mandag den 30. marts 2020

Sommertid, kulde og et nyt bed

I går morges stillede vi om til sommertid, det blev den koldeste vinterdag i meget lang tid her hos os, brr hvor jeg frøs på morgenturen.


alligevel kom der lidt billeder i kameraet


 smukt men koldt
det er lige så sikkert, at når kartoflerne bliver sat, kommer der kraftig vind, mon I kan se på plastikken, hvordan den bølger. Billedet er fra i morges, Bent fortalte, at meget af det var blæst i stykker her i aften. Det sker hvert år.
som I kan se af dette billede er der mange bare pletter på markerne
Solopgangen fra denne morgen, selv gamle landbrugsredskaber ser fine ud i en solopgang
 R. Wheateare
havde besøg af en humlebi
 Blodblomme
 Hjertetræets små nye blade
 en fyldt blodblomme
 Trådbladet kastanie
Viburnum furcatum med fint nyt løv
Påskeklokkerne står stadig flotte, trods vinden
Og så til det nye bed:
Jeg havde lagt mærke til, at der ligesom var et rodskud på vores papegøjebusk
I går besluttede vi at save det af, for at se, om det havde rødder.
det havde det, men hvor skulle vi nu plante det.
Til sidst blev vi enige om at udvide dette bed
Pludselig fik jeg et nyt bed, det var da ikke så dårligt. Bent har snart været haven rundt og taget kanter, jeg luger, jo vi når noget i denne coronatid. Samtidig fik vi endnu en papegøjebusk
her er den gamle 31.10.19, det er da slet ikke så tosset :)
solnedgangen fra lørdag aften
God start på ny uge og pas på jer selv.

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Er det et rødt hjertetræ, du har? Det ser sådan ud. Dit er stort og kraftigt. Jeg troede hjertetræet med røde blade var skrøbeligt og meget langsomt voksende. Jeg har haft et i langt over 10 år. Det er ikke blevet meget større, siden jeg plantede det. Sidste sommer blev det flyttet (20 km væk), nu er jeg spændt på at se, om det så betyder, at det begynder at vokse som dit.
  Som sædvanlig flotte billeder. Det landsbrugsredskab kan du godt dyrke lidt i din fotografering, det ser spændende ud,
  Kh Mette

  SvarSlet
 2. Ps, og hundene er bare så søde og en fornøjelse at se.

  SvarSlet
 3. Hej Mette
  Det er et godt spørgsmål, det er altid rødt i udspring. Jeg har faktisk to hjertetræer, ingen af dem er sådan som jeg synes, de skal være. Jeg vil gerne have et, der dufter af honningkager, derfor har jeg to, men der har ikke været succes med det ved nogle af dem. Det jeg viser er ganske rigtigt meget stort og er inde i skoven, det er også højt, så jeg har ikke så meget glæde af løvet, derfor tog jeg det billede. Jeg skal nok vise det andet også, når det springer ud. Jeg tænker lidt, om du ikke sætter dit i stå ved at flytte det? Efter 10 år burde det være begyndt at vokse noget mere, synes jeg. Måske har du virkelig held med flytningen af det, det håber jeg.
  Ja det billede er ret flot med solen ind på.
  Godt du har set hundene :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kigget på billeder og tænker nu, det ikke er samme røde hjertetræ. Mit lille hjertetræ er næsten mørk lilla i bladene og er det hele bladsæsonen. Måske den med mørklilla blade er meget langsomt voksende. Det var med hjertet i halsen, jeg gravede den op sidste forår, men den har det fint nu. Bortset fra at jeg plantede den et for tørt sted og måtte vande den mange gange sidste sommer. Håber den har fået bedre fat i år og rødder længere nede mod vand. Der må være flere forskellige røde hjertetræer, mit er aldrig så lyst rødt som dit, finder jeg ud af ved at kigge gamle billeder.

   Slet
  2. Du har sikkert det hjertetræ, som jeg ønsker mig. Har du bemærket, om det dufter af honningkager :) Godt det har det fint nu, de skal vandes godt, når vi flytter dem, men det ved du alt om.

   Slet
  3. Jeg ved faktisk ikke, om det dufter. Næste gang jeg er der, skal jeg stikke snuden ned i det. Så håber jeg, jeg stadig har lugtesansen.... Manglende lugtesans er et af tidens tegn, corona, du ved 😄

   Slet
 4. Det var da ikke så dårligt med endnu en papegøjebusk :)

  Køligt var det bestemt i går, og også i dag - men solen er så skøn.

  Det var et smukt billede af solopgangen over landbrugsredskaberne.

  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej det tænker vi også, så må vi se, om den klarer flytningen. Inde fra ser det smukt ud, når man kigger ud på solen, men ude er det koldt. Det er alligevel svært at holde sig inde.
   Tak ja det var flot :)
   Knus

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja, jeg vil tro du hadde en kald morgentur. Her har vi fost hver natt, og de to siste dagene har jeg ikke vært ute. Det er alt for kalt med vind fra nord og kuldegrader :(
  Dine tuer med påskeklokker er veldig store! Flotte bilder.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det kan du tro, når det blæser, og der er frost, kan man ikke være ude ret længe, så det kan jeg godt forstå. Vi håber, det snart bliver bedre.
   Tak skal du have, ja jeg er ved at have tuer af påskeklokker.
   Klem

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Spændende om din nye papegøjebusk klarer flytningen, bare solen ikke tørrer den ud - vi håber det bedste den har flotte høstfarver!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det håber vi, at den gør, vi må nok holde ved lige med vanding, det er da sejt at have to papegøjebuske med flotte høstfarver.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Viburnum furcatum har nogle smukke blade i udspring. Jeg er spændt på at se blomsterne.
  Flot solnedgang! Marts har været gavmild med solskin.
  Du må også have en god uge!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja den er smuk både i udspring og om efteråret. Blomster har jeg ikke set endnu, den er ikke så gammel.
   Ja marts har heldigvis været gavmild med solskin og sparet lidt på regnen.
   Tak for det
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja det er blevet køligt her i den nye uge, og så blæser det igen, det gik ellers lige så godt, så nu skal der arbejde godt igennem for at holde varmen. Kan se at det gør I med udvidelse af bed, ja der må jo også skaffes noget jord, når du nu sådan lige får en ny plante, og mon ikke du finder lidt at fylde det restende op med :-)
  Smuk solopgang og med de gamle landbrugs redskaber tager den sig ekstra flot ud.
  Flot Rhodo og dejligt at den fik besøg af en humlebi, jeg har ikke set nogle endnu. Her fik vi så tilgengæld en Musvit indendørs igår. Den fræksak hoppede ind af et vindue, noget af et arbejde at få fyren indfanget igen :-)
  Ja nu er der blade på meget og blomster i en del, og hækken er lysegrøn, jo foråret er over os, så lad os håbe at det lidt lunere vejr vender tilbage, når det nu snart er påskeferie og vi ingen steder kan komme, så skulle vi jo gerne komme i haven.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja fra søndag blev det godt nok kold og så med al den blæst. Ja arbejdes igennem og have ekstra tøj på. Men det hjælper lidt med udvidelse af et bed, så må jeg se, hvad der skal i, der er ikke så meget plads.
   Ja det blev et ret godt billede af dagens solopgang.
   Det er heller ikke mange dage siden, at jeg ikke havde set en humlebi, men nu flyver de om ørerne på os :) Det gjorde musvitten også på jer, kan jeg forstå. Ja de er ikke nemme at fange.
   Ja godt vejr til påske, som trøst for at vi ikke kan mødes med familien, det ville være rigtig rart.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Good morning dear Lisbeth,
  Beautiful photo's!!! At sunday we've had a very cold storm overhere. But the storm gave me something new to do (fun). The beechhedge drops it's old leaves and a lot of leaves ended up in the pond. So I am going to fish out the leaves today.
  Great to see that you've made a new bed in the garden.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Thank you, sunday was a very cold and stormy day. The trees give a lot of work after a storm.
   Yes it was nice with a bed more.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 10. En helt gratis ny papegøjebusk er slet ikke så tosset. Mon det var sidste nat med nattefrost, vi havde i nat. Så forsvinder solen måske også desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var fedt. Jeg havde kigget på den i over et år, men nu skulle det være. Her har det frosset en del i nat i betragtning af at det er her på Samsø, men det er flot vejr, så må vi se, om det bliver sidste solskinsdag. De lover regn i næste uge.

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Uf hvor har det været koldt. Vi er glade for havehuset, for der bliver ret lunt, når solen er fremme. Det bliver nu kun til eftermiddagskaffen derude.
  Selvfølgelig har du også en FYLDT blodblomme og ikke bare sådan en enkelt som vi andre har (vi har nu fældet vores - det blev for stort og det var en evig kamp for at holde det nede).
  Jeg er imponeret over at I kan finde plads til nye bede. Sikken en forårsgave til dig.
  Jeg har haft et par selvsåede 'papegøjer'. Sjovt, med grenen.
  Jeg tror ikke vi får regn. Der er kun en enkelt mm tilbage på vejrudsigten. Så jeg vander krukker og lidt nyplantet fra sidste år.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja det har været ubehageligt koldt, men morgenturen i dag var dejlig. Vi sidder også i pavillionen til kaffetid, men ellers ikke.
   Ja selvfølgelig har jeg en fyldt blodblomme, den er nu ikke stor, det er den anden til gengæld, så jeg kan godt forstå, at I har fjernet jeres.
   Det var også svært at finde plads, så det blev kun til en udvidelse. Nu må jeg lige finde noget mere at putte i.
   Næ ingen regn, de har trukket det tilbage igen i morges, var det der. Jeg frygter en tør april, heldigvis fik vi rigtig meget i marts.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Det er jo super med sådan et nyt "familiemedlem" ganske gratis, men så måtte I jo også lige grave ud til endnu et bed. Det skal nu nok hurtigt blive fyldt med planter, for jeg tænker du allerede har masser af planer.
  De kolde morgenbilleder er altså flotte, og jeg kan ikke lade være med at grine lidt af den uheldige kartoffeldyrker. Mon ikke der kunne findes en smartere løsning?
  Èt billede som gik rent ind var hjertetræet med de nuttede nye blade. Et rigtigt pletskud!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er ikke dårligt med et gratis træ og udvidelse af et bed. Jeg skal nok få det fyldt op, ingen tvivl om det.
   Alle kartoffeldyrkerne herovre er uheldige med deres plastik, det sker hvert år og har gjort det i alle de 45 år, jeg har boet her. Hvis de havde kunne finde på noget smartere, havde de nok gjort det. Plastikken bliver dækket i siderne på hver bane med mængder af jord, men intet kan stoppe stormen.
   Ja de små fine hjerteblade er nuttede.
   Hilsen Lisbeth

   Slet