mandag den 27. juli 2020

Hostaer efter regnen

Vi fik endelig regn, det sker ikke så tit. Hele 16,6 mm dejligt - både haven og vi nød det i den grad.
Mosrosen Common Moss er ikke remonterende, men der er stadig et par blomster. Jeg holder meget af mosroser.
Nu til hostaerne, noget af det besøgende lægger mærke til i haven er alle de forskellige hostaer, her er nogle få af dem


 

 Jeg har ikke navne på ret mange, men denne hedder Whirl Wind
 Her under de opstammede cypresser
 trives de fantastisk, sneglene synes, der er for tørt, det er jeg glad for. I aftes tog vi 237 snegle bare i haven, der var flest inde i skoven.Disse her er plantet sidste år, de trives godt, det er under cypresserne i den østlige ende af haven. De bliver vældig store, så deler jeg dem. Denne hedder i øvrigt Strip Tease.
 Echinacea/solhat er også i gang med blomstringen
Jeg troede også, at dette var en solhat, men bladene er lidt lodne, så det er en Rudbeckia, som har krydset sig.
Liljer:


Jeg spamer med African Queen, den er fantastisk, her rammer de sidste solstråler den.
Lidt roser, også her er de ved at være på retur, men der er stadig en del i blomst.
 Lovely Green
 Heidi Klum
 Rosenresli (hjemmelavet)
 La Paloma med fine regndråber
Nærbillede af "Lise Nørgaard"
I går ryddede jeg op i rosenbedene, så nu er der ingen valmuer eller rød melle mere. De skulle jo nødig så sig selv for meget, men lidt mørkt i bedet pynter indtil de bliver for store.
Jeg havde så mange billeder, at jeg var nødt til at lave et indlæg i dag igen. Måske giver det færre kommentarer, men det må jeg så leve med :)
Fortsat god mandag

21 kommentarer:

 1. Jamen du får en kommentar af mig.. For det er da nogle meget flotte hostaer du har. Dem kan jeg nu osse godt huske. Mine der stammer fra min mor, er flotte og kæmpe, de indkøbte er noget mere pistne. De er købt inden for de sidste 2-3 år så måske skal jeg bare have tålmodighed. Dog er min Striptase meget for klejn, så jeg overvejer at grave den op og holde den i potte i et par år.
  Du milde med snegle,,, Så mange havde vi -16 og 17 næsten hver anden aften, men i år er der knapt så mange. Måske fordi jeg havde sat nogle effektive fælder op i foråret, de tog en masse små bitte.
  Hun er flot den afrikanske dronning, kan godt forstå du forviger hende ofte.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Du er heldigvis altid god for en kommentar, dejligt med trofaste læsere. Ja du var vist en af dem, der lagde mærke til mine hostaer. Jeg har også nogle meget store fra min fars have. Med hostaer skal man være lidt tålmodig, nu er mine snart for store. Måske en god idé at grave Striptease op og sætte den i en potte et år eller to.
   Ja det er slemt med snegle, jeg har ellers næsten ingen set - kun sporene - men regnen fik dem frem, så nu vil jeg ud med noget ferramol til dem.
   Ja dronningen er ikke til at stå for.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Det var jo bra likevel at du fikk såpss med regn. Du er jo ikke bortskjemt med det. Her kom det tre ganger så mye, og det holder nå ;)
  Huff ja, vi tok 200 stk. i går kveld, men det var langs gangveien ved hovedveien. Jeg har begynt å gå ganske langt for å ta de, for hvis ikke så kommer de hit til slutt. De kommer alltid frem etter regnvær. Vakre roser hos deg!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja man må jo være glad for lidt, det er jeg nu også.
   De snegle øv, dette var kun i haven, vi plejer at tage ude ved vores vej, der var ingen i morges. Oppe i vores lille by er der mængder af snegle.
   Ja der er stadig lidt roser.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja, vi fik også 16 mm. Dejligt :-)
  Dine hostaer ser godt ud alle sammen og uden sneglegnav. Men det er sørme også en stor indsats I gør med indsamling.
  Jeg kan godt forstå, at du er vild med African Queen. Den er vel nok smuk.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nå du kom lige ind i mellem her :) Ja det var skønt med noget regn, for en gang skyld fik vi det samme. Der er rigtig mange hostaer med sneglegnav, det var ikke dem jeg tog billeder af :) Vi samler ikke, vi hugger bare ihjel med tidseljernet, det går fint. Jeg har lige været ude og fodre dem med ferramol.
   Ja African Queen er fantastisk.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Heldigvis har jeg heller ikke mange snegle i år, men dem der er, kommer frem i regn. I sidste uge var der en del i vores ellers fine kartofler, de fik også et drys ferramol, jeg har ikke set nogen siden. Dine hostaer er kømpestore - og meget flotte. Mine er mini ved siden af, selvom jeg synes, de efter nogle år er pæne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja de viser sig mest i regnvejr de fæle snegle. Træls med snegle i kartoflerne. Ja jeg har store hostaer, de har også være små en gang :) så mon ikke der er håb for dine.

   Slet
 5. Heldigvis har vi ikke rigtig snegle i år. Har ingen set og det glæder mig.
  Her regner altid, men det er fist værk og bliver ikke rigtig til noget.
  Kunne man så bare få en ordentlig omgang og så går der en uge igen.
  Men er glad for at have ferie i regn, ikke til at gå ude i 8 timer.
  Man bliver så kold og klam.
  Nu tager vi snart i sommerhus ved Lønstrup.
  Dine hostaer står godt. Det gør mine heldigvis også i år.
  Min have er så skøn på nær roserne.....

  Klem og skøn dag
  Charlotte

  SvarSlet
 6. God morgen Charlotte
  Deter du heldig med, mine har lige fået lidt at leve af :) dvs. de dør jo nok, håber jeg.
  Ærgerligt at man ikke bare kan få en ordentlig omgang regn, gerne om natten, og så tørvejr igen en uges tid. Ja nu skal du være ude i 8 timer om dagen, men det kan jo kun blive værre, så jeg håber, du har noget varmt tøj, som ikke kan blive vådt til den tid, men mon ikke du har en termodragt.
  Det lyder hyggeligt med sommerhus i Lønstrup, der har jeg været i sommerhus for 40 år siden :) Mon sølvbrylluppet skal fejres der?
  Godt du er tilfreds med din have, om et par år bliver du også tilfreds med dine roser, det hjælper, når de bliver lidt ældre.
  Klem og i lige måde
  Lisbeth

  SvarSlet
 7. Her har vi fået rigeligt med regn efterhånden, og sneglene myldrer frem. De er virkelig en plage, selvom det især er i udkanten af matriklen, at de florerer. Du har en god hånd med hostaer. I mine øjne kan de ellers godt blive både for brogede og ensformige på samme tid, hvis det da overhovedet giver mening; men sådan virker dine tydeligvis ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja I har fået meget regn i forhold til os, I der en gang var sneglefri, hvor er det ærgerlig, hvis man ikke holder dem nede, kommer de jo længere ind i haven.
   Tak for det, jeg blander hostaerne, for du har ret, det kan nemt blive for ensformigt.

   Slet
 8. Skulle ønske jeg bodde et sted med litt mindre regn, men vi har hatt en fin sommer allikevel. Hostaer tåler heldigvis regn ganske godt, selv om det kommer litt flere snegler. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingeborg
   Ja sådan er det forskelligt, eg ville godt have lidt mere regn, men vi kan ikke fordele det. Snegle kan vi godt undvære.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Uha da jeg havde ikke lige regnet med et mandags indlæg, jeg er vidst gået i ferie tomgang. Undskyld, men bedre sen end aldrig og med lidt hjælp på vejen så vågnede jeg :-)
  Ja det var godt med noget regn, men med det kom blæsten igen, så træls. Dine hosta ser ud til at have nydt det våde. Roserne bliver lidt hængeøret med våde blomster, men man kan jo ikke få det hele, og heldigvis sætter roserne jo nogle nye friske fine blomster.
  Ja det er med at få ryddet lidt op inden der smides for mange frø. Mellem har jeg ikke men jeg har Træspinat som er lidt samme stil, og de kan hurtig blive for meget hvis man ikke er over dem.
  Fortsat en rigtig god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der snød jeg dig alligevel ;) Godt du vågnede med lidt hjælp. Jeg er jo så forvænt med dine kommentarer. Nu springer jeg så over til i morgen.
   Ja blæst har vi rigeligt af, i morgen skal det blæse mere, jeg synes ellers, det er rigeligt i dag.
   Jeg har klippet det hængede af roserne, så dem der blomstrer nu stråler i solen.
   Jeg er ved at rydde op i storkenæbbene, det er noget af et arbejde, for der er mange alle vegne.
   Tak i lige måde og god ferie :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Det är mycket sniglar i år. Jag räknar inte med de tar upp mycket tid. Hostor är underbara i trädgården. Och variationen är så stor.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja der er mange snegle, jeg har lige været ude med ferramol igen, to aftener i træk, mon ikke det kan hjælpe.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Dine hosta er virkelig fine, klart at de bliver beundret.
  Her har vi faktisk fået en del regn hen over sommeren, men jeg ved ikke hvor meget. Sjovt nok bliver det indimellem tørt, sikkert fordi det altid blæser så meget. Det er et vældigt irriterende vejr i år.
  Snegle har vi ikke ret mange af, heldigvis.
  Din African Queen er godt nok flot - har beundret den i nogen af de andre indlæg fra dig.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg har i hvert fald mange hostaer, det er noget, de besøgende lægger mærke til.
   Vi har ikke fået meget regn, men masser af blæst, det har ikke været nogen speciel god sommer - udover en uge i juni. Godt I ikke har snegle.
   Ja den er helt fantastisk African Queen. Jeg må vist have en mere :)
   Knus

   Slet
 12. Der er ikke noget at sige til, at dine gæster bemærker dine hostaer. Der er virkelig mange skønne eksemplarer. Roser med regndråber er nu heller ikke at foragte. Jeg kan godt se, det er nødvendigt at tynde lidt ud i melder og valmuer, Selv om de begge er meget smukke.

  SvarSlet