tirsdag den 25. april 2023

Grøn er vårens hæk og en glad mand

 Ja nu grønnes det i den grad, hvor er det dejligt. 

ligusterhækken er rigtig flot nu
spireahækken lige ud for udestuen er også flot, desværre er den kun tæt og grøn for oven
resten af hækken er fyldt med alle mulige små træer som lind, hyld og ikke mindst gedeblad/lonicera
indenfor ser det sådan ud, men mælkebøtter og skvalderkål kan da også være pænt og sundt 😋
haven ser da fin ud med de nye bede og det nyslåede græs
det lille moreltræ blomstrer
Bent har fået lagkage i weekenden
det har han fortjent, han har udvidet rhodobedet på eget initiativ, jeg har ikke bedt om det
i bedet står denne surbundsplante, som jeg har fået af Lisbeth fra Ebeltoft, der bliver altid sendt en tanke til hende, når jeg går forbi, jeg kender ikke navnet på den

lærketræet er ved at spring ud nu
gule anemoner
og den stikkende berberis men den er nu meget pæn med den mørke farve
camelliaen klarer sig fint udenfor, heldigvis er det ikke så koldt længere. Ikke nær så slemt som DMI skriver om.
En acer er ved at springe ud, den er medbragt fra Samsø
nu varer det ikke længe inden den japanske kirsebær blomstrer, jeg venter spændt
spejlbassinet er kommet med herover og er nu kommet på plads
Denne vandsten fik vi i sølvbryllupsgave af børn, børnebørn og svigerbørn, vi havde ikke el i haven på Samsø, så den blev aldrig sat op, men her står den nu lige ved udestuen
se så fint den lyser i mørket
vi har lavet en lille opstilling ved hækken, egernet som vi fik for flere år siden
og spejlbassinet sammen med stenen, jeg fik til min 70 års fødselsdag. 
haven lyser stadig blåt, nu med perlehyacinter, jeg har fået at vide, at det er en italiensk skilla. Der er ikke så mange af dem her, men perlehyacinterne gror op mellem stenene herude, dem er der mange af.
R. Conny blomstrer så fint
R. Silber velours er så småt på vej i blomst
Inde i skoven står to af mine sarte rhodoer i krukker, de var ved at få for meget sol. R. macebeanum Quarts form forrest, de store blade kan ikke klare solen. R, edgeworthii står i baggrunden, de har begge opholdt sig i kælderen her i vinter. 
Det var underholdningen for i dag, jeg håber, I får en god en af slagsen, selvom vejret kunne være bedre. 













24 kommentarer:

  1. Spændende at følge med i tilblivelsen af jeres nye have! Dine perlehyacinter på billedet er vist italiensk skilla - en forårsyndling jeg har ganske få af fra min farmors have og glædes over hvert år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kirsten
      Jeg er glad for at høre, at du følger med. Jeg kan godt se, at de ikke helt ligner perlehyacinter, som jeg har mange af. Tak for navnet på din forårsyndling, så ved jeg det, dem er der ikke så mange af.

      Slet
  2. Sikke mange motiver, du har fundet. Med nyslået plæne kan man rigtig få en fornemmelse af, hvordan haven kommer til at udvikle sig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det lykkes mig hver gang at finde en del motiver, haven udvikler sig godt, og en nyslået græsplæne er så godt.

      Slet
  3. Jeg tror gerne Bent har fortjent sin lagkage, men måske synes han også (som John) at det er dejligt græsplænen indskrænkes:-) Under alle omstændigheder er jeg sikker på du nok skal få fyldt alle de bede ud på ingen tid!
    De grønne hække er fine nu og det er jo heller ikke dårligt med en blomstrende spireahæk. Dejligt du har fået så meget med fra Samsø, og at det har klaret flytningen fint. Vejret er faktisk bedre end sit rygte, og her hos mig er der endda spirer i mit nye sommerblomstbed. Det er spændende om duerne vil lade det vokse i fred...
    Fint at få de faste installationer på plads i den nye have. Den begynder vel næsten at føles hjemlig?

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja han har fortjent lagkagen, jeg tror også, at han er glad for mindre græs, han klager ikke. Ja bedene skal nok blive fyldt, måske skal han endda grave flere ;)
      Ja jeg er glad for, at det meste har klaret turen fra Samsø, jeg mener stadig, der skulle være mere, men det kniber lidt. Ja du har ret, vejret er bedre, i dag blæser det nu voldsomt, men jeg må hellere ud og mærke efter igen. Jeg håber, duerne vil lade dit sommerblomst bed i fred. Ja det begynder at hjælpe med at det føles hjemligt især da græsset blev slået.
      Knus

      Slet
  4. Sikke det tager form i den nye have, det ser rigtig godt ud. Bent har da klart fortjent lagkagen. Dejligt at I nu kan få vandstenen op.
    Haveknus fra fru Friis

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej fru Friis
      Ja der sker noget med sådan en flittig mand, der bestemt har fortjent lagkagen. Vi er glade for at vandstenen nu kan risle og lyse.
      Knus

      Slet
  5. Det ser riktig godt ut med dine planter i din nye hage. Så koselig at du fortsatt har en plante fra Lisbeths hage i Ebeltoft. Jeg tenker ofte på henne.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja nu begynder haven at tage form. Jeg er så glad for planten fra Lisbeth, den måtte jeg bare have med.
      Klem

      Slet
  6. Dejligt at der bliver tid og overskud til at forkæle Bent lidt. Han knokler jo vildt,så det har han godt af at få lidt tilskud på fedtdepotet der må være helt i bund. Det er spændende som haven begynder at tage form. Det er spændende at følge . om jorden der egner sig på samme måde som på Samsø .Jeg ved med vores egen have ,at det er ikke alle planter der vil have muldjord men mere hvor der er grus blandet jord. Jeg har opgivet lavendler, Persille bl.a. knus fra Karin <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karin
      Det skal der bare være tid til, ellers svinder han hen til ingenting i modsætning til konen :( Jeg er også spændt på om det hele vil gro her, det vil tiden vise.
      Knus <3

      Slet
  7. Så skønt med de grønne buske og træer og farverige blomster. Foråret er herligt! Et godt oversigtsbillede du viser - rart at se hvordan haven udvikles. Dejligt at se billeder af blomstrende rhodoer - det forventer vi fra dig! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det er en dejlig tid nu, forår og efterår er min favorittid. Ja det er spændende at se, hvad der dukker op. Rhododendron er et must for mig, sammen med alt det andet :)

      Slet
  8. En vandsten med lys er så hyggelig i halvmørket, godt I har fået den op nu.
    Bent har da fortjent sin lagkage, sikke en energi.
    Jo det er italiensk skilla. Jeg har den osse. Men den er nu ikke så sart endda. Mine har stille og roligt bredt sig til et fint tæppe unde moreltræerne, så sødt nu med den lyseblå farve. Og lysegule anemoner har du, der kommer flere og flere fine ting frem i haven hos dig.
    Æbeltoft Lisbeth får osse en tanke her engang imellem. Efter ide fra hende har jeg købt en "kapoow" benved. Så den sender hende en hilsen af og til.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja endelig fik vi den op, den er jo pæn. Nu har Bent spist lagkagen, den gjorde lykke. Ja jeg forstår ikke, hvor han får energien fra.
      Nå har du også italiensk skilla, jeg tænker også min bliver til meget mere. Der kommer skønne ting frem, nu mangler vi bare noget varme, så det er til at gå rundt derude og nyde det.
      Jeg husker godt, at du købte kapoow, da Lisbeth begyndte at skrive om den. Minderne om hende har vi da heldigvis.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Hej Lisbeth,
    Dejlige billeder fra din have, godt Bent får lagkage, han slider i det.
    Ærgerligt med aflysningerne, men det kan man ikke altid undgå. Vejret er meget blæsende og kold i dag, så vil man alligevel hellere være inde.
    Der er blevet lagt kartofler i dag, og ellers er alle mine sarte planter blevet kørt ned i stakladen af Peter, det varer vel ikke så længe inden vejret bliver sådan at de kan trives ude.
    Håber vi ses næste gang turen går til Lønbæk.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja lagkage må han have, så han ikke taber huldet. Det var meget ærgerligt med aflysningerne, da Per havde taget fri fra arbejde for at komme med mig. Det er godt nok meget koldt i disse dage, man skal klæde sig godt på, når man skal ud. Godt Peter kan hjælpe dig med de sarte planter og kartoflerne.
      Ja nu må vi se, om Per kan få fri en anden dag, men vi skal jo have hentet planterne.
      Kh Lisbeth

      Slet
  10. Hej Lisbeth
    Dejligt at de medtagne effekter har fundet deres pladser og at I nu har fundet plads og strøm til vandstenen.
    Ja det bliver mere og mere grønt og der kommer flere farver på også, ja og pludselig er der en lyserød “candyfloss” der stråler, desværre et holdbarheden ikke særlig god, men jeg plejer at nyde vores fuldt ud så længe det varer. Jeg er også spændt som dig, du skal jo se den for første gang og jeg skal også se vores for første gang efter beskæringen. Håber vi begge bliver godt tilfredse, er jeres hængeudgaven?
    Bent går til den med “gravemaskinen” så helt fortjent med lidt lagkage, der bliver jo brugt en masse kalorier på det graveri og han skal jo helst holde kampvægten :-)
    Godt du også i Hellerup har lydt skov hvor de sarte kan få lidt skygge.
    Ja det er lidt luftigt i disse dage, og ikke så tiltrækkende at være i haven, nå men jeg skal jo på arbejde, så jeg har da en undskyldning for at lade være :-)
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det er dejligt, planterne står så fint derude, det gør vandstenen også.
      Nu varer det ikke længe med de japanske kirsebær, i morges så jeg to blodblommetræer i blomst, de er også smukke. Alle de blomstrende træer holder ikke så længe, så vi må nyde dem, så længe de varer. Nej vores er ikke en hængeudgave.
      Ja Bent må have lagkage, ellers bliver han helt væk.
      Ja heldigvis kan jeg sætte de sarte rhodoer i skygge.
      Det er bestemt ikke tillokkende at komme ud, jeg var dog lige ude ½ time, hvor var det skønt at komme ind i varmen.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  11. Jeg kan se på dine billeder, at der begynder at tegne sig en dejlig have omkring jeres nye hus. Selvom der er en del planter på din ønskeseddel, som du ikke kan få plads til, må det være en lettelse, at haven ikke er så stor. Den virker overkommelig, og det er altid en dejlig fornemmelse at kunne følge med, især på denne tid, hvor det hele går så hurtigt.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja jeg er godt tilfreds, selvom der er meget ukrudt, det må jeg leve med, bedene skal jeg nok kunne holde. Selvfølgelig har jeg ikke så meget plads mere, men så må jeg prioritere, det prøver jeg så på. Det er fint, at det går hurtigt, bare det ville blive lidt lunere i vejret, man holder ikke så længe, når det er så koldt.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  12. Billedet er ikke optimalt, men din ukendte surbundsplante ligner umiddelbart en slags lyng. Jeg holdt Google lens (som jeg vist har nævnt før og som er min bedste planteven) op foran skærmen og den sagde Phyllodoce (blålyng).Hvor stor er din nye have egentlig? På de mange planer du har, lyder det nærmest som om den må være kæmpestor, men sådan er det vist ikke?

    SvarSlet
  13. Hej Ellen
    Ja du har nævnt google lens før, dens bud lyder rigtigt, jeg fik det at vide af Lisbeth i sin tid, men fik ikke skrevet det op. Når jeg googler ligner det den, så det er det nok, tak for hjælpen. Min nye have er 900 m2, det er ikke meget, men den kan godt være meget i en lille have, det tror jeg i hvert fald på, at jeg kan presse ind ;) Jeg er ikke færdig endnu og har mange planer og planter, der ikke er hentet hjem endnu.

    SvarSlet