torsdag den 19. januar 2023

Sidste indlæg fra øen i midten/Samsø

 Ja nu går det løs, Bent pakker og kører på lossepladsen. Ind i mellem servicerer han mig, det er hårde tider for ham. Jeg er ikke faldet mere, men jeg har fået tilbagefald. Jeg fik røntgenfotograferet håndleddet i mandags, lægen var tilfreds, og jeg var glad. Desværre blev det værre med mit knæ, så jeg skal hele tiden huske de smertestillende morgen, middag og nat. Det kommer helt af sig selv, jeg mærker hurtigt, hvis jeg har glemt dem.

Adonis, billede fra sidste år
her er den i år, Bent var sød og tage den med ind til mig, så jeg kunne se, hvor langt den er nået.
Jeg savner forfærdeligt at komme ud i den friske luft. Heldigvis tog Bent mig under armen og fulgte mig ud, vi nåede ikke langt, men jeg var glad. Han tog et par billeder for mig.
påskeklokkerne
er på vej. Det var dejligt at se.

R. aureum x R. proteoides har en knop, den måtte vi også have et billede af til rhodofolkene på facebook.
Fredag kommer de to ældste og hjælper med at fylde i containeren, brændecontaineren er netop afhentet, søndag er huset formodentlig tomt, og vi drager videre til det næste tomme hus på Hellerupvej. Containeren med vores ting bliver afhentet onsdag og afleveret torsdag d. 26, hvor familien står klar til at tage imod og læsse af. Dejligt med gode hjælpere, vi er heldige. Vi har heldigvis senge og lidt møbler derovre, så det skal nok gå. Nu må vi bare krydse fingre for, at det går fremad med mig.
I dag skal vi have lidt rosenbilleder, de er selvfølgelig fra sidste sommer:
Anisette er en skøn rose med en dejlig duft, jeg håber Jas kan skaffe den igen
A shropshire lad
Abraham Darby
Acapella
Akvarel
Alchymist
Aloha
Jeg valgte at vise lidt roser med A, godt jeg har mange arkivbilleder, vi ses igen - måske i næste uge på Fyn 😍 ja det kommer an på, hvordan det går. I må have det godt. 
37 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth og Bent Det er godt i støtter op om hinanden . Det hjælper på jer begge to . Også i en travl tid. Det nytter ikke at fare på , der kan hurtigt ske dumme ting. Lisbeth når dit knæ ikke har det godt, så må du ikke undlade at bruge rollatoren. Du skal ikke ud i nye fald . Det må ikke gå ud over dit knæ endnu en gang ej heller din hofte. Mit knæ har det også med at give efter, det virker som om at mine d 3 vitaminer hjælper mig. Jeg træner også når jeg finder energien til det. I håb om at få fat i nogle muskler og sener der strammer op om mit knæ. Så passer jeg på med mit tempo , jeg skal ikke gå for stærkt. Ja nu nærmer tiden sig, hvor alt skal falde i hak. Jeg synes I klarer det utrolig flot med bevaret fatning og en rolighed. Eller tager jeg helt fejl :) Det er etrigtig smuske vejr her i Odense i dag. Alligevel haster folk afsted i begge retninger ude i gadebilledet. Ja det er en god udsigt, jeg har her fra mit vindue. Nu vil jeg ikke forstyrre mere. Jeg har lige nydt billederne fra jeres have. Jeg tænker også den nye ejer har travlt både med at pakke og med fantasier om hvad hun skal i haven til sommer. Knus til jer begge to der på Samsø i Høneballehaven .

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karin
   vi hjælpes ad så godt vi kan, og jeg er forsigtig og bruger rollatoren så længe jeg har den, i morgen får jeg at vide, om jeg kan få den med til Fyn. Jeg får ikke trænet meget endnu. Vi prøver at bevare fatningen, det kniber lidt for Bent, men det hele hænger jo også på Ham.
   Knus til dig

   Slet
 2. Det er jo ergerlig at du ble skadet både i hånden og kneet midt under flytteprosessen. Du må bare ta det med ro i den grad det er mulig. Flotte bilder fra ditt arkiv.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   jeg prøver at tage den med ro, jeg kan jo ikke andet,
   klem

   Slet
 3. Øv for det knæ altså, jeg forstår fuldt ud at det er svært for dig.
  Det bliver godt for jer at få selve flytningen overstået og hvor er det dejligt at I har gode hjælpere.
  Den lille vinteradonis kan jo passende flytte med til fyn :-)
  God flytning, jeg glæder mig til at følge med i den nye have - jeg prøver at komme i gang med blogningen og med at følge med i haveblogverdenen, foreløbig har jeg da lavet tre indlæg i år.
  KH Lisbeth (https://countryliv.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Lisbeth
   ja det er meget træls med knæet. Vi glæder os til, at det er overstået med flytningen. Adonis står i en potte, så den kan komme med os.
   Tak skal du have, det glæder, at du vil i gang med blogningen igen, flot med 3 indlæg i år.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Jamen så er det ved at være tid, og på en måde bliver det godt at få de sidste 'krampetrækninger' overstået. To husholdninger og to handicaps er lige i overkanten at skulle overse. Smart er det I kan pakke det hele i containere, frem for at have et hold flyttemænd der gerne vil videre hurtigst muligt. Det giver da lidt mere elastik i processen, og når så den samlede familie støtter op giver det virkelig mening.
  Lige for tiden er vejret skrækkelig koldt, så du går nok ikke glip af det helt store derude i det fri, men selvfølgelig bliver man lidt indebrændt, når man er vant til at bevæge sig hver dag. Pas nu på dit knæ! - Det skulle gerne holde mange år frem i den nye have.
  Held og lykke med det sidste store ryk!

  Knus til jer begge!
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er det, vi glæder os til det er overstået. Jeg tror, det er fint med de containere, de bliver løftet af en kran over på bilen, Bent var bange for at det bare kunne rusje rundt i bilen, men det kommer det ikke til på den måde.
   Ja det er ikke fristende at komme ud, jeg passer meget på, det kommer lige af sig selv.
   Tak fo det
   Knus fra os

   Slet
 5. Øv med knæet. Men gudskelov ser det bedre ud med håndledet. Det er noget af en start på 2023, I har fået. Vemodigt er det også for os andre havebloggere, at dette blev det sidste indlæg fra Høneballehaven 😥

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er øv med knæet også med hånden, for det er svært at styre skriveriet. ja det er lidt vemodigt, men jeg vender tilbage fra Fyn :)

   Slet
 6. Jamen så siger jeg pøj pøj til jer. Mon ikke det bliver en lettelse, når I sejler væk fra Samsø med retning mod Fyn.
  Jeg håber, det snart må gå fremad med knæet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna
   jo jeg regner med, at det bliver en lettelse at blive flyttet her fra.
   Tak for det
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Ja, så blev det tid til at forlade Samsø. Det er vi mange der kommer til at savne, det lille smut ind for at se hvad årstiden byder på. Men, dejligt (på sigt) for jer begge at få .mindre have og komme nærmere børn og børnebørn
  Jeg vil ønske jer begge alt det bedste, og sige tak for mangen en rundtur samt stiklinger

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lillian
   ja nu blev det tid, jeg kommer også ti at savne at vise jer haven og møde badenymferne ved stranden :) men glæder mig til at komme i nærheden af familien.
   Tak for det, jeg skal nok skrive om, hvordan det går.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Kunne ikke længere se hvad jeg skrev, så jeg måtte trykke på Udgiv 😊
  Held og lykke Lisbeth med flytning og helbred.
  Glæder mig til at følge dig og Bent i jeres nye hus og have.
  Bedste hilsener fra Lillian på Samsø

  SvarSlet
 9. Kæreste Lisbeth 💖 Jeg forstår godt, at det er SVÆRT for dig, at du går glip af den sidste tid udenfor i Høneballehaven, hvor det sikkert er begyndt at spire. MEN du har heldigvis dine 1000 vis af billeder på lager. Jeg er også glad på jeres vegne, at I har drengene til at hjælpe med de sidste ting. Det har været en ordentlig omgang med ALT det I har måttet gennemgå! Man siger “det skal være skidt førend det bliver godt”. Så det må blive helt fantastisk for jer derovre på Hellerupvej ❤️ Jeg vil SAVNE JER alle fire, men glæder mig til at se jer i nye omgivelser 🤩 KÆRLIGSTE hilsner fra Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne
   Ja det er svært men jeg må leve med det, måske får jeg lov at besøge haven til sommer, så jeg kan følge lidt med. Ja heldigvis har jeg mange billeder. Vi glæder os til at komme til Fyn, men vi to snakkes jo.
   Kh og knus
   Lisbeth

   Slet
 10. Den er sød den fine Adonis. Godt den kan flytte med og muntre dig lidt op.
  Ugh, jeg kan godt forstå du føler dig lidt indespærret. Forhåbentlig kan du snart tusse lidt rundt i din nye have og lægge planer. Uden at komme til mere skade!!!
  I har altid været længere fremme med påskeklokker,, men i år er der et par af mine der vil lege med. Jeg er dog lidt lettet over de køligere temperature, så kommer de ikke så lang frem, så de risikerer bliver slidt af en dum forårs frost.
  Smart med at kunne flytte det tunge i en container. Det giver forhåbentlig lidt mere ro, især når I får familien til hjælp.
  god bedring og flyttehejs..
  håber vi hører meget mere til jer på Fyns land.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja den er rigtig sød, jeg har for længst bestemt, at den skulle med mig. Det er ikke sjovt ikke at kunne komme ud, så jeg må glæde mig over, at det ikke er godt vejr.
   Ja containeren giver mere ro, og vi tager glade mod hjælpen.
   Tak for det, jo jeg stopper ikke lige med bloggen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth,
  Vemodigt med det sidste indlæg fra Høneballehaven på Samsø, men jeg tror vi er mange som allerede glæder os til at følge med i din nye have.
  Det er virkelig synd for dig at du har så mange smerter i knæet og hånden gør sikkert også opmærksom på sig selv ind imellem.
  Og det at være nødsaget til at holde sig indenfor hele tiden det er ikke sjovt,
  men jeg må sige at her er det risikabelt at gå udenfor, det er glat og lidt sne
  Din adonis er flot, jeg har også en hvis jeg kan huske hvor jeg har plantet den.
  Jeg er så taknemmelig for de billeder du har taget i min skov, det er de eneste jeg har og der kan man virkelig se hvor meget det er vokset de sidste par år.
  Godt I har hinanden du og Bent. Håber I får flyttelæsset godt til Fyn
  og at der er godt der er nogen til at hjælpe med at tømme containerne for jer.
  Rigtig god weekend, selv om den bliver travl.
  De bedste hilsner til jer begge.
  Dorte
  .

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja det er vemodigt, at det er sidste indlæg fra Samsø, så snart jeg kan klare det, og der er noget at skrive om, er jeg klar igen.
   Ja jeg mærker både hånd og knæ, hånden især når jeg skriver.
   Jeg savner virkelig at komme ud. Det er faren ved at have så meget som du har, for hvor var det nu lige, du plantede den.
   Måske kommer jeg igen og tager billeder, men det er nu synd, du ikke selv vil tage nogle, du bliver glad for det, du skal bare øve dig.
   Ja vi er heldige, at vi har hinanden.
   Dejligt med hjælp ja, det skal nok gå. Du kan da ringe en aften og snakke, nok ikke lige torsdag ;)
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Det er altså synd for dig, at du skal bøvle sådan med det knæ. Og også lidt synd for Bent, men det er selvfølgelig synd på en anden måde 😔
  Jeg håber I begge snart får lidt ro på, så du kan restituere dig helt.
  De bedste ønsker for resten af alt flytteriet - og for dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Tak ja jeg synes også, det er lidt synd, også for Bent der er meget at tænke på.
   tak skal du have.

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Ja det ser ud til at det er hårde tider og jo nok for jer begge to. Bent må klare arbejde for jer begge, men det er så sandelig også hårdt ikke rigtig at kunne hjælpe til, tænker jeg, men mon ikke det hele nok skal gå. Det er jo dejligt at drengene kommer og hjælper med at pakke det sidste ned og at der står nogle og tager imod på Fyn.
  Dejligt at du lige kunne få lidt af “haven” ind, og mon ikke den potte også skal med til Fyn :-)
  Dejlige sommer roser, billeder af dem holder da humøret oppe.
  Håber også at I holder humøret højt på trods af besværlighederne.
  Rigtig god flytning, og husk at tage det med ro når I lander i Hellerup, så du så hurtigt som muligt kan blive hel og fit igen.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er hårde tider, Bent har nok at gøre, og jeg tager meget tid, har lige været i bad, det tager en krig, og jeg kan ikke noget selv :(
   Vi er glade for hjælpen, drengene hjælper med at læsse det hele ind i containeren. Det bliver rart at komme videre, men det varer længe inden vi kommer på plads.
   Jo du kan tro, at den potte skal med til Fyn.
   Tak skal du have, vi håber der kommer lidt ro på, når vi har fået det hele derover. Jeg passer på mig.
   knus Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth! Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke både m helbred og det nye liv! Jeg håber, du bliver stærk igen inden forår, hvor du sikkert skal i gang m den nye have- pas nu på ikke at gå få hårdt frem- det har jeg fået lært efter brud i ryg - knogleskørhed - tvivler på, at jeg kan gøre ret meget i min lille have for eftertiden- det er bare så øv- hilsen også til Per - tænker af og til på , da han i klassen optrådte som Elvis - det gjorde han godt!! Mange hilsner Birgit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgit
   Tak skal du have. Ja jeg håber også, at jeg bliver stærk igen til foråret, jeg skal også undersøges for knogleskørhed, der er lidt i familien af det. Åh ja det er træls når man ingenting kan, jeg har taget hele turen rundt i dag, jeg måtte jo tage afsked med det hele. Jeg skal nok hilse Per, han spiller jo med i amatørteater en gang imellem, både han selv og konen er engageret i det.
   Mange hilsener
   Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth
  Håber du snart får det bedre med knæet, så du kan komme i gang på Fyn.
  Lidt vemodigt at det er sidste indlæg fra din skønne have. Er glad for at jeg fik oplevet den nogle gange, også sammen med Jette.
  Glæder mig til at se billeder fra din nye have.
  Knus GItte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak skal du have, ja det er lidt vemodigt, men godt du og Jette nåede at komme herover et par gange, det var hyggeligt.
   Ja forhåbentlig bliver, der noget at vise
   Knus Lisbeth

   Slet
 16. Lycka till med hälsan och flytten! Det låter som om allt är under kontroll. Hoppas också att du hittar en eller flera nya av rosen Anisette.

  KRam, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Carina
   Mon ikke det lykkes at finde Anisette

   Slet
 17. Hello dear lisbeth. Sad that it is the last post out of your beautiful flowerparadise. But I know your new garden will be grow out to a beautiful one too. Sad that you are in a lot of pain. I hope the doctor will find something to take the pain away. Beautiful photo s of your last year's roses. Take care lot s of hugs marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   Yes it is a bit sad, my new garden will be smaller. I eat a lot of tablets it helps.
   Hugs and thank you

   Slet
 18. Kære Lisbeth, så synd for dig med det dumme knæ og så lige midt i flytningen, så er det faktisk også vældigt synd for Bent. Jeg håber I kommer godt igennem flytningen og er glad for at høre at I har familien til at hjælpe i begge ender. Det skal nok blive godt på Hellerupvej - glæder mig til at høre mere når I er kommet på plads. Tak for de smukke billeder af roserne.
  Jeg vil aldrig glemme mine besøg i Høneballehaven og heldigvis har jeg også selv indlæg om dem allesammen, det ligger da til fremtiden.
  Vi ses på Fyn til sommer :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en rigtig træls situation, jeg er alene på Fyn nu, Bent rydder op og kommer med hundene i eftermiddag. Det er ikke nemt at være ham, heldigvis har drengene hjulpet med at pakke i weekenden, det var dejligt. Her er noget koldt, forhåbentlig får vi snart en varmepumpe sat op. Ja du har mængder af billeder fra haven. Ja vi ses til sommer.
   knus

   Slet