lørdag den 15. juni 2013

Blogtræf på Samsø om 14 dage

I dag er der kun 14 dage til, at nogen af jer har valgt at tage til Samsø for at se min have. Jeg glæder mig til at se jer, og skulle nogen have fortrudt, at I ikke har sagt ja til at komme med, så er det stadig ikke for sent at melde sig. Jeg glæder mig til at se hver og en, der har lyst til at tage turen over vandet. Jeg ved, der går en hel dag med det, men det er hyggeligt at mødes på denne måde.
Færgen sejler 9.30 fra Hou/Jylland med den kommer: Ulla og Malcolm samt Gitte og Jette, der er plads til en mere i bilen på færgen, så sparer man penge på billetten. Lene og mand fra Bedstemors have, tror jeg også kommer med den færge,  de har også plads i bilen på vej over, men de har valgt at tage en overnatning. Måske kommer Janne også, det har hun i hvert fald skrevet om.
Her tager vi lige et billede, ellers bliver der for meget skriveri i en køre :)
Allium Atropurpureum har jeg også i haven, men det opdagede jeg først, da jeg så den på Anne Mettes blog Cugina.
Nogenlunde sådan ser det ud i haven, når I kommer, ja og så er der forhåbentlig masser af roser, knopperne er der i hvert fald.
Færgen sejler igen kl. 12.00 her er sønderjyderne med, det er Helle, Malene, Lillian og Tim, der kommer med den. De har også plads til en mere i bilen, hvis en eller anden fra Fyn eller Sydjylland har lyst til at køre med fra en rasteplads eller selv køre til færgen i Hou.
Blomsten på en bronzeblad.
Fra Sjælland har Christel og hendes mand valgt at holde ferie en uge herovre, så de er her fra start af. Rose og hendes mand kommer også, de tager en enkelt overnatning efter træffet.
Linda kommer med færgen samme dag, måske kan du få kørelejlighed hertil med Rose???  Hvis jeg har glemt nogen må I rette mig. Jeg havde håbet på lidt flere fra Sjælland, men enkelte er forhindret og andre har nok ikke tid. Jeg ved, at Marianne fra min helbredene have meget gerne vil herover, men desværre har det ikke været muligt at finde kørelejlighed, så vidt jeg er orienteret. Derfor kom frisk hvis du/I har lyst, der er plads til mange i min have :)
Det vil være rigtig godt, hvis Marianne kan få kørelejlighed fra Kbh.
 Clematis mrs. Chalmondelay er en god klatrer her er hun højt oppe i æbletræet
Her har vi Nelly Moser, desværre har rådyret også været på spil her, så der kommer ikke mange blomster.
 Her er et godt match mellem den blå iris og den blå geranium
Den gule philadelphus er begyndt at blomstre
 En iris mere, snart er det slut med iris i blomst
Den hvide jakobsstige
 Den kinesiske kornel har rigtig mange blomster i år
her er nærbillede af nogen af dem.
 R. Lady Anett de Trafford
 R. Schneepearl
 Nye skud i R. Hydon Velvet
og i R. Rex
 Et kig til staudebedet
og til stenbedet foran stuevinduerne
her kommer lidt billeder fra nordbedetLæg mærke til de nye fine skud i rhodoerne.
 Der er 3 åkander på vej i min lille dam
Louise Bugnét med en ny blomst.
Til slut gårsdagens solnedgang.
Hvis nogen skulle få lyst til at komme med d. 29.6. er I velkommen til at skrive om det her eller på min mail lisbethklastrup@gmail.com
Vi fik også lidt bulder og lidt regn, men nu er det solskin igen. Luften blev renset, vi fik kun 5 mm, men de kom hurtigt.
Fortsat god aften31 kommentarer:

 1. Som altid gode billeder fra din have.
  Jeg må nøjes med at nyde haven via dine billeder. Hvad jeg også gør.
  Håber i får en rigtig god blogtræf.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er en skam, du ikke kan komme over og se haven, men godt du nyder mine billeder.
   Tak for det.

   Slet
 2. Det bliver helt sikkert en god dag - og en eller anden dag kommer jeg (og Michael) og piller lidt i dine bede, for de ser altså spændende ud ;) Jeg glæder mig til i morgen, længe ventet ;) knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette
   Det tror jeg også - jeg glæder mig til den der en eller anden dag :) for jeg vil gerne hilse på jer.
   Jeg kan godt forstå, du glæder dig til i morgen. Det har været en laaaaang ventetid :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Hadde jeg bodd i nærheten, så skulle jeg gjerne ha besøkt hagen din. Håper at du får fint vær når du får besøk.
  Flotte bilder, og en nydelig solnedgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det er jeg slet ikke i tvivl om, at du ville, men der er lidt langt i mellem os.
   Tak skal du have.

   Slet
 4. Godaften Lisbeth.Jeg glæder mig meget til at gense nordbedet.Og dine hvide jakobsstiger er bare smukke.......har den kun i blå.Og lad os håbe at alle får kørelejlighed over til dig.Mine iris er også ved at takke af,men så er der alle de smukke pæoner.Glæder mig til at se alle dine roser.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja det gør du uden tvivl - det er dejligt at nogen har lyst til at komme igen og gense.
   Slut med iris - jeg har dog et par stykker, som ikke er sprunget ud endnu, men så kommer alle pæonerne. Roserne har store fine knopper, så der skal nok blive noget at se på.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Lisbeth, jeg ville virkelig gerne med om 14 dage! Det kan du bide spids på :D Men week-enderne er "hellige" hos mig frem til efter sommerferien grundet helbredet og mit københavneri. Håber I får en fantastisk god dag! Og håber på en mulighed for mig en anden gang...

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zep
   Ja du ville sikkert gerne med, til næste år er du frisk, så kommer både du og Hanne en tur, jeg holder helt sikkert blogtræf igen til næste år. Jeg kan godt forstå, at weekenderne er hellige, roen i haven på øen skal nydes ovenpå Københavneriet.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Vi glæder os rigtig meget til at komme.
  Vi har plads på færgen kl. 9.30, men har valgt at køre i min mands bil og har derfor desværre ikke plads til flere i bilen.
  Den mørke allium er godt nok flot.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Så lovede jeg mere end jeg kunne holde, men mon ikke der er plads til en enkelt mere i Ulla og Malcolms bil, hvis nogen skulle blive fristet. Ellers er der også plads klokken 12.
   Ja den mørke allium er helt sikkert flot. Ved ikke hvor jeg har den fra, men jeg blev glad, da jeg opdagede den.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth.
  Jeg glæder mig helt vildt, til at se din smukke have, og få lidt mere tid til at snakke med dig igen. Tak fordi du prøver at hjælpe, med at finde en til at sidde på vores ledige plads i bilen. Er der en der sidder og har lyst, som bor i nærheden af Rødding, Vejen, Haderslev eller Kolding, kan vedkommende endda blive hentet hjemme fra sig selv, hvis det skulle være nødvendigt. Men ellers kommer vi andre, som har glædet os længe. Jeg har for øvrigt lige været på havetur med Helle og Lilian i Videbæk i dag. Det var en rigtig dejlig tur. I morgen havde Tim, Helle og jeg aftalt, at vi ville til Elipsehaverne, hvor vi havde den mest fantastiske havedag sidste år. Men så fik jeg en reklame for en havedag i Karensminde i Grindsted med hjem fra Geografisk have. Det lød godt nok spændende. Og så skrev Vivi fra "Mit grønne univers" om det, og så blev jeg så ærgerlig over, at jeg ikke kunne være to steder på en gang, så jeg fortalte Jacob om det. Så sladrede han til Helle i dag, hvor han var med, og så gik det sådan, at vi ret impulsiv ændrede bestemmelsessted i morgen. Tim blev selvfølgelig spurgt først også.
  Den er godt nok sød, din klematis. Jeg vil notere mig hvad den hedder,så jeg kan kigge efter den.
  Glæder mig til vi ses om 14 dage.
  Knus Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Jeg glæder mig også rigtig meget til at I kommer, så I kan se den IRL. Det bliver vist ikke nemt at få fyldt den sidste plads i bilen. Ærgerligt på Sjælland mangler jeg en plads til en person og på Jyllandssiden er der en plads i overskud :)
   Jeg har set, at I pludselig har ændret planer, det undrede mig noget, håber ikke I kommer til at fortryde det. Men Elipsehaverne så du jo sidste år, måske er Karensminde også spændende.
   Ja det er en sød clematis.
   Jeg glæder mig også meget.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Jeg håber altså du holder træf igen næste år, når min lille er vænnet af, for jeg vil virkeligt gerne se din have.
  Din Clematis i træet er skøn, så søde blomster :) jeg har/ havde også en Nelly moser, den kom meget fint og satte blomsterknopper og lige pludesligt visnede den. Det er sket med to clematis i år og jeg aner ikke hvorfor. Er der dyr der spiser clematis rødder måske ?

  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Du kan tro, jeg holder træf også næste år, så håber vi, at du kan få plads i en bil herover.
   Det hedder visnesyge, det er mest dem i kategori 2, der får det. Har du styr på kategorierne? Det er dem, der blomstrer to gange i løbet af sommeren, som er 2ere. Den dør ikke, men skal nok komme igen om ikke før så næste år. Jeg hørte i Lille Malund, at det har noget med plantningen at gøre, jeg ved ikke om det passer.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 9. Jeg håber altså du holder træf igen næste år, når min lille er vænnet af, for jeg vil virkeligt gerne se din have.
  Din Clematis i træet er skøn, så søde blomster :) jeg har/ havde også en Nelly moser, den kom meget fint og satte blomsterknopper og lige pludesligt visnede den. Det er sket med to clematis i år og jeg aner ikke hvorfor. Er der dyr der spiser clematis rødder måske ?

  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth
  Jeg håber I får en rigtig hyggelig dag den 29. juni, jeg kan desværre ikke komme med til Samsø den dag, men jeg håber stadig på at kunne besøge dig en anden gang.
  Hvor er den fin din Allium Atropurpureum, den kender jeg ikke, men den vil jeg da også prøve at få fat i, for den passer også lige her hos mig.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Anita. Ærgerligt at du ikke kan komme. Du er velkommen en anden gang. Jeg bliver ved med at holde blogtræf.
   Den er nemlig rigtig fin alliumen, jeg kan ikke huske, hvor jeg har den fra.
   Hilsener Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Hvor ser det altså bare skønt ud i din have. Den allium er meget smuk, godt du fandt navnet på den. Jeg kommer desværre heller ikke til Samsø denne gang, men jeg håber i får en fantastisk dag.
  Den kinesiske kornel ser rigtigt fin ud, og de hvide jakobsstiger er også flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak skal du have. Ærgerligt du heller ikke kan komme i år, vi satser på næste år, så må jeg spørge dig først, hvornår du kan :)
   Ja det var heldigt, jeg fandt navnet på alliumen.
   Tak.

   Slet
 12. Der er overvældende mange blomster på din kinesiske kornel, men blomsterne er noget større end på min, ser det ud til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja blomsterne ser større ud end dem du har på din kornel.

   Slet
 13. Du frister gør du du skønne havekvinde.....meeeeen jeg venter til en anden god gang når der er mere luft i kalenderen. Jeg kan dog se at man bør kunne se fra Helegenæs - hvor min sommerferie til sin tid tager sit udgangspunkt - til Samsø.....måske jeg sender en flaskepost afsted til dig derfra ;0)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Ja vel frister jeg, men det var nu mere, hvis nogen havde glemt det. Du kan da prøve at sende en flaskepost, så finder jeg den nok til vinter, når jeg går tur til stranden :)

   Slet
 14. Jeg kan ikke komme d. 29., men hvis jeg pludselig er på Samsø vil jeg helt sikkert undersøge om du er hjemme for en rundvisning.
  Denne weekend står 100% i havernes tegn sammen med dejlige havevenner fra bloglandet og igen i juli bruger jeg en weekend på at rejse rundt på fyn sammen med Tourtøserne og se på haver:) Indimellem må jeg koncentrere mig lidt om familien og det liv jeg har med dem - det er jo kun mig der er havetosset.
  Jeg ønsker mig en kinesisk kornel og tror at den skal indføres i haven i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Du skal være så velkommen, men nu er Samsø jo normalt ikke et sted, man pludselig kommer til.
   Ja der er jo kun en åben have på Samsø, så det er nok ikke aktuelt at tage herover med tourtøserne. Men I er ellers velkomne.
   Selvfølgelig skal man også tage sig af familien :)
   Kinesisk kornel kan anbefales.

   Slet
 15. Glæder mig meget til om 14 dage. Jeg er allerede begyndt at planlægge hvilke planter jeg skal have med over. Håber der er flere der måske kan komme, det er så hyggeligt med en hel flok.
  Min gule philadelphus er også fyldt med knopper. Den dufter så skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Vi bliver nok ca. lige så mange som sidste år, det var jo fint. Så må vi have lidt at bytte med :)
   Den gule philadelphus er så fin lige nu - og duften er et kapitel for sig :)

   Slet
 16. Ja I skal nok få en dejlig dag. Men det får jeg også!
  Vi passer to katte og børnebørn i dag, så vi har fået dyr og børn på besøg.
  Vejret er indevejr for det er bygevejr i dag.
  I går fik vi 11 mm regn.
  Hvor hun er skøn hende Louise Bugnét fine farver og en fantastisk solnedgang.

  SvarSlet
 17. Hej Bente
  Ja ingen tvivl om det, selvom vi desværre skal undvære jeres behagelige selskab, men du får masser af hygge med familien og det endelig hjemvendte barnebarn, det bliver godt.
  Ja byger hele dagen er, hvad vi har, vi skal have gæster til grill, så det må gerne stoppe nu.
  Ja Louise er skøn, jeg har set den hos Lise Lotte og kunne ikke leve uden :)

  SvarSlet