lørdag den 8. april 2023

Påske og køkkenrenovering

Solnedgang
og solopgang ser ofte fint ud her hos os,  det nyder vi
Rosenbedene har fået kompost, den ældste søn blev lidt længere end resten af familie, Bent og Kim hjalp hinanden med at hente kompost i Årslev, det var dejligt. 

Bagefter gravede han staudebedet ud for mig og hjalp med at plante de sidste roser. Hvor er jeg bare heldig med så meget hjælp. Den mellemste hjalp med at lave maden mandag aften og påskefrokosten dagen efter, Per tager med mig på planteskoler, det er jeg meget glad for, jamen jeg er da en heldig mor. Per har i øvrigt nok at gøre med sin egen have.
Her vi alle i gang med at male påskeæg, alle er dybt koncentreret.


Vi fandt et smukt område
hvor vi kunne trille påskeæg, det var ren hygge, traditionen fra Samsø bliver fulgt her på Fyn

påskeharen har været på besøg, nu leder de efter de gemte æg, der var heldigvis et til hver af børnene.
Afenen sluttede med AGF kamp, alle tre sønner er fan, så det måtte de se.


Morgenlufteturen gik til Hellerup, som I kan se, var der rim i græsset
men der var mulighed for smukke billeder på turen, en  tidlig morgen luftetur
Sdr. Højrupmasten kan ses i baggrunden, her kan du læse mere om den. Jeg husker fra min tidlige barndom, at vi hjemme fra Munkebo Bakke kunne se masten, det var stort. Nu kan vi se den om aftenen, når den blinker bag skoven uden for vores vinduer. Den er nok svær at finde på billedet, nærmest midt i billedet
en morgentur med både sumpmejser og egern på min vej. 
hjemturen
den 6.4. var vi en tur i Billigblomst, denne gang var det en skuffelse, der var ikke noget særligt, jeg ville have købt stauder til det nye bed, men det bliver vist netkøb.
Derfor vil jeg slutte med at vise jer de roser, Kim plantede for mig:
Pirouette
Aloha
Penny Lane
I næste uge bliver det hektisk her, i weekenden skal alle køkkenskabe tages ned. Tirsdag kommer VVS og ordner flytning af vask m.v. 
Onsdag og torsdag kommer tømreren og sætter to nye døre i, fredag kommer det nye køkken, og tirsdag ugen efter bliver det monteret. 
Der var en dør, som vi ikke havde brug for længere, derfor har Bent slidt med at lukke hullet, der kommer til at hænge skabe foran, men væk skulle den. 
Nej hvor jeg glæder mig til det nye køkken, det forstår I sikkert godt. Fra mandag står den på rugbrød de næste 1½ uge, men mon ikke det går. 

Jo vi keder os ikke, fortsat god påske til jer, så må vi se, hvornår der er nyt at vise her fra.


22 kommentarer:

  1. Ja, kjøkkenrenovering er krevende, men det er verdt jobben. Vi bygget om hele kjøkkenet, og la nytt gulv. Så vi var uten kjøkken i 6 uker. Da var jeg lei det meste av hurtigmat, og det var godt å kunne lage vanlig middag igjen :-)
    Jeg visste ikke at dere hadde tre sønner.

    Flotte bilder.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er krævende, jeg håber, vi kan klare det med to uger, vores køkken er heller ikke så stort. Man bliver nok træt af kold mad i længden.
      Nej det har jeg nok ikke skrevet før.
      Tak og klem

      Slet
  2. Det ser også ud til at være lige sådan et keeedeligt køkken, jeg ville skynde mig at få ændret en hel del på! God fornøjelse med arbejdet - selv om det jo nok ikke er dig, der skal udføre det 😛
    Ellers er det da bare ren påskefamiliehygge i det fynske, kan jeg se 🙂

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det er et meget kedeligt køkken, som jeg er meget træt af, men nu sker der endelig noget. Nej der kommer heldigvis folk og sætter det op Vordingborg køkken, for jeg kan ikke.
      Ja det er rigtig fynsk familiehygge. :)

      Slet
  3. Hvor er det godt at se Lisbeth 🤩 Mere haveaktivitet, familiehygge, teamwork og trille påskeæg 🐣 ALT er blevet så godt som vi talte om og SNART er det nye køkken også på plads 👍 Mon I kan låne et par plader at varme lidt mad på eller TAKE away 😉
    Kærlig hilsen og god påske fra Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Susanne
      Ja der er gang i det hele, nu mangler vi bare køkkenet. Jeg tror, vi nøjes med rugbrød, tænker jeg, alt er pakket væk stort set.
      Kærlig hilsen og i lige måde.

      Slet
  4. Forrygende hvad I dog når, men også dejligt der bliver god tid til familiehyggen! Taknemmelig bør man være for alle de flittige hænder der hjælper til, og en flytning er jo ikke bare en flytning...
    Billedet af træet i modlys er virkelig flot Lisbeth, men det er jo også skønt at få kompost til roserne! Rigtig god påske og pøj-pøj med køkkenet!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Jeg er sikker på, at Bent synes, han når for lidt, men det er dejligt, at drengene hjælper til. Nej det er ikke bare en flytning i vores alder, men det er nu ikke en spøg at flytte.
      Jeg er lidt stolt af det billede, det er med at stå det rigtige sted, når billedet skal tages. Jeg var så glad for komposten om end det er noget tørt, men de lover regn igen, så hjælper det vel.
      Tak for det, 14 dage så er det overstået. Jeg glæder mig
      Knus

      Slet
  5. Det er dejligt når familiehygge og ekstra hjælp går op i en højere enhed.
    Og snart må I "vansmægte" på vand og brød, mens det nye køkken bliver bygget. Det bliver dejligt når det er færdigt.
    Ja, nu kan vi rigtig høre på fuglene det er forår. De fløjter så det er en lyst. Hans har aktiveret sin fugleapp på telefonen, og samler på fuglestemmer, hvor mange forskellige der er i haven. maange.
    forsat god påske gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er ikke tosset, når vi kan nå at hygge og samtidig få lidt hjælp af de unge.
      Ja det bliver hårde 14 dage, men vi skal nok klare det.
      Det lyder spændende med en app til fuglestemmer, sådan en må vi have installeret.
      Tak i lige måde
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. I har haft en travl og hyggelig påske indtil nu, og så bliver det hverdag, når køkkenet står for tur. Hvor bliver det lækkert for jer, når det er kommet på plads. Det bliver spændende at følge udviklingen hos alle de nye rosenplanter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det har vi, men nu er det alvor, Bent sukker og jamrer, det er ikke nemt, det er altid skidt at brække noget ned, så er der noget indenunder der ikke ser godt ud.
      Jeg går i haven og holder øje med roserne, de begynder at skyde.

      Slet
  7. Hej Lisbeth
    Dejligt med hjælp fra drengene, nok også velkomment, for det er da lidt af et projekt I har gang i. Især nyt køkken er noget der trækker tænder ud :-\ selv om det er mange år siden jeg prøvede det, men jeg husker det tydeligt. Menüen stod og på rugbrød og så fandt vi ud af st vi kunne koge vand i elkedlen, så kunne vi også få røde pølser men brød der blev varmet på brødristeren, det var det rene svir :-))) især for Mogens som er ret glad for pølser.
    Så fint at I har taget “trille æg” traditionen med til det fynske.
    Hvis det er stauder jeg kan hjælpe med så må du sige til, så du ikke skal købe dig fattig i det, der er jo nok at bruge pengene på :-)
    Det har været dejligt vejr de sidste par dage. Igår var vi til påskefrokost his min bror og svigerinde og idag har Mogens slået græs og givet gødning. Jeg har mest arbejdet i drivhuset, selv om jeg nok burde begynde at få roserne beskåret. Nå men der er da stadig en fridag mere :-) vi nåede også lige at få ordnet mine svigerforældres gravsted her i eftermiddag.
    Fortsat er god 1. Påskedag
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Nå så var du der :) Ja det var dejligt med hjælp, men en hård nyser med køkkenet, nok vidste vi det var slemt, men ikke så slemt. Der er 1½ uge endnu inden det bliver godt. I dag begynder vi med rugbrød 2 gange om dagen, det er med at sørge for godt pålæg. Jeg har lånt en airfryer, så må vi se, om jeg kan finde ud af at bruge den.
      Jeg havde håbet på et godt tilbud fra dig, bedet er ikke så stort, men lidt kan jeg godt bruge, jeg kan ikke huske, hvad du har, du må gerne skrive til mig på messenger. Efter 1. maj kan det være, det kan give til en lagkage ;)
      Ja det har været skønt vejr om end lidt blæsende.
      God 2. påskedag til jer.
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Det er spændende, at du også ruller æg i påsken... ligesom at male påskeæg... stor tradition i Lausitz here til oss (god idé, måske jeg giver et lille bidrag til det - efter påske.)
    Må dit nye køkken komme hurtigt fremad, det bliver skønt :-)) Jeg har bagt fuldkornsrugbrød med surdej i to år, det sidste brø jeg lavede det med vild hvidløg - lækkert.
    Påskedag hilsen til dig.

    SvarSlet
  9. Hej
    Ja det er spændende at trille æg, det har vi gjort i mange år, børnebørnene synes, det er sjovt.
    Vi glæder os meget til det nye køkken.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
  10. Hej Lisbeth,
    god påske til jer. Flotte billeder med sol op/nedgang. Især billedet med træet i modlys er fantastisk.
    Du kan tro jeg ser haver, det er fuldstændig vildt, jeg har allerede set 10 haver og mødt de mest fantastiske mennesker, og det bedste er, at jeg kan se den måde som jeg laver min skovhave på, ligner den måde de er etableret på herovre, jeg har taget mange billeder med min telefon, men desværre er jeg også løbet tør for strøm. Det er fuldstændig paradis at være her blandt rhodoer i overstørrelser, magnolier, camelier, påskeliljer m.v. glæder mig til at berette mere om det når jeg kommer hjem.
    Det er ser ud til i har haft en hyggelig påske.
    kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Jeg har tænkt på dig, så jeg er glad for at høre, at det går godt, fint at du opbygger din skovhave på samme måde, du læser jo også mange bøger om det, du har en fin viden om rhodoer efterhånden og rigtig mange af dem. Kan du ikke lade din mobil op? eller har de andet elnet derovre?
      Ingen tvivl om at det er en fantastisk oplevelse for dig, det er godt, du har glædet dig så længe. Det må jeg høre mere om, vi skal til Lønbæk d. 26.4. det er en onsdag, gad vide om du har fri?
      Kh Lisbeth

      Slet
  11. Græsplænen bliver mindre, og rosenbedene tager form. Til sommer vil du allerede have en blomstrende rosenhave.
    Held og lykke med køkkenrenoveringen. Det skal jo være skidt, før det kan blive godt.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja og jeg glæder mig til at se roserne tage fat.
      Tak for det, ja det er også vores eneste trøst :)
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  12. Hyggeligt med familien samlet til påske! Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til et nyt køkken. Det bliver så godt, men du skal bare lige igennem alt det trælse først!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja du kan tro, jeg glæder mig til det nye køkken, vi tæller dagene.

      Slet