tirsdag den 9. februar 2021

Oktoberbilleder

 Jeg holder meget af foråret, som snart er på vej, men efteråret er noget helt særligt for mig. Jeg elsker de gyldne farver, som viser sig i oktober. Rosernes farver er mere mættede om efteråret, og de blomstrer som regel flittigt i efteråret.

Her kommer nogle af de bedste billeder, jeg har taget i første halvdel af oktober:

Novalis blomstrer smukt d. 1.10.
rosenresli kan også endnu
den lille cyklamen er så fin i hækbedet
Troldnødden blomstrer først i oktober, jeg tror, den når en gang mere her i vinter, det plejer den.
A whiter shade of pale blomstrer overdådigt 4.10.
R. Hydon Velvet står så smukt med det fine indument
4.10. jeg har fået lov at samle valnødder i en have i Tranebjerg
asters der blander sig 
5.10.   Himlens 7 sønner har nu fået røde bægerblade
5.10. den smukkeste solopgang
Strawberry Hill
Royal Celebration
Staudebedet er smukkest i oktober
James Galway
d. 10.10. fik Bent sat rionet op på pergolaen
d. 13.10. fløj der en drone hen over haven
sådan så det ud set fra oven
og et mere hvor fru Høneballe står og kigger op på dronen
Rosen Mia klarede en lang blomstring
Bent har taget fuglebilleder, her kommer et par stykker:
spætten er en ivrig gæst, nogle gange er der to på samme tid, den er lidt sky, men det sker, at den sidder lige uden for mit vindue, den flyver, inden vi når at tage billeder
dompapperne er også faste gæster her nu, men har ikke været det så længe
den lille rødhals derimod er her hele tiden og har været her hele vinteren
Dette er lidt specielt, i går tog han billeder af en stær, den spiser af en pære, vi har kastet ud til solsortene, men de slås om maden, så stæren fik en chance. Bare den klarer det, den er lidt tidligt ude her i denne kulde.
Til sidst en vigtig information til jer, der bestiller frø i udlandet, den kan læses her  Jeg er blevet bedt om at dele den i de facebookgrupper, jeg er med i, men her på bloggen er det også vigtigt. 
Det er koldt at komme ud, men det er også trist at se den frosne jord, alligevel tager jeg min runde dagligt,  der er nu ikke meget at kigge på for tiden - foråret kommer nok en gang :)
God dag til jer 
 





25 kommentarer:

  1. Hvor er det spændende at se billederne af jeres have fra oven, Lisbeth - og dejligt at fuglene, du fodrer. Det er jo min store hobby. Skønne billeder også fra oktober!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gitte
      Ja det er lidt anderledes at se haven fra oven. Det er så hyggeligt med fuglene her lige uden for vinduet. Tak :)

      Slet
  2. Haven var flot i oktober - man glemmer hurtigt.
    Kassen med valnødder er særligt flot - sådan en ser man ikke i mange haver. Har du bagt valnøddekager hele vinteren?
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja det gør vist ikke noget, at jeg viser oktoberbilleder allerede nu, man glemmer nemlig hurtigt..
      Nej det var en pæn kasse valnødder, de er snart væk. Jeg knækker dem ret hurtigt efter, de ender i fryseren, så bruger jeg dem i salat. Jeg har ikke bagt en eneste kage, måske en fejl :) Bent spiser slet ikke mandler, nødder eller valnødder, men rosiner, det gør jeg så ikke.
      Kh Lisbeth

      Slet
  3. Jeg holder mere af efteråret end jeg gjorde for bare få år tilbage, men jeg har indset, hvor fantastisk smuk en årstid det er - har bare ikke brudt mig så meget om det vemodige i, at endnu en vinter nærmer sig, og at endnu et år går på hæld. Nå ... jeg er jo selv i mit livs efterår, så måske derfor ;-)
    Det er fint, at du deler linket vedrørende frøimport fra lande udenfor EU - jeg kan dog godt undre mig lidt over, at nogen overhovedet gør det, men det er måske meget almindeligt? Det ved du meget mere om, end jeg gør :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Der er mange som ikke bryder sig om efteråret, det er synd, for det er en smuk årstid, jeg stornyder den, og har ikke noget imod at vinteren er på vej, så er der tid til indendørs hygge. Jeg er lige ved at være mit livs vinter, det kan vi ikke lave om på.
      Ja det er ret almindeligt at købe frø i udlandet. Jeg køber aldrig frø, jeg har sjældent held med dem, og jeg bryder mig ikke om at prikle.

      Slet
  4. Good evening dear Lisbeth,
    What an eyecatchers you are sharing. It's good that I don't have to make a choice because I love it all!!! Fantastic to see your garden out of the sky. Compliments to Bent for his wonderful photo's of the birds!!!
    Have a wonderful evening
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Good evening dear Marijke
      Yes it is a nice eyecatcher, a lot of roses, we like that. It was nice to get photoes from the sky. Thank you I will tell Bent that
      Same to you
      Rosehugs Lisbeth

      Slet
  5. Det er utroligt, at din troldnød blomstrer 2 gange om året. Jeg gætter på, den er flottest om vinteren, når den ikke har blade, der er i vejen for at se blomsterne.
    Det er utroligt, at dine roser blomstrer så fint i oktober. Hvornår stopper du med st give dem gødning?

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det er lidt underligt, der er nye knopper på vej, men det varer nok lidt, inden den blomstrer med den kulde vi har.
      I 2020 fik roserne ikke så meget gødning, vi havde det jo så tørt, at det ikke kunne svare sig, når der ikke kom regn til at skylle det ned. Normalt gøder jeg en gang om måneden fra 1.4. til og med 1.7. Først i marts får de organisk gødning.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Så skønne oktoberbilleder. Det ene billede skønnere end det andet. Efteråret er nu osse skønt i haven.
    Sjovt troldnød blomster to gange? Er det en speciel sort, eller der det bare lige den busk der tryller.
    Smukke fugle billeder Bent har fanget. Det er altid sjovt at kunne studere fuglende lidt tættere på end ellers.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja oktober er en smuk måned. Som sagt holder jeg rigtig meget af efteråret. Jeg kan desværre ikke huske, hvad troldnødden hedder, men den har overrasket hvert år. Jeg har haft en før, den gik ud, men den blomstrede i hvert fald ikke to gange.
      Ja det er rart og hyggeligt med fuglene tæt på.

      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Hej Lisbeth

    Så flotte bilder, og spesielt av Novalis. Den har jeg selv, og kjente den igjen med en gang. Om jeg fortsatt har den nå er et annet spørsmål. Vi har nå hatt over 5 uker med kulde, og dette har vi ikke hatt her på over 10 år. Jeg har kun to roser som er så gamle og som overlevde sist gang, og det er New Dawn og Astrid Lindgren. Det gjenstår å se hva som har overlevd når det en gang blir vår igjen. Flott bilde av den lille rødhals. Den er min favorittfugl om vinteren.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Tak - ja Novalis er en flot rose og viste sig fra sin flotteste side i oktober. Jeg håber din klarede den hårde frost. Vi har vist alle regnet med, at det var en mildere vinter som de forrige, vi blev snydt. Jeg håber det bedste for dine roser.
      Ja rødhals er en sød lille en, den lægger man mærke til.
      Klem

      Slet
  8. Vi kan sagtens blive enige om, at oktober er en af årets flotteste måneder. Det var sjovt at se haven i droneperspektiv. Cyclamenklubben i England har en ide om, at de på en eller anden måde godt kan formidle frø ud af landet, men det tvivler jeg nu på kan lade sig gøre.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er i hvert fald også flot hos jer i oktober. Jeg tænker også, det er blevet sværere at formidle frø ud af England. Mon du har bestilt nogle? Det er spændende med droneperspektiv.

      Slet
  9. hej Lisbeth

    Flotte fuglebilleder - der har Bent ramt plet!
    Alletiders at du informerer om de nye regler for frø import. Indenfor EU er alt frit som før, men import fra andre lande nu er noget være rod!
    Favorit rosen var 'Royal Celebration*

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karsten
      Tak - nu bliver Bent nok glad :)
      Ja jeg fik en mail om jeg ville gøre opmærksom på det i facebookgrupperne, det er anden gang, han har bedt mig om at dele noget vigtigt.
      Ja Royal Celebration er smuk og enkel med en flot farve.
      Tak i lige måde

      Slet
  10. Hej Lisbeth
    Jeg har det nok lige omvendt af dig, jeg holder af efteråret, men for mig er foråret helt specielt, elsker simpelthen det lysegrønne, men efterårets farver er også dejlige. Jeg er engang blevet farvetestet og der deles det op i de 4 årstider, og selv om jeg foretrækker forår, ja så er jeg efterår.
    Så flotte roser, skønne billeder der luner her i vinterkulden. Små søde Cyclamen, når foråret kommer har jeg en del frøplanter der skal plantes ud i haven efter 2-3 år i drivhuset.
    Flotte billeder Bent har taget af havens flyvende gæster. Man siger jo at hver have har sin rødhals, vi har også en. Spætten og Dompap ser vi også med jævne mellemrum men en Stær, der kan vi ikke være med, ikke engang når de er i sæsson :-) håber den klarer sig, den er jo tidligt på den, eller den måske har glemt at flyve med de andre til de varme lande.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja jeg er også meget glad for foråret, men efteråret slår det for mig. Og så til det sjove, for jeg er også blevet farvetestet, jeg var forår :) så vi har byttet åbenbart.
      Ja roserne er flotte også i oktober. Ja du er en knag til de cyklamen, og heldigvis kommer dem, du har givet mig op igen og sår sig selv.
      Ja Bent er god til de fuglebilleder, stæren var her igen i dag, vi håber, den klarer sig. Ja måske har den glemt at flyve med syd på.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  11. Hvor var vi heldige i oktober. Der var ret smukt vejr.
    Jeg husker det så tydeligt da jeg jo arbejder ude.
    Så får man et helt andet billede af vejret.
    Tænk da jeg stoppede i december havde jeg slet ikke pakket min arbejds vinterjakke ud. Jeg gik i en uldtrøje lige til hjemsendelsen.
    Det syntes jeg er ret vildt.
    Det var ny viden for mig med de frø.
    Men egentlig meget logisk. Der findes så meget skidt vi helst ikke skal have ind i landet.
    Elsker fugle billederne. Altså fugleliv er fantastisk.

    Klem og dejlig dag
    Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Charlotte
      Ja det var vi, det var smukt, og så vidt jeg husker, så lærte du at holde af efteråret, det er et godt arbejde, du har fået.
      Nu er det helt anderledes vejr, så vinterjakken kan ikke undværes.
      Godt med lidt ny viden og ikke mindst fuglebilleder.
      Klem og i lige måde
      Lisbeth

      Slet
  12. Jeg er glad for både forår og efterår, forår er starten på alt det skønne og efteråret er slutningen, hvor man begynder at tænke på det næste (have)år.
    Sjovt med blomster i Troldnødden i oktober, min blomstrer kun tidlig forår.
    Rosenresli bliver bare ved så længe, skøn rose og jeg glæder mig til at min Novalis bliver stor og flot.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene
      Ja men det er jeg også, jeg kan både lide det saftige grønne forår og de gyldne farver om efteråret. Jeg tænker ikke så meget på det næste haveår på den tid.
      Ja det er lidt underligt med min troldnød.
      Rosenresli er skøn og Novalis med, det er begge kraftige roser.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  13. Himlens 7 söner doftade jag på i höstas och den har jag satt upp på listan nu. Har redan sett att plantskolan där jag brukar köpa ovanliga träd har den. Den var fantastisk att se i blom. Det är ju så att varje årstid har sin charm, och något att älska :)

    Kram, Carina

    SvarSlet