onsdag den 8. juli 2020

Husløg, stauder, liljer og roser

I dag vil jeg bl.a vise jer mine flotte husløg:

de bevæger sig ikke så meget i vinden, som vi stadig har en del af her hos os. Men de er rigtig glade for at være rundt om i min have - især i ørkenbedet gror de fint
I dag har jeg igen haft kursus, der var 4 tilmeldte, men i sidste øjeblik kom der tre mere til.
Alle var glade og tilfredse og beundrede den alsidige have, roserne var helt sikkert et hit, men de lærte også en del om rhododendron. Jo jo de lærer skam noget på dette kursus :) og de ser rigtig meget, for der er meget at vise frem, men det ved I jo, jer der følger med her.
 Hemerocallis
En af kursisterne genkendte straks denne som brændende kærlighed / Lychnis
 enndu en fin lilje er sprunget ud
R. fictolacteum klarer sig fantastisk der i læhegnet
 Clematis i bærmisplen, jeg har ingen navn men gætter op Jackmanii
 Sunny Skye hedder denne
Fasanbusken er ved at blomstre
Den lyse står så smukt nu med skønne farver
 Angel Wings er stadig så flot undtagen når man kigger i bunden, der har været snegle :(
 Astilbe er glad for at stå fugtigt, denne er ny fra i foråret, jeg har flere samme sted som bunddække, men de blomstrer ikke endnu
 hortensiaen er tæt på
 Magnolia tripetala blomstrede for første gang i år, sikken en frøstand
Roserne:
 Bonita Renæssance
 Camelot og en mosrose
 Englands Rose
 Ghita Renæssance
 Hansestadt Rostock
 James Galway
 Lavender Pinocchio
 New Dawn bemærk hvor den stråler, så den lyser op på væggen
 Nigrette


Trods lidt regn og kraftig vind, har roserne det stadig godt. De blev beundret af kursisterne, de syntes det var et fantastisk syn.
God aften - næste indlæg kommer først fredag.

16 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Ja, det er nok mye å se på og lære om hos deg. Lavender Pinocchio var nydelig!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja lidt kan jeg godt lære dem. Lavender Pinocchio er rigtig fin, men ikke så stor.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Det var da fint, at der lige var tre mere, der kom til kurset 😊 Jeg er sikker på, at de lærer rigtig meget, og der er så meget at se på og lære om, så de går fa helt sikkert berigede hjem. Dine husløg er så fine. Også hostaen - man kan ikke se, at der har været snegle i - mine er nærmest ribbede. Roserne er helt fantastiske - de har nok været glade for regnen, flotte ser de i hvert fald ud. Vi slap heller ikke for blæsten, men solen kom frem her til aften 😊
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var fint, de var rigtig glade for det, og sagde at de havde lært meget om rhododendron. De var meget interesserede i roser, måske får Jas besøg :) Jeg har andre hostaer, hvor man tydeligt kan se, at sneglene har været der og også i Angel Wings, det er surt. Jeg var ude ved 21.30 siden, men fandt kun en enkelt snegl, så gad jeg ikke gå rundt derude længere. Nå først sol til aften vi har haft sol meget af dagen.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja husløg er nemme både af fotografere og til at blive til flere.
  Det ser da ud til at der er rift om at komme på kursus hos dig. Det er da bare fantastisk at der er flere have interesserede på øen, og at du får mulighed for at udbrede den.
  Ja dine roser ser fine ud på trods af regn og blæst. Her skal jeg vidst have mine gået igennem i weekenden, ikke alle står lige fint. Nå men så kan jeg jo være glad for at jeg ikke har snegle til at smæske sig i hosta og des lige.
  Den er fin den lyserøde kærlighed 💗
  Fortsat god aften
  Knus Anne


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er de, men ikke alle har lige meget held med dem.
   Nå lige frem rift om kurset er så meget sagt, men rart der var to samsinger mere, som blev bekendt med haven, de ville gerne komme igen, vi får se.
   Jeg har fjernet mange væltede rosengrene, de er ikke alle lige gode til at holde sig oprejst. Ja du slipper for sneglene, du er heldig.
   Ja den er nemlig rigtig fin kærligheden :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Tak fordi du har lyst til at vise rundt i din fine have. Det er en fornøjelse, at se hvor store og frodige alle dine planter og træer er. Jeg er især imponeret over din store rosen samling.😊 kh laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laila
   Tak fordi du havde lyst til endnu et besøg, der er sket meget siden sidst. Du er altid velkommen en anden gang. Tak for kommentaren.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Alletiders med dine kursister!
  Haven præsenterer sig nu også frodigt og vital må man sige!
  Morsomt med Magnolia tripetala - modner frugten har du virkelig noget helt specielt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er dejligt, når folk er tilfredse. Der er meget at kigge på.
   Det er første år, tripetala blomstrer, så det er spændende, om den modner.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. De er heldige dine kursister, de får en masse indput af dig. Og så få undervisningen i haven. Ren luksus.
  De er flotte dine husløg. Af en eller anden grund har solsorten set sig glad på mine. Den piller og river i dem så der er snart ikke meget tilbage. Og osse i mine ribs, den laban.
  Så fin den "kjærlighed". jeg viste ikke den fandtes i lyserød. Blomsterne ser noget større ud, eller er det bare billedet?
  Jeg troede- håbede sneglene var reduceret gevaldigt, men i eftermiddag fjernede jeg en masse grønt op af et hagn. Og haps 10 store fede snegle,, de er nu gået til de evige sneglemarker. avdr.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja jeg tror også, at kursisterne følte sig heldige. Nu må vi se, der er en gang mere i august, om der kommer nogle der. Det er sjovt, at øboerne melder sig til. Du skulle da have haft husløgunger med hjem herovre fra. De solsorte kan godt være noget frække. Her tager de og stærene morellerne.
   Jeg er bange for, at selvom vi ikke ser sneglene, så er de der, jeg ser tydelige spor i mine hostaer. Jeg ville også gerne sende nogle til de evige sneglemarker.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. 7 kursister er vel helt perfekt både for dig og for dem. Der har været plads til alle både rent fysisk, og hvad spørgsmål og kommentarer angår. Dine roser stråler stadigvæk. Hos os er den første blomstring snart ved at være overstået

  SvarSlet
 8. Hej Marie
  Ja det er helt perfekt med 7 kursister, 10 er faktisk for mange, for når vi går i gåsegang efter hinanden kan jeg ikke råbe de bagerste op. Ja roserne stråler stadig, men jeg har jo mange, der er selvfølgelig nogle, som er færdige med første blomstring. De ikke remonterende er ved at stoppe.

  SvarSlet
 9. Det manglede bare, at de lokale ikke havde set din have, så kurset er rigtig godt. Det må helt sikkert inspirere nogen. Godt det er fordelt over nogle gange, så der ikke er for mange hver gang.
  Her har blæsten stort set lagt sig. Forhåbentlig gælder det også for jer.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   De lokale har haft mange muligheder, men har ikke været interesserede. Dem der er med på kurset er nytilflyttere, det er fint. Ja og det er fint, at der ikke er så mange, så går det bedre.
   Blæsten havde også lagt sig her, men nu er den i gang igen, ser det ud til.
   kh Lisbeth

   Slet