søndag den 30. juni 2024

Nostalgi og nutid

 Juni måned slutter i dag, vi har fået 46 mm i denne måned. Sidste år fik vi ikke en dråbe.

og mit staudebed  så nogenlunde sådan ud
i dag er det mere frodigt
og heldigvis ikke så tørt
Nostalgi fanget på facebook
Nordbedet i al sin skønhed
Arthur og Martha mellem roserne på Samsø
Dejlig velduftende jasmin på Samsø, jeg vil anskaffe et par stykker til efteråret, de skal stå i forhaven.
Skønne dagliljer

hostaer med blomsterknopper

Hydrangea hot chocolate, desværre uden blomster, men den var med fra Samsø, jeg håber på blomster senere eller næste år
Leucanthemum Broadway Lights
jeg startede med gule lupiner, de er færdige nu
disse lyserøde købte jeg ved en mand, der selv såede stauder. Det var i øvrigt ham, jeg købte den røde fjeldbirk af.
Big Purple
Carl Nielsen
Lady Emma Hamilton
Mary Ann
Pirouette
Port Sunlight
Strawberry Hill
Mosrose
vi slutter af med
en himmelsk himmel
og en himmelsk udsigt

I må have en dejlig ny sommermåned. 








12 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth,
    Jeg kan regne ud at I ikke har haft skybrud i dag, når I ikke har fået mere regn i hele juni måned. Her har det også været tørvejr, på nær et par dråber i formiddag. Sikke meget der er sket i dit staudebed siden sidste år, det ser rigtig godt ud, og roserne har det godt og er blomsterrige, det er dejligt når det lykkes.
    Skønne billeder fra Samsø. Min nye jasmin med brogede blade blomstrer i øjeblikket i skoven, den herhjemme er færdig.
    I går købte jeg nye fisk til søen i skoven, men jeg har nu ikke set noget til dem i dag.
    Ellers står den som sædvanlig på sneglejagt, 1500 forleden dag og 850 i aften. Kørte forbi hos min plante pusher så i morgen vil jeg købe Astilber og stjerneskærm, jeg skulle jo lige se om der var noget spændende.
    I dag har jeg fundet de første kantareller, så er frokosten reddet til i morgen.
    Synes tiden løber så hurtigt, men jeg er også så meget i byen, hvilket jeg ikke plejer at være. På onsdag skal vi på havebesøg på Mors med havegruppen, det glæder jeg mig til.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Nej ingen skybrud her, men passende med vand, det er dejligt. Det regnede hele formiddagen i går, det blev til 10 mm. Ja der er gang i både roser og stauder. Den jasmin havde jeg vist også på Samsø, jeg havde en del forskellige derovre. Her vil jeg have aureum, hvis jeg kan finde den i god størrelse.
      Mon ikke du får fiskene at se i løbet af et par dage, de skal vænne sig til nye omgivelser. Ja sådan en plantepusher er godt at have. Træls med alle de snegle, nu er de også begyndt at komme her. Min søn i Rungsted fortalte, at han ikke kan løbe sine ture uden at træde på en snegl for hvert skridt, ulækkert.
      Kantareller, det lyder godt. Ja du render meget i byen, men det er nu godt med din havegruppe, nyd du bare selskabet og haverne.
      Kh Lisbeth

      Slet
  2. Det er ikke mye regn du har fått, men det er visst vanlig uansett hvor du bor :)
    Deilige himmel og rosebilder!
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Nej det er det ikke, men vi er tilfredse i forhold til sidste år. Tak
      Klem

      Slet
  3. Vi fik dejligt meget regn i går - omkring 25 mm - og min have er meget glad. Dit staudebed er hurtigt blevet flot - jeg tror også, at det er det frodigste, det hele har været indtil nu i min have, mens vi har boet her, men det klager jeg ikke over ⛈

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja så fik I noget mere end os. Staudebed og roser er tilsyneladende tilfredse med det vand vi får. Nej klag endelig ikke over frodighed, ingen ved, hvordan det ser ud næste år eller om en måned.

      Slet
  4. Sidste år er allerede nostalgi, og det er så sjovt at kunne se tilbage og sammenligne årenes gang. Jeg må sige I er nået langt på meget kort tid, og vejret har været med jer og med alle de nye planter. Her har juni givet 91 mm så vi er foran på point, men du har vel haft lidt mere solskin tænker jeg. I hvert fald er det dejlige billeder fra haven - og den gamle have - og et par jasminer i forhaven lyder som en god idé.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det går hurtigt, nu kan jeg også sammenligne årenes gang her. Ja I har fået noget mere vand end os, men som Marit skriver, vi er vist altid bagud med regn uanset, hvor vi bor. Vi har måske haft meget solskin, men vi har godt nok også haft meget vind. Jeg håber, jeg kan finde de jasminer, jeg vi have. Jeg har selvfølgelig særlige ønsker ;)
      Knus Lisbeth

      Slet
  5. Fin udsigt, du slutter af med. Da jeg genså nordbedet, lagde jeg især mærke til, at Bents pergola falder så fint ind i helheden og ligesom giver noget struktur til bedet, som vel kan kaldes mere organisk i sin form. Det er ulige mere tilfredsstillende at færdes i en frodig have i stedet for en, der er plaget af tørke.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja udsigten kan vi ikke klage over her. Pergolaen er også nøje planlagt af Ida, det er hun super til, det klarede hun og Bent fint. Ja det er frygteligt med tørke, vi håber, vi kan klare os med regn i år.

      Slet
  6. Vi fik 32 mm i går. På en måde dejligt, men det var på en søndag når man har fri, hvor jeg hellere ville ha været i haven istedet for inde.
    Alt er så dejligt frodigt, der er en stor forskel på dine sidste år og iår billeder. Selv om vi piber over alle de laange grene der skal klippes. Så nyde jeg altså det er så grønt og frodigt.
    Hosta blomster er så fine, syntes jeg. Jeg ved der er nogle der ikke bryder sig om dem, men jeg syntes de minder lidt om liljer.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det var meget i forhold til os, men ærgerligt, det var på en søndag.
      Ja det er skønt, det er grønt og frodigt, men rigtigt der er lidt, der skal beskæres.
      Jeg holder også meget af hostaernes blomster, jeg kan ikke forstå, de kan nænne at fjerne dem, det er der mange, der gør.
      Hilsen Lisbeth

      Slet