerligt så at skulle på job, føler med dig.
   Ja multifidus er et fantastisk navn, det er jeg også glad for.
   Hilsener til det fynske :) I har nok også flotte solnedgange hos jer.

   Slet