onsdag den 22. juli 2020

Hverdag igen og milde gaver

Endelig blev det hverdag igen, det gør ikke noget. Siden onsdag i sidste uge har her været mange gæster. 7 fra onsdag til lørdag, 3 mandag og 4 tirsdag. I dag har vi været samlet med familien i et sommerhus i Høll, det var første gang, vi alle var samlet siden 2. juledag. Det var rigtig dejligt, men nu længes både haven, Bent og jeg efter hverdagen. Haven trænger meget til en kærlig hånd, og jeg trænger til at nusse lige så stille rundt og nyde det hele.
 Flotte kig gennem haven i går aftes med hydrangea Bluebird i forgrunden
og et kig mere på rosenbedene
African Queen i modlys, den er intet mindre end fantastisk
Det samme er violfrøstjernen
Når jeg har besøg af bloggere, får jeg milde gaver, det er sødt af jer, men jeg må indrømme, at det er ved at knibe med pladsen, jeg har dog fundet plads til disse to gaver, men I behøver ikke at tage noget med.
 fra Aase fik jeg denne fine krans, som har fundet sin plads i pavillionen, Aase tænkte også på pavillionen, da hun lavede den, så det er jo perfekt
denne rose fik jeg af Nana og Søren, det er Rosa Lise Nørgaard. Også den har jeg fundet en perfekt plads til, men det varer lige et par dage, inden vi får tid til at plante den, så skal jeg nok vise den igen.
 Forleden dag fik Bent blommetræet klippet i facon, det er han god til, den er som altid parasolformet
 Clematis Margaret Hunt
 Cl. Warszawska Nike
 Hageliljen er mere sprunget ud nu
 den store hortensia i stenbedet i den gamle have
 også dette er en hortensia
 Mammuttræets stamme i aftenlys
  Crocosmia/Montbretia Lucifer
Roser
 Charles Austin
 Charles de Mills
 Elfe
 Englands Rose
 Flora Danica og Hot Chocolate
 Hansestadt Rostock er en meget flittig blomstrer
 Jacques Cartier
 La Paloma
 Princess Alexandra of Kent
 Sofia Renæssance
Royal Celebration støtter sig til en lilje, det ser fint ud.
Til slut en dugfrisk solnedgang
Rigtig god onsdag aften og  torsdag til jer, de lover regn fredag, spændende om vi også får noget.
Der var nye liljer sprunget ud, det må I se i næste indlæg.
Godnat herfra


24 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå, at I nyder, at det er hverdag igen. - Sådan har jeg det også. Det er dejligt at have gæster og at komme ud, men så er det også godt at kunne nusse rundt i sit eget igen :-) Jeg er glad for at du fandt en plads til rosen :-) Jeg har sat mine fine, nye storkenæb i mit staudebed i forhaven. Det skal graves bredere til efteråret, så de kan få plads til at gro. Tak, igen, for dem!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er dejligt at have besøg og se familien, men det er i hverdagen, man lader op igen. Jeg håber, at få rosen plantet i dag, så kommer der billeder i næste indlæg.
   Det lyder godt med dine storkenæb, du skulle have haft flere, men mon ikke disse nok skal brede sig. Det var så lidt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Ja du har da godt nok haft travlt, men det har jo helt sikkert været nogle gode dag. Hverdagen er jo også dejlig at vende tilbage til, ja alt til sin tid.
  Dejligt med gaver, men det skal jo som du skriver plads til når det er planter. Du plejer jo heldigvis at finde plads. Kransen er da bare så fin i pavilionnen.
  Det er bare så imponerende som Bent kan få frisuren helt perfekt på det træ. Det er simpelthen så flot.
  Nå du har også Lucifer, uha den er rød :-) jeg har den også, fik lidt foræret for en del år siden, og at den var så rød vidste jeg ikke, nå men den står ikke så det er det første jeg får øje på når jeg går ud :-)
  Din Hansestadt Rostock ser så fin ud, mine kæmper lidt med stråleplet, Wild Rover har i øvrigt fået en tur med den store saks, så må jeg se om den bliver bedre af det.
  God nat
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det har været en travl uge, men jeg har selvfølgelig også nydt besøgene og selvfølgelig at være sammen med familien igen.
   Ja det er dejligt med gaver og som regel lykkes det at finde plads ja. Kransen ser rigtig fin ud i pavillionen.
   Bent er bare god til at klippe træer.
   Ja Lucifer er meget rød, men den står et ok sted, hvor den ikke lige ses.
   Jeg har også stråleplet flere steder men ikke i Hansestadt, den må stå godt, for den er da noget vild til at sætte blomster.
   Det lyder godt med Wild Rover, håber det hjælper.
   Knus og god dag
   Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Hverdagen er skam ikke at foragte, den er god at vende tilbage til, når der har været meget gang i den. Skønt med både besøgende i haven og ikke mindst at se hele familien igen 😊 Sikke dejlige gaver fra Nana og Frede - godt, du har fundet gode pladser til dem. Utroligt som dine roser bare bliver ved og ved - de fleste af mine holder pause nu. Dine klematis blomstrer også flot - kan godt forstå, du trænger til at gå og nyde det hele på egen hånd 😊 Der er endelig kommet lidt gang i min Hansestadt Rostock - så jeg ser frem til at den bliver ligeså fin som din. Rigtig god hverdag i morgen!
  Godnatknus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Nej det er den ikke, i hvert fald ikke når man er pensionist ;)
   Ja det var rigtig skønt med besøgende og at se familien igen. Gaverne var rigtig fine, nu skal vi bare have plantet rosen. Jeg tror, mine roser har det så godt, fordi jeg går rundt og deadheader ret ofte, så de kan begynde igen med blomstringen. Ja jeg glæder mig til at komme ud og nyde og yde :)
   Det lyder godt med din Hansestadt Rostock.
   Jo tak for
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Det er dejligt med gæster og egne ture, men efterhånden kan det knibe med kræfterne, synes jeg. Jeg øver mig i ikke at lave for mange aftaler uden pausedage ind i mellem. Dage, hvor man tusser og nusser og tømmer hjernen for alt andet end hverdag. Det er haven perfekt til. Der er altid et eller andet, selv i min bittelille have. (Hvor det også er svært at skrue nye planter ned. Den nye rose er yndig i blomsterne og jeg er sikker på, at du har findet en flot plads.)
  Jeg har vist aldrig set dit parasolformede blommetræ. spændende form :-) Giver det fortsat blommer trods den utraditionelle beskæring?
  Mine crocosmia er langt bagefter dine. Gad vide, hvad jeg har gjort galt. Jeg har sat dem i en potte sidste år, fordi jeg ikke kunne få dem til at blomstre i jorden...?!?! Jeg håber, de kommer senere.
  Flot solnedgang, men jeg spejder efter regnskyer ;-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja det er dejligt, men hverdagen er helt klart bedst. Jeg fik godt nok en del aftaler i hus i denne uge, men jeg er ikke den, der siger nej til folk, som gerne vil besøge os, jeg har jo også overlevet, og gør det forhåbentlig stadig. Jeg elsker at gå en lang morgentur og bagefter tusse rundt i haven, mens hjernen langsomt finder sig selv igen.
   Nej blommetræet er ret flot, det må I over og se en gang, når der er langt til andet i kalenderen. Det er meget billigt i august og september. 79 kr. pr. overfart med bil og 5 passagerer, så bliver her nok overbefolket endnu længere, men I er velkomne.
   Jeg håber, din crocosmia kommer, måske skal den bare have lidt tid.
   Ja jeg spejder også efter regn, de havde lovet os 13 mm i morgen, nu er vi nede på 4, det går som det plejer. I Høll var der mange store sorte skyer ind i mellem. Der kom heller ikke regn andet end få dråber, vi er ikke de eneste åbenbart..
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Ja efter sådan en masse mennesker er det jo dejligt at få ro på. Der er jo nok også en del der ikke lige er blevet nået.
  Fin kombi med Flora Danica og Hot Chocolate, de står godt sammen!
  African Queen er en lækker klassiker - fantastisk duft!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det kan du tro, det er, men det er også rart med besøg, jeg er i fuld gang i haven.
   Ja det ser helt godt ud med den kombi.
   Jeg er ret vild med African Queen.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Jeg har kommet litt på etterskudd med å kommentere, for tiden løper avsted. Nydelige clematis og hortensia hos deg. Jeg misunner deg å kunne ha hortensia plantet i bakken, for alle mine må bæres inn dessverre. De fryser så mye tilbake, og da vil de ikke blomstre. Nydelige roser også :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja sådan kan det gå, der er nok at se til i vores haver. Ærgerligt at du ikke kan have hortensia ude, du har ellers nok at bære ind. Vi vil jo gerne se dem blomstre, det er det vigtigste :)
   Klem

   Slet
 7. Ja det er dejligt med gæster, men det er i hverdagen man lader op, og samler kræfter og fred i hovedet.
  "De" lover regnvejr i morgen og måske søndag??? hmm, lad os nu se, jeg tvivler.
  African Queen oj oj, den er fantastisk, ser helt eksotisk ud. Og osse violfrøstjernen, smuk.
  Lucifer er da rød? det troede jeg ikke du var så vild med? Mine montbretia er mere over i det orange, men de blomstrer slet ikke endnu, men det er vist osse en ret sen blomstrende type. Men den groer som bare pokker, jeg må udtynde den næsten hvert år. Så nu står den flere steder i det vilde og prøver at klare sig. jeg overvejer helt at fjerne den fra bedene. Men den giver jo en god græs grafisk virkning, sååe.
  Åja solnedgangen er jeg osse ofte ude at nyde. De er så smukke med alle de skyer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er dejligt med gæster, men hverdagen er altså også god. Jeg har hygget mig og beskåret i dag, det var dejligt.
   Jeg er også vild med African Queen og violfrøstjernen.
   Ja Lucifer er rød, den er sat lidt ind bagved, jeg har fået den foræret af en mand, der synes, den var flot. Det er ofte mænd, der er til rødt :)
   Du har ret i, at Monbretia breder sig vildt, jeg har fået den foræret af en dame inde i Tranebjerg, jeg har også foræret væk af den.
   Vi skal have regn nu, men også jeg tvivler, hvis det kommer, passer det nok med, at du får noget i morgen. I aften får vi i hvert fald ikke nogen solnedgang at se.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hold da op Lisbeth. Der lyder til at være godt gang i den.
  Det er altid dejligt. Men lige så dejligt er det at blive alene igen.
  Er da total vild med det træ som Bent har beskåret. Gid jeg kunne gøre sådan.

  Skøn aften
  Klem

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja her har været gang i den, nu er der ro på igen, så jeg kan gå i haven og tænke tanker :)
   Det er et flot træ hvert år, når han lige har beskåret det, flot form han får ud af det.
   Skøn dag til dig
   Klem

   Slet
 9. Efter mange dage med havegæster og familiehygge forstår jeg at I trænger til en havedag i eget tempo. Det er jo skønt at dele haveglæden og haven med andre, men også rart med hverdagen.
  Da jeg var barn forstod vi aldrig når min far sagde at han ikke havde plads hvis vi kom med en ny plante til ham. Men jeg forstår godt hvad du mener og med tiden har jeg jo også forstået hvad min far mente. Men dejligt at du fandt plads til både krans og Lise Nørgård :-)
  Dine billeder er dejlige med de smukke solstrejf.
  Jeg håber på regn imorgen, men nu må vi se om det bliver til noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja de fleste forstår vist, at det også er godt med hverdagen, men jeg holder nu også af at have besøg af både familie og havefolk.
   Ja det med plads er ikke altid så nemt, men heldigvis lykkedes det også denne gang.
   Tak for det, jeg håber, du har regn nu. Vi fik da lidt.

   Slet
 10. I nat blev jeg vækket et par gange af lyden af regn. Forhåbentligt faldt der også en portion på Samsø. Det med at haven bliver lidt forsømt at se på, kender jeg udmærket. Vi har haft børnebørnene på ferie i 14 dage pga forskellige omstændigheder, og så bliver det kun til lidt nusseri her og der. African Queen er mit favoritbillede denne gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja her hørte Bent også regnen, vi fik knap 7 mm. Børnebørn i 14 dage giver ikke meget tid til haven, så kan man nyde den dobbelt bagefter.
   African Queen er bare fantastisk, sikken en duft.

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Åhh jeg er er så vildt med den hortensie på dit første billede. Og hvilke skønne gaver i har fået. Lise Nørdgård Rosen er virkelig smuk og kransen fra Aase er smuk og lavet med fin bagtanke har jeg læst på hendes blog.
  Når man har haft et par dage eller 3 med masser af gæster og besøg så er hverdagen kærkommen og der er tid til at nusse rundt.
  Bent er altså bare dygtig til det med at formskære. Han har mange talenter.
  Håber i får noget regn derovre på øen, her har det allerede givet godt.
  Varmt knus til jer begge fra Mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja den hortensia er så fin lige nu, den så sølle ud i vinter, så jeg var bange for, at den ikke ville blomstre. Det var dejlige gaver, og jeg fandt heldigvis plads til dem.
   Det er rigtig rart at kunne starte på hverdagen igen.
   Ja Bent er ret skrap til at formskære. Det har han ja :)
   Vi har ikke fået voldsomt meget regn, men det er fint med mindre portioner, de lover lidt igen på søndag.
   Varmt knus til dig
   fra os.

   Slet
 12. 'Jeg holder mest af hverdagen...' - præcis sådan har jeg det også. Det er godt at komme hjem i vante gænge, men også dejligt med input udefra og at komme ud!
  Mine storkenæb mm. fra dig er blevet plantet i planteskolen, så kan jeg nusse om dem, så de får lidt hår på brystet, før de bliver plantet ud i bedene.
  Vi har haft lidt regn til morgen - lidt over 3 mm er det blevet til. Det er velkomment, for pludselig er her tørt igen.
  Blommetræet er bare så flot - ham Bent har styr på beskæring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja sådan er det bare, heldigvis at vi har det sådan. Men en gang imellem er det også godt at komme ud.
   Godt du passer på storkenæbene, de skal nu nok klare det, ellers vil jeg blive forbavset. Du ved, at jeg også har flere, hvis de ikke vil :)
   Så har vi for en gang skyld fået mere regn end I har.
   Tak - ja han er god til beskæring.

   Slet