onsdag den 4. marts 2020

En dejlig dag/morgen

Onsdag morgen startede fantastisk, måske har Linda I. ret i, at det er godt vejr hver 2. dag. I hvert fald mandag også med  det dejligste forårsvejr, mens det derimod har blæst og regnet tirsdag
Tirsdag morgen var det tørvejr, og jeg tog turen til havet. Det fremgår tydeligt af billederne, at det ikke var helt lyst endnu, men det var flot med bølgerne


 Vinden var i øst, og Høneballe strand ligger på østsiden af øen.
Mere om vand:
 Rhododendron og hjertebedet står i  vand
også rosenbedet, det varer længe, inden Louise Bugnét kommer til at mangle vand. Jeg har beskåret roser både mandag og tirsdag, men som bekendt blev det regnvejr tirsdag, til gengæld håber jeg på bedre vejr de næste dage, så jeg kan få beskåret flere roser. I mandags fik jeg gødet med naturgødning, desværre slap det op, så dette bed med de kølige farver har ikke fået endnu.
Fra min Sjællandstur:
 Hørsholm Kirke
Hørsholm Mølle
Jeg var på Geocaching med familien søndag eftermiddag, derfor fik jeg taget et par billeder, inden vi skulle hjem.
Jeg nød samværet med børnebørnene - også selvom de stod tidligt op :)
Lidt blomster:
 Cameliaen er tæt på nu
 endelig er den lilla peberbusk sprunget helt ud
Påskeklokker: H. Cyclophyllus påskeliljerne ved husmuren er tæt på blomstring
de her i terrassebedet vil også være med.
Da jeg gik tur mandag, så jeg denne på golfbanestien
Følfod, nu er det forår.
Rigtig dejlig onsdag til jer, jeg må videre med roserne.
Besser kirke så flot ud her til morgen, så det blev et bonusbillede :)


18 kommentarer:

 1. Det er herligt vejr i dag, og faktisk lover de endnu bedre i morgen, for vi skal vist have et par byger over middag i dag. Så måske vi kan gå over til møgvejr hver tredje dag ;-)
  Jeg har tænkt på, om det er for tidligt at gøde hvis det fortsætter med at regne så meget. Skyller det ikke bare væk???
  Det er godt du har så fine blomsterbilleder, for billedet af din rose i en stående vandpyt er da noget værre noget.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Desværre forsvandt solen her kl. 13, forhåbentlig kommer den igen. De har nu ikke lovet os byger, men måske får vi det alligevel. Det kan godt være, det kun bliver møgvejr hver 3. dag, men det behøver det slet ikke at blive.
   Jeg ved ikke, om det er for tidligt at gøde, her regner det ikke i voldsomme mængder og der står alligevel vand i bedene ret hurtigt. De får noget NPK til 1.4. Jeg håber, at de også får lidt gavn af naturgødningen.
   Ja at se det hele stå i vand er ikke opløftende, men jeg må leve med det.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Good morning dear Lisbeth,
  Wonderful to see your beautiful grandchildren. Still a lot of water in your garden. But having a couple of dry and sunny days and the water will be gone.
  Your Hellebrusses are so beautiful. And great that you can welcome the springflowers of the Narcissus in short time.Good luck with the rosepruning.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   Yes there are still a lot of water in the garden. I hope it will soon help if it will stop with the rain.
   Thank you I have pruned a lot allready.
   Wonderful day to you too
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Det har bestemt været fint vejr i dag med masser af sol, men nu småregner det her igen, og vinden er taget til. I har da en del vand i haven trods pumpe og regnvandsbed. Gad vide, om naturgødningen bare vaskes væk. Det gode ved naturgødning er jo trods alt, at den skal vendes godt ned i jorden, så det går nok. Her var der frost til op på formiddagen. Hvor har du mange skønne påskeklokker - de må glæde meget på dine ture rundt i haven. Peberbusken er vel nok flot, nu hvor den er sprunget helt ud. Også dejlige billeder fra havet i oprør, der får mig til at savne Samsø rigtig meget. Fortsat god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja heldigvis blev det fine vejr det meste af dagen, men Bent fik en byge, da han luftede hundene. Pumpe og regnvandsbed kan desværre ikke klare jorden i skoven og roserne, det er så sumpet, at jeg havde svært ved at køre trillebøren i dag til trods for, at der kun var rosenafklip i. Jeg tror desværre ikke, at jeg får vendt naturgødningen ned i jorden, det er vist for tungt. Jeg glæder mig over påskeklokkerne hver gang, jeg går rundt. Ja når du ser sådanne billeder af havet i oprør, så savner du Samsø, det forstår jeg godt. Du må komme til sommer, nu må det snart være tid igen.
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Flotte havstrand billeder. Jeg håber det passer med rimeligt vejr i morgen, så har jeg da en chance for at komme en smut i haven. I dag nåede jeg det ikke.
  De er godtnok langt fremme dine narcisser. Men du har jo osse haft nogle i blomst i flere dage.
  forhåbentlig klarer roserne sig, trods vand om fødderne. Men de er nu hårdt trængt. jeg begyndte osse at beskære dem i weekenden. Men uh, alle de fine skud der er så langt fremme. Det gør næsten ondt at klippe dem af.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja fredag lover de dårligt vejr igen, så lad os håbe, det bliver godt i morgen, så du kan nå i haven.
   Ja jeg har haft påskeliljer i blomst i 14 dage, men der kommer stadig nye.
   Det er hårdt med alt det vand både for roser og rhodoer. Godt at vide at du også er begyndt at beskære roser, det er ikke rart at klippe den, men mon ikke det er en god idé.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  For min skyld gerne en kold morgen hvis vejret så kvitterer med så fin en solskinsdag som idag, og en dag hvor man virkelig mærker at vi har fået nogle flere lyse timer.
  Ja mon ikke der går et stykke tid inden alle roser mangler vand, men vi kommer vel alligevel til at klage vores nød til sommer, når vandet er brugt op sådan plejer det jo for det meste at gå :-)
  Ja de er morgenfriske de små :-) så måske meget godt at det kun er en weekend ind imellem og ikke er hver dag, kl 5 er meget tidligt, det syntes jeg også :-)
  Ja ja de påskeliljer, nu er der da kommet knopper i mine, så jeg kigger stadigt lidt misundeligt på dine, knopper er der også endelig i min Camelia, men også her går der noget tid endnu inde de springer ud.
  Smukt ser det ud kigget til Besser kirke.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja hellere en kold morgen med sol end en blæsende morgen med regn. Vi mærker heldigvis mere og mere, at der er flere lyse timer.
   Jeg tænker også, at vi får tørke igen til sommer, lige nu er der rigeligt vand.
   Ja de er meget morgenfriske, men det gør ikke noget, når jeg kun er der kort, så kunne jeg nyde dem det længere.
   Jeg har mængder af knopper i mine påskeliljer. Godt at høre at der endelig er knopper i din Camelia, godt du fik den flyttet.
   Ja det var et flot kig til Besser kirke.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Flotte bilder fra stranden og bølgene. Påskeklokkene dine er så fine, og spesielt de mørke.
  Klem

  SvarSlet
 7. hej Lisbeth

  God fornøjelse med roserne, de du ikke når kan du altid tage og studse senere - de allerfleste roser er bare så robuste:)
  Flot peberbusk - en stor en! Tror den lader udspringet styre af dagslængden - er det ikke ca samme tid hvert år?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jo tak for det, jeg er i fuld gang. Jeg klipper hårdt ned i yin og yang bedet for at se, hvordan det virker. De andre har jeg ikke klippet så hårdt.
   Jo du har nok ret i, at peberbusken (den lilla) styres af dagslængden. Billedet fra sidste år er taget 8.3., så det er ca. samme tid hvert år. Den hvide jeg fik af Marie har blomstret længe nu.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Det er altid dejligt ved vandet.
  Jeg savner det hver dag.
  Jeg har ikke nået roserne i endnu. Ej heller gødning.
  Jeg må vist til at tage mig sammen.

  God aften
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det er der, du når nok roserne, jeg er heller ikke færdig med at gøde, det slap op. Så rolig nu du skal nok nå det.
   God aften til dig med.

   Slet
 9. Varannandagsväder så har det nog varit. Oavsett är Helleborus vackra i alla väder. Har tittat på rosorna här men inte beskurit dem ännu men rensat en del annat.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 10. Det var da et fantastisk morgenbillede - WOW.

  Dejligt at du fik set børnebørnene, selvom de stod så tidligt op, de er godt nok søde at se på :)
  Sikke en masse vand allesteder, også i Hørsholm. Sidste weekende da vi var på Fyn, kunne man rigtigt se hvordan der stod vand alle vegne på markerne.
  Jeg er ikke begyndt at beskære roserne endnu, men de har fået naturgødning allesammen - jeg har jo en hjemmegående havemand for tiden og han fik det gjort. Det er aldrig før sket så tidligt.
  Ha' en god lørdag.
  Knus

  SvarSlet