mandag den 17. april 2023

Køkken over det hele - og et havebesøg hos Lenes Liljer

Nu er det også forår på Hellerupvej, mirabellerne blomstrer.

Ja torsdag aften fik vi det nye køkken ind - altså i papkasser, det bliver først installeret på tirsdag, nej hvor vi glæder os. 

sådan ser det ud i vores stue nu

Vi kan knap se ud af vinduerne

ja i køkkenet er der også stablet op
Derfor tog vi på planteskolebesøg i lørdags
Vi besøgte Lenes liljer, som ligger tæt på os   her kan du se Lenes hjemmeside
Lene og Bo har startet deres have op for et par år siden, de har også været på Samsø og se min have, siden har de selv lavet en stor have
og bygget et meget stort drivhus
Lene har alverdens spændende sager bl.a liljer, dagliljer og iris
her vokser mængder af liljer, dette er især martagonliljer - i de sidste dage er der kommet mange liljer hjem, bemærk rhodoerne i baggrunden
Lene havde netop fået en sending Rhododendron hjem, ja så var jeg solgt, tre kom der med hjem.

Det var en god oplevelse at se haven, vi kommer helt sikkert igen. Lene og Bo er med til de fleste markeder, så kig forbi dem, hvis I tager på plantemarked, der er altid noget spændende at se og købe. Vi bor ikke langt fra dem, faktisk bor vi tæt på Lenes barndomshjem. Der havde været en meget flot have i hendes barndom, sagde hun. Jeg kiggede ekstra godt efter, da jeg kom hjem, se hvad jeg fandt:
Anemoner
Haveknopurt 
Hyacinter

jeg opdagede også små liljer rundt om søen, søen stammer nok også fra havens start og Lene nævnte, at der havde været mange liljer i haverne.
Forleden købte jeg en fyldt hibiscus, den er jeg spændt på
den sidste blomst i Magnolia Stellata blev flot, de andre kunne ikke lide kulden
R Conny er så småt ved at blomstre
Selvfølgelig købte jeg  rhododendron hos Lene, det kunne jeg slet ikke lade være med
R. Polarnacht havde jeg i nordbedet på Samsø
R. Septembercharm har jeg ikke haft før, så den kom med i trillebøren
den sidste jeg købte var en orange løvfældende, den fik Signe og Per, de havde 10 års 
bryllupsdag d. 13.4., og de var så søde at invitere os over og spise lørdag aften, det var dejligt,
så slap vi for rugbrød den aften. 
 Så kom der lidt mere i bedet, Bent havde heldigvis tid til at hjælpe mig om søndagen.
lørdag morgen gik jeg på skovtur
der var flot med påskeliljer og primulaer, men jeg fandt ud af, at der ikke var offentligt, 
så der kommer jeg ikke igen, men det var et spændende sted.
solnedgangen mod syd den aften stuen var fyldt med køkkenkasser, det var lidt opmuntrende
Vi har stadig håndværkere i huset, der skal laves meget, når man skal have nyt køkken.
I må have nogle skønne forårsdage i ugens løb.







24 kommentarer:

  1. Det er sånn det skal se ut når en får kjøkken i deler. Sånn så det ut her også. Det blir nok flott når det blir ferdig.
    Jeg bestilte hvite martagonliljer fra Lene i mars, og gleder meg til å plante ut de en gang når snøen er borte.
    Flott hibiscus!
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja du ved, hvordan det ser ud inden og efter :)
      Det bliver godt med hvide martagonliljer, nu varer det nok ikke så længe inden du kan plante dem ud.
      Klem

      Slet
  2. Køkkenet er vel nok det mest besværlige rum at skulle renovere, og det må naturligvis brede sig ud over en stor del af huset, men det er jo sjovt som ting fylder inden de kommer på plads... Godt I kan blive fodret hos familien med mellemrum:-)
    Det er jo fine ting du efterhånden finder i din egen have - gule anemoner! - men også godt at kunne drage hjemmefra og se andres haver, og det må være sjovt at købe ind til de nye bede. Din 'mystiske' plante med de flotte blade minder mig om noget valmueagtigt (men farven er forkert), men så tænkte jeg pludselig Akantus, og synes egentlig den ligner meget godt. Nu må vi se hvad den bliver til...
    Det ender med I får huset gjort klart samtidig med at foråret rigtigt bider sig fast. God arbejdslyst!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er i hvert fald besværligt og dyrt, også badeværelset er dyrt, men her nøjes vi med en mindre besværlig renovering. Ja det var dejligt, vi blev inviteret på mad.
      Glæder mig til sommeren, så vi kan komme ud og se på andres haver. Akantus synes jeg ikke det ligner, jeg havde den på Samsø, men man kan aldrig vide, jeg holder øje med den.
      Ja lad os håbe, vi får huset gjort klart, så vi kan komme ud og se os om. Bent glæder sig til at komme ud og cykle på de små veje her om kring.
      Knus

      Slet
  3. Hej Lisbeth,
    Det er noget af en omgang med nyt køkken, men det bliver dejligt at få det på plads, så i kan lave mad igen, men heldigt at i kunne spise hos Per.
    Jeg købte liljer hos Lene sidste år, meget store flotte løg, desværre blev de spist af snegle, men helt sikkert et godt sted at handle. Der er meget der kan friste når man får en ny have, du finder plads alle steder, men dejligt at der dukker ting op i haven, det er jo altid spændende det første år.
    Det sted du havde forvildet dig ind ser rigtig spændende ud, lige noget for mig. Vel hjemme igen, der er sket meget i skoven, og jeg opdager nye ting som blomstrer, hver gang jeg kommer derned.
    Jeg er hjemme når i skal til Lønbæk, så jeg håber i kigger forbi. Jeg må i gang med at slå græs, vejret er fantastisk, og i år oplever jeg foråret 2 gange.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det er det godt nok, men nu bliver det forhåbentlig snart bedre, ja det var dejligt med spisning hos Signe og Per.
      Ærgerligt med dine snegle, tænk at de spiser liljerne, jeg har fundet de første snegle og vinbjergnegle, jeg håber de holder sig fra mine liljer. Jeg bliver hele tiden fristet :)
      Jeg tænkte også på dig og din skov, da jeg gik rundt der. Jægerne fodrer dyrene der, så jeg tør ikke gå rundt der, det var tidligt om morgenen, så ingen så mig.
      Ja når man har været længe væk, sker der meget i have/skov.
      Jeg tør ikke love, at vi kigger forbi, det kommer an på Per. Jeg håbede, at du kom til Lønbæk. Vi må lige se, hvordan det går.
      Herligt med foråret to gange, her er det også fint, men det blæser meget i vores have.
      Kh Lisbeth

      Slet
  4. Ser vel nok fint ud Lisbeth. I får noget fra hånden og spændende med køkkenet 😃 Jeg er spændt på om det der ligner Martagonliljer ER dem ☺️ Jeg fik jo nogle frø. Den plante du ej kender, du kan evt. gå ind i Google og i søgelinjen er der et kamera, her kan du sætte dit billede ind og få et svar. Det har jeg haft succes med nogle gange.
    I morgen tager jeg over til Samsø alene i nogle dage… Susanne tid 🙅🏻‍♀️💖 Kram fra mig til dig

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Susanne. Ja Bent får noget fra hånden, jeg er desværre ikke så aktiv. Tak for råd til google, desværre kunne den kun foreslå bregnen englesød, det er det i hvert fald ikke.
      Dejligt med Susannetid, god fornøjelse med det.
      Kram tilbage

      Slet
  5. Uha ja det er utroligt som køkken fylder når det ikke er sat op. Men nu varer det ikke så længe før I bliver "befriet".
    Det er da farligt med Lenes liljer lige i nærheden. Hun har så mange skønheder. Men var ikke klar over hun osse havde rhodoer. Så er du da fortabt hihi.
    De ukendte blade ligne meget en knopurtligende blomst jeg har. Den er rødviolet og ligner en lidt spinkel knopurt. Den er vist osse i familie med den hvis jeg husker rigtig. Fik slået den op engang, men husker selvfølgelig ikke navnet. Jeg må i tænkebox.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det fylder meget med alle de papkasser i stuen nu. Det er et farligt sted at tage på besøg. Hun har ikke haft rhodoer før, så det var noget af en overraskelse, som jeg ikke kunne stå for.
      Måske har du ret i det med knopurt, den breder sig meget, der står 4-5 stykker imellem hinanden i vincaen.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Det bliver da superdejligt med det nye køkken, og detbliver ekstra lækkert igen at kunne lave et måltid varm mad. En tur hos Lenes liljer er heller ikke dårligt. Jeg har aldrig været der, men det kan jo nåes endnu. Jeg har også en Foldblad, jeg skal have afleveret, så lige pludselig giver jeg lyd. 😋💚
    Haveknus fra fru Friis.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej fru Friis
      Ja det gør det, og du har jo en stående invitation, så kan I kigge ind og se haven og samtidig besøge Lenes liljer. Har du en foldblad til mig? Du siger bare til, jeg står sikkert klar med lagkage :)
      Haveknus til fru Friis :)

      Slet
    2. Jep, en foldblad til dig. Du sagde ja, til den i sensommeren på Samsø. 😋

      Slet
    3. Ja men det er fint, jeg har fundet en derude, men der kan sikkert være en mere.

      Slet
  7. Det er godt nok svært at undvære køkken i nogle dage, men det bliver lækkert når håndværkerne kører igen. Dejligt med et planteskolebesøg - især når du har plads til mere i haven! Det er sjovt at følge med i som du får flere ting i jorden i din nye have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det er ikke så sjovt, det værste er næsten, at vi kun har vand i kælderen og i badeværelset. Vi glæder os, til vi er færdige med at have håndværkere i huset. Ja lidt mere kan der godt blive plads til i haven. Det glæder mig, at du kan lide at følge med i, hvad der sker i haven.

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Mirabellerne udspring er lig forår, her på Nordfyn står de også flot udsprungne. Da jeg kørte på arbejde var der en rapsmark som var begyndt at vise sin flotte gule farve. Græsset er også begyndt at gro så hvis det gode vejr fortsætter så er det gidt at Mogens har skiftet olie på slåmaskinen, så den er helt klar :-)
    Det var da dejligt at blive inviteret på et godt måltid mad, altid godt, men det er nok ekstra luxus når nu I ikke selv kan fremkomme med de store gastronomiske oplevelser for tiden :-)
    Godt I har udestuen at I kan være i, og ja så er vejret jo heldigvis til at gå i haven og bevæge sig på tur til Lene og Bo og så lidt ulovligt indtrængen :-))) nej det gør du aldrig igen :-)
    Nå da, Lene og Bo udvider stille og roligt sortimentet, og jo større bliver fristelserne jo bare, håber du fik hvad du kom efter, og måske lidt mere :-)
    Her gik weekenden med at få klippet roser ned, og så var jeg i Ikea (ligesom massere af andre, der havde fået penge tilbage i skat) og købe stålreoler til drivhuset. Det er til mine kaktus når de skal vinteropbevares og på reoler fylder det ikke nær så meget, så der bliver mere plads til det andet der også skal i vinterhi. Ja det gik så også lidt tid med at få dem samlet :-) hvor det dog pynter at få lidt styr på tingene, ja sådan bliver det sikkert også hos jer når køkkenet står på plads.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Jeg synes ellers Fyn plejer at være før os, men ikke i år hvad angår mirabellerne. Her har vi ingen rapsmarker set endnu, marken foran os er slet ikke sået til endnu, ja den er ikke rørt, siden vi flyttede ind.
      Ja det var dejligt med et måltid mad, men nu skal vi selv til at i gang.
      Nej de kunne jo have sat et skilt op med privat, så var jeg ikke gået derind.
      Det var dejligt at se Lene og Bos have, nu kan det nemmere lade sig gøre. Ja jeg fik, hvad jeg havde bestilt og lidt mere :) jeg vidste jo ikke, at hun havde rhodoer.
      Ja jeg har ingen problemer med at klippe roser i år, men det er der andre, der har. Dorte er startet, har jeg lige hørt.
      Vi havde også tænkt på Ikea, men holdt os klogeligt væk, det med restskatten havde jeg ikke tænkt på, de skal bruges til noget andet.
      Jeg glæder mig meget til at få styr på tingene her i huset.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  9. Der sker noget på Fyn både ude og inde. Lenes biks ser meget større ud og har et mere varieret udvalg, end jeg oprindeligt fik indtryk af. Nu kan det være, du bliver overrasket igen og igen over, hvad du finder i haven. Der er jo masser af planter, som ikke er dukket op endnu.

    SvarSlet
    Svar
    1. He Marie
      Ja der sker meget her, men når det bliver lunere, sker der endnu mere. Lene har rigtig mange spændende planter, hun er også samler og kan ikke lade være.
      Ja du har ret, der er meget som endnu ikke er dukket op.

      Slet
  10. Hvor har du gang i mange projekter lige nu. Det bliver dejligt, når I kan få varm mad igen. Det må være spændende at se, hvad der kommer op i haven. Der meget med stauderne, nu hvor nattefrosten har sluppet taget og dagene er blevet lune.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  11. Hej Elna
    Ja der er lidt meget lige nu, i aften skal vi have varm mad, det glæder vi os til. Det er meget spændende, jeg har sporet lidt planter i haven, men her hos os er det egentlig ikke så lunt endnu. Vinden er stadig skarp lige meget fra hvilket verdenshjørne, det blæser. Selvom vi har mange træer, mangler her læ.

    SvarSlet
  12. Jeg så, at der var en der kommenterede om brugen af Google Lens, som den feature med kameraet hedder. Den har jeg brugt længe, og den har endnu ikke svigtet mig, så det var lidt underligt, hvis du fik et forkert svar. Det er ikke kun planter man kan få oplyst, men også fx bygninger, og det tager bare et splitsekund. Det er simpelthen SÅ smart - jeg har lært en del nye vækster at kende via Google Lens 😀

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Jeg ved, du har brugt den, men den er ikke lykkes så godt for mig, det er i hvert fald ikke en bregne. Du kan jo prøve med mit billede, måske har jeg lavet en fejl. Det lyder i hvert fald smart, god måde at lære nyt på.

      Slet