onsdag den 12. april 2023

Åben hus og en skovtur, ja og det grønnes så småt

 

denne hæk består mest af lonicera og tjørn
men den grønnes da

der er også en flot rød Berberis rigtig fin, men den er jeg ikke vild med på grund af tornene

                                     

 den 10. var det vældig fint vejr
der var en flot solopgang med dobbelt sol
2 rosenbede og et staudebed i baggrunden - jo lidt sker her, men det er et pokkers blæsevejr
i kælderen er der læ, Clematis Pixie er begyndt at blomstre dernede
R. edgeworthii stod i kælderen, den kom ud, da den så dårlig ud, så må vi se, om den overlever

R. Hydon Velvet er købt for nylig, den ser bedre ud
  

Her ved søen er der plantet tre små rhododendron, en stjernemagnolie og påskeliljer. For leden købte jeg solcellelamper, de står nu og lyser derude. Det kan vi se inde fra, det er hyggeligt. Jeg forsøger at rydde lidt op i søen, men det er ikke nemt, den er dyb på midten.

I dag har vi haft åben hus, her er ikke vindue i, det var godt nok koldt, Bent fyrede for gråspurvene for at vi kunne have det lidt varmt inde. Det blæste ½ pelikan lige ind, for vinden var i syd.
Til aften var der heldigvis lukket igen, så her er vores nye vinduesparti, det er vi glade for, meget bedre end skydedøren
For at holde varmen gik vi en tur i skoven ved Ravnholt, det var dejligt, for der var læ. Hundene har siddet det meste af dagen i bilen, så de ikke rendte ud. Nu skulle de luftes


Det er en meget stor skov
der var primula et af de steder, vi gik. 
Vi har været heldige at se dådyr på markerne et par gange, jeg fik taget et billede, som I kan se, er der et hvidt imellem. 
køkkenet ser sådan ud
forfærdelig grimt
så maden består mest af rugbrød
i dag fik vi dog brugt airfryeren, det var lidt uvant, men det lykkedes os at få lavet pommes frites hjemmelavede og kyllingebryst i den, det var godt med lidt varm mad. 
Rigtig god dag til jer.





22 kommentarer:

  1. Ja, da hadde dere det nok litt kaldt ja. Flott dør.
    Det er koselig å se at det grønnes hos deg.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja du kan tro, det var koldt, der var godt nok 11 grader, men med den blæst var det koldt. Dejlig at det grønnes.
      Klem

      Slet
  2. Det ser godt ud med al den smukke natur lige udenfor og et HVIDT rådyr WOW 🤩 og airfryer 😯 tænk engang 👍 Kh Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Susanne
      Ja det er dejligt med alt den natur, så må du have havet, det er længere væk her fra. Det er nu et hvidt dådyr. Airfryeren er lånt ;)
      Kh Lisbeth

      Slet
  3. Jeg synes stadig det er utroligt så meget I har nået - ude som inde - på den korte tid, og tænk når køkkenet kommer på plads også... Er det ikke herligt at se de forskellige farver der har været tidligere? Nogen må have været meget glad for den forårsgrønne farve, men jeg foretrækker den nu udendørs:-)
    Det 'åbne hus' var da heldigvis hurtigt overstået, og med et fint resultat!
    Berberis er kønne buske, og gode for bierne, men jeg orker dem ikke. Man får betændelse med det samme af deres stikkende torne, så de er jo endnu værre end roser... Til gengæld er den røde blærespirea en fin erstatning synes jeg, og du skal nok også finde et alternativ!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja men det er da gået hurtigt, det føles bare ikke sådan. Vi glæder os i den grad til det hele er overstået. I går og i dag larmer tømreren. Elektrikeren larmer lige nu med boremaskine og støvsuger, jeg skal snart have høreværn på. Ja hele dagen i går gik med åben hus, hold da op, det var koldt.
      Heldigvis står berberisen lidt af vejen, jeg ville aldrig selv have købt en, men nu ser vi, om jeg finder noget at udskifte den med, når vi skal til Lønbæk Planteskole inden længe. Rød blærespirea ja og den mørke, havde jeg 5 af på Samsø, det skal jeg ikke have her, vi må se, hvad jeg falder for, jeg har bestilt en del allerede.
      Knus

      Slet
  4. Ja "åben hus" i april måned - det er meget friskt! Men det ser godt ud med det nye vinduesparti. I glæder jer garanteret til at komme af med alle håndværkerne så I kan lave mad i det nye køkken. Jeg skal love for du er kommet godt i gang med nye bede (med masser af god hjælp!) men det må også være sjovt at se hvad der dukker op i haven du overtog.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja i år var det lidt for friskt. Det nye vinduesparti er flot, lige nu er det kun det, vi kan glæde os over, det myldrer med håndværkere, tømrer og elektrikere, men det skal nok blive godt.
      Jeg glæder mig meget over god hjælp, for det er desværre begrænset, hvad jeg kan gøre selv. Der dukke ikke meget op i haven, perlehyacinter og lidt påskeliljer. Det er lidt skuffende, men så må jeg købe selv, jeg er jo startet :)

      Slet
  5. Der har været mange trends i køkkener gennem tiden, og det var bestemt ikke dem alle, der var lige kønne at se på, men det må man jo have syntes dengang ... i dag er det meget moderne med helt sort bordplade og skabe. Det bryder jeg mig ikke om! Hvilken farve får jeres nye køkken? Og I glæder jer garanteret til det bliver færdigt 😀

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det har der, mit første og indtil nu nyeste køkken var fra Harald Nyborg, det var ok, det hygger de nye ejere sig med. Vores køkken er en brækket hvid og en mørkmønstret bordplade. Vi glæder os rigtig meget til at få huset for os selv igen og til at kunne lave mad igen.

      Slet
  6. Hmm så fik I da udluftet,,,, Det er blevet flot det nye vinduesparti, og med en dejlig udsigt derfra.
    Er der liv i søen? jeg tænker salemandere, frøer og diverse guldsmedelarver? Spændende at se.
    Det er nogen dejlige skovveje I har. Og sjovt med dådyr. Især med en hvidt. Gad vide hvordan den har undgået jægerne?.
    Sjovt at se de skiftende farver i køkkenmoden. Men det er træls så længe roderiet varer. Er der ikke et sted I kan hente noget Takeaway en gang så I får lidt varmt mad.
    Hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      ja det skal jeg love for, at vi gjorde. Det er flot det nye vinduesparti, udsigten er efterhånden ret fin. Jeg ved ikke hvor meget liv, der er i søen, vi har set to guldfisk, der er masser af alger i vandet, der plejer at være lidt liv i det, det var der i det lille vandhul på Samsø.
      Ja det er sjovt med dådyr, mon jægerne har kunnet nænne at skyde den hvide.
      Det er bestemt ikke sjovt, hele køkkenet er inde nu i store papkasser, det fylder halvdelen af stuen. Jo det er der nok, der er i hvert fald et pizzeria, nu må vi se.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Vinduespartiet ser vellykket ud, og det kommer køkkenet uden tvivl også til. I må bare holde ud lidt endnu. Vi har jo både roser og berberis i haven, og faktisk er det rosernes torne der generer mig mest. En berberisbusk skal der ikke gøres ret meget ved.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er fint, vi er vældig tilfredse. Jeg synes nok, jeg kunne huske, at du har berberis, du er ikke ked af dem, kan jeg forstå. Den står ind mod søen, jeg tror godt, vi kan undgå tornene.

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Det er bestem ikke rart at få vinduer pillet ud i det kølige halvår. Da vi fik nye vinduer i, var det i oktober og det var også en kold fornøjelse, men det er dejligt bagefter. Det ser godt ud jeres nye vinduesparti og en dør der åbner “normalt” er altså bedre end en skydedør.
    Ja det grønnes stille og roligt, så ved vi at det går i den rigtige retning, og nu ser det ud til rigtig fint forårsvejr i næste uge, så kommer der rigtig skub i det hele. Det bliver også godt at få de nye bede plantet til og se udviklingen med dem. Tænker at hvis du vælger at den der Berberis skal væk (den er ikke sjov at støde for hårdt ind i) så finder du helt sikkert et godt alternativ :-)
    Hvordan med gulv i køkken, skal der nyt på eller kan det passe med de nye elementer? Det bliver spændende at se det færdige resultat. En airfryer har jeg også tilgode at prøve, det skulle være så smart, det lyder da også til at I fik et udemærket måltid ud af den.
    Så fin en flok Dådyr og den hvide er da så flot. Flot natur omkring Ravnholdt.
    Nå da din Pixie er sprunget ud. Er det den hvide eller den gule? Det er de ikke her endnu, selv om de har det lunt i drivhuset når solen skinner, men tænker at temperaturen springer en del der, hvor din jo nok har stået i en mere konstant temperatur.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Nej vi får noget kulde ind på den måde, her til aften stod døren på vid gab, men de bar hele køkkenet ind. Det bliver først sat ind tirsdag, så halvdelen af stuer er fyldt op. Ja det vil glæde os med forårsvejr i næste uge, men først skal vi nok have noget sat ind i køkkenet, jeg tænker, vi er færdige onsdag aften. Berberisen står ikke så vi støder ind i den, den står midt mellem vincaen og et stykke inde, så nu må vi lige se.
      Der skal korkvinyl på køkkengulvet, det skal på efter skabene er sat op. Jeg prøver nok med airfryeren igen, kyllingen blev lidt tør, fordi jeg fik den ind sammen med kartoflerne, det var ikke helt godt.
      Ja der er flot natur her omkring. Pixie har stået i kælderen siden februar, jeg blev meget overrasket, da jeg så blomsten. Vi flyttede rhodoerne op i lyset, de havde det ikke så godt som Pixie. Tror det er for mørkt.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  9. Ja moden skifter, og det ser ud til, at jeres køkken har taget hele turen med ;-)
    Jeg er imponeret over alt det, I allerede har fået plantet. Det kan blive rigtig flot og hyggeligt ved jeres sø.
    Den gule kodriver er så fin. Jeg tror ikke, den gror vildt i Vestjylland.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja sådan er det, det nye køkken virker rimeligt moderne. Jeg har været heldig og fået god hjælp, søen er jeg spændt på. Jeg var også overrasket over kodriverne der i skoven, på Samsø er den i bakkerne.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  10. Det er godt, at I kan lave et varmt måltid til jer selv... det er vigtigt.
    Det bliver skønt, når køkkenet er riktig klar og haven i det varme forår og sommer... herligheden.
    Vi får nyt vindue i stuen i næste uge...håber det bliver varmt til den tid.
    Det ser godt ud med dig... et sted at have det godt.
    Mange hilsner til dig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Barwitzki
      Ja det er lang tid med kun brød, så vi er glade for, at vi kan lave lidt varm mad. I aftes var vi hos sønnen og spise, det var rart. Ja godt det går mod forår og sommer. Jeg håber på varme hos dig i næste uge, så det ikke bliver for koldt i stuen.
      Mange hilsener

      Slet
  11. Det är en logistisk utmaning att göra om köket och sätta dit nytt när man ska ha kvar det på samma plats. Jag ska ev flytta hela köket och då är det både svårare och lättare. Men matlagning funkar bra under tiden ändå.

    Roligt att ni börjar plantera och skapa er egen trädgård!

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Ja det er et større arbejde at få nyt køkken, der kommer heldigvis folk i morgen og sætter elementerne ind, så er der kun arbejdet med at indrette det igen.
      Ja det bliver dejligt med min nye have.
      Kram

      Slet